Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Anonymous
    Guest

VAKCINA - Page 33 Empty Re: VAKCINA

Post by Guest Wed Mar 24, 2021 8:28 pm

Važi.
    Imam i ja više njih u istoj poziciji i brinem. Ali ovo mi je, onako, blago ohrabrujuće iako je nevolja, pa gledam da racionalizujem strepnje.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 24, 2021 9:41 pm

Pa samo da prodje tako blago
    kondo

Post by kondo Wed Mar 24, 2021 11:15 pm

Sotir wrote:Напокон су се сетили да може да се уђе у земљу са потврдом о вакцинацији, не мора ПЦР тест.

neko iz vlasti izgleda ipak čita tviterse.

Hans wrote:Evo, znam i ja sad jednu osobu koja se zarazila posle kineske vakcine. Četiri nedelje po drugoj dozi, malo preko 70 godina, inače dobrog zdravlja. Ne zna kako se zarazila, poštuje mere, niko iz njene svakodnevnice nije pozitivan.

Simptomi: laka prehlada i izražena slabost. Nema upalu pluća.

Ako bi toliko radila vakcina kod velike većine, bio bih zadovoljan.

evo videćemo na meni, u nedelju sam pisao da sam u fazi real life testiranja kineske vakcine. i evo 3 dana kasnije vest da je šmrcava sestričina sa dečijeg rođendana razvila upalu pluća (20-tak godina!), imala je temperaturu po povratku kući, danas negativan rapid test ali doktorka kategorična da u petak ide na PCR, do daljeg na covid terapiji od 2 antibiotika plus suplementi. 

znači 3 sata sa njom u zatvorenoj prostoriji, bez maske, doduše bez nekog previše bliskog (grljenje itd) kontakta ali svejedno. ja 32 dana od revakcinacije, žena 35 (pritom je ona bila više u kontaktu sa sestričinom). u kući gde živi majka primila prvu dozu AZ, otac primio mislim obe doze kineske ali ne tako davno. za sada deluje da će biti OK ali videćemo, da ne ureknem.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 25, 2021 7:26 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 25, 2021 10:35 am

Lakatušu neka je sa srećom i da se ne zajebava više.

A ja sam napravio grešku u svom prethodnom postu. Nije žena dobila kovid četiri nedelje po vakcinaciji, već je zaradila u četvrtoj nedelji, dakle tri i kusur nedelja po bodenju kinezom. Ima koga da pita šta se tu desilo i to baš sa Medicinskog, ovaj joj rekao isto ono što znamo iz medija - za kinesku neka računa 6 nedelja za  izgradnju uslovno rečeno punog imuniteta u tim godinama. Inače je dobro, osim smlaćenosti i brzog zamaranja. Isti simptomi ne napuštaju moje rođake koji su oboje oko pedesete godine, a novembarska su klasa kovidovaca.
    bemty

Post by bemty Thu Mar 25, 2021 10:38 am

nama sad najavljuju da cemo mi iz moje starosne kategorije dobiti bocu u maju. bilo je planirano u aprilu. dobro je, nije predaleko.

_____
    Warning: may contain irony.
    паће

Post by паће Thu Mar 25, 2021 10:45 am

Hans wrote:Evo, znam i ja sad jednu osobu koja se zarazila posle kineske vakcine. Četiri nedelje po drugoj dozi, malo preko 70 godina, inače dobrog zdravlja. Ne zna kako se zarazila, poštuje mere, niko iz njene svakodnevnice nije pozitivan.

Simptomi: laka prehlada i izražena slabost. Nema upalu pluća.

Ako bi toliko radila vakcina kod velike većine, bio bih zadovoljan.

Ја знам за 1 брачни пар (сестрић моје познанике) и једног из Кикинде (кога знам лично). Не знам по датумима кад је ко закачио, колико после ревакцине. Углавном су ту око 40-50 година.

Сви сад чекају да се измисли некакав антималакс.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 25, 2021 10:54 am

četvrti dan, bez simptoma. kapiram da je realno da ako će nešto da se pojavi, bude zaključno sa sutrašnjim danom - a izolaciju ćemo do nedelje, to je 8. dan.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 25, 2021 11:27 am

Na Aerodrom Sarajevo danas je dopremljeno 23.400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.

Tek slijedi  raspodjela na RS, DC i Federaciju, da mi je da me bocnu Pfizerom.

Nije donacija VAKCINA - Page 33 4101625831

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    ćaća

Post by ćaća Thu Mar 25, 2021 12:20 pm

VAKCINA - Page 33 ExUjbjnWgAE7wq0?format=jpg&name=large
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 25, 2021 1:28 pm

Ima i ovo:

VAKCINA - Page 33 BVu1bTs

https://cf-particle-html.eip.telegraph.co.uk/8cb193ef-7f8b-4f35-846f-cbb954d067e0.html
    Sotir

Post by Sotir Thu Mar 25, 2021 2:15 pm

Мислим да је ситуација у Израелу скоро решена. Још мало па ће завршити вакцинације, а број заражених ће спасти на занемарљив ниво.

Сад треба пратити Емирате. Осим што су по стопи вакцинације одмах иза Израела, за нас су занимљиви јер користе исте четири вакцине као и ми. Тренутно су вакцинисали око 56% планираног броја становништва. Имају мере рестрикције, али не и полицијски час.
    У односу на прошлу недељу, број оболелих је пао са у просеку око 2500 на 2000 — пад од 20%.
    Ако се настави овај тренд и наредних недеља биће одлично. 

То су одличне вести. Можда ће и са 60% вакцинисаних, и то и са мање ефикасним вакцинама од Фајзерове, успешно сузбијати болест.
    Ми овим темпом до 60% вакцинисаних стижемо крајем јула.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 25, 2021 3:02 pm

Serbia is an unlikely candidate for continental Europe’s most vaccinated nation so far. But since January the western Balkans nation has raced ahead of most of the world, delivering more than 31 jabs for every 100 people, according to statistics from Our World In Data, leaving countries such as Germany (13 doses per 100 people) and Canada (10.8 doses) in its wake.

Its success has illuminated the pockets of the country where suspicion of the vaccine is proving stubborn, forcing Serbian authorities to confront a question that might await others in the Balkans and eastern Europe, where polls show that hesitancy to get the jab is a significant force. Once supply of doses outstrips demand, how do you convince sceptical communities to be vaccinated?
    https://www.theguardian.com/world/2021/mar/25/i-am-begging-you-get-the-vaccine-pockets-of-fear-emerge-in-serbia
    disident

Post by disident Thu Mar 25, 2021 3:46 pm

Sta bi sa astrozenekom na kraju, jesu je vratili u upotrebu po evropi?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    bemty

Post by bemty Thu Mar 25, 2021 3:50 pm

jesu, odlucili su da ne izaziva nista strasno

_____
    Warning: may contain irony.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 25, 2021 4:10 pm

fikret hadžiabdić wrote:
    Na Aerodrom Sarajevo danas je dopremljeno 23.400 doza cjepiva BioNTech/Pfizer, koje je Bosna i Hercegovina kupila u okviru mehanizma COVAX.

Tek slijedi  raspodjela na RS, DC i Federaciju, da mi je da me bocnu Pfizerom.

Nije donacija VAKCINA - Page 33 4101625831

sedi na bus pa do nedelje dodji po astra zeku ovde....

_____
    #FreeFacu

disident

Post by disident Thu Mar 25, 2021 4:11 pm

Moracu i ja na sajam po svemir zeku, sve prijave su mi iskulirali

_____
    Pristalica krvne osvete
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 25, 2021 4:21 pm

Marius Lăcătuș wrote:

Ne napušta mi se otadžbina, frka mi da ne zaglavim vani, ko zna šta ovdašnji genijalci već do sutra mogu da naprave.

Pričala mi jaranica iz RS (Lopare) da se tamo prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji. Navodno će u Loznicu da ih voze, uslov je da se sakupi bar tri autobusa zainteresovnih.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    disident

Post by disident Thu Mar 25, 2021 5:15 pm

fikret hadžiabdić wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

Ne napušta mi se otadžbina, frka mi da ne zaglavim vani, ko zna šta ovdašnji genijalci već do sutra mogu da naprave.

Pričala mi jaranica iz RS (Lopare) da se tamo prijavljuju za vakcinaciju u Srbiji. Navodno će u Loznicu da ih voze, uslov je da se sakupi bar tri autobusa zainteresovnih.
    Posto mi je rodbina iz okoline Loznice, cuo sam pre neki dan da ima slucajeva da dolaze po vakcinu, doduse pojedinacno, a da su grupni odlasci autobusom organizovani za Lidl #mekamoc

_____
    Pristalica krvne osvete
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Mar 25, 2021 5:22 pm

disident wrote:
    fikret hadžiabdić wrote:

Posto mi je rodbina iz okoline Loznice, cuo sam pre neki dan da ima slucajeva da dolaze po vakcinu, doduse pojedinacno, a da su grupni odlasci autobusom organizovani za Lidl #mekamoc

Upogodno sa korisnim  VAKCINA - Page 33 4101625831

Vjerovatno još sakupljau zainteresovane.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 25, 2021 5:33 pm

Marius Lăcătuș wrote:

Нек будем данас једини али сам уверен да ће нас скоро бити милијонима који ће рећи: све је то лепо и красно, и част свакоме, али оставимо се небулоза. Погледајмо како ствари стоје са чисто српског интереса.

_____
    ????
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 25, 2021 5:49 pm

Na moj telefon sedmoro BiH gradjana dobilo poziv za AZ da prime ovog vikenda. Prijavili se na BiH pasos, sve uredno. VAKCINA - Page 33 1399639816
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 25, 2021 6:22 pm

Cvetin Chilimanov //////////
    @Cvetin
    Half my tl is people swapping notes how to get vaccinated in Serbia. After a major corruption scandal involving the Chinese deal, the public has realized Zaev is not going to get vaccines any time soon. No outrage, people kinda expected this and are making their own arrangements

_____
    ????
    kondo

Post by kondo Thu Mar 25, 2021 6:24 pm

šuvar našo svoju makedonsku zakrpu  VAKCINA - Page 33 3579118792

_____
    #FreeFacu

Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 25, 2021 6:25 pm

Filip Plejn se vakcinisao u Srbiji, tacno je dolazio na po pola dana u razmaku od tri nedelje.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:26 pm