Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R.I.P.

Janko Suvar

R.I.P. - Page 15 Empty Re: R.I.P.

Post by Janko Suvar Thu Feb 25, 2021 1:20 pm

et Fikret

Ja sam vec naglasio i podvukao to koliko je moguce, da je moja kritika prema Balasevicu, njegovom javnom radu, i politickom kontekstu u kojem njegove pesme postoje i u kojem jedino mogu imati takvu ulogu kakvu imaju. 

Da apsolutno nije protiv onih koji slusaju Balasevica i kojima je stalo do njega. S tim u vezi sam se izvinio bemty ako je pogadja to sto sto govorim i koliko je moguce sam je razuverio da govorim samo o onome kako ja dozivljavam politiku iza toga,a ne o njoj ili njenim secanjima. Isto mogu da ponudim tebi, i podjednako je iskreno. 

Tokom ove stvari, koliko vidim ljudi su uzeli pesmu "Kada odem" kao najprigodniju o Balasevicevom kraju. Za mene je u razmisljanju o tome (iako sam naveo neke druge pesme gde se o dodjosima govori direktnije) stalno na pameti pesma "Nevernik". Jedna potpuna autoprojekcija, u kojoj se naravno zatvorenost i iskljucivost pripisuje zapadnim Srbima ("vazno im bilo odakle su moji").  S obzirom da je samodokazivo da je Balasevicu i njegovima, najvaznije odakle su ciji, za mene je istinski tuzno bilo kad sma video da je bio vigil u Banjaluci.  Balasevic to nije zasluzio. 

Ako se, a to je po mom osecanju stvari ispravno, vojvodjanstvo gleda kao nacionalizam u nastanku, onda se ponasa kao svaki nacionalizam i treba mu "drugi" koji nema iskupljujucih osobina. To su za Balasevica ocigledno Srbi van Srbije. 

Balasevic je odvratno ljudsko bice i njegova poetika se zasniva na toj odvratnosti u dobroj meri. Pod time ne mislim da si ti odvratno ljudsko bice jer to slusas, samo apelujem d osvestis i analiziras tu politiku, polazeci od sasvim ociglednih premisa - a) da ljude ne mozes kriviti za identitetske uloge u koje su rodjeni b) da su Srbi van Srbije ljudi. 

Siguran sam da ti to mozes, znam da Balasevic ne moze. Odnosno sad vise ne moze nista, al da nije mogao. 

Sto se tice mog odnosa prema rezimu, posto sad se to vec pominje neki put (uglavnom mojom krivicom, moram da kazem da u pola postova ne znam da kazem da li se zajebavam ili ne kad o tome pisem).  Ja bih reko ovako:

Ja sam kao glasac bio protiv ovog rezima: 

- kad je nastao jer sam glasao za Borisa Tadica
    - kad je Vesna Pesic poredila predstavnike ovog rezima sa najvecim evropskim drzavnicima XX veka
    - Kad je Vuk Jeremic saradjivao sa rezimom u nameri da postane gen sek UN
    - Kad je Dragan Djilas bio predsednik KS i kad je podrzavao rezim na RTSu
    - Kad je Sasa Radulovic bio njegov deo
    - Kad je Srdjan Verbic bio njegov deo 
    - Kad je Srdjan Dragojevic bio njegov deo
    - Kad je Dusko Vujosevic govorio da Aleksandar Vucic "ima sve osobine velikog drzavnika". 
    - Kad je rezim potpisivao sporazume u Briselu, kad je menjao zakon o radu, kad je snazno gestikulirao nacionalistickoj javnosti (sa zastavama, spomenicima, zajednckim praznicima sa RS, sa ovim filmom sad itd itd itd). 

Tako da, da se s mene sjasi, dok se od ovih drugih ne trazi bar neka minimalna doslednost i princip u politickom delovanju.  

Ja kao opozicini glasac, imam pravo da analiziram, pratim i kritikujem rad opozicionih stranaka i da stavljam na njih odgovornost za njihove neuspehe. To bi svaki opozicioni glasac trebalo da radi inace nije glasac i gradjanin nego bot. 

