Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

opozicija

Janko Suvar

opozicija - Page 6 Empty Re: opozicija

Post by Janko Suvar Fri Oct 09, 2020 4:22 pm

Летећи Полип wrote:A pri čemu on neće postati višak. Posle toga treba ući u NATO i odjebati Rusiju. Što će on da iskoristi da kupi još barem dva mandata. A mi ćemo svi da posedimo za to vreme pričajući kako će Vučić pasti kad-tad.

Što se tiče poređenja s Crnom Gorom. Milo se prvo i pre svega zamerio Rusiji. Pa onda SPC. Pa onda nekim lokalnim tajkunima. I onda ga poklopio covid i propala turistička sezona. Vučić se dosad nije zamerio nikome. Ni unutra, ni spolja, izuzev to šake jada srednje klase koja je protiv njega. Lik je beskrajno lukav i bez mrve dostojanstva. Četničkim strategijama se ne može skinuti sa vlasti.

A u stvari samo njima moze, AKO ME RAZUMES.

_____
    ????
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Fri Oct 09, 2020 4:25 pm

ficfiric wrote:Opozicija treba da nabavi nekakva ledja. Izbore nemamo i ne vredi pricati o programima, licima, itd.

Kao sto smo videli do sada, Vucic reaguje samo na silu. Nije on tako jak kako se cini, ista je to slina kao i pre a ta sila moze biti masa na ulici ili stranci.

Ovaj Zelenovicev nastup vidim kao preporuku strancima a da izgleda ima dobre veze, moze se pretpostaviti po tome sto sud donosi neke kompromisne odluke u vezi ovih izbora.

Slazem se. Taj sistem je poslozen samo dok fercera kao "faktor mira i stabilnosti".  U slucaju nekakve lukasenkizacije, popucao bi na mnogo ozbiljnih mesta.

Btw, ako ikada bude bilo zapadnog udara na AV, to ce biti zdesna preko "ruske" oblande i crkve.
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Oct 09, 2020 4:27 pm

Janko Suvar wrote:A u stvari samo njima moze, AKO ME RAZUMES.

To imamo sad. Opozicija se bori protiv Vucica kao Draza protiv Hitlera - ceka povoljan trenutak a dotle puca po drugom delu opozicije

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 10, 2020 2:02 am

Mislim da ne postoji nikakav prost i jedinstven pristup tome. Različiti akteri sa različitim politikama u nekom trenutