VAKCINA
- Post n°376
Re: VAKCINA
jbm ti kakva je ovo bolest da predsjednika države direktno na TV izvještavaju iz Leskovca i Donjeg Pičkovca koliko imaju frižidera i zamrzivača
- Post n°377
Na tviteru kazu da je Vucic rekao da u sabackom gerontoloskom nema preminulih?
Evo jucerasnjeg saopstenja staba, to je samo za prethodna 24h
Evo jucerasnjeg saopstenja staba, to je samo za prethodna 24h
Teška noć u šabačkoj Bolnici, preminulo 6 osoba
Smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata u šabačkoj Opštoj bolnici ,,Dr Laza K. Lazarević". U toj ustanovi trenutno se leči 147 pacijenata, od tog broja 19 je iz Gerontološkog centra. U respiratornoj jedinici nalazi se ukupno 16 pacijenata, od kojih je pet intubirano.
Štab za vanredne situacije na današnjoj sednici saopštio je da su poslednja 24 sata u šabačkoj Opštoj bolnici bila teška jer je ukupno preminulo šest pacijenata, dok je među preminulima troje iz Gerontološkog centra.
Dobra vest je da je značajno smanjen broj pregleda u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić" .
Iz štaba pozivaju sve građane da se prijave za vakcinaciju preko portala eUprava.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°379
Ima najmanje cetvoro do juce
Inace, po jucerasnjim vestima 21 preminulih Srbiji, sestoro u Sapcu?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°380
U danasnjem saopstenju staba se vise ne pominju preminuli
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°381
ficfiric wrote:Ima najmanje cetvoro do juce
Uvek mnozi sa bar 3
- Post n°382
pa nisu umrli u gerontološkom centru već u opštoj bolnici (ne znam koji smajli ovde ide)
- Guest
- Post n°384
Zvao sam domove zdravlja i izvesni centar za informacije (neki broj sa 222...) da vidim kada će gerijatriji da apliciraju vakcine. Niko nema pojma. Samo su poslali isti onaj sms za potvrdu zainteresovanosti.
- Guest
- Post n°385
ja imam problem sa nepokretnom taštom, mora neko da dođe, ali izgleda da na tu temu još nisu razmišljali
- Guest
- Post n°386
Jesu, za divno čudo. Zovi dom zdravlja, ako se proglase nenadležnim, uputiće te na kol centar.
Ali koliko se sećam, bilo je pitanje i u prijavi. Ovi telefonisti ponovo pribeleže podatak i kažu da mora da nosi masku.
Ali koliko se sećam, bilo je pitanje i u prijavi. Ovi telefonisti ponovo pribeleže podatak i kažu da mora da nosi masku.
- Post n°387
na samom sajtu, onom za prijavu, ima opcija da se obelezi, tako da planirali su da dolaze kuci kod nepokretnih.
_____
????
- Guest
- Post n°388
prijavljeno je već sve, samo to nije na redu
nismo se razumeli, ali hvala na sugestijama, u svakom slučaju
nismo se razumeli, ali hvala na sugestijama, u svakom slučaju
- Post n°389
danas smo iz PKS-a dobili mejl da se prijavimo za vakcinaciju
izgleda da će prvo krenuti sa finim pritiskom pa će prinuda uslediti negde na proleće
izgleda da će prvo krenuti sa finim pritiskom pa će prinuda uslediti negde na proleće
- Post n°390
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°391
odjutros nekoliko drugara koji su štiklirali sve pozvani na vakcinaciju sutra. godište između 65. i 72.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°392
Izvestaj sa lica mesta. U petak priavljena keva juce dobila mail za danas. Pre podne je direkt zvali na telefon dolazi li i zeli li da primi. Veceras je odvezao u dom zdravlja. Ima 3 prstena - na samom ulazu jesi li zbog vskcine ili drugog i tu usmeravaju, u hodniku sestra uzima lk i zdravstvenu knjizicu i uporedjuje sa upisanim. Bukvalno čuči da keva ne bi stajala. Odnosi papire i odmah je prozivaju u 1 ordinaciju gde propituju za zdravstveno stanje. Potom odmah u drugu ordinaciju gde se daje vakcins i posle izvodi da posedi 5 minuta. Vakcina pfizer, ima dosta starčića ali ide brzo.
Od isparkiravanja ispred kalije do sedanja kući uz viski iz žardinjere 25 minuta. Odlično organizovano.
Keva lakirala nokte, srecna.
Od isparkiravanja ispred kalije do sedanja kući uz viski iz žardinjere 25 minuta. Odlično organizovano.
Keva lakirala nokte, srecna.
- Post n°393
Super!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°394
Inace moze i u drugom mestu boravka, pitali za tastu koja je kod druge cerke. Prijavis se isto i zovu u DZ ovde Stari Grad npr
- Guest
- Post n°396
Inače zaista razne ljude zovu, malo su se pomešali kriterijumi, jedni se guraju da dobiju što pre a drugi odbijaju. Nema veze, bitno da ide nekako, a ako se ovako nastavi ljudi će prestati da se plaše. A ide i sezona letovanja.
- Post n°397
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°398
divne vesti zaista
ne mogu da dočekam vakcinu
ne mogu da dočekam vakcinu
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°399
mene, kad slušam ove priča, baš obuzima neki optimizam. kao da ne živim u srbiji
- Guest
- Post n°400
plachkica wrote:mene, kad slušam ove priča, baš obuzima neki optimizam. kao da ne živim u srbiji
mene odgovor našeg zdravstvenog sistema na kovid krizu ispunjava nečim nalik na patriotizam, što je nov osećaj za mene.
ipak, ne zaboravljam ni na trenutak da je upotreba vakcina sa netransparentnom i nepotpunom dokumentacijom jedan epidemiološki hazard koji je potpuno nezamisliv u "mirnodopsko" vreme. sad, šta je tu je.