Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R.I.P.

R.I.P. - Page 41 Empty Re: R.I.P.

Post by beatakeshi Fri Sep 20, 2024 7:14 pm

Ma kakav pesnik, stihoklepac.
    Čitam ovih dana prepev Dilana, izdala Geopoetika, odlični prevodi, ali, avaj, to nije poezija. U najboljem slučaju, a Dilan to jeste, rok poezija. 
    Ne može to u isti pasus sa Crnjanskim, Brehtom, Kavafijem.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri Sep 20, 2024 7:40 pm

beatakeshi wrote:Ma kakav pesnik, stihoklepac.
    Čitam ovih dana prepev Dilana, izdala Geopoetika, odlični prevodi, ali, avaj, to nije poezija. U najboljem slučaju, a Dilan to jeste, rok poezija. 
    Ne može to u isti pasus sa Crnjanskim, Brehtom, Kavafijem.

Odavno bih bio član
    Da mi Veliki Brat nije pokvario plan

Borin komentar iz vremena kad je nešto zaškripalo sa prijemom među pjesnike.

Stihoklepac čije mnoge stihove volim. Čak i cijele pjesme.

Bold mi je bitan, načitah se da se Bora cijelo vrijeme samo zajebavo.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.

Post by beatakeshi Fri Sep 20, 2024 8:14 pm

Bold, sve 5. Nego sam ja ušao u tekst.
    Uzgred, Teofil je bio nešto loše? Jel ovo znači da je prebrodio to?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Sep 21, 2024 9:33 am

Нисам видео ни један Теофилов текст, нити "Нуспојаве" нити било шта на Пешчанику већ 2 године. 
    Исто се надам да је ово његов повратак.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Sep 21, 2024 9:48 am

Teofil redovno pise za Vreme, i Nuspojave i sve ostalo. Koliko znam, bolestan jeste, ali pise redovno.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sun Sep 29, 2024 8:06 pm

Đe nestade priča o Splitu, Jugoslaviji, Bijelom Dugmetu? Pojela je Borina smrt. Bora je Toše, Jugoslavija, Bijelo Dugme i Split su Nino.

I kako to već na eksju-prostorima biva, tek što smo se vratili u osamdesete, evo nam i devedesetih. Priču nažalost ne možete ne znati: u sklopu turneje "Doživjeti stotu" po raznim postjugoslavenskim centrima, od Sarajeva i Niša do Beča i Štutgarta, Bijelo dugme došlo je i u Split. Tamo su odsvirali standardni repertoar, pa su odsvirali i "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", pa su se na platnu iza bine pojavile jugoslavenske zastave, pa je novinar lokalnog portala napisao da je načuo neke zvižduke iz publike, pa su na portalima koji su vijest prenosili zvižduci odjednom postali glasniji, pa je – da skratimo – već sutra ujutro tabloid 24 sata izišao s eksplozivnim naslovom: "Izviždali Bijelo dugme u Splitu!" Mrežama su se ubrzo proširile snimke s koncerta na kojima, zbog nerazjašnjivog akustičkog fenomena, eventualno čujemo tek zvižduk ili dva, ali zato itekako dobro čujemo kako 15 hiljada ljudi u glas pjeva onu Breginu benignu polupolitičku poluprovokaciju iz sredine osamdesetih. Samo, bilo je kasno. Jer na scenu stupaju veterani hrvatskog rata i reketari hrvatskog poraća, uz podršku vladajućeg Domovinskog pokreta. A kada oni stupe na scenu, tko nije čuo zvižduke, slušat će oluju. Ili o Oluji, ili već nešto slično.

