Upravni odbor Radio televizije Srbije (RTS) odbacio je danas prijavu v. d. direktora RTS-a Dragana Bujoševića za generalnog direktora ove medijske kuće. Odluka je doneta zbog nepotpune dokumentacije, kaže za Nova.rs direktor fotografije javnog servisa Vasko Vasović.
Prema saznanjima Vasovića, Upravni odbor je osim Bujuševićeve, zbog nepotpune dokumentacije, odbacio prijave još dva kandidata – urednika jutarnjeg programa RTS-a Vladimira Palikuće i novinara RTS-a u penziji Svetislava Nedeljkovića.
Tako su u konkurenciji za novog generalnog direktora javnog servisa ostala samo dva kanditata, čije su prijave prihvaćene – Vasko Vasović i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović.
Nova.rs je pisala od tome, da je doskorašnji direktor RTS-a Dragan Bujošević zakasnio sa predajom dokumentacije na konkurs.
RTS je 29. maja raspisao konkurs za generalnog direktora. Od tada je počeo da teče rok od mesec dana za dostavljanje prijava.
RTS - vaše pravo da znate sve što dečko kaže
- Guest
- Guest
sve kul, konkurs se poništava, žuti Bujke ostaje vede
Ako je to taj MM, to je julovac iz devedesetih.
trenutno an rts-u, majstor i margarita, aleksandar petrović, ako nekog zanima
- Guest
Inače, Marko Milutinović ima najveće šanse da bude novi direktor, a reč je o čoveku takođe bliskom Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću. U RTS-u je dugo radio kao novinar Trećeg kanala, od pre par godina je odgovorni urednik PGP RTS-a. Takođe i autor emisije "Lice nacije" na TV Pančevo, gde mu je pre nepunih mesec dana gost bio i sam Aleksandar Vučić.
Inače, do 2001. je radio na Trećem kanalu, zatim otvorio Teniski klub "San Marko" u okviru SC "Vračar", vodio "Otvorite atlas" na mreži malih TV stanica. Njegov rođeni brat Aleksandar je bio zamenik glavnog urednika sportske redakcije RTS devedesetih godina. U osnivanju SNS je bio savetnik za medije pri stranci. Figurirao kao jedan od od glavnih kandidata kad je Bujošević izabran za generalnog direktora RTS.
Vasko Vasović je, pak, dugogodišnji snimatelj, bio je direktor fotografije i ima podršku velikog broja zaposlenih u Javnom servisu.
- Za mene je više od 2.000 zaposlenih skupilo potpise, to se nikada u istoriji javnih servisa u svetu nije desilo. Zaposleni traže da izaberu svog generalnog direktora. Nemam ni jednu mrlju u životu, a ni u profesiji i apsolutno sam politički čist. Nikada nisam bio član partije. Mislim da proces promena na RTS-u nije zaustavljiv i do promena mora doći da bi se spasao RTS. A ako se spasi RTS, spasiće se i narod od propadanja. Moj prvi korak će biti da pustim novinare da rade svoj posao. Politički javni servis pretvoriću u javni medijski servis - rekao je Vasović za Direktno.rs.
Upravni odbor će izabrati generalnog direktora RTS na narednoj sednici.
Sve zabavniji izbor direktora, pljušte pisma raznih sindikata, uključio se i Božidar Zečević... moja prognoza - nikoga neće izabrati, Bujke v.d.
- Guest
— Voja Žanetić (@VojaZanetic) July 16, 2020
- Guest
Upravni odbor RTS nije izabrao generalnog direktora, Bujošević ostaje v.d.
Bilo bi sad neprijatno da fotelju dobije neki direktor fotografije kad si nam već dojavio da će propasti konkurs, Vaso.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
На 54. редовној седници Управни одбор Јавне медијске установе Радио-телевизије Србије није донео одлуку о избору генералног директора, јер ниједан од кандидата није добио двотрећинску већину.
Из тог разлога, Управни одбор је расписао нови конкурс за именовање генералног директора РТС-а.
Hoće li Bujke da pošalje kompletnu dokumentaciju, potpise i sve
- Guest
G-đa je Jelisaveta Lela Pavlović, prvi rukovodilac Centra dokumentacije TV Beograd.
— SofronijeUE - ODGOVORNI (@SofronijeUE) August 23, 2020
Jutarnja moša za RTS pic.twitter.com/WCc2y6FHiw
Igor Žeželj poziva suvlasnika "Junajted grupe" Dragana Šolaka da ipak prihvati poziv da njih dvojica suoče mišljenja u emisiji Oko na RTS. Pismo Igora Žeželja objavljujemo u celini.#rtsvesti https://t.co/T7wAIKIwHi
— RTS Vesti (@RTS_Vesti) August 28, 2020
_____
★
Uprava napolje!
u utisku gosti: fila, drecun i legenda, "diskutuje" se o hagu
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
RTS Trezor pušta Treptače svemira ,dužu verziju upravo
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
To mi je onomad bilo genijalno.
Gledao pre par nedelja...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Gledamo li? Za sada Šainović i Šešelj pomalo u introu, pa Drašković naširoko & histerično... čoveče, evo i Perišića.
Vladeta Janković je svojih prvih par minuta iskoristio da raskrsti sa komunizmom u Srbiji, talking about priorities.
Relevantni sagovornik i živi svedok Bratislav Petković.
Garaža mu preko puta pandurske stanice.
Ratni zločinac ti iz pozicije žrtve objašnjava kako nije okej bilo držati ljude u pritvorima, revanšizam, gnja gnja... vaše pravo da znate sve.
Velimir u trećem licu o foteljašima koji su zaboravili na narod, evo ne znam.
Velimir u trećem licu o foteljašima koji su zaboravili na narod, evo ne znam.
Kaže dopisnica iz Niša da razni neki poslovni saradnici upisuju svoja sećanja u knjigu žalbi... 3, 2, 1... ovaj, žalosti.
Kvalitet, gotta love live TV.
Kvalitet, gotta love live TV.
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.