Virus
- Post n°651
Re: Virus
Nišlije garant jer orgulje na ulici
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°652
Ovo za Cupriju, Paracin je strašno. Mozda i to ima neke veze sa onim zahtevima JS na Skupstini da se radi od kuce. Tamo virus razvaljuje.
- Post n°653
BRAZIL COVID EMERGENCY—Entire is now “Manaus”. 1700+ deaths in 24 hours, ICUs critical.
— Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) March 3, 2021
#P1 variant is ~2x-2.5x more transmissible, says @obscovid19br
17 state capitals ICUs >80% full
”Exponential #COVID19 growth unlike any other that we have seen” @bollemdb 🧵 pic.twitter.com/IGcbcTjaWI
- Guest
- Post n°654
Moraćemo i ovaj soj da izguramo negde u toku ove godine. Ako je već u Velikoj Britaniji, izvesno će doći svuda.
- Guest
- Post n°656
Samo imajte u vidu da su vakcine, po svemu sudeći, dovoljno efikasne protiv soja P1, postoji izvestan pad u titru ali nedovoljan da suzbije dejstvo vakcina. Ovo se odnosi na Pfizer i Modernu ali nema razloga da ne bude tako i sa ostalim vakcnama.
Vakcina, maska, distanca i sve OK. A sve mi se više čini da se uopšte ne možemo rešiti ovog sranja, barem u narednih nekoliko godina, bez obavezne vakcinacije. Ne idu mi u glavu tumačenja po kojima to nije moguće.
Vakcina, maska, distanca i sve OK. A sve mi se više čini da se uopšte ne možemo rešiti ovog sranja, barem u narednih nekoliko godina, bez obavezne vakcinacije. Ne idu mi u glavu tumačenja po kojima to nije moguće.
- Post n°658
Мене је скроз сморило данас кад сам чуо вест да се нови сој већ раширио, а онда сам прегелдао бројке и схватио да се енглез шири као на почетку епидемије - иако је можда већ око 50% људи имуно, а неке мере се већ поштују.San Saba Songbird wrote:Vakcina, maska, distanca i sve OK. A sve mi se više čini da se uopšte ne možemo rešiti ovog sranja, barem u narednih nekoliko godina, bez obavezne vakcinacije. Ne idu mi u glavu tumačenja po kojima to nije moguće.
Да је енглез отворио сезону пандемије, свуда би био тотални помор после неколико недеља.
- Post n°660
1700 u Brazilu je red velicine 50 i nesto u Srbiji. Imali smo mi u decembru daleko gore od toga
- Guest
- Post n°661
Izgleda da je to kod njih samo početak, tamo vlada gadna panika oko ovog talasa.
- Post n°662
Čudno nema australijskog ili korejskog novog soja
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°663
sutra u 10 u našem selu medicinski tim za rapid test. to će mi biti 3. test u 7 dana, 1 PCR i 2 rapida.
ovde se očekuje da to uradiš, kao social habit. iskreno ne bi voleo da me nekom greškom upozitivi, pogotovo što je sutra ciknopemti, "grill day", dan kada cela grčka ždere mesište do moždanog udara bukvalno. idemo na korona ciknopemti, bice nas 15. imamo 12 kila paidakije, suvlakija, jagnjecih butova, dzigerice, kobaja.
ovde se očekuje da to uradiš, kao social habit. iskreno ne bi voleo da me nekom greškom upozitivi, pogotovo što je sutra ciknopemti, "grill day", dan kada cela grčka ždere mesište do moždanog udara bukvalno. idemo na korona ciknopemti, bice nas 15. imamo 12 kila paidakije, suvlakija, jagnjecih butova, dzigerice, kobaja.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°664
Erzsébet Biszak wrote:Čudno nema australijskog ili korejskog novog soja
KOD SEDAM OSOBA
U Sloveniji otkriven nigerijski soj koronavirusa
Podaci koji su za sada dostupni pokazuju da nigerijska mutacija vjerovatno neće izazvati teži oblik Covida-19
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°665
San Saba Songbird wrote:Gde je 50% imuno?
u jednom stanu u donjem milanovcu
- Post n°666
Ne, apsolutno, mora obligatorna vakcinacija, direktno ili indirektno, ali ne moze se pustiti tipa 40% stanovnistva da ne bude vakcinisano. Nema trika bez toga da prestane epidemija.
- Post n°668
Pa da. Jer bez toga vrtece se u beskraj, nikad nece doci iole normalna situacija, ni iduce godine, ni one tamo
- Post n°669
Причали смо већ да су неке процене код нас да је 30-40% прележало.San Saba Songbird wrote:Gde je 50% imuno?
У Босни су скоро радили серолошка испитивања и добили сличан резултат.
Досад је код нас ушло у процес вакцинације ушло скоро 20% пунолетних.
Тако да кад се ова два саберу, чак и са преклапањем, око 50% имуних је реалан број.
Може бити и мањи и већи, наравно. Зато сам и ставио можда.
- Post n°670
У Израелу су потврђено прележали остављени за другу фазу вакцинације.Talason wrote:da, ali svi moraju da prime vakcinu, preležali ili ne, koga briga
То је ОК стратегија, јер већ имају нешто имунитета, за разлику од осталих.
Такође, могуће је да ће им и једна доза завршити посао.
Примећена је јача реакција после друге дозе код прележалих.
- Post n°671
Talason wrote:da, ali svi moraju da prime vakcinu, preležali ili ne, koga briga
jel može indijska?
_____
#FreeFacu
- Post n°672
Sotir wrote:Причали смо већ да су неке процене код нас да је 30-40% прележало.San Saba Songbird wrote:Gde je 50% imuno?
У Босни су скоро радили серолошка испитивања и добили сличан резултат.
Досад је код нас ушло у процес вакцинације ушло скоро 20% пунолетних.
Тако да кад се ова два саберу, чак и са преклапањем, око 50% имуних је реалан број.
Може бити и мањи и већи, наравно. Зато сам и ставио можда.
U BOsnI sU SkOro radILi
_____
#FreeFacu
- Post n°673
Sotire, nema sanse da je prelezalo 2m ljudi, nula sanse. A onda si sabrao posle toga frogs and grandmas, sabirajuci postotak odraslih sa postotkom od uk. br. stanovnika.
- Post n°674
Plus, oni sto su prelezali pre godinu dana ili 9 meseci mogu da se slikaju s imunitetom
- Post n°675
Пази, и ја мислим да је то превелик број, али тако су мерили антитела, више пута.Mór Thököly wrote:Sotire, nema sanse da je prelezalo 2m ljudi, nula sanse. A onda si sabrao posle toga frogs and grandmas, sabirajuci postotak odraslih sa postotkom od uk. br. stanovnika.
И јебени кризни штаб барата и већим бројкама.
Код мерења антитела, претпстављам да нису испитивали малолетне. Ту би требало видети распоред по годиштима.
Што се тиче трајања имунитета код прележалих, велик проценат особа са антителима указује да може да траје и дуже.