Rusi kažu da je učinak Sputnjika u tom pogledu 100%.
VAKCINA
- Guest
- Post n°276
Re: VAKCINA
Ček da vidimo u koliko procenata slučajeva štiti od teškog oblika bolesti. što je realno sve što treba da zanima krajnjeg korisnika, da može da dobije koronu i potom kaže "it's just a flu".
- Post n°277
Kirko Skaddeng wrote:Ček da vidimo u koliko procenata slučajeva štiti od teškog oblika bolesti. što je realno sve što treba da zanima krajnjeg korisnika, da može da dobije koronu i potom kaže "it's just a flu".
- Post n°278
Mór Thököly wrote:Jel to znaci da 14% onih kojiprime vakcinu u stvari nisu imunizovvani?
to znaci da medju onima koji prime vakcinu, 14% ima sanse da kasnije dobije pozitivan rezultat na testu. ali simptomi koje budu imali (ako budu imali) ce biti blazi od onoga kako bi im bilo bez vakcine.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°279
ako udahneš vazduh u kome ima virusa ti patogeni neće odmah nestati tako da pozitivan rezultat na PCR testu mogu dobiti i ljudi sa imunitetom nebitno da li je stečen vještački ili prirodno, ali ne mogu da inficiraju druge jer imunitet ne dozvoljava virusu da se replicira
- Post n°280
bemty wrote:Mór Thököly wrote:Jel to znaci da 14% onih kojiprime vakcinu u stvari nisu imunizovvani?
to znaci da medju onima koji prime vakcinu, 14% ima sanse da kasnije dobije pozitivan rezultat na testu. ali simptomi koje budu imali (ako budu imali) ce biti blazi od onoga kako bi im bilo bez vakcine.
da, razumem
- Post n°281
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°283
Ih, otkad je jos Informer priznao crnogorsku naciju...
- Post n°285
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°286
Nema vakcine za Srbiju, nismo potpisali ništa osim COVAX-a koji je za sada obezbedio samo četvrtinu planiranih doza, nijednu dozu nismo obezbedili, nema u ovoj vlasti nikoga ko to ume da izvede, niko nam ništa neće dati na lepe oči. Bilo je baš wishful thinking da će ova vlast umeti da se bori sa ovakvim izazovom.
Ja tačno vidim Vučića kako konsultuje raspale alkoholičare iz BIA i oni mu govore da postoje sumnje u komercijalne vakcine sa Zapada i da treba čekati Rusiju i Kinu.
Ja tačno vidim Vučića kako konsultuje raspale alkoholičare iz BIA i oni mu govore da postoje sumnje u komercijalne vakcine sa Zapada i da treba čekati Rusiju i Kinu.
Sledeća godina sigurno neće biti bez mera. Cela 2021. će proteći u imunizaciji. Planiramo da dva-četiri miliona ljudi primi vakcinu, kaže dr Mirsad Đerlek
U najboljem slučaju, polovinom 2022. godine moći ćemo da se vratimo normalnom životu, bez maski i distance.
Građani Srbije moraće bar još godinu i po dana da izdrže ovaj epidemijski tempo života, do postizanja kolektivnog imuniteta vakcinacijom.
Last edited by Kirko Skaddeng on Thu 17 Dec - 9:04; edited 2 times in total
- Guest
- Post n°287
"Želeo bih da kažem da smo otvoreni za saradnju sa Rusijom. Voleli bismo da naše dve zemlje udruženo rade na proizvodnji vakcine, ali i na zajedničkoj borbi protiv korone i ostalih bolesti", rekao je Lončar.
Lončar se zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, jer je Srbiji obezbedio vakcinu Sputnjik V za istraživanje.
"Nijedna druga država nije to učinila, samo Rusija. Imamo laboratoriju u kojoj se upravo analizira kvalitet ruske vakcine", dodao je Lončar.
---
http://rs.n1info.com/Vesti/a684471/Loncar-o-vakcini-Sputnjik-V.html
Lončar se zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, jer je Srbiji obezbedio vakcinu Sputnjik V za istraživanje.
"Nijedna druga država nije to učinila, samo Rusija. Imamo laboratoriju u kojoj se upravo analizira kvalitet ruske vakcine", dodao je Lončar.
