Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Nektivni Ugnelj

VAKCINA - Page 22 Empty Re: VAKCINA

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 24, 2020 2:11 pm

Kirko Skaddeng wrote:
    Mór Thököly wrote:U stvari ono sto ne bih iskljucio da se desi je da EU kaze da bez karantina u Sengen mogu da udju samo oni sa vakcinama kije smo mi odobrili
    jedino čime će se, po mom mišljenju, voditi je epidemiološki status države i, po potrebi, individualni rezultati testiranja.  
    alternativa je da zatvore vrata za veći deo sveta.

Ne zauvek, samo dok ne utvrde verodostojno kako radi. Ali i to bi bilo dovoljno da sjebe "leto u Grckoj"
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 24, 2020 2:16 pm

Sotir wrote:Синофарм ефикасност 6/7, није као Фајзер, Спутњик, Модерна 19/20

Efikasnost Sputnjika V izgleda ipak nije 19/20 kako su se hvalisali nedavno nego 11/12 po jučerašnjem zvaničnom saopštenju koje stoji na sajtu vakcine, mada bi bilo veoma lepo kad bi je potvrdio neko iole nezavisan.

ARGENTINA HAS REGISTERED THE SPUTNIK V VACCINE BASED ON RUSSIAN CLINICAL TRIAL DATA

Moscow, December 23, 2020
    ...
    The efficacy of the vaccine is 91.4%.
    https://sputnikvaccine.com/newsroom/pressreleases/argentina-has-registered-the-sputnik-v-vaccine-based-on-russian-clinical-trial-data-/
    Sotir

Post by Sotir Thu Dec 24, 2020 2:33 pm

Mór Thököly wrote:

Ti njima verujes da ce u februaru stici neki milioni Sinofarm vakcine. 

A Fajzer ili Modernu necemo videti do avgusta, ali 2022
    Рачуница је проста. 
    Један обичан тест изађе трошак као једна вакцина. 
    И то све без каснијих трошкова лечења оболелих. Економије која трпи итд. 

Вакцинација је економски врло исплатива. 
    Ако буду могли да купе вакцине, купиће их што пре и у што већој количини.

Мислим да су и Фајзер и Спутњик и Синофарм сасвим добри избори. Ако дају да може да се бира, већина ће бити срећна.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 2:35 pm

Sotir wrote:
    Mór Thököly wrote:

Ti njima verujes da ce u februaru stici neki milioni Sinofarm vakcine. 

A Fajzer ili Modernu necemo videti do avgusta, ali 2022
    Рачуница је проста. 

Мислим да су и Фајзер и Спутњик и Синофарм сасвим добри избори. Ако дају да може да се бира, већина ће бити срећна.

pa ceo problem i jeste u dinamici proizvodnje. nisu mislili na vreme, BIA je donela zaključak da zapadne vakcine možda sadrže tajne agense za depopulaciju. Vučić je mentol okružen mentolima, Nestorović mu verovatno i dalje šapuće na uvo kao Grima Crvjezik, i tako dalje.

takođe ima i ta fora da nismo članica EU, verovatno najkorisnijeg saveza država u istoriji, ali da ne cepidlačimo sad.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 24, 2020 2:43 pm

Kirko Skaddeng wrote:
    Sotir wrote:
    Рачуница је проста. 

pa ceo problem i jeste u dinamici proizvodnje. nisu mislili na vreme, BIA je donela zaključak da zapadne vakcine možda sadrže tajne agense za depopulaciju. Vučić je mentol okružen mentolima, Nestorović mu verovatno i dalje šapuće na uvo kao Grima Crvjezik, i tako dalje.

takođe ima i ta fora da nismo članica EU, verovatno najkorisnijeg saveza država u istoriji, ali da ne cepidlačimo sad.

Mislim da nije do toga, pre do ovog iz poslednjeg pasusa plus nesposobnost, potpuno nakaradni prioriteti, nemogucnost dugorocnog planiranha i oslanjanje na neke burazerske odnose koji u ovakvoj situaciji malo vrede. Ovo je prava mera ove drzave i ovog rezima - zemlja bez saveznika, bez novca i bez uticaja.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 24, 2020 2:55 pm

Erős Pista wrote:
    Kirko Skaddeng wrote:

Mislim da nije do toga, pre do ovog iz poslednjeg pasusa plus nesposobnost, potpuno nakaradni prioriteti, nemogucnost dugorocnog planiranha i oslanjanje na neke burazerske odnose koji u ovakvoj situaciji malo vrede. Ovo je prava mera ove drzave i ovog rezima - zemlja bez saveznika, bez novca i bez uticaja.

Toeto, bravo
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Dec 24, 2020 3:20 pm

Treća sreća:

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 3:43 pm

Mór Thököly wrote:
    Erős Pista wrote:

Toeto, bravo

Vi ste naravno načelno u pravu ali shvatite da ja ovu vlast gledam kao crtani film, fokusisan sam na budalaste anegdote sa margina, a koje gradim u svom duhu vođen velikanima ruske i sovjetske satire, britanske političke komedije, uz dodatak komedije del arte sa sve šutiranjem baba i prđenjem u lice.

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 3:50 pm

Potpisujem vam, kunem vam se da je Vučić urlao po kabinetu zašto to za vakcine nije sređeno, dva meseca nakon što je ljudima na koje urla rekao "ne brinite vi za vakcine, ja ću to da ODRADIM sa mojim partnerima". Ta marva tako radi, oni ne umeju drugačije, ja to vidim kao da sam prozorljiv.

A zašto i kako je došlo do toga da se tako ponaša - odgovore ste vi već dali.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Dec 24, 2020 3:56 pm

Marius Lăcătuș wrote:malo glupa fora ali ajd, preživećemo

Glupa je i ova. a opet me nasmijala.

VAKCINA - Page 22 Ec98Pgn

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 4:19 pm

oko 120.000 zaposlenih u zdravstvu
    kondo

Post by kondo Thu Dec 24, 2020 5:59 pm

u mom selu imaju razne pametne izreke a jedna od njih je i:

rđavom qrcu i dlaka smeta

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 24, 2020 8:14 pm

Hrvatska
    (by Slobodna Evropa)

Naručeno je 5.905.000 doza cjepiva - milijun doza od Pfizera i BioNTecha, 2.705.000 doza od Astra Zenece, 900.000 doza cjepiva Johnson&Johnson, milijun doza Moderne, te 300.000 doza cjepiva CureVac.

To je skoro 10 miliona doza. U odnosu na stanovnistvo Srbije (skoro duplo vece) to je kao da je Srbija do sada ugovorila 20 miliona doza. Srbija nece doci do narucenih 20 miliona doza do leta 2022. A da ne pricamo sto ce to biti ko zna kakva kineska sranja.
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Dec 24, 2020 9:24 pm

Zaboravljate da u ovoj situaciji narudzbina ne znaci isporuka, bar ne u ugovorenom roku.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:31 pm

ja ne isporučujem ko mi ne naruči
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:32 pm

kapetanm wrote:Zaboravljate da u ovoj situaciji narudzbina ne znaci isporuka, bar ne u ugovorenom roku.

ja ne zaboravljam, pogotovo što si mnogo bio u pravu za Covax. ne sećam se doduše da li si spomenuo da je problem i to što neke zemlje naručuju bez namere da preuzmu sve što je naručeno, pa se tu stvaraju uska grla. 
    mislim rešiće se sve na kraju, s tim što će neki da dočekate a neki će da poginemo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 24, 2020 9:33 pm

Samo cekaj i gledaj. Veliku vecinu ne narucuju oni kao oni, narucila je EU, a to je njihovo trebovanje. S druge strane, mi smo uvek najpametniji.

@kapetanm
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:34 pm

Mór Thököly wrote:S druge strane, mi smo u ek najpametniji.
    Normalno
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 24, 2020 9:36 pm

Bilo bi kul imati progress barove koji bi pokazivali udeo vakcinisanih u ukupnoj populaciji... rumbeando, anything?

Last edited by ♏ on Thu Dec 24, 2020 9:37 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:37 pm

stavljao je, vodio je Izrael
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:37 pm

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:38 pm

iiii...Bahrein iz duboke pozadine. Bahrein. Bahrein. Bahrain takes the lead!
    ♏

Post by ♏ Thu Dec 24, 2020 9:39 pm

Uuu, do jaja, vodi Bahrein sad! Posećivaću weekly. VAKCINA - Page 22 1844795956
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 24, 2020 9:42 pm

Gledao sam Dnevnik. "Početak vakcinacije", premijerka se vakcinisala, kaže početak kraja korone, Kon se vakcinisao, kaže, početak kontraofanzive.

1/1 lažna vest, ovo što se danas desilo se ni u snu ne može nazvati "početkom vakcinacije", masovne svakako ne. Čvrstih podataka o nastavku vakcinacije (nakon ovih 4800 doza) nema, rasporeda vakcinacije nema, a isporučenih vakcina tek nema. Ima nakalapanja i nagvažadanja o "pregovorima koji u toku" i "trebalo bi da stigne".

Međutim, nemam sumnje da je dobar deo gledalaca stekao utisak da je masovna vakcinacija u toku i da je samo pitanje nedelja kada će i oni doći na red.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2020 9:49 pm

ok, ali sa ovim što je stiglo, vakcinacija može da ide svakodnevno godinama, dok ne stigne nova tura

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 9:19 am