Vucic nece sprovesti nikakvu homogenizaciju, on ce samo nastaviti stabilizaciju i asocijaciju. U tome je nemogucnost domace javnosti da se postavi prema Vucicu, jer nece da ga gleda u evropskom kontekstu, u kojem on ocigledno prirodno obitava. 

Na kraju sto se tice ove zlokobne slike gde ja gledam kako odvode drugosrbijance i idem u crkvu (falilo je samo da se jebemo dok vas odvode), meni je uvek drago da zivim u drugosrbijanskim glavama a da ne placam kiriju, nego dajte bar komunalije da podelimo. Osim sto u realnosti ako neko negde odvodi drugosrbijance dok ja to gledam, onda ih odvode u minstarske fotelje i drzavne sinekure.

_____
    ????
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Feb 25, 2021 2:04 pm

Balašević je prilično nebitan većini od dvadesetak ljudi koji ovde pišu. Sve ovo je moglo da završi sa onom jednom pjesmom ( a ne sjećam se kad sam zadnji put pustio neku njegovu stvar, početkom milenijuma, sigurno) koju sam ja okačio na topik nakon što sam saznao da je umro, možda još dva ili tri RIP-a i to bi bilo sve. Moglo je ali nije jer je tebi njegova smrt odlično poslužila da onako klinački izbudališ ovde, da jebeš majku nekom i sl.

Bio je i još uvijek postoji ppp topik na kom su Balaševića puno kvalitetnije i argumentovanije popljuvali, preporučujem da pročitaš.

:nekokosenaslušaobalaševića:

Zašto misliš da Balašević u pjesmi Nevernik pjeva kontra zapadnih Srba? Zašto cura, odnosno njen baba, iz BL ne bi bila Muslimanka ili Hrvatica, čak i Jugoslovenka, bilo je i njih u BL puno, naročito '91. kad je pjesma objavljena.

Last edited by fikret hadžiabdić on Thu Feb 25, 2021 2:08 pm; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 25, 2021 2:06 pm

ja ovaj ne znam sta pisu tamo negde

ali balasevic nije poslednji jugoslovenski kantautor 

on nije neki jugoslovenski de andre, iako ima tu nekih slicnosti

ne bih zaista da mu ulazim u tekstove i da ga seciram. mislim da nije ni vredno toga

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 2:07 pm

Janko Suvar wrote:et Fikret

Ja sam vec naglasio i podvukao to koliko je moguce, da je moja kritika prema Balasevicu, njegovom javnom radu, i politickom kontekstu u kojem njegove pesme postoje i u kojem jedino mogu imati takvu ulogu kakvu imaju. 

Da apsolutno nije protiv onih koji slusaju Balasevica i kojima je stalo do njega. S tim u vezi sam se izvinio bemty ako je pogadja to sto sto govorim i koliko je moguce sam je razuverio da govorim samo o onome kako ja dozivljavam politiku iza toga,a ne o njoj ili njenim secanjima. Isto mogu da ponudim tebi, i podjednako je iskreno. 

Tokom ove stvari, koliko vidim ljudi su uzeli pesmu "Kada odem" kao najprigodniju o Balasevicevom kraju. Za mene je u razmisljanju o tome (iako sam naveo neke druge pesme gde se o dodjosima govori direktnije) stalno na pameti pesma "Nevernik". Jedna potpuna autoprojekcija, u kojoj se naravno zatvorenost i iskljucivost pripisuje zapadnim Srbima ("vazno im bilo odakle su moji").  S obzirom da je samodokazivo da je Balasevicu i njegovima, najvaznije odakle su ciji, za mene je istinski tuzno bilo kad sma video da je bio vigil u Banjaluci.  Balasevic to nije zasluzio. 

Ako se, a to je po mom osecanju stvari ispravno, vojvodjanstvo gleda kao nacionalizam u nastanku, onda se ponasa kao svaki nacionalizam i treba mu "drugi" koji nema iskupljujucih osobina. To su za Balasevica ocigledno Srbi van Srbije. 

