Krčka se....
- Guest
- Post n°28
Re: Krčka se....
sto nisi tatar opalio na jedinici umesto pecenog, ako vec ide ladan
odvalim se uvek jbt kad stric napravi. to verovatno zato sto na jedan tost opalim po prsta putera i prst bifteka.
odvalim se uvek jbt kad stric napravi. to verovatno zato sto na jedan tost opalim po prsta putera i prst bifteka.
- Post n°29
Greshni Vasilije wrote:Valja, kako da ne valja.
Dakle sta za sutra spremamo:
1) Biftek pecen ucelo, namazan solju i biberom, naliven zagrejanim puterom, sluzice se kao cold cut, na razanom hlebu i senfu
Auh, mnjam, a jel će da bude malo sirov malo sirov unutra.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°30
Nadam se. Prvo prljenje pa pecenje 30 minuta na 250 stepeni, trebalo bi da bude crvenkast.
Napravio bih tatar, biftek je kupljen svez i od pouzdanih ljudi, ali ne mogu zbog gostiju, nece svako da jede zivo meso.
Napravio bih tatar, biftek je kupljen svez i od pouzdanih ljudi, ali ne mogu zbog gostiju, nece svako da jede zivo meso.
- Guest
- Post n°31
onda je ovo najbolje resenje. meni je inace sjajan, jos slatka pavlaka i visnje, svaka cas'
- Guest
- Post n°32
To je gospoja napravila kolac. Ja pijem kajsijevacu da se ohrabrim da pristupim bifteku. Maslinovo ulje, so, biber, bluk, pa opet so i biber, pa worchestershire, hocu da mu napravim ludilo koricu. Na sta ce ispasti, sam Bog zna, a necu znati do sutra jer ne sme da se sece pre sluzenja, sve bi se sjebalo.
- Post n°33
Kad videh one kolače od Mau, ja si kupih slične ali sa makom. Za sutra.
Prodali s čokoladom.
Prodali s čokoladom.
- Guest
- Post n°34
Aj pomozi Boze, biftek je u rerni. Osmudjen je sa svih strana, i sada je mekan iznutra. Nesto ce biti.
- Post n°35
Sarma se skrčkala. Ubacih joj i par koski od pečenja. Valjda neće da pokvari?
- Post n°39
+ 1 da koske samo mogu da doprinesu ukusu i mirisu.
kod mene se vecaras iskrckala sarma. zavalio jednu onako stojeci... naravno, moj kupus + gomila mesa sa strane - rebra/slanina.
kod mene se vecaras iskrckala sarma. zavalio jednu onako stojeci... naravno, moj kupus + gomila mesa sa strane - rebra/slanina.
- Post n°40
kod mene je za veceru isto sto je bilo i za rucak [nije ni cudo sto sam smoren ceo dan, samo jedem] curetina sa mlincima + crno vince po zetovoj preporuci. jedva cekam ponovo da se zavucem pod cebe. mlinci su super sa curetinom, ali mi se cini da na ovim prostorima [srbija] nisu rasprostranjeni uz neko jelo.
- Guest
- Post n°41
Paprikaš od šarana na fondu od bele ribe...od začina, bezdanska paprika i bezdanski grom. Služen na testu, jooj kad će proleće i Dunav i čamci i kanali.
- Post n°42
hoffnung wrote:kod mene je za veceru isto sto je bilo i za rucak [nije ni cudo sto sam smoren ceo dan, samo jedem] curetina sa mlincima + crno vince po zetovoj preporuci. jedva cekam ponovo da se zavucem pod cebe. mlinci su super sa curetinom, ali mi se cini da na ovim prostorima [srbija] nisu rasprostranjeni uz neko jelo.
nazalost nisu.
- Post n°43
ja se inace spremam da se izlozim tastinoj ribi koju ona sprema a la gollum. ne vidi zasto bi socne ribove unistavala preteranom obradom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°45
ja sam danas imao prebranac za rucak, i dalje sam sit [i horizontala je radila]. da li je do samog pasulja, ili do praziluka/cluka, ali je ukus bio... za salatu sam imao pecenu cveklu u rerni i posle zacinjena blukom i muljem.. sta reci, sta! bilo je i belo vino, opet po zetovoj preporuci. bilo je sladunjavo, a ja nesto i ne volim slatka vina osim 'rose' mada je sasvim lepo islo, ali bih vise voleo da nije bilo slatko.
- Post n°46
gagorder wrote:pa navedi joj par sanitarnih razloga.
mislio sam daje shvatila nakon poslednjeg incidenta. takodje sam optuzen za mrznju prema badnjaku.
- Post n°47
danas se nista nije krckalo, nije bilo vremena, ali ljudi, sto sam ja sada slatko jeo...mmmmm
kupila keva zemicke za devet din komad. meni dve bile dovoljne. namazao majonez i natrpao mortadelu koja je bila odlicna. isecena kao flist papir sa maslinama. svaki zalogaj se istopio u ustima. mogao sam jos nesto da stavim, da obogatim sendvic, ali zaista nije bilo potrebe kada su sve namirnice koje su sacinjavale taj sendvic bile extra!
kupila keva zemicke za devet din komad. meni dve bile dovoljne. namazao majonez i natrpao mortadelu koja je bila odlicna. isecena kao flist papir sa maslinama. svaki zalogaj se istopio u ustima. mogao sam jos nesto da stavim, da obogatim sendvic, ali zaista nije bilo potrebe kada su sve namirnice koje su sacinjavale taj sendvic bile extra!
- Guest
- Post n°48
Iseckao kiseli kupus ugrubo, dodao maslinovo ulje, jedan anis, dobru mevenu papriku, opiljke od suvih i svežih mesa - slaninu, roštiljsku kobasicu, sitno seckanu sremsku, beli luk, krčkao 4 sata na 125 stepeni.
Sad pečem leba koji sam umesio.
ovo će lepo ići uz kaberne.
Sad pečem leba koji sam umesio.
ovo će lepo ići uz kaberne.
- Post n°49
Špagete s tartar sosom, ljutim kečapom, parmezanom i peršunom uopće nisu loše. 200gr, al' ipak brekćem..
- Post n°50
ja sam juce pravio pastu i mojima se ne dopada kada u crveni sos stavim cluk. naravno, stavim i bluk, ali u fazonu su da ne stavljam iduci put. dobro...