---
http://rs.n1info.com/Vesti/a684471/Loncar-o-vakcini-Sputnjik-V.html
- Post n°288
Da da, al tp nece biti kao ovo, nego ce nekoliko stotina hiljada primiti nekakvu vakcinu, pa cemo onda dobti tacno ono sto si rekao 5% vs 95%, a to je vrlo razlicita situacija nego ovo danas. Pa ti sprovedi onda neke mere kad postoji procentualno mali, ali brojcano veliki broj imunizovanih. Da ne pricam o letu i situacijiu kojoj ce verovatno samo imunizovani moci da putuju. Ekonomija ce nastaviti da masivno lipsava bez siroke imunizacije. Uglavnom, njihova nesposobnost ce imati vrlo destabilizirajuce posledice.
- Post n°289
Btw, mene uopste ne bi cudilo da EU iz svog kontingenta ponudi Srbiji tipa nesto kao milion vakcina i da ovi to odbiju jer um se ne uklapa u narativ o zloj EU i dobrim Rusiji i Kini.
- Guest
- Post n°290
Mór Thököly wrote:Da da, al tp nece biti kao ovo, nego ce nekoliko stotina hiljada primiti nekakvu vakcinu, pa cemo onda dobti tacno ono sto si rekao 5% vs 95%, a to je vrlo razlicita situacija nego ovo danas. Pa ti sprovedi onda neke mere kad postoji procentualno mali, ali brojcano veliki broj imunizovanih. Da ne pricam o letu i situacijiu kojoj ce verovatno samo imunizovani moci da putuju. Ekonomija ce nastaviti da masivno lipsava bez siroke imunizacije. Uglavnom, njihova nesposobnost ce imati vrlo destabilizirajuce posledice.
+1
Btw, mene uopste ne bi cudilo da EU iz svog kontingenta ponudi Srbiji tipa nesto kao milion vakcina i da ovi to odbiju jer um se ne uklapa u narativ o zloj EU i dobrim Rusiji i Kini.
Ni mene.
U vrhu vlasti uopšte nema razumevanja za implikacije sadašnjih odluka i postupaka. Oni operišu sa pretpostavkom da će se pojaviti neki Deus Ex Machina i srediti sve, da će ovo proći samo od sebe ili da će nam neki braćala grunuti 10 miliona vakcina, pošto su vakcine isto što i kokice, napečeš koliko ti treba i kad ti treba. Kako rade sve ostalo, tako rade i ovo.
Imam jedan princip, brušen kroz 25 godina timskog rada, koji mi omogućava da često predvidim buduće probleme. U svakom radnom procesu moraju se poznavati nepopravljivi nedostaci svih učesnika. Svi imaju takve nedostatke i oni će se uvek ispoljiti tokom radnog procesa i uticati na rokove i kvalitet. Ako učestvuješ u planiranju nekog procesa, imaj na umu te nedostatke i nađi način da ih zaobiđeš, a ne da ih popravljaš tri dana pred istek roka. Ha taj princip zovem despair management. Nepopravljivi nedostaci aktera ove vlasti su takvi da ih mi ne možemo zaobići.
Last edited by Kirko Skaddeng on Thu 17 Dec - 9:21; edited 3 times in total
- Post n°291
Pretjeruješ. Bit će svaka vakcinica vajdica.Mór Thököly wrote:Btw, mene uopste ne bi cudilo da EU iz svog kontingenta ponudi Srbiji tipa nesto kao milion vakcina i da ovi to odbiju jer um se ne uklapa u narativ o zloj EU i dobrim Rusiji i Kini.
Tj. uzet će, samo će minimizirati aspekt donacije, a preuveličavati vlastite zasluge za nabavku.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°292
Kirko Skaddeng wrote:Mór Thököly wrote:Da da, al tp nece biti kao ovo, nego ce nekoliko stotina hiljada primiti nekakvu vakcinu, pa cemo onda dobti tacno ono sto si rekao 5% vs 95%, a to je vrlo razlicita situacija nego ovo danas. Pa ti sprovedi onda neke mere kad postoji procentualno mali, ali brojcano veliki broj imunizovanih. Da ne pricam o letu i situacijiu kojoj ce verovatno samo imunizovani moci da putuju. Ekonomija ce nastaviti da masivno lipsava bez siroke imunizacije. Uglavnom, njihova nesposobnost ce imati vrlo destabilizirajuce posledice.