Balasevic je odvratno ljudsko bice i njegova poetika se zasniva na toj odvratnosti u dobroj meri. Pod time ne mislim da si ti odvratno ljudsko bice jer to slusas, samo apelujem d osvestis i analiziras tu politiku, polazeci od sasvim ociglednih premisa - a) da ljude ne mozes kriviti za identitetske uloge u koje su rodjeni b) da su Srbi van Srbije ljudi. 

Siguran sam da ti to mozes, znam da Balasevic ne moze. Odnosno sad vise ne moze nista, al da nije mogao. 

Sto se tice mog odnosa prema rezimu, posto sad se to vec pominje neki put (uglavnom mojom krivicom, moram da kazem da u pola postova ne znam da kazem da li se zajebavam ili ne kad o tome pisem).  Ja bih reko ovako:

Ja sam kao glasac bio protiv ovog rezima: 

- kad je nastao jer sam glasao za Borisa Tadica
    - kad je Vesna Pesic poredila predstavnike ovog rezima sa najvecim evropskim drzavnicima XX veka
    - Kad je Vuk Jeremic saradjivao sa rezimom u nameri da postane gen sek UN
    - Kad je Dragan Djilas bio predsednik KS i kad je podrzavao rezim na RTSu
    - Kad je Sasa Radulovic bio njegov deo
    - Kad je Srdjan Verbic bio njegov deo 
    - Kad je Srdjan Dragojevic bio njegov deo
    - Kad je Dusko Vujosevic govorio da Aleksandar Vucic "ima sve osobine velikog drzavnika". 
    - Kad je rezim potpisivao sporazume u Briselu, kad je menjao zakon o radu, kad je snazno gestikulirao nacionalistickoj javnosti (sa zastavama, spomenicima, zajednckim praznicima sa RS, sa ovim filmom sad itd itd itd). 

Tako da, da se s mene sjasi, dok se od ovih drugih ne trazi bar neka minimalna doslednost i princip u politickom delovanju.  

Ja kao opozicini glasac, imam pravo da analiziram, pratim i kritikujem rad opozicionih stranaka i da stavljam na njih odgovornost za njihove neuspehe. To bi svaki opozicioni glasac trebalo da radi inace nije glasac i gradjanin nego bot. 

Vucic nece sprovesti nikakvu homogenizaciju, on ce samo nastaviti stabilizaciju i asocijaciju. U tome je nemogucnost domace javnosti da se postavi prema Vucicu, jer nece da ga gleda u evropskom kontekstu, u kojem on ocigledno prirodno obitava. 

Na kraju sto se tice ove zlokobne slike gde ja gledam kako odvode drugosrbijance i idem u crkvu (falilo je samo da se jebemo dok vas odvode), meni je uvek drago da zivim u drugosrbijanskim glavama a da ne placam kiriju, nego dajte bar komunalije da podelimo. Osim sto u realnosti ako neko negde odvodi drugosrbijance dok ja to gledam, onda ih odvode u minstarske fotelje i drzavne sinekure.

napusti saranu zbog vujosevica.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Feb 25, 2021 2:38 pm

fikret hadžiabdić wrote:Balašević je prilično nebitan većini od dvadesetak ljudi koji ovde pišu. Sve ovo je moglo da završi sa onom jednom pjesmom ( a ne sjećam se kad sam zadnji put pustio neku njegovu stvar, početkom milenijuma, sigurno) koju sam ja okačio na topik nakon što sam saznao da je umro, možda još dva ili tri RIP-a i to bi bilo sve. Moglo je ali nije jer je tebi njegova smrt odlično poslužila da onako klinački izbudališ ovde, da jebeš majku nekom i sl.

Bio je i još uvijek postoji ppp topik na kom su Balaševića puno kvalitetnije i argumentovanije popljuvali, preporučujem da pročitaš.

Zašto misliš da Balašević u pjesmi Nevernik pjeva kontra zapadnih Srba? Zašto cura, odnosno njen baba, iz BL ne bi bila Muslimanka ili Hrvatica, čak i Jugoslovenka, bilo je i njih u BL puno, naročito '91. kad je pjesma objavljena.

