Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Anonymous
    Guest

VAKCINA - Page 7 Empty Re: VAKCINA

Post by Guest Wed Dec 09, 2020 11:38 pm

Bas me smorilo i sa Pfizerom i sa oksfordskom.

Sa druge strane mi nije jasno kako od ostalih vakcina nijedna nema neki ozbiljniji nepozeljni efekat, izuzev bola na mestu uboda i lakih simptoma 'gripa'. Pa cak i lekovi koje ima svaka kuca (aspirin, paracetamol, ono za zgaravicu...kako se zove itd.) imaju i veoma retko moguce ne bas lagane nuspojave, kao i alergijsku reakciju na neku od komponenti.

Sad navijam za oksfordsku, mada kako se cini, ona ima najmanju sansu za prodju u Srbiji - vise je ni ne pominju. Na kraju ce biti daj sta das, samo ne Made in PRC, ako bas ne mora.
    Sotir

Post by Sotir Wed Dec 09, 2020 11:45 pm

Мене ова наша одлука да се вакцинише војска подсећа на ово што су Руси већ почели, односно на масовно покусно кунићарство.
    То би могло и да значи да рачунају на руску вакцину. Чак и кинеску, и они имају сличан приступ.
    bemty

Post by bemty Wed Dec 09, 2020 11:58 pm

Hans wrote:Sa druge strane mi nije jasno kako od ostalih vakcina nijedna nema neki ozbiljniji nepozeljni efekat, izuzev bola na mestu uboda i lakih simptoma 'gripa'. 

mislim da se samo radi o tome da je medicinska terminologija za ozbiljne nepozeljne efekte drugacija nego nas osecaj za to sta je nepozeljno. ja prosle godina kad sam primala vakcinu protiv gripa, rekose mi da su nepozeljni efekti blagi, a onda opisali da mogu da ocekujem da budem bolesna desetak dana. i tako je i bilo, 2-3 dana temperatura, desetak dana kilavost.

_____
    Warning: may contain irony.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 10, 2020 12:27 am

bemty wrote:
    Hans wrote:Sa druge strane mi nije jasno kako od ostalih vakcina nijedna nema neki ozbiljniji nepozeljni efekat, izuzev bola na mestu uboda i lakih simptoma 'gripa'. 

mislim da se samo radi o tome da je medicinska terminologija za ozbiljne nepozeljne efekte drugacija nego nas osecaj za to sta je nepozeljno. ja prosle godina kad sam primala vakcinu protiv gripa, rekose mi da su nepozeljni efekti blagi, a onda opisali da mogu da ocekujem da budem bolesna desetak dana. i tako je i bilo, 2-3 dana temperatura, desetak dana kilavost.

i ja sam jedno desetak puta u životu primio takvu vakcinu protiv gripa. A čak ni video lekara. Niti vakcinu.
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 10, 2020 3:27 am

Hans wrote:Bas me smorilo i sa Pfizerom i sa oksfordskom.

Sa druge strane mi nije jasno kako od ostalih vakcina nijedna nema neki ozbiljniji nepozeljni efekat, izuzev bola na mestu uboda i lakih simptoma 'gripa'. Pa cak i lekovi koje ima svaka kuca (aspirin, paracetamol, ono za zgaravicu...kako se zove itd.) imaju i veoma retko moguce ne bas lagane nuspojave, kao i alergijsku reakciju na neku od komponenti.
    Kako nema? Npr yellow fever vakcina ima bas opasne te retke nezeljene efekte. 
    Treba ispitati sta je izazvalo alergijsku reakciju i prilagoditi proizvodnju.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    паће

Post by паће Thu Dec 10, 2020 7:52 am

Mór Thököly wrote:
    bemty wrote:

i ja sam jedno desetak puta u životu primio takvu vakcinu protiv gripa. A čak ni video lekara. Niti vakcinu.

