VAKCINA
- Post n°302
Re: VAKCINA
ko se o vruću koronu opeče i u ladnu vakcinu duvaErős Pista wrote:Da li stvar naprosto u tome sto je UK imala slom pa su se naplasili. Vidim da je i Italija visoko na listi poverenja u vakcinu, a Nemacka nize nego sto bih ocekivao, sto ide u prilog ovoj hipotezi. Ko se opekao hoce vakcinu, hm?
- Post n°303
od kad je bbc news peer-reviewed source?Hans wrote:Evolalinea wrote:
To je upravo problem sa neobjavljivanjem podataka, tj sto nikako da publikuju taj peer-reviewed report te trece faze.... Sta su ti nezeljeni efekti? Jel 24% ispitanika bolela ruka (kao moju mamu od fajzera) ili su bili pola dana u krevetu (kao ja od vakcine protiv gripa)... Ovako je sve nagadjanje.
"We need more observation. I think we will only know that in spring." Around 24% of volunteers experience side effects, the doctor said. "They were not pronounced, and they didn't create any serious problems."
https://www.bbc.com/news/world-europe-55221785
8 December 2020
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°304
Nije, samo nisam imao na umu da se treba ograđivati da dajem izvor za informaciju koju sam prepričao po sećanju.
- Post n°305
lalinea wrote:od kad je bbc news peer-reviewed source?Hans wrote:
Evo
"We need more observation. I think we will only know that in spring." Around 24% of volunteers experience side effects, the doctor said. "They were not pronounced, and they didn't create any serious problems."
https://www.bbc.com/news/world-europe-55221785
8 December 2020
Откад их читају други новинари
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°306
Ma ok, nego mene kod ruske i kineske vakcine bas to nervira, sto nikako da objave podatke kako treba.Hans wrote:Nije, samo nisam imao na umu da se treba ograđivati da dajem izvor za informaciju koju sam prepričao po sećanju.
_____
- Post n°307
#Brazil's health regulator, Anvisa, has denied a request for the emergency use of Russia's #Sputnik V vaccine saying they need to see more data first. Brazil is yet to approve any vaccine for use against #Covid-19.
— Isa Soares (@IsaCNN) January 17, 2021
Brazil's health regulator Anvisa says the firm failed to give adequate assurances on its Phase 3 clinical trials. https://t.co/ugFAS5s72C
— Rappler (@rapplerdotcom) January 17, 2021
- Post n°308
Erős Pista wrote:Dajte neki hot take o Fra vs UK po pitanju antivakserstva. Da me neko na nevidjeno pitao gde ce od ove dve zemlje biti jaci otpor vakcinisanju, rekao bih - UK. Francuska mi uopste ne bii pala na pamet kao potencijalno problematicna. What gives?
UK je presla svoj pik antivaxxerstva, cenim. prvo je odavde krenulo, prvi su su se mogli podsetiti na svom primeru da su morbile nesto sto nam bas i ne treba. trenutno igra ulogu i centralizovanosti + obozavanje nhs-a sa svih strana politickog spektra, ali ovo prvo je verovatno jaci faktor. svuda u svetu ima ta pravilnost gde opadne prihvatanje vakcina, pa poraste broj bolesnih, pa sledi predomisljanje po pitanju vakcina i vracanje na staro.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°309
big if true
BioNTech creates multiple sclerosis vaccine
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°312
Jbmti svet, nista ne moze dok milioni ne zaglave
- Post n°313
Развој мРНК лекова ће сад кренути драматичном брзином. Довољно је да провале које им антитело треба за одређену болест/синдром, и могу практично одмах да почну тестове.
- Post n°314
Ako to bude bilo bi stvarno dostignuce. Ko zna, mnoge su stvari i nastajale tako slucajno
- Post n°315
Erzsébet Biszak wrote:big if true
bemty wrote:wow
Kacila sam ja rad pre nekoliko strana (doduse, ne znam vise na kom topiku )
Nije ovo slucajno nego nije bilo interesovanja za tehnologiju jer je prvo bila velika nada, pa razocaranje pa onda unapredjenje ali do tada ispalo iz mode... Onda je dosla kovid vakcina i posluzila kao proof of concept.kapetanm wrote:Ako to bude bilo bi stvarno dostignuce. Ko zna, mnoge su stvari i nastajale tako slucajno
Cekajte samo da krene personalizivanje vakcina za razne vrste kancera...
_____
- Post n°316
Ako naprave vakcinu protiv ćelavljenja, povući ću sve što sam rekao o privilegovanim cvikerašima.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°317
ajde ajde, ćelavi muškarci su vrlo mačo i seksi
_____
- Post n°318
Ja bih je ipak zadržao.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°319
Sotir wrote:Развој мРНК лекова ће сад кренути драматичном брзином.
iRNK. Messenger = informaciona, kad već insistiraš na našim skraćenicama i ćirilici.
- Post n°320
rumbeando wrote:Sotir wrote:Развој мРНК лекова ће сад кренути драматичном брзином.
iRNK. Messenger = informaciona, kad već insistiraš na našim skraćenicama i ćirilici.
Што јес јес, ал' јебо нашег преводиоца, шта информациона, гласничка.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°322
Имаме убава, среќна вест. Добиваме 8.000 Фајзер вакцини од Србија. Претседателот Вучиќ денес ми потврди дека Србија ќе ни помогне со вакцини од нивната набавка, кои ќе ги платиме по набавна цена.
— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) January 18, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°324
alo bre ako lekari neće vakcine, promenite liste prioriteta. ko neće lek protiv kuge, ne mora, ima ko hoće.
- Post n°325
pa da damo malo makedoncima kad već neće niko pfizerovu kod nas
_____