Зашто бисмо се правили блесави, кад знамо врло добро ко је слузави и љигави Панонски Говнар? Шиљио је патку на сиротињу, на онога на кога је могао без последица то да чини, на избеглицама из Босне и Хрватске. ”Антифашисти, војвођански Југословени, потомци народних хероја”  и даље то чине на твитерима. 

Исти тај ”хумор” негује и ”Државни Посао”, али не толико токсично колико је то тада својевремено било. И не бих окарактерисао ”Државни Посао” као елитистичке другосрбијанце, само као ”војвођанере” који су одрасли у тој култури, то је просто питање о којем се расправља у друштву па им је наравно у малом мозгу.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 25, 2021 2:42 pm

a pre drzavnog posla i pre balasevica su bili ,,foliranti,, na ns plusu

mislim ono je blam kao takav

_____

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 25, 2021 2:42 pm

kursadzije za gospodu novosacku

pa ha ha

_____

smrk kod dijane hrk
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 2:46 pm

ma sta ja mislio o vojvodjanskom snobizmu praviti ga na neku genocidnu toksicnu mrznju je zaista degutantno. to je ona autoviktimizacija cirjakovljevskog tipa u stilu 'rvati su me maltretirali zato sto pijem kolu uz ribu.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 2:51 pm

mislim drugovi dodjosi dajte neki zeru dostojanstva.

ja se kao klinac secam kako je na nekom koncertu balasevic objasnjavao kako je nastala sota kao poskakivanje albanskog oca porodice preko usnulih clanova porodice do klonjare, pa cucanj pa otiranje govna s noge pa povratak.

to je rasizam. a ovo starosedeoci vs. dodjosi je samo jedenje govana. porodicni rucak nedeljom kada se kara prizetko iz hercegowine.

_____
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 25, 2021 2:53 pm

ja mislim da je taj nazovimo ga snobizam imao svoju ulogu u onome sto se desilo u vukovaru 

umesto aktivnog otpora mobilizaciji i slanju ns korpusa na panonsku bracu, oni jebiga u tamburicu i neki kursadzijski humor 

i danas kao fiju fiju, mi smo drugosrbijanci. jesu, ko sto je i vucic

_____

smrk kod dijane hrk
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Feb 25, 2021 3:31 pm

Bem ti, jedino cvarkovi i djordjad nisu nikog klali devedesetih a eto, oni ispadose najgori rasisti

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 3:35 pm

ficfiric wrote:Bem ti, jedino cvarkovi i djordjad nisu nikog klali devedesetih a eto, oni ispadose najgori rasisti

pa to. ali cuj znas reci nekome 'jebo te voz koji te doneo' je isto kao i pobiti mu porodicu i zapaliti kucu. meni je zapravo neverovatno nemanje mere oko ovoga. ovo je doslovce prepisano od americkih desnicara. naravno da mi upadamo sa automatskim puskama kod crnaca u crkve da ih pobijemo ali na kampusima vlada teror politicke korektnosti. slom mozga.

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Feb 25, 2021 3:37 pm

boomer crook wrote:mislim drugovi dodjosi dajte neki zeru dostojanstva.

ja se kao klinac secam kako je na nekom koncertu balasevic objasnjavao kako je nastala sota kao poskakivanje albanskog oca porodice preko usnulih clanova porodice do klonjare, pa cucanj pa otiranje govna s noge pa povratak.

to je rasizam. a ovo starosedeoci vs. dodjosi je samo jedenje govana. porodicni rucak nedeljom kada se kara prizetko iz hercegowine.

Лако је 100 батина по туђем дупету. Памте људи као слонови да им је учињена неправда. 