Рекли су ти да жмуриш?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 10, 2020 10:43 am

lalinea wrote:
    Kako nema? Npr yellow fever vakcina ima bas opasne te retke nezeljene efekte. 
    Treba ispitati sta je izazvalo alergijsku reakciju i prilagoditi proizvodnju.
    Mislio sam samo na covid vakcinu.
    Redovno su izvestavali u agencijskim vestima da su vakcine ciste od nezeljenih efekata. Moze biti da je terminologija zaista takva da se neke blage reakcije podrazumevaju. Medjutim da preporuce neuzimanje svim teskim alergicarima u prvom redu, a redovnim alergicarima u drugom nisam ocekivao. Mislim da oni to treba da istraze, ali je nedovoljno vremena. Koliko je samo ljudi alergicno na penicilin, na primer, sigurno ne malo. A gde su oni sa reakcijama na druge antibiotike i lekove uopste, pa na kostunjavo voce, na plodove mora...
    bemty

Post by bemty Thu Dec 10, 2020 10:52 am

Mór Thököly wrote:
    bemty wrote:

e, to ti je neki 'obicni' virus a ne influenza. prava gripcina te vozi bar tri nedelje i vrti simptome do iznemoglosti. taman kad mislis proslo je, seti se da ti sjebe telo na neki drugi nacin. ja sam ga imala samo dva puta u zivotu. prvi put smo imali svo troje, i novi simptomi su bili takvi da sat mozes na osnovu njih da navijes - prvo dete, pa ja kroz dan i po, pa muz +1 dan u odnosu na mene. drugi put mi je otislo na pluca i bila sam 2-3 meseca nokautirana sve zajedno. 2-3 dana temperature i 10 dana kilavosti je nista u odnosu na grip. ali tacno kako si primetio, vakcina je bila 'blaga' koliko i neka zarazna bolest. svejedno, opet cu je primiti ove godine cim se pojavi u prodaji za obican svet.

_____
    kondo

Post by kondo Thu Dec 10, 2020 10:54 am

dođi u srbiju pa se vakciniši, hiljadarka plus mirna ruka medicinske sestre

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Thu Dec 10, 2020 11:13 am

2-3 дана температура, десет дана килавост?
    Па то је грип, што да примам такву вакцину против грипа кад од грипа имам 2-3 дана температуру и 10 дана слинавим?

Примио сам скоро вакцину против хепатитиса Б, прима се из 3 пута, први пут, 40 дана касније и 6 месеци касније.
    Баш никакве нуспојаве нисам имао, ни температура, ни оток, као да су ми дали пусту вакцину.

За ковид је ипак дај шта даш, што каже бумер и у дупе ћу је примити ако треба, само да се ратосиљамо беде. 

Сад ми нешто није ми ни жао руске ни кинеске војске као заморчића, млади су и здрави људи, ако запате нешто преживеће ваљда...

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    bemty

Post by bemty Thu Dec 10, 2020 11:25 am

janose, to sto opisujes je rinitis a ne influenza (prehlada a ne grip)

_____
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 10, 2020 11:32 am

Vakcina protiv gripa radi dovoljno dobar posao da ljudi vise ne znaju sta je grip VAKCINA - Page 7 1143415371.

Ako vec nabrajamo lose efekte vakcina, mene od MMR tresla groznica dva dana (sto je ocekivani side effect).

Hans, u pravu si da za pfizer prosto nije bilo dovoljno vremena da se ispita na razlicitim grupama. Ali je daj sta das. Ja bih je i dalje primila, mi ovde pricamo o ljudima koji imaju toliko ozbiljne alergije da svuda nose epipen sa sobom.

_____
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 10, 2020 11:35 am

Inace, ja sam jako smorena sto ove godine ne mozemo da primimo vakcinu protiv gripa... Ne znam da li ona pravi neki cross imunitet ili je koincidencija, ali je prosle godine klinac naprasno prestao da dovlaci po dve prehlade nedeljno iz vrtica nakon sto ju je primio.

_____
    паће

Post by паће Thu Dec 10, 2020 11:48 am

Биће мало зајебано то са алергијама, алергија је амерска домаћа болест. Кад наши лекари нешто не умеју да објасне, кажу да је на нервној бази, а амерски да је алергија (значи, Амери имају брдо алергија на нервној бази, Србин победијо). Нека има неки проценат умишљених међу њима, шта ће са осталима?

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    bemty

Post by bemty Thu Dec 10, 2020 11:49 am

lalinea, zasto ne mozete da primite?

