Pa kao sto smo pricali ovde, bice vakcinacije, al u medijimaErős Pista wrote:Gledao sam Dnevnik. "Početak vakcinacije", premijerka se vakcinisala, kaže početak kraja korone, Kon se vakcinisao, kaže, početak kontraofanzive.
1/1 lažna vest, ovo što se danas desilo se ni u snu ne može nazvati "početkom vakcinacije", masovne svakako ne. Čvrstih podataka o nastavku vakcinacije (nakon ovih 4800 doza) nema, rasporeda vakcinacije nema, a isporučenih vakcina tek nema. Ima nakalapanja i nagvažadanja o "pregovorima koji u toku" i "trebalo bi da stigne".
Međutim, nemam sumnje da je dobar deo gledalaca stekao utisak da je masovna vakcinacija u toku i da je samo pitanje nedelja kada će i oni doći na red.
VAKCINA
- Post n°551
Re: VAKCINA
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°552
Sigurno nećemo tražiti neke osobe s poznatim imenima, poput Miroslav Krleža
Kakva šteta, ja sam se nadala nekom Tinu Ujeviću na televiziji, čije biste vi ime voljeli vidjeti na tvu kako se cijepi?
Jebate kad počne cijepljenje estrade kao dio medijske kampanje, nadam se da samo da neće kontraefket bit.
Kakva šteta, ja sam se nadala nekom Tinu Ujeviću na televiziji, čije biste vi ime voljeli vidjeti na tvu kako se cijepi?
Jebate kad počne cijepljenje estrade kao dio medijske kampanje, nadam se da samo da neće kontraefket bit.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°554
ne bih da paćetišem ali..
У исто време част ми је што сам први премијер у Европи ко се вакцинисао.
У исто време част ми је што сам први премијер у Европи ко се вакцинисао.
- Guest
- Post n°555
Reče danas Brnaba da očekuje oko 2 miliona vakcina u prvom kvartalu, "milion sigurno u januaru", a u tom smislu pominje samo Sinovak, Sinofarm i Sputnjik V.
- Post n°556
Srbija prva u Evropi počela i završila vakcinaciju
— Bob Bg (@bob_bg_) December 24, 2020
- Post n°557
buffalo bill wrote:Reče danas Brnaba da očekuje oko 2 miliona vakcina u prvom kvartalu, "milion sigurno u januaru", a u tom smislu pominje samo Sinovak, Sinofarm i Sputnjik V.
Meni je sad glavna briga kako da roditeljima obezbedim(o, burazer i ja) nesto sto nije kinesko. Posto ce oni time hteti da se vakcinisu malo posle mene, znaci nikad, pa malo kasnije. A ne mogu da idu bas tako negde pa da sede 14 dana u karantinu.
- Post n°558
Bilo bi sjajno kad bi ovo bilo tačno.
There are credible rumours that the additional data on the Oxford vaccine (US trials of the half-dose/full-dose regime) have beaten expectations; announcement expected 28 Dec. Only constraint then will be number of people trained to administer it. So roll-out will accelerate
— MB (@markbishopuk) December 23, 2020
- Post n°559
Мало сам гледао колико могу да произведу Руси и Кинези.
Руси су тренутно на нивоу од 2.5 милиона доза месечно, а очекују да ће у априлу бити на 30 милиона. Тим темпом, могу да направе око 300 милиона следеће године.
Успорава их друга доза, која је деликатнија за производњу.
Неке земље, попут Индије, ће је правити код њих.
Синофарм би могао следеће године да направи милијарду доза. И код њих се убрзава производња. Пошто нису у фрци, већину могу да извезу. Али биће доста земаља које су је поручиле.
Тешко да ће од ова два произвођача моћи да се поручи довољно за нас. И они су букирани.
Ту ће бити у предности ко има сопствену производњу. А Торлак нешто и не спомињу ових дана.
Руси су тренутно на нивоу од 2.5 милиона доза месечно, а очекују да ће у априлу бити на 30 милиона. Тим темпом, могу да направе око 300 милиона следеће године.
Успорава их друга доза, која је деликатнија за производњу.
Неке земље, попут Индије, ће је правити код њих.
Синофарм би могао следеће године да направи милијарду доза. И код њих се убрзава производња. Пошто нису у фрци, већину могу да извезу. Али биће доста земаља које су је поручиле.
Тешко да ће од ова два произвођача моћи да се поручи довољно за нас. И они су букирани.
Ту ће бити у предности ко има сопствену производњу. А Торлак нешто и не спомињу ових дана.
- Post n°560
Mislim da sam pominjao enormne zahteve bogatih i rusenje prvobitnih planova pravicne raspodele. Generalno, vecina ce da dobije djoku marjanovica u zakazano vremeKirko Skaddeng wrote:kapetanm wrote:Zaboravljate da u ovoj situaciji narudzbina ne znaci isporuka, bar ne u ugovorenom roku.
ja ne zaboravljam, pogotovo što si mnogo bio u pravu za Covax. ne sećam se doduše da li si spomenuo da je problem i to što neke zemlje naručuju bez namere da preuzmu sve što je naručeno, pa se tu stvaraju uska grla.
mislim rešiće se sve na kraju, s tim što će neki da dočekate a neki će da poginemo.
- Post n°561
Reče mi drugar iz Stambola da je priča dana u Turskoj neki njihov poznati novinar koji se prosle nedelje vakcinisao kineskom vakcinom, i to na televizoru, istom ovom što se daje po Emiratima. I - par dana kasnije, lik fasovao koronu. Sad kažu da je to moguće jer se imunitet stiče tek posle druge doze.
Eto, ovo za slučaj da nismo dovoljno poludeli do sada....
Eto, ovo za slučaj da nismo dovoljno poludeli do sada....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°562
zasto bi se pravicno delile vakcine?
nema rezona ni politickog ni ekonomskog
bogati ce ih gomilati, siromasni ce ga duvati
nema rezona ni politickog ni ekonomskog
bogati ce ih gomilati, siromasni ce ga duvati
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°563
kapetanm wrote:Mislim da sam pominjao enormne zahteve bogatih i rusenje prvobitnih planova pravicne raspodele. Generalno, vecina ce da dobije djoku marjanovica u zakazano vremeKirko Skaddeng wrote:
ja ne zaboravljam, pogotovo što si mnogo bio u pravu za Covax. ne sećam se doduše da li si spomenuo da je problem i to što neke zemlje naručuju bez namere da preuzmu sve što je naručeno, pa se tu stvaraju uska grla.
mislim rešiće se sve na kraju, s tim što će neki da dočekate a neki će da poginemo.
Nisu samo bogati, nego i oni koji se ne prave pametniji od ostalih, tipa okolne zemlje koje su u EU. U rom smislu, raspodela je pravicna, bar kad je Evropa u pitanju: budale ce dobiti na kraju.
- Post n°564
Ne pristajem na to da je Bojko Borisov bolji.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°565
Marius Lăcătuș wrote:Sad kažu da je to moguće jer se imunitet stiče tek posle druge doze.
Tek određeni broj dana posle druge doze, očigledno baš ništa ozbiljno nisi čitao o vakcinama.
- Post n°566
citaj plebu!
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°567
Turkey says China's CoronaVac efficacy 91.25%, likely to increase https://t.co/HhfAv2uXIj pic.twitter.com/TcxVrGYfLm
— Reuters (@Reuters) December 24, 2020
- Post n°568
Marius Lăcătuș wrote:Ne pristajem na to da je Bojko Borisov bolji.
Па најбоље да зависи од нечијег пристанка.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°569
rumbeando wrote:Marius Lăcătuș wrote:Sad kažu da je to moguće jer se imunitet stiče tek posle druge doze.
Tek određeni broj dana posle druge doze, očigledno baš ništa ozbiljno nisi čitao o vakcinama.
očigledno!
_____
#FreeFacu
- Post n°570
na dočeku neke pomoći iz emirate, na kamionu (nadrealna scena skroz), divane 'spontano'
lončar i vučić, vučić ga ispituje
*'a mi smo prvi koji smo dobili fajzerovu vakcinu u regionu?'
'da, ostali će tek prve doze dobiti u junu'
'a kad mi dobijamo još?'
'4. januara 50.000 doza'
'fajzerovih? je l na svakih sedam dana po 50.000 doza?'
'da, 4. pa 11. januara i tako dalje'
može li se računati na ovo?
*ovo je rekonstrukcija dijaloga, brojevi i doza i datuma su provereni, dva puta
lončar i vučić, vučić ga ispituje
*'a mi smo prvi koji smo dobili fajzerovu vakcinu u regionu?'
'da, ostali će tek prve doze dobiti u junu'
'a kad mi dobijamo još?'
'4. januara 50.000 doza'
'fajzerovih? je l na svakih sedam dana po 50.000 doza?'
'da, 4. pa 11. januara i tako dalje'
može li se računati na ovo?
*ovo je rekonstrukcija dijaloga, brojevi i doza i datuma su provereni, dva puta
- Post n°571
a ako se može računati na ovo, kojim kanalima stiže i kako?
kom đavolu je prodao dušu i šta još uz dušu?
kom đavolu je prodao dušu i šta još uz dušu?
- Post n°572
Verovatno su odradili neko blic ispitivanje tzv javnog mnjenja
- Post n°574
Kad i ostatak respiratora:
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°575
Da da i ja glupo pitam. Inace juce je izasla naredba ministra o imunizaciji ide u tekstu vakcinisanje itd uz saglasnost.
E sad ako te pozovu na vakcinaciju dana tog i tog ali ti bi, nisi nesaglasan, samo bi da odaberes neku drugu koje tad nema, koji je tvoj status? Da li si ispao iz evidencije i sto se tice zdravstva otisao u zauvek ili ce biti neka varijanta za izbor?
Pri tome treba imati u vidu da se nece davati mimo drzavnih planova i nadzora
E sad ako te pozovu na vakcinaciju dana tog i tog ali ti bi, nisi nesaglasan, samo bi da odaberes neku drugu koje tad nema, koji je tvoj status? Da li si ispao iz evidencije i sto se tice zdravstva otisao u zauvek ili ce biti neka varijanta za izbor?
Pri tome treba imati u vidu da se nece davati mimo drzavnih planova i nadzora