”Дођошки” дискурс никако да умре, усерава се у живот хиљадама људи деценијама, које изопштавају из друштва на подмукле мителеуропејске начине. 
    Како год, није лепо то што је Балашевић говорио, и памти му се. Према ”дођошима” је само био токсичан. Албанци су поготово гласни на твитеру, и треба, ипак је то што је говорио расизам. И сад нема шансе да то иде испод тепиха.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 3:40 pm

kome je ucinjena nepravda? ne razumem? to je ono starosadsko tipicno seirenje i kenjanje. ne govorimo o paljenju kuca i diskriminaciji pri zaposljavanju (u bilo kom smislenom obliku).

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Feb 25, 2021 3:54 pm

Јанош Винету wrote:
    fikret hadžiabdić wrote:Balašević je prilično nebitan većini od dvadesetak ljudi koji ovde pišu. Sve ovo je moglo da završi sa onom jednom pjesmom ( a ne sjećam se kad sam zadnji put pustio neku njegovu stvar, početkom milenijuma, sigurno) koju sam ja okačio na topik nakon što sam saznao da je umro, možda još dva ili tri RIP-a i to bi bilo sve. Moglo je ali nije jer je tebi njegova smrt odlično poslužila da onako klinački izbudališ ovde, da jebeš majku nekom i sl.

Зашто бисмо се правили блесави, кад знамо врло добро ко је слузави и љигави Панонски Говнар? Шиљио је патку на сиротињу, на онога на кога је могао без последица то да чини, на избеглицама из Босне и Хрватске. ”Антифашисти, војвођански Југословени, потомци народних хероја”  и даље то чине на твитерима. 

Исти тај ”хумор” негује и ”Државни Посао”, али не толико токсично колико је то тада својевремено било. И не бих окарактерисао ”Државни Посао” као елитистичке другосрбијанце, само као ”војвођанере” који су одрасли у тој култури, то је просто питање о којем се расправља у друштву па им је наравно у малом мозгу.

Pjesma se zove Nevernik. Do jutros sam, kao i svi koje poznajem, mislio da pjesma govori o tome kako je u BL planula ljubav između mladog desetara i lokalne cure, najvjerovatnije Muslimanke, pa se baba/babo ispriječio toj ljubavi. Nigdje roditelji nisu voljeli da im se vojska mota oko kćeri, a banjalučkom babi ne smeta samo desetar već i potpuno mu nepoznati njegovi i to odakle su, ko su. Sad ste me Janko i ti uvjerili u suprotno, ostatk života ću da posvetim razotkrivanju istine o toj pjesmi i da ostali ljudima predočim kako nas je sve zajebao govnar Balašević R.I.P. - Page 15 2304934895

Pogrešnu ste pjesmu, možda najpogrešniju njegovu uzeli kao argument za ponanogovnarstvo. Malo prije ove pjesme pojavio se film Najbolji,slične priče kao i Balaševićev Nevernik. Ljepotica iz trebinjske begovske porodica, već obećana nekom iz slične loze, zaljubljuje se u poručnika JNA. Samo što je Balašević , za razliku od filma, izbjegao hepiend.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    kondo

Post by kondo Thu Feb 25, 2021 4:11 pm

ne mrzimo janka, samo ne volimo da nam se u dvoristu manta bastard mentaloidnih epopeja jednih cirjakovica bokana i biljane srbljanovic, koji se oteo kontroli u autodestruktivnom nagonu. neka sere koliko hoce ali ne pored rupe, to je na burundiju da zabranjeno, a narocito da umesto da odigra šotu on stane u svoje govno na očigled svih

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Feb 25, 2021 4:15 pm

Nekad mislim da nije samo Vojvodina rezervat prezira prema tzv dodjošima
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Feb 25, 2021 4:17 pm

pa i ja sam neki kurcev dodjos. tata mi je iz bosne. mislim jasno je da postoji prezir i snobizam ali izvlaciti paralelu izmedju toga i etnicke mrznje i rasizma je promaseno.

_____
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Feb 25, 2021 4:17 pm

boomer crook wrote:kome je ucinjena nepravda? ne razumem? to je ono starosadsko tipicno seirenje i kenjanje. ne govorimo o paljenju kuca i diskriminaciji pri zaposljavanju (u bilo kom smislenom obliku).