Bacite pogled, usput, na to koliko se često kensl kultura spominje u in memoriamima Čorbi: skoro jednako kao ona dilema između djela i autora

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    plachkica

Post by plachkica Mon Sep 30, 2024 2:05 am

[size=38]US country music star Kris Kristofferson dies, aged 88[/size]
    Kris Kristofferson, the award-winning country singer and actor who worked with Johnny Cash and Martin Scorsese, has died aged 88.
    A representative said he passed away "peacefully" at his home in Hawaii on Saturday, surrounded by family.
    The statement described Kristofferson as "a peacenik, a revolutionary, an actor, a superstar, a sex symbol, and a family man."
    The multi-award winner was known for his songwriting, notably credited for Me and Bobby McGee, and Help Me Make It Through the Night, among others. He also acted in the hit movie A Star Is Born.

meni zauvek drag zbog ovoga 

Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Sep 30, 2024 5:24 am

Sjajan lik. Moglo bi i na film.

R.I.P.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

паће

Post by паће Mon Sep 30, 2024 8:13 am

Он је буквално на леђима изнео „Врата раја“.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Sep 30, 2024 6:19 pm

RIP

Heaven's Gate najoklevetaniji film ikada.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће Mon Sep 30, 2024 6:46 pm

Летећи Полип wrote:RIP

Heaven's Gate najoklevetaniji film ikada.

То је била показна вежба да се убије ауторски филм као идеја и зашто то не сме више да се догоди Холивуду. Филм је одстрељен.

А штета, и Кристоферсон је одатле могао да крене у ко зна колико филмова, ал' ово је и њему окачено о врат.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Oct 21, 2024 6:26 pm

https://n1info.rs/magazin/showbiz/preminuo-prvi-pevac-ajron-mejdena-pol-diano/
    R.I.P. - Page 41 4135669698

Jereticka misao. Oduvek sam vise voleo DiAnov IM nego Dikinsonov...

_____

One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Mon Oct 21, 2024 6:48 pm

Meni su to dva odvojena benda, a ako ih gledam kao jedan, Prowler mi je najdraža pesma. Imao sam sreću da upoznam DiAna, govorio je kako ga raduje 9/11, prosto jedan lik koji je ostavljao utisak zverine koja je progrizla kavez, a takav je bio i na sceni u to vreme pre više od dve decenije. Bilo mu je jako loše godinama, ono "sad se smirio" zaista važi u ovom slučaju. Ripčina za ludaka.

_____
    Gdje punac drži pive?
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Oct 21, 2024 6:52 pm

One Eyed Bob wrote:Meni su to dva odvojena benda, a ako ih gledam kao jedan, Prowler mi je najdraža pesma. Imao sam sreću da upoznam DiAna, govorio je kako ga raduje 9/11, prosto jedan lik koji je ostavljao utisak zverine koja je progrizla kavez, a takav je bio i na sceni u to vreme pre više od dve decenije. Bilo mu je jako loše godinama, ono "sad se smirio" zaista važi u ovom slučaju. Ripčina za ludaka.

O, da. S tim da sam ja team Bruce. Ripčina za Pola, svakako.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Mon Oct 21, 2024 10:20 pm

Stigoh kući, sad ću prva dva albuma natenane.

_____
    Gdje punac drži pive?

Post by beatakeshi Mon Nov 04, 2024 12:44 pm

Kvinsi Džons.
    Kakva je to karijera bila!!!

Post by beatakeshi Thu Nov 07, 2024 5:50 pm

Ivica Krajač.
    U glupavoj vikipedijskoj biografiji nećete saznati da su on i Metikoš napisali Dnevnik jedne ljubavi. Dosta za ceo život.
    Uzgred, zanimljivo, rođen u Beogradu.
    паће

Post by паће Thu Nov 07, 2024 6:00 pm

beatakeshi wrote:Ivica Krajač.
    U glupavoj vikipedijskoj biografiji nećete saznati da su on i Metikoš napisali Dnevnik jedne ljubavi. Dosta za ceo život.
    Uzgred, zanimljivo, rođen u Beogradu.

Јбт нема три минута како сам га слушао, 4М, „Зелена поља“, са свом драматиком тог времена.

Адио, мајсторе.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:17 am