Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

ficfiric

Beograd - Page 5 Empty Re: Beograd

Post by ficfiric 2020-10-15, 10:41

Jedino sto ne znam kako ce ga cistiti kad poupadaju pikavci, papirici i slicno.

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-15, 10:54

brenerom
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету 2020-10-15, 10:55

Слажем се да треба некако оплеменити ту загушљиву и прометну улицу. Постоји дрворед, али не помаже много јер је цела та улица тамна и заклоњена са обе стране зградама. Фасаде оближњих зграда су црне од чађи и аутомобилских издувних гасова. Тамо су технички факултети, битне градске институције, а улица је запуштена и излокана.

Пикавци у Раши Попову ме испуњавају језом, имам наде да су људи мало културнији од тога и да је статуа завучена а не директно на изволте аутобуским станицама.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    bela maca

Post by bela maca 2020-10-15, 10:57

tačno je na stanici, i taj plato je bio jedno od prljavijih mesta, tu su odma i veliki kontejneri.
    nemam puno nade sve u svemu

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré 2020-10-15, 13:13

meni je okej spomenik, ali nikad ne bi provalio da je rec o rasi popovu.

generalno je mindblowy spomenik jer je tu negde izmedju ruskog mistika i juznjackog pimpa.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип 2020-10-15, 13:25

Daï Djakman Faré wrote:

generalno je mindblowy spomenik jer je tu negde izmedju ruskog mistika i juznjackog pimpa.

Zato je i do jaja.  Beograd - Page 5 1233199462

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    паће

Post by паће 2020-10-15, 13:38

На први поглед мало јебе та тачкаста одећа, као да је нешто од змијске коже или тако нечег, то се пресијава а брада не. Али то је и једина примедба.

Бетон у боји, додатно позитивно бројање.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Sotir

Post by Sotir 2020-10-15, 14:55

Одличан споменик, а и одмах сам провалио да је Раша.
    У односу на Павића и Алујева, као и Принципа, лекција како се ради цела фигура.
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex 2020-10-15, 18:14

Vi ste ovde rešili da mene grupno podjebete:
    Beograd - Page 5 1642109_damir_ff

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.

Post by beatakeshi 2020-10-15, 18:24

Beograd - Page 5 3579118792 Odličan! Gde ćemo Majlsa? Ispred Doma sindikata? Skinemo debelog kleprokratu i zasviramo So what.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-15, 18:36

Majls valjda ima neuspelu glavu Hendriksa, ako se dobro sećam pročitanog o umetniku.

Rekoh već da mi spomenik ima naivni šarm koji je pravo osveženje. Apstrahovaću sad činjenicu da je posredi estetika Ciglane.
    паће

Post by паће 2020-10-15, 18:43

Кам ги звонцаре на Хендрикса? Није запамћен по овим данашњим фрулицама.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    plachkica

Post by plachkica 2020-10-17, 00:52

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-21, 22:51

Beograd - Page 5 31783_oko-sokolovo-naletelo-na-devojku_f

SAOBRAĆAJNA nesreća dogodila se večeras oko 19.30 časova na Dorćolu kada je lakše povređena ženska osoba.
    Prema nezvaničnim informacijama, na nju je naleteo automobil koji kontorliše bahato ponašanje na beogradskim ulicama "Oko sokolovo" i prešao joj točkom preko noge.

Incident se dogodio na "25 maju", odnosno kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Devojka je kolima Hitne pomoći odmah prevežena na dalje zbrinjavanje, a na mestu nesreće ubrzo je došla i policija.
    bela maca

Post by bela maca 2020-10-22, 07:46

Šapić o Savskom mostu: Ja sam za sklanjanje tog rugla i pravljenje novog mosta
    Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, izjavio je u emisiji "Pregled dana" na Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

"Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku", naveo je Šapić, prenosi Nova.rs.

On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

"Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most", izjavio je Šapić.

On je naveo da Savski most, kada je napravljen, nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

"Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili", izjavio je Šapić.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    паће

Post by паће 2020-10-22, 09:06

ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato * nije mogao da pređe na drugu stranu reke.

Ел сам то ја тако наглув, или на месту звездице стварно фали једно "што"? А и у тексту изнад има једна слична фалинка, сад ме мрзи да копам.

До новинара ли је или овај стварно тако говори?

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-22, 09:10

Erzsébet Biszak wrote:
    Šapić o Savskom mostu: Ja sam za sklanjanje tog rugla i pravljenje novog mosta
    Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, izjavio je u emisiji "Pregled dana" na Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

"Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku", naveo je Šapić, prenosi Nova.rs.

On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

"Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most", izjavio je Šapić.

On je naveo da Savski most, kada je napravljen, nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

"Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili", izjavio je Šapić.

ruglo je ta njegova goveđa glavudža.
    disident

Post by disident 2020-10-22, 09:25

Šapić je ko stvoren za SNS velmožu

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista 2020-10-22, 09:39

Tek uso u vlast a vec nesto smatra. Bravo, bravo...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-22, 09:50

Namučićemo se mi s njim.
    Ja vam stojim dobar da je on sledeći premijer kada istroše onu burnout klaberku.
    ficfiric

Post by ficfiric 2020-10-22, 09:56

A i Kalemegdan su zidali zlikovci, Gazelu Jugosloveni, itd

_____

Uprava napolje!

Notxor

Post by Notxor 2020-10-22, 10:14

Šapić kao treći srpski gay premijer?

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    ♏

Post by ♏ 2020-10-22, 10:18

Glavni rizik tog nameštenja bio bi što bi Crnogorci onda imali čist volej, da u vremenski podudarnoj rekonstrukciji vlade mesto premijera ponude vrataru Šefiku.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2020-10-22, 10:22

Dobro, meni malo izmiče fama tog mosta, opet na stranu svo naprednjačko luđenje. Napravljen pod okupacijom tako što je metalna konstrukcija preneta sa jednog drugog mosta za nacoške vojne potrebe, dakle skarabudževina na brzaka. Ne vidim da ima ikakvu posebnu inženjersku, arhitektonsku ili urbanu vrednost kao takav. Ako je do "siluete" ili održanja vizuelne sličnosti, i to se da srediti na nekom novom mostu (gde opet ulazi to da će ga raditi naprednjaci što je, ponavljam, druga tema). Uopšte izmiče mi taj mosto-originalizam, ne znam šta vredno zastupa; ako je otpor prema naprednjakluku i vesićevštini - ok, samo je to onda skrivalica u raspravi.

Zarićev čin je čin herojstva i njegova slava, a ne slava mosta.
    ♏

Post by ♏ 2020-10-22, 10:26

Ni ja ne vidim simboličku vrednost mosta kao naročito bitnu, ali smeta mi što će sklanjati stari da bi izgradili novi umesto da novi izgrade odmah pored, pa onda prenamene stari za pešake, bicikliste i tramvaj... ili ga sklone altogether ako je već negde drugde potrebniji, problematičan za rečni saobraćaj ili čak nebezbedan. Neracionalni su u svrhu dizanja cene tri zgrade i kvadrature hotela koji bi trebalo da bude na koji metar od mosta. Most je trenutno korisni ventil koji smanjuje začepljenost Brankovog i donekle Gazele, a u nekom trenutku će ta korisna funkcija jednostavno biti bačena na dve-tri godine.

Sličnu glupost su uradili i sa prugom za Novi Sad.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is 2024-11-15, 18:54