Ostaviću im palačinke.
Krčka se....
- Post n°802
Re: Krčka se....
Kuvam beef stock from scratch.
Vec neko vreme odbijam da kupujem meso i jaja u supermarketu, samo sa lokalne 100% grass fed grass finished farme, ziveo Joel Salatin i ostale fore...i sad prvi put kupila soup bones, procitala An Everlasting Meal, How To Cook With Economy and Grace od Tamar Adler, nasula casu vina, i usudila se da stavim beef broth da se kuva (u instant potu, jer nemam celu noc).
I sad mi treba onaj meme kad neko uradi jednu zdravu/sustainable stvar i oseca se kao da je upravo dostigao enlightment.
Vec neko vreme odbijam da kupujem meso i jaja u supermarketu, samo sa lokalne 100% grass fed grass finished farme, ziveo Joel Salatin i ostale fore...i sad prvi put kupila soup bones, procitala An Everlasting Meal, How To Cook With Economy and Grace od Tamar Adler, nasula casu vina, i usudila se da stavim beef broth da se kuva (u instant potu, jer nemam celu noc).
I sad mi treba onaj meme kad neko uradi jednu zdravu/sustainable stvar i oseca se kao da je upravo dostigao enlightment.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°803
odlični, sitniji listovi kupusa sa tankom žilom, mleveno meso (juneće i svinjsko) iz Morave, opiljci njeguške pršute sitno seckani maltene kao za tartar biftek, rebra garantovanog porekla (ja video kako su se spremala), još opiljaka njeguške za između sarmi, slanina, masnija, lepo prodimljena iz našeg sela, Balić paprika iz Sombora...mislim da sam napravio sarmu svih sarmi. sutra se ruča, pa pauza, pa u nedelju ponovo, kad postane savršena.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°804
Госпоја тера шему 1-2-4, тј сарме за три дана ал се трећи дан прескаче. Једном је, игром случаја, испало 1-2-5, и сад управо размишљамо на ту тему.
Годину свакако почињемо лањским сармама.
Кад се сетим зета који је за осам година стигао од тога да поједе једну кашику сарме и не може даље, до тога да он нама објашњава да сарма није потреба, сарма мора...
Годину свакако почињемо лањским сармама.
Кад се сетим зета који је за осам година стигао од тога да поједе једну кашику сарме и не може даље, до тога да он нама објашњава да сарма није потреба, сарма мора...
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.
- Post n°805
evo malo zimnice, ko voli.
crvene okrugle paprike (pojma nemam kako se zovu), jabuka kožara, beli luk, šargarepa, svež đumbir i biber u zrnu.
crvene okrugle paprike (pojma nemam kako se zovu), jabuka kožara, beli luk, šargarepa, svež đumbir i biber u zrnu.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°806
На тему луђе зимнице... чатни од трешања и првих смокава, или од купина и чега оно још беше. Наравно, доста лука и љуте паприке.
Тј то је одавно готово, него ових дана долазило на ред да се проба.
Тј то је одавно готово, него ових дана долазило на ред да се проба.
_____
with modem on UPS, I will have wife even when power goes down.
нама је потребно да ви будете на робији.