Imam i ja više njih u istoj poziciji i brinem. Ali ovo mi je, onako, blago ohrabrujuće iako je nevolja, pa gledam da racionalizujem strepnje.
VAKCINA
- Guest
- Post n°801
Re: VAKCINA
Važi.
Imam i ja više njih u istoj poziciji i brinem. Ali ovo mi je, onako, blago ohrabrujuće iako je nevolja, pa gledam da racionalizujem strepnje.
- Post n°803
Sotir wrote:Напокон су се сетили да може да се уђе у земљу са потврдом о вакцинацији, не мора ПЦР тест.
neko iz vlasti izgleda ipak čita tviterse.
Hans wrote:Evo, znam i ja sad jednu osobu koja se zarazila posle kineske vakcine. Četiri nedelje po drugoj dozi, malo preko 70 godina, inače dobrog zdravlja. Ne zna kako se zarazila, poštuje mere, niko iz njene svakodnevnice nije pozitivan.
Simptomi: laka prehlada i izražena slabost. Nema upalu pluća.
Ako bi toliko radila vakcina kod velike većine, bio bih zadovoljan.
evo videćemo na meni, u nedelju sam pisao da sam u fazi real life testiranja kineske vakcine. i evo 3 dana kasnije vest da je šmrcava sestričina sa dečijeg rođendana razvila upalu pluća (20-tak godina!), imala je temperaturu po povratku kući, danas negativan rapid test ali doktorka kategorična da u petak ide na PCR, do daljeg na covid terapiji od 2 antibiotika plus suplementi.
znači 3 sata sa njom u zatvorenoj prostoriji, bez maske, doduše bez nekog previše bliskog (grljenje itd) kontakta ali svejedno. ja 32 dana od revakcinacije, žena 35 (pritom je ona bila više u kontaktu sa sestričinom). u kući gde živi majka primila prvu dozu AZ, otac primio mislim obe doze kineske ali ne tako davno. za sada deluje da će biti OK ali videćemo, da ne ureknem.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°804
The updated results now include 190 symptomatic cases, from 141 on Monday. The company says there are 14 “possible or probable cases to be adjudicated so the total number of cases and the point estimate may fluctuate slightly.”
— Meg Tirrell (@megtirrell) March 25, 2021
Efficacy in 65+ went up, to 85% (from 80% Monday)
- Guest
- Post n°805
Lakatušu neka je sa srećom i da se ne zajebava više.
A ja sam napravio grešku u svom prethodnom postu. Nije žena dobila kovid četiri nedelje po vakcinaciji, već je zaradila u četvrtoj nedelji, dakle tri i kusur nedelja po bodenju kinezom. Ima koga da pita šta se tu desilo i to baš sa Medicinskog, ovaj joj rekao isto ono što znamo iz medija - za kinesku neka računa 6 nedelja za izgradnju uslovno rečeno punog imuniteta u tim godinama. Inače je dobro, osim smlaćenosti i brzog zamaranja. Isti simptomi ne napuštaju moje rođake koji su oboje oko pedesete godine, a novembarska su klasa kovidovaca.
A ja sam napravio grešku u svom prethodnom postu. Nije žena dobila kovid četiri nedelje po vakcinaciji, već je zaradila u četvrtoj nedelji, dakle tri i kusur nedelja po bodenju kinezom. Ima koga da pita šta se tu desilo i to baš sa Medicinskog, ovaj joj rekao isto ono što znamo iz medija - za kinesku neka računa 6 nedelja za izgradnju uslovno rečeno punog imuniteta u tim godinama. Inače je dobro, osim smlaćenosti i brzog zamaranja. Isti simptomi ne napuštaju moje rođake koji su oboje oko pedesete godine, a novembarska su klasa kovidovaca.
- Post n°806
nama sad najavljuju da cemo mi iz moje starosne kategorije dobiti bocu u maju. bilo je planirano u aprilu. dobro je, nije predaleko.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°807
Hans wrote:Evo, znam i ja sad jednu osobu koja se zarazila posle kineske vakcine. Četiri nedelje po drugoj dozi, malo preko 70 godina, inače dobrog zdravlja. Ne zna kako se zarazila, poštuje mere, niko iz njene svakodnevnice nije pozitivan.
Simptomi: laka prehlada i izražena slabost. Nema upalu pluća.
Ako bi toliko radila vakcina kod velike većine, bio bih zadovoljan.
Ја знам за 1 брачни пар (сестрић моје познанике) и једног из Кикинде (кога знам лично). Не знам по датумима кад је ко закачио, колико после ревакцине. Углавном су ту око 40-50 година.
Сви сад чекају да се измисли некакав антималакс.
- Post n°808
četvrti dan, bez simptoma. kapiram da je realno da ako će nešto da se pojavi, bude zaključno sa sutrašnjim danom - a izolaciju ćemo do nedelje, to je 8. dan.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°809
Na Aerodrom Sarajevo danas je dopremljeno 23.400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.
Tek slijedi raspodjela na RS, DC i Federaciju, da mi je da me bocnu Pfizerom.
Nije donacija
Stigle Pfizer vakcine. Nije donacija. #covax @N1infoSA pic.twitter.com/p9RA0GgZA4
— Adisa Imamovic (@adisa_imamovic) March 25, 2021
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°811
Ima i ovo:
https://cf-particle-html.eip.telegraph.co.uk/8cb193ef-7f8b-4f35-846f-cbb954d067e0.html
https://cf-particle-html.eip.telegraph.co.uk/8cb193ef-7f8b-4f35-846f-cbb954d067e0.html
- Post n°812
Мислим да је ситуација у Израелу скоро решена. Још мало па ће завршити вакцинације, а број заражених ће спасти на занемарљив ниво.