_____
    bemty

Post by bemty Thu Dec 10, 2020 11:55 am

i ovde se u svakodnevnom govoru ustalilo da ljudi kazu flu za bilo kakvu virusnu prehladu. i ja moram da priznam taj prvi put kad sam dobila pravi grip da sam bila u fazonu STA JE OVO JEBOTE?!?!?! cak ni kasalj nije bio uporediv sa necim sto sam prethodno iskusila, nego nisam mogla ni da disem ni da spavam. i sad kad ljudi kazu da je korona kao malo jaci grip, mislim da vecina nema jasnu ideju kako bi malo jaci grip izgledao.

_____
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 10, 2020 12:00 pm

bemty wrote:lalinea, zasto ne mozete da primite?
    Nismo prioritetni VAKCINA - Page 7 1143415371

_____
    kondo

Post by kondo Thu Dec 10, 2020 12:05 pm

eto, ispade da nigde ne može samo u srbiji može, za nekih 10-tak evritja

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    bemty

Post by bemty Thu Dec 10, 2020 12:08 pm

SRBIJA!!

da, i ovde trenutno daju samo prioritetnima... ali daju i deci. otkrili su da su skolska deca najveci prenosioci, pa uredno idu po skolama i daju im nazalni sprej s vakcinom. ne znam kad cu ja doci na red kao neprioritetna, ali trebalo bi u nekom momentu i to da se desi.

_____

Post by MNE Thu Dec 10, 2020 12:50 pm

bemty wrote: nazalni sprej s vakcinom. 
    e ovo može VAKCINA - Page 7 1143415371
    bela maca

Post by bela maca Thu Dec 10, 2020 1:03 pm

Kakav div junak  VAKCINA - Page 7 2849097393

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Dec 10, 2020 1:24 pm

bemty wrote:SRBIJA!!

da, i ovde trenutno daju samo prioritetnima... ali daju i deci. otkrili su da su skolska deca najveci prenosioci,
    pa uredno idu po skolama i daju im nazalni sprej s vakcinom. ne znam kad cu ja doci na red kao neprioritetna, ali trebalo bi u nekom momentu i to da se desi.

Cega, virusa? Ma nemoguce...
    Sotir

Post by Sotir Thu Dec 10, 2020 1:24 pm

lalinea wrote:Inace, ja sam jako smorena sto ove godine ne mozemo da primimo vakcinu protiv gripa... Ne znam da li ona pravi neki cross imunitet ili je koincidencija, ali je prosle godine klinac naprasno prestao da dovlaci po dve prehlade nedeljno iz vrtica nakon sto ju je primio.
    Изградио имунитет.
    Моји нису примили вакцину за грип. А пошто су по две године разлике тачно сам могао да видим како све мање и мање слинаве.
    паће

Post by паће Thu Dec 10, 2020 1:43 pm

Ја сам у младости фасовао бар два комада по сезони, ишло ми је и до 39,9, тресло би ме два дана и још бих се два-три презнојавао, осећај за равнотежу би ми отишао у ефе, оно осећам да ме гравитација прикива за кревет а на таваници и слично.

То је мање више престало негде после двадесете, ту би већ било на сваку другу годину или ређе, али свеједно недеља у кревету. Тек после 1999., у тамоу, сам прешао на лајт, што има пола симптома и прође за три дана (скоро обавезно викендом, курвештина), а онда се и то проредило. Сад имам тако неке једновечерње, или само тродневну слинавицу. Један дан у години преспавам и то је то. За последњих 10 година попио сам тридесет бруфена (од 0,2г), од чега туце ове године док нисам средио зубе.

Споро, али научи тело.

_____
    lalinea

Post by lalinea Thu Dec 10, 2020 1:46 pm

Sotir wrote:
    lalinea wrote:Inace, ja sam jako smorena sto ove godine ne mozemo da primimo vakcinu protiv gripa... Ne znam da li ona pravi neki cross imunitet ili je koincidencija, ali je prosle godine klinac naprasno prestao da dovlaci po dve prehlade nedeljno iz vrtica nakon sto ju je primio.
    Изградио имунитет.
    Моји нису примили вакцину за грип. А пошто су по две године разлике тачно сам могао да видим како све мање и мање слинаве.
    pa jedino da ga je izgradio za mesec dana, posto je toliko isao u vrtic u to vreme

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 9:43 am