Ne znam kako mislite da privatnici dobiju vakcine kad se njihov uvoz dogovara na državnom nivou i biće besplatne za građane.
VAKCINA
- Post n°77
Re: VAKCINA
Па у руку или дупе, као и сви остали.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°78
Kirko Skaddeng wrote:Ne znam kako mislite da privatnici dobiju vakcine kad se njihov uvoz dogovara na državnom nivou i biće besplatne za građane.
mislim da su preprodavali maske
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°79
moguće, ali ovo je druga priča.
evo ovako da postavim: vakcinacija će biti besplatna, to je uslov svih uslova da bude uspešno sprovedena. ako besplatne vakcine nađu put do privatnih ordinacija, i to u količini koja omogućava da čovek ode i zakaže vakcinaciju danas za sutra, i ako privatnici budu zarađivali na tome, to će značiti da se kampanja vakcinacije raspala na komadiće.
a svakako neće postojati način da privatnici legalno kupe i uvezu vakcine, niti će se ijedna velika kompanija uopšte baviti nekim Medigroup pilićarima iz landlocked shitholes, što bi rekao Jojogi.
evo ovako da postavim: vakcinacija će biti besplatna, to je uslov svih uslova da bude uspešno sprovedena. ako besplatne vakcine nađu put do privatnih ordinacija, i to u količini koja omogućava da čovek ode i zakaže vakcinaciju danas za sutra, i ako privatnici budu zarađivali na tome, to će značiti da se kampanja vakcinacije raspala na komadiće.
a svakako neće postojati način da privatnici legalno kupe i uvezu vakcine, niti će se ijedna velika kompanija uopšte baviti nekim Medigroup pilićarima iz landlocked shitholes, što bi rekao Jojogi.
Last edited by Kirko Skaddeng on 07.12.20 12:05; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°80
naravno da bi svi mi najviše voleli da odemo kod privatnika na boc boc, ali to bi, barem prvih meseci, bio simptom Mad Max situacije.
- Guest
- Post n°82
ne sumnjam da će Toma Mona dobiti vakcinu ilegalno, ali ako ja to budem mogao da uradim u aprilu kod privatnika, onda piši propalo, bićemo zdravi i imuni i živećemo u paklu.
razmislite samo minut o socijalnim implikacijama situacije u kojoj 5% populacije vodi potpuno privilegovan život do nivoa osnovne fiziologije, a ostali se bore da ubede sebe da nema korone ili da nekako dođu do deficitarne vakcine.
opšta i besplatna vakcinacija je pitanje svih pitanja sledeće godine. ona jednostavno mora biti sprovedena, to nema nikakvu alternativu.
razmislite samo minut o socijalnim implikacijama situacije u kojoj 5% populacije vodi potpuno privilegovan život do nivoa osnovne fiziologije, a ostali se bore da ubede sebe da nema korone ili da nekako dođu do deficitarne vakcine.
opšta i besplatna vakcinacija je pitanje svih pitanja sledeće godine. ona jednostavno mora biti sprovedena, to nema nikakvu alternativu.
- Post n°83
Kirko Skaddeng wrote:
ako besplatne vakcine nađu put do privatnih ordinacija, i to u količini koja omogućava da čovek ode i zakaže vakcinaciju danas za sutra, i ako privatnici budu zarađivali na tome, to će značiti da se kampanja vakcinacije raspala na komadiće.
Има увек оних којима је чекање у реду скупље него да плате бел медићу.
То ме опаметио екскејсиди, кад је израчунао да ако возиш миљу ипо до друге пумпе где је бензин пет центи јефтинији, радиш за пола минималца.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°84
inače Pfizer je rekao da je njihovo strateško opredeljenje da uopšte, ni pod kojim uslovima, ne prodaju vakcinu privatnom sektoru. AstraZeneca drugačije razmišlja. Videćemo šta Rusi planiraju. U svakom slučaju, reč je o milionskim kontingentima u okviru velikih dilova u kojima učestvuje i država. Mogu da zamislim da se u nekoj poznijoj fazi u nabavku uključi nekakav ad hok konzorcijum privatnih klinika, pogotovo što ćemo verovatno morati da se periodično vakcinišemo, ali naopako da vakcine odmah stignu do njih.
- Post n°85
Kirko Skaddeng wrote:ne sumnjam da će Toma Mona dobiti vakcinu ilegalno, ali ako ja to budem mogao da uradim u aprilu kod privatnika, onda piši propalo, bićemo zdravi i imuni i živećemo u paklu.
ne sumnjam da ce vakcinacija biti nominalno besplatna. samo ce biti zanimljivo kako ce biti organizovana.
ja sam, na primer, kupovao MMR vakcinu za starije dete u apoteci a pri tome nabavka tih vakcina takodje ide preko drzavnih tendera. mislim hocu da kazem: ne verujem da ce biti neke "rane" vakcinacije za bogatune ali takodje bih bio iznenadjen da privatnici ne budu nekako ukljuceni u distribuciju i vakcinaciju. stanje u DZ je prilicno ocajno i sumnjam da ce imati kapacitete za uspesnu vakcinaciju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°86
Moja dva centa:
Srbija će kaskati za EU u nabavci i masovnoj vakcinaciji (u prioritetnoj možda i ne toliko), ali će proces, jednom kada bude sproveden, biti sproveden relativno uređeno i efikasno, pretpostavljam i pod nekom vrstom međunarodne supervizije i asistencije.