Дискриминација постоји, као што постоји у Црној Гори, у Босни и у Хрватској, не живимо у Југословенском рају где дискриминација не постоји у смисленом облику, нисмо досегли комунизам. Самим тим има потребе да се смислено измери. Јасно је да постоји, јер имамо лик дођоша у хумористичкој серији, који говори са босанским нагласком а 100 година живи у Војводини.

Та мителеуропејско кењање није исто што и паљење кућа, али јесте једно тињајуће зло против кога се треба борити, ма колико мало било. Може то све у паралели.

fikret hadžiabdić wrote:
    Јанош Винету wrote:

Pjesma se zove Nevernik. Do jutros sam, kao i svi koje poznajem, mislio da pjesma govori o tome kako je u BL planula ljubav između mladog desetara i lokalne cure, najvjerovatnije Muslimanke, pa se baba/babo ispriječio toj ljubavi. Nigdje roditelji nisu voljeli da im se vojska mota oko kćeri, a banjalučkom babi ne smeta samo desetar već i potpuno mu nepoznati njegovi i to odakle su, ko su. Sad ste me Janko i ti uvjerili u suprotno, ostatk života ću da posvetim razotkrivanju istine o toj pjesmi i da ostali ljudima predočim kako nas je sve zajebao govnar Balašević R.I.P. - Page 15 2304934895

Pogrešnu ste pjesmu, možda najpogrešniju njegovu uzeli kao argument za ponanogovnarstvo. Malo prije ove pjesme pojavio se film Najbolji,slične priče kao i Balaševićev Nevernik. Ljepotica iz trebinjske begovske porodica, već obećana nekom iz slične loze, zaljubljuje se u poručnika JNA. Samo što je Balašević , za razliku od filma, izbjegao hepiend.

Могуће, немам појма. Никада у животу нисам својом вољом слушао Балашевића.

Одјављујем се даље са теме, мислим да сам рекао све смислено што имам.

_____
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Feb 25, 2021 4:18 pm

R.I.P. - Page 15 Janko10

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Feb 25, 2021 5:05 pm

fikret hadžiabdić wrote:
    Јанош Винету wrote:

Ne postoji ni promil sanse da se pesma pod nazivom Nevernik odnosi na bilo sta drugo osim na ovo sto si opisao u drugom postu. "Nevernik" je sam Balasevic u ocima njenog oca. Ne postoji ni promil sanse da bi u ocima zApaDNoG SrBiNa, Balasevic mogap da bude vidjen kao "nevernik". Isto vazi i za Hrvata katolika, Jugoslovene da ne pominjeno. Jedino verujuci musliman moze upotrebiti ovaj epitet. To je toliko jasna sifra, da je apsolutno nepotreno dalje objasnjavati.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Feb 25, 2021 5:22 pm

istorija tzv. panonije jeste istorija razlicitih kolonijalizama 

tako da to jeste jedan prirodan rezervat netolerancije prema pridoslicama

_____

smrk kod dijane hrk
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Feb 25, 2021 5:32 pm

Erős Pista wrote:
    Ne postoji ni promil sanse da se pesma pod nazivom Nevernik odnosi na bilo sta drugo osim na ovo sto si opisao u drugom postu. "Nevernik" je sam Balasevic u ocima njenog oca. Ne postoji ni promil sanse da bi u ocima zApaDNoG SrBiNa, Balasevic mogap da bude vidjen kao "nevernik". Isto vazi i za Hrvata katolika, Jugoslovene da ne pominjeno. Jedino verujuci musliman moze upotrebiti ovaj epitet. To je toliko jasna sifra, da je apsolutno nepotreno dalje objasnjavati.

Da, riječ nevernik i ne postoji u tekstu pjesme, samo u naslovu.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Feb 25, 2021 5:34 pm

Hehe spletom okolnosti bio sam dodjos i u Bosni i u Vojvodini
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Feb 25, 2021 5:37 pm

Ne postoji nikakva sistemska diskriminacija pridoslih u Vojvodini. Sta ko misli za sebe...u ovom kontekstu je potpuno nebitno.

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:42 am