Сад треба пратити Емирате. Осим што су по стопи вакцинације одмах иза Израела, за нас су занимљиви јер користе исте четири вакцине као и ми. Тренутно су вакцинисали око 56% планираног броја становништва. Имају мере рестрикције, али не и полицијски час.
У односу на прошлу недељу, број оболелих је пао са у просеку око 2500 на 2000 — пад од 20%.
Ако се настави овај тренд и наредних недеља биће одлично.
То су одличне вести. Можда ће и са 60% вакцинисаних, и то и са мање ефикасним вакцинама од Фајзерове, успешно сузбијати болест.
Ми овим темпом до 60% вакцинисаних стижемо крајем јула.
Сад треба пратити Емирате. Осим што су по стопи вакцинације одмах иза Израела, за нас су занимљиви јер користе исте четири вакцине као и ми. Тренутно су вакцинисали око 56% планираног броја становништва. Имају мере рестрикције, али не и полицијски час.
У односу на прошлу недељу, број оболелих је пао са у просеку око 2500 на 2000 — пад од 20%.
Ако се настави овај тренд и наредних недеља биће одлично.
То су одличне вести. Можда ће и са 60% вакцинисаних, и то и са мање ефикасним вакцинама од Фајзерове, успешно сузбијати болест.
Ми овим темпом до 60% вакцинисаних стижемо крајем јула.
- Guest
- Post n°813
https://www.theguardian.com/world/2021/mar/25/i-am-begging-you-get-the-vaccine-pockets-of-fear-emerge-in-serbiaSerbia is an unlikely candidate for continental Europe’s most vaccinated nation so far. But since January the western Balkans nation has raced ahead of most of the world, delivering more than 31 jabs for every 100 people, according to statistics from Our World In Data, leaving countries such as Germany (13 doses per 100 people) and Canada (10.8 doses) in its wake.
Its success has illuminated the pockets of the country where suspicion of the vaccine is proving stubborn, forcing Serbian authorities to confront a question that might await others in the Balkans and eastern Europe, where polls show that hesitancy to get the jab is a significant force. Once supply of doses outstrips demand, how do you convince sceptical communities to be vaccinated?
- Post n°814
Sta bi sa astrozenekom na kraju, jesu je vratili u upotrebu po evropi?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°815
jesu, odlucili su da ne izaziva nista strasno
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°816
fikret hadžiabdić wrote:Na Aerodrom Sarajevo danas je dopremljeno 23.400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.
Tek slijedi raspodjela na RS, DC i Federaciju, da mi je da me bocnu Pfizerom.
Nije donacijaStigle Pfizer vakcine. Nije donacija. #covax @N1infoSA pic.twitter.com/p9RA0GgZA4
— Adisa Imamovic (@adisa_imamovic) March 25, 2021
sedi na bus pa do nedelje dodji po astra zeku ovde....
_____
#FreeFacu
- Post n°817
Moracu i ja na sajam po svemir zeku, sve prijave su mi iskulirali
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°818
Marius Lăcătuș wrote:
Ne napušta mi se otadžbina, frka mi da ne zaglavim vani, ko zna šta ovdašnji genijalci već do sutra mogu da naprave.
Pričala mi jaranica iz RS (Lopare) da se tamo prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji. Navodno će u Loznicu da ih voze, uslov je da se sakupi bar tri autobusa zainteresovnih.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°819
Posto mi je rodbina iz okoline Loznice, cuo sam pre neki dan da ima slucajeva da dolaze po vakcinu, doduse pojedinacno, a da su grupni odlasci autobusom organizovani za Lidl #mekamocfikret hadžiabdić wrote:Marius Lăcătuș wrote:
Ne napušta mi se otadžbina, frka mi da ne zaglavim vani, ko zna šta ovdašnji genijalci već do sutra mogu da naprave.
Pričala mi jaranica iz RS (Lopare) da se tamo prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji. Navodno će u Loznicu da ih voze, uslov je da se sakupi bar tri autobusa zainteresovnih.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°820
disident wrote:Posto mi je rodbina iz okoline Loznice, cuo sam pre neki dan da ima slucajeva da dolaze po vakcinu, doduse pojedinacno, a da su grupni odlasci autobusom organizovani za Lidl #mekamocfikret hadžiabdić wrote:
Vjerovatno još sakupljau zainteresovane.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°821
Marius Lăcătuș wrote:
Нек будем данас једини али сам уверен да ће нас скоро бити милијонима који ће рећи: све је то лепо и красно, и част свакоме, али оставимо се небулоза. Погледајмо како ствари стоје са чисто српског интереса.
_____
????
- Post n°822
Na moj telefon sedmoro BiH gradjana dobilo poziv za AZ da prime ovog vikenda. Prijavili se na BiH pasos, sve uredno.
- Post n°823
Cvetin Chilimanov //////////
@Cvetin
Half my tl is people swapping notes how to get vaccinated in Serbia. After a major corruption scandal involving the Chinese deal, the public has realized Zaev is not going to get vaccines any time soon. No outrage, people kinda expected this and are making their own arrangements
@Cvetin
Half my tl is people swapping notes how to get vaccinated in Serbia. After a major corruption scandal involving the Chinese deal, the public has realized Zaev is not going to get vaccines any time soon. No outrage, people kinda expected this and are making their own arrangements
_____
????
- Post n°824
šuvar našo svoju makedonsku zakrpu
_____
#FreeFacu
- Post n°825
Filip Plejn se vakcinisao u Srbiji, tacno je dolazio na po pola dana u razmaku od tri nedelje.