Hoću reći, ne očekujem haos.
Srbija će kaskati za EU u nabavci i masovnoj vakcinaciji (u prioritetnoj možda i ne toliko), ali će proces, jednom kada bude sproveden, biti sproveden relativno uređeno i efikasno, pretpostavljam i pod nekom vrstom međunarodne supervizije i asistencije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°87
Erős Pista wrote:Moja dva centa:
Iz tvojih usta, etc.
Polažem ogromne nade u nezasitu ljubav Srblja prema Grčkoj. Sve im diraj samo nemoj Grčku da im uzimaš.
- Post n°88
Ja nisam bas siguran da ce biti skroz besplatna. Cenim da ce prevagnuti stav da ne mora bas 100% populacije da se vakcinise i da je isplativije da 40-50% stanovnika po gradovima iskesira vakcinu. Videli smo vec na primeru maski.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°90
Erős Pista wrote:pretpostavljam i pod nekom vrstom međunarodne supervizije i asistencije.
U ovo se uzdam. daj boze da nam ne dozvole da vlast sama organizuje ovaj posao
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°91
Jbg, zaraza je u pitanju, ne uzdam se u bilo čiji altruizam, već naprosto u sebični interes pre svega EU.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°92
Kirko Skaddeng wrote:moguće, ali ovo je druga priča.
jbte, prestani da panicis oko svake sitnice koju ne vidis ili ti se ne uklapa u model koji si skockao u mozgu.
drzava ce da proda vakcine medigrupu po ceni koju formira. posteno, neposteno, kako god - bice uzmi ili ostavi. medigrup doda cenu usluge i to je to. takodje uzmi ili ostavi za krajnjeg korisnika.
stvarno ne vidim raketnu fiziku ali dopustam da me razuverite.
Last edited by Marius Lăcătuș on 07.12.20 12:46; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°93
+1Erős Pista wrote:Jbg, zaraza je u pitanju, ne uzdam se u bilo čiji altruizam, već naprosto u sebični interes pre svega EU.
- Guest
- Post n°94
E ajde batali više te pokušaje da usmeriš raspravu tako da ti ne razdražuje živce. Ili bar izostavi lične opaske, imam nula strpljenja za njih.Marius Lăcătuș wrote:Kirko Skaddeng wrote:moguće, ali ovo je druga priča.
jbte, prestani da panicis oko svake sitnice koju ne vidis ili ti se ne uklapa u model koji si skockao u mozgu.
drzava ce da proda vakcine medigrupu po ceni koju formira. posteno, neposteno, kako god - bice uzmi ili ostavi. medigrup doda cenu usluge i to je to. takodje uzmi ili ostavi za krajnjeg korisnika.
stvarno ne vidim raketnu fiziku ali dopustam da me razuverite.
- Post n°95
ko mi kaže
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°96
Meanwhile, the study found that only enough doses to cover 250 million people have been confirmed as purchased thus far by COVAX, a global effort involving both wealthy and poor countries that has promised equal access to COVID-19 vaccines globally, regardless of income levels.
In fact, the data reveal that several COVAX signatories, including the United Kingdom (UK), the European Union (EU) and Canada, are effectively undermining the pact by negotiating “side deals” for large vaccine shipments that will “result in a smaller piece of the pie available for equitable global allocation.” Yet the analysis shows that not a single low-income country has made a direct agreement to purchase vaccines, suggesting that low-income countries will be limited to the COVAX pact to secure vaccines.
For example, the researchers found that Ethiopia, Africa’s second largest country, is counting on COVAX for enough vaccines to cover 20% of its population and has no avenues to secure additional doses. But overall, the research points to a dismal conclusion: that most people in low-income countries will be waiting until 2024 for COVID-19 vaccinations if high-income countries keep engaging in what some are calling “vaccinationalism.”
For example, there are estimates that to meet its goals of vaccinating at least 20% of member countries, COVAX would need at least 1.14 billion doses of a single-dose vaccine and twice that amount for a two-dose regimen. Currently, most COVID-19 vaccine candidates require two doses.
https://globalhealth.duke.edu/news/will-low-income-countries-be-left-behind-when-covid-19-vaccines-arrive
e sad, možemo da se nadamo da će nam neko od bogatih baciti mrvice kako bi zaštitili svoje interese...
- Post n°97
ja mislim da se ovo ne odnosi na nas. glupo mi je da glumim cirjakovica ali postoji svet razlike izmedju afrike i evrope. mi cemo svoje dobiti makar na silu.
_____
- Post n°99
boomer crook wrote:ja mislim da se ovo ne odnosi na nas. glupo mi je da glumim cirjakovica ali postoji svet razlike izmedju afrike i evrope. mi cemo svoje dobiti makar na silu.
+1
_____
- Post n°100
Био би штос да се председник или неко званично лице које се често појављује у јавности у име Ковакса, презива Ковач и пише на мађарском.
Амери би се нашли у добром збуњу.
Амери би се нашли у добром збуњу.
_____