Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Anonymous
    Guest

VAKCINA - Page 27 Empty Re: VAKCINA

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 2:07 pm

plachkica wrote:
    ne možeš kod lekara bez vakcine ili pcr testa (ovome mi se srce protivi, ali razum kaže da tako mora)

sori, ne može. lekar mora da leči svakoga, inače nije lekar nego eugeničar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 2:08 pm

ja bi to pojednostavio

ne moraš da se vakcinišeš, ali ako te nađemo van stana bez vakcine, a nemaš poziv da si krenuo da se vakcinišeš, kazna 50 iljada
    паће

Post by паће Sun Mar 21, 2021 2:18 pm

Talason wrote:ja bi to pojednostavio

ne moraš da se vakcinišeš, ali ako te nađemo van stana bez vakcine, a nemaš poziv da si krenuo da se vakcinišeš, kazna 50 iljada

VAKCINA - Page 27 1012898122
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 21, 2021 2:20 pm

Samo je tebalo da vezu 2 x 30e za vakcinu. Bilo bi 3 miliona ko od sale

Post by MNE Sun Mar 21, 2021 2:26 pm

San Saba Songbird wrote:
    MNE wrote:qrac pravda izgleda su napravili sranje na svjetskom nivou veće od same korone, ne mislim ovo individualno što ljudi pomru nego mi se čini prilično vjerovatnim da su za nove sojeve krivi samo oni, tu mislim na ove opasnije sojeve ostali su se pojavljivali i prirodno bez vakcinisanja (ili sa ostalim vakcinama)

Hajd nam malo razloži kako su krivi za nove sojeve. Ali prvo da bez guglanja kažeš šta je to ekspresija gena.
    ne treba mi ni da guglam ni da znam šta je ekspresija gena, imam dovoljno životnog iskustva da znam da se događaji sa vjerovatnoćom 1/milion ne dešavaju slučajno

a obrazloženja doktora (od kojih su neki radili na razvoju vakcina) mi djeluju vrlo logično, teorije da su se sve države urotile protiv oksforda su na nivou onih da su se sve države urotile da propagiraju lažnu bolest koronu
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 2:31 pm

Bog s tobom.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 2:43 pm

MNE wrote:
    San Saba Songbird wrote:

Hajd nam malo razloži kako su krivi za nove sojeve. Ali prvo da bez guglanja kažeš šta je to ekspresija gena.
    ne treba mi ni da guglam ni da znam šta je ekspresija gena, imam dovoljno životnog iskustva da znam da se događaji sa vjerovatnoćom 1/milion ne dešavaju slučajno

a obrazloženja doktora (od kojih su neki radili na razvoju vakcina) mi djeluju vrlo logično, teorije da su se sve države urotile protiv oksforda su na nivou onih da su se sve države urotile da propagiraju lažnu bolest koronu

kod koga si polagao verovatnoću i statistiku da ti poništi ocenu

Post by MNE Sun Mar 21, 2021 2:45 pm

https://www.ox.ac.uk/news/2020-06-28-trial-oxford-covid-19-vaccine-starts-brazil
    https://www.ox.ac.uk/news/2020-06-23-trial-oxford-covid-19-vaccine-south-africa-begins

za UK valjda ne moram kaciti
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 21, 2021 2:47 pm

MNE wrote:
    San Saba Songbird wrote:

Događaji sa verovatnoćom 1/milion se dešavaju slučajno, sa verovatnoćom... 1/milion.  To je doslovno ono što "verovatnoća 1/milion" znači.

Ne razumem šta znači da je AZ kriv za nove sojeve i kako može bilo koja vakcina da bude kriva za nove sojeve.

Ne razumem šta znači da su se "sve države urotile protiv oksforda". Niti je iko tvrdio išta slično, niti je to ono što se dešava. Neke države su lavirale oko odobravanja AZ, ali ne znam kakve veze to ima sa novim sojevima, a na kraju su praktično sve prelomile da je ipak odobre. Sukob između EU i AZ oko redosleda i tempa isporuke vakcina je takođe poznat i ima smisla pretpostaviti da dodatno komplikuje odnose pojedinih zemalja sa ovom kompanijom.

Izvini, ali stvarno pokušavam da razumem način na koji ti upotrebljavaš reči poput "verovatno" i "najverovatnije". Meni se čini da to za tebe znači naprosto da je tako nešto zamislivo, ili da postoji scenario po kojem je nešto takvo. Ali što reko Dali, "so little of what could happen does happen".

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 21, 2021 2:50 pm

MNE wrote:https://www.ox.ac.uk/news/2020-06-28-trial-oxford-covid-19-vaccine-starts-brazil
    https://www.ox.ac.uk/news/2020-06-23-trial-oxford-covid-19-vaccine-south-africa-begins

Ako dobro razumem, za tebe je činjenica da su se klinička ispitivanja za AZ radila u Južnoj Africi, UK i Brazilu i da postoje južnoafrički, brazilski i UK soj, dokaz da je prvo uzrok drugog?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 2:55 pm

U repetitivnoj, grinding igri koju igram je za autfit šamana potrebno, pored ostalog, 5 voodoo dolls.

Te lutke možeš da lutneš samo ako ubiješ Dworc Voodoomastera.

Statistički gledano, one se nađu jednom u 815 ubijenih Dworc voodoomastera.

Idem ja tako i ubjem jednog, eto je lutka (događaj od pre desetak godina).

Eto desi se i kad ubiješ jednog. A nekome drugom se ne desi ni posle 2000.
    lalinea

Post by lalinea Sun Mar 21, 2021 3:02 pm

Talason wrote:
    kod koga si polagao verovatnoću i statistiku da ti poništi ocenu
    Zasto, o zasto ga kvotujete... Ja se sad pitam i kod koga je polagao molekularnu biologiju da zna stopu nastajanja mutacija u virusu...

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels

Post by MNE Sun Mar 21, 2021 3:07 pm

Erős Pista wrote:
    MNE wrote:https://www.ox.ac.uk/news/2020-06-28-trial-oxford-covid-19-vaccine-starts-brazil

Ako dobro razumem, za tebe je činjenica da su se klinička ispitivanja za AZ radila u Južnoj Africi, UK i Brazilu i da postoje južnoafrički, brazilski i UK soj, dokaz da je prvo uzrok drugog?
    ajde izračunaj sam kolika je vjerovatnoća da je to slučajno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 3:08 pm

Šta? Moraš konkretno da postaviš zadatak.

Post by MNE Sun Mar 21, 2021 3:11 pm

da se neki događaj desio u baš te 3 države(od 200 ili kolko već ima, ili računaj samo one u kojima značajno ima korone) u kojima si pretpostavio da će da se desi
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 21, 2021 3:18 pm

Dobra tema za Bazduljevu kolumnu.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 3:20 pm

Mislim da nije, ovo je problem današnjice: demokratije, slobode, medija i interneta - ljudi, bez potrebih znanja, analiziraju i donose zaključke.

Post by MNE Sun Mar 21, 2021 3:25 pm

što ne izračunaš ako imaš potrebno znanje?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 3:29 pm

još nisi definisao događaj
    Sotir

Post by Sotir Sun Mar 21, 2021 3:51 pm

Ако је МНЕ у праву, имаћемо ускоро још 50 различитих сојева, за сваку земљу у којој је АЗ почео масовно да се користи. Укљ и српски. А можда се ови избосне извуку. 

Што значи да можемо бити безбедни од тога.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 21, 2021 4:04 pm

i ja ako dobijem na lotou, dajem otkaz

doduše, nikad ga ne uplaćujem, tako da je verovatnoća poprilično mala
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 21, 2021 4:20 pm

Sta je uopste tvrdnja ovde, ne razumem
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 21, 2021 4:23 pm

Tvrdnja je da ako je AZ testirao vakcine u Brazilu, UK i JAR, onda Ne mOžE bITi slUčAjnO što su se baš tamo pojavili novi sojevi.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 21, 2021 4:23 pm

Dobro, ali...sta, zasto, kako, koja je veza?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 21, 2021 4:40 pm

Mór Thököly wrote:Dobro, ali...sta, zasto, kako, koja je veza?

Aha!!!

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:48 pm