Ferenc Puskás wrote:E, Mór, samo još ovo. Pa Krleža ti je bio taj predratni Jugoslaven, a s Jugoslavijom se pomirio tek kad je postala SFR.
E ok, to je drugo. Al Krleza...ne znam hocu li ostati bas toliko tu
Ferenc Puskás wrote:E, Mór, samo još ovo. Pa Krleža ti je bio taj predratni Jugoslaven, a s Jugoslavijom se pomirio tek kad je postala SFR.
Ne, ali obrati pažnju, ne piše Serbischer Saenger niti slično, nego Djordje.Mór Thököly wrote:Ma dobro, izaslo u fuckin Washington Postu, posle toga ne treba nista drugo
Nemački javni servis @ARDstudioWien objavio mišljenja četiri regionalna dopisnika o Balaševiću. Dopisnik iz Prištine u svom delu ili ne zna ili laže - a ovi neprovereno objavljuju - da je "Ne lomite mi bagrenje" nastala 1989. kao podrška Miloševiću. A nastala je 1986. https://t.co/D9I2BXLCxi
— Nemanja Rujević (@strani_placenik) February 22, 2021
disident wrote:Odmahivanje glavom slabo je ovo, ipak devet.
Ne znam za Śikago, ali stari Beč je ostario i dosta se promijenio, dobar ti stojim za to. Nego hajd reci ti, zašto su u naslov metnili samo ime i prezime, a ne i objašnjenje o kom se radi?bemty wrote:ocito ga stare beclije bas gotive. kapiram da je slicno u cikagu.
Ferenc Puskás wrote:Ne znam za Śikago, ali stari Beč je ostario i dosta se promijenio, dobar ti stojim za to. Nego hajd reci ti, zašto su u naslov metnili samo ime i prezime, a ne i objašnjenje o kom se radi?bemty wrote:ocito ga stare beclije bas gotive. kapiram da je slicno u cikagu.
Znači ja sam onaj sudiskutant kojem je nužno napomenuti da nisi rada kavzi, ou-keej. Naravno da se radi o ex-yu Bečlijama. A i da među njima nema niti jednog Srbina, oni Bosanci i Hrvati tamo bi bili dovoljni.bemty wrote:Ferenc Puskás wrote:
Ne znam za Śikago, ali stari Beč je ostario i dosta se promijenio, dobar ti stojim za to. Nego hajd reci ti, zašto su u naslov metnili samo ime i prezime, a ne i objašnjenje o kom se radi?
pa pretpostavila sam zato sto je bec pun srba, dovoljno da se za djoku zna. jesi ti ciljao na nesto drugo? austrougarskost? nije mi bila namera da se prepirem, mislila sam da se nadovezujem.
ficfiric wrote:disident wrote:Odmahivanje glavom slabo je ovo, ipak devet.
Je li to ides na faks sa Veljkom Raznatovicem?
Ferenc Puskás wrote:Nego, vidjeli smo Pulu, Split, Novi Sad, Banjaluku i Sarajevo, a sad mi padne na pamet šta bi bilo kad bi kojom nesrećom preminuo Branimir Štulić zvani Johnny, pu pu pu.