+1
Ni mene.
U vrhu vlasti uopšte nema razumevanja za implikacije sadašnjih odluka i postupaka. Oni operišu sa pretpostavkom da će se pojaviti neki Deus Ex Machina i srediti sve, da će ovo proći samo od sebe ili da će nam neki braćala grunuti 10 miliona vakcina, pošto su vakcine isto što i kokice, napečeš koliko ti treba i kad ti treba. Kako rade sve ostalo, tako rade i ovo.
Imam jedan princip, brušen kroz 25 godina timskog rada, koji mi omogućava da često predvidim buduće probleme. U svakom radnom procesu moraju se poznavati nepopravljivi nedostaci svih učesnika. Svi imaju takve nedostatke i oni će se uvek ispoljiti tokom radnog procesa i uticati na rokove i kvalitet. Ako učestvuješ u planiranju nekog procesa, imaj na umu te nedostatke i nađi način da ih zaobiđeš, a ne da ih popravljaš tri dana pred istek roka. Ha taj princip zovem despair management. Nepopravljivi nedostaci aktera ove vlasti su takvi da ih mi ne možemo zaobići.
Kao drustvo ne mozemo, pojedinacno...videcemo, jos se nista ne zna
- Post n°293
Ferenc Puskás wrote:Pretjeruješ. Bit će svaka vakcinica vajdica.Mór Thököly wrote:Btw, mene uopste ne bi cudilo da EU iz svog kontingenta ponudi Srbiji tipa nesto kao milion vakcina i da ovi to odbiju jer um se ne uklapa u narativ o zloj EU i dobrim Rusiji i Kini.
Tj. uzet će, samo će minimizirati aspekt donacije, a preuveličavati vlastite zasluge za nabavku.
Zavisi kolika je donacija. 100k mogu spinovati, 1m recimo malo teze
- Post n°294
Jer, recimo, EU moze bez problema da trazi da se tamogde se vrsi imunizacija jasno vizuelno stavlja do znanja odakle vakcine.
- Guest
- Post n°295
Inače ovo otimanje bogatih za vakcine me podseća na prijeme na kojima se ozbiljni muškarci i elegantne dame trtoguze i guraju oko švedskog stola. Spreda - fantazija u Armaniju, a pozadi - zgužvani tur koji vrcka oko krekera sa lososom.
- Post n°296
Ja sam prvi put taj osecaj imao jako davno (1990) u Ljoretu u 1 hotelu, gde kao na pocetku sve kulturno fino ,kad ono ne mogu da pridjem stolu od koga? Od Holandjana! Mislim, to je bio prvi dan, posle toga smodolazili prvi i uzimali duplo vise od onoga sto mozemoda pobedemo. Muslim, pa cekaj, ti mislis da ces u otimanju "nas" da pobedis? Stoka.
- Guest
- Post n°298
Mór Thököly wrote:Ja sam prvi put taj osecaj imao jako davno (1990) u Ljoretu u 1 hotelu, gde kao na pocetku sve kulturno fino ,kad ono ne mogu da pridjem stolu od koga? Od Holandjana! Mislim, to je bio prvi dan, posle toga smodolazili prvi i uzimali duplo vise od onoga sto mozemoda pobedemo. Muslim, pa cekaj, ti mislis da ces u otimanju "nas" da pobedis? Stoka.
Pazi, mi smo isto bili u Ljoretu 1990. (Hotel Samba), bogme nismo dali da nas iko pretiče do stola.
- Post n°299
Mór Thököly wrote:Jer, recimo, EU moze bez problema da trazi da se tamogde se vrsi imunizacija jasno vizuelno stavlja do znanja odakle vakcine.
Таман да пропусте. Овде су урадили 50м тротоара пре 15 година, и то на месту где већ 100 година има тротоар, и још стоји табла од два квадрата где се курче како су нам жестоко помогли.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°300
паће wrote:Mór Thököly wrote:Jer, recimo, EU moze bez problema da trazi da se tamogde se vrsi imunizacija jasno vizuelno stavlja do znanja odakle vakcine.
Таман да пропусте. Овде су урадили 50м тротоара пре 15 година, и то на месту где већ 100 година има тротоар, и још стоји табла од два квадрата где се курче како су нам жестоко помогли.