На Сајму сам чекао три сата јер сам дошао без најаве. Ко је имао заказано није чекао, прозивали по редоследу. Али од кад сам ушао у шатор, до вакцине је буквално прошло пет минута. Нисам стигао да тжразменим две реченице са буразом.Erzsébet Biszak wrote:kad uporediš sa godinu dana koliko već čekamo, i koliko se u dz čeka uvek za bilo šta, 40 minuta stvarno ne deluje predugo.
niko na sajmu nije prošao za 5 minuta, to je preterivanje
VAKCINA
- Post n°876
Re: VAKCINA
- Guest
- Post n°877
Kod mene u okolini su se, izuzev dve osobe, svi odlučili za kinesku vakcinu, uključujući i uskostručnu, a sada penzionisanu osobu.
- Post n°878
Fale doduše Emirati za Sinofarm, ali zanimljiva infografika.
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1351469896132030464
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1351469896132030464
- Post n°879
ontheotherhand wrote:Tresko sa tamoa:
.....
heh živ nisam da vidim ovakvu dubinsku analizu za kineza ili rusa....
gledajuci ovaj infogram gore, pitam se šta zapravo sprečava vučića da kupi koliko kineskih treba. ja sve vreme mnijem da toga nema na tržištu kad ono stotine miliona...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°880
Erzsébet Biszak wrote:Gužve su se stvorile zbog loše organizacije, ne zbog manjka vakcina.
Sad je sve savršeno, nema gužve, nema vakcine, odlična organizacija.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°881
odakle ti to da nema vakcine i gde je nema?
- Post n°882
Ne mogu da crtam, stvarno. Padaš s marsa.
_____
#FreeFacu
- Post n°883
Mór Thököly wrote:Ako ovo zaseru mogu da se razilaze
Ceo dan mislim o ovome. Ovo je totalni fijasko, ravan onome koji se desio u US u prvoj reakciji na pandemiju. Failed
Englezi razvaljuju, Ameri kako-tako, Kinezi i nemaju problem, Rusi sustižu (nisu se proslavili, ali su bolji od EU), a ovi se raspadaju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°884
A tek da ne počinjem o izvozu i soft-power-u. Fijasko.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°885
Crnogorci ne ljube hladne lance.
.
Crnogorska Vlada odbila donaciju od 10.000 vakcina kineskog Sinofarma
Crnogorska Vlada odbila je donaciju od 10.000 vakcina kineskog proizvodjača Sinofarm vlasnika Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petrosa Statisa, a opozicija je odluku Vlade nazvala politički motivisanom.
U Crnoj Gori još uvek nije počela vakcinacija protiv koronavirusa.
Vlada je, kako je saopšteno, odbila Statisovu donaciju jer je "dogovoreno da svaka nabavka vakcine ide direktim bilateralnim odnosima sa proizvođačima, odnosno sa zemljama iz koje dolaze vakcine".
"Svaki drugi vid nabavke vakcine ili donacije ili bilo koji drugi vid dolaska vakcine u Crnu Goru zahteva dodatno proveravanje, odnosno poseban oprez", kazala je ministrka zdravlja Jelena Borovinić Bojović
.
- Post n°886
Marius Lăcătuș wrote:Ne mogu da crtam, stvarno. Padaš s marsa.
Ljudi uredno bivaju pozivani da se vakcinišu i revakcinišu u domovima zdravlja.
Nema više vakcinisanja nezakazanih kao do sad
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°887
Marius Lăcătuș wrote:Ne mogu da crtam
Jbg, sad me interesuje kako bi izgledao crtez "Nema vakcina"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°889
То што више не може да се улети ненајављен значи да су се мало боље уходали са позивањем па немају празног хода.
- Post n°890
Једно просто питање, одакле приватној фирми 10к вакцина?buffalo bill wrote:Mogli su CGorci bar lekare vakcinisati sa tih 5k kompleta.
Да ли вакцину могу да купе и приватне фирме, или могу само државе?
- Guest
- Post n°891
Ok je tehnički proveriti vakcine, ali u suštini daj šta daš, pogotovo kad nemaš ništa.
- Post n°893
ficfiric wrote:Marius Lăcătuș wrote:Ne mogu da crtam
Jbg, sad me interesuje kako bi izgledao crtez "Nema vakcina"
_____
????
- Guest
- Post n°894
Cela ta nabavka je krajnje dubiozna, ko zna da li te vakcine uopšte postoje.
- Post n°895
Erzsébet Biszak wrote:Marius Lăcătuș wrote:Ne mogu da crtam, stvarno. Padaš s marsa.
Ljudi uredno bivaju pozivani da se vakcinišu i revakcinišu u domovima zdravlja.
Nema više vakcinisanja nezakazanih kao do sad
Ne bivaju uredno pozivani, uopšte ne. Broj vakcinisanih na sajmu je realno osetno manji i ispod stvarnog kapaciteta. U DZ je otvoren mali broj mesta za vakcinaciju, spram broja poziva. Prosto su se preigrali sa slobodnim ulazom na vakcinaciju, veliki broj dijabetičara i srčanih nije pozvan. Jedini kriterijum je bio 65+ i da si zaokružio sve (ili samo kinesku).
Ovo na sajmu juče je bio inscenirani haos, u nekom trenutku su doveli 2 autobusa ljudi (koji nisu bili radnici komunalnih preduzeca, oni su isli na najavljeni red) koji su izazvali incidente na koje nije reagovala ni policija ni obezbedjenje. Da bi ispalo da je narod stoka i da mora da se zavede red.
_____
#FreeFacu
- Post n°896
Sotir wrote:То што више не може да се улети ненајављен значи да су се мало боље уходали са позивањем па немају празног хода.
Ni to nije tačno, na uzorku dvoje prijatelja znam za 2 slučaja indijanskog ulaska danas. Drugi je posebno bizaran, sestra od prijatelja, Bosanka iz Beča u gostima kod brata koji živi ovde čija se cela familija vakcinisala. Ovaj predloži posle ručka da odu do sajma, u 15 do 4 na vratima, nema nikog, udju unutra, daju im formular, ova popuni, pokaze bosanski pasoš, nema problema, izvolte, za 20 min (od toga 15 na opservaciji) sve gotovo, bez plaćanja.
Cirkus Medrano jbte.
_____
#FreeFacu
- Post n°897
Sve je bilo u f-ji politickog marketinga "kako nam super ide". Naravno, ko se vakcinisao svaka cast. Ali Srbija itekako ima problema sa brojem dostupnih vakcina. Ili ce vakcinisati preko 65 i hronicne pa nece biti ni za koga drugog ili ce ici totalno netransparentno i pozivace se preko veze i nesto malo ko upadne slucajno. Pogodimo sta ce biti od ta dva. Celo prijavljivanje je marketinski trik, a ne samo "biranje vakcina" (grunfovski - birajte od tri vakcine od kojih dve ne moze) i to je jedino sto je u onom nizu tvitova tacno.
- Post n°898
buffalo bill wrote:Mogli su CGorci bar lekare vakcinisati sa tih 5k kompleta.
kod nas je jako malo ljekara raspoloženo da primi vakcinu pogotovo kinesku, možda bi se 500 prijavilo
postoje, svi koji su se pitali su bili protiv toga, uključujući i jednu meni jako blisku osobuKirko Skaddeng wrote:Cela ta nabavka je krajnje dubiozna, ko zna da li te vakcine uopšte postoje.
- Guest
- Post n°899
ja sam potpuno zadovoljan kako ide vakcinacija i kojim tempom
pored toga, tempo nabavke vakcina je OK, u skladu sa situacijom globalno
to što ima nepravilnosti, konfuzije i haosa je sasvim normalno, mnoge odluke su donosili ljudi na terenu, a to što nisu imali jasne instrukcije - i to je OK
pored toga, tempo nabavke vakcina je OK, u skladu sa situacijom globalno
to što ima nepravilnosti, konfuzije i haosa je sasvim normalno, mnoge odluke su donosili ljudi na terenu, a to što nisu imali jasne instrukcije - i to je OK
Last edited by Talason on Tue Jan 26, 2021 8:58 pm; edited 1 time in total