Glazbeno-dokumentarni film Nothing Compares koji prikazujemo u subotu, 5. kolovoza na Drugom programu u 22:45 odabrala Mira Vočinkić.
R.I.P.
- Post n°826
Re: R.I.P.
HRT
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°827
Tnx!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°828
Izuzetno sam tužan večeras, upravo sam otkrio da je otišao jedan od mojih najdražih glasova.
Svako leto na ostrvu pamtim po jednom izvođaču u taverni. Ovih 50-tak dana ovog leta, nije bilo nijednog da sam se zadesio tamo da se barem jednom nije čuo on. Nekako, kad bi se začuo njegov glas, kao da bi zamrla vreva gostiju i zangrtanje escajga, a u dvorištu je ostao sam taj magični glas.
Verovao sam da ću uspeti da ga uhvatim na koncertu negde.
Neka mu je slava, večeras pijem za njega a sutra ću mu upaliti sveću.
Svako leto na ostrvu pamtim po jednom izvođaču u taverni. Ovih 50-tak dana ovog leta, nije bilo nijednog da sam se zadesio tamo da se barem jednom nije čuo on. Nekako, kad bi se začuo njegov glas, kao da bi zamrla vreva gostiju i zangrtanje escajga, a u dvorištu je ostao sam taj magični glas.
Verovao sam da ću uspeti da ga uhvatim na koncertu negde.
Neka mu je slava, večeras pijem za njega a sutra ću mu upaliti sveću.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°830
Данас сам читао како је са посла на мешалици отишао на двомесечни турнеју по Јужној Африци, где је, несвесно, постао врло популаран
- Post n°831
izgubljeni glas radničke klase
koja je ovo verzija jbte
koja je ovo verzija jbte
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°833
katastrofa. sad se bojim za dilana, on je 81.
_____
#FreeFacu
- Post n°835
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°837
ficfiric wrote:
Neka bude zapisano - najbolja evrovizijska pesma ikad. Pesma, tajming, poruka, sve. Mogla je da bude i himna umesto Ode radosti, ne bi pogrešili.
- Post n°838
Jeste, da velikoj nemackoj himna bude kancona italijanskog albanosa.
Pesma je inace odlicna, a da ne govorimo o svetlosnim godinama distance od modernih evrovizijskih degeneracija.
Pesma je inace odlicna, a da ne govorimo o svetlosnim godinama distance od modernih evrovizijskih degeneracija.
- Post n°839
Tja, meni je zao sto nisu dobili Francuzi. To je bio valjda prvi put da su poslali nekog tamne koze
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°840
Brte, vi se ložite na eurosong. Konjski, baci jaku!
- Post n°841
mislim ovo je nekada bila evrovizija
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°842
+1.beatakeshi wrote:Brte, vi se ložite na eurosong. Konjski, baci jaku!
Gledam, neveruem.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°843
Евросонг од пре 30 година је био појам културе за ово сада.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°845
Vec bajata vest ali da ne ostane nepomenuto
Nedavno smo na zvaničnoj stranici Bjesova mogli pročitati da grupa prestaje sa radom. Koji razlozi su doveli do takve odluke?
Dobio sam TIPON, Tihu Poruku Neba, a počelo je ovako:
U subotu, 26. avgusta 2023. godine, u toku povratka sa svirke na Ušću, u Beogradu, doživeo sam jednu vrlo neprijatnu situaciju. Vrlo, vrlo, neprijatnu situaciju. To je bio TIPON. Shvatio sam da treba da stanemo sa radom, zato što se 27. septembra 1997. godine, posle koncerta u Domu JA u Gornjem Milanovcu, desila identična situacija koja je iznedrila prvi raspad Bjesova.
Kada smo taj prvi put stali sa radom, vreme je pokazalo da je to bila prava odluka, jer smo potom dobili mogućnost za razmišljanje o nekim drugim stvarima.
S radom smo ponovo počeli blagoslovom Oca Tadeja Vitovničkog, nekoliko meseci posle bombardovanja 1999. godine. Sakupio sam neke stare, neke nove ljude, i Bjesovi su grunuli bolje nego ikada pre. Nek' se i sada, posle ove stanke u radu benda desi isto, samo da nas ne bombarduju opet... Ma neće, neće... Ali ako nas ipak opet bombarduju, prihvatam da me od tog trenutka zovete Zoki Nostramudos (smeh)... Može i Maki Nostramudos, ili u Bosni - Zoka Nostramudos. Uostalom, možeš me zvati kako god hoćeš, jer ja nisam ime. (smeh)
https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/muzika/3746695-zoran-marinkovic-frontmen-bjesova-ekskluzivno-za-telegraf-rs-obicna-ljubavna-pesma-o-razvodu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°846
Umrla Nada Knežević. Neka joj je laka zemlja.
- Guest
- Post n°849
Možda je bolje tako. Jako dugo je delovalo kao da mu je kraj blizu. A dobro je i poživeo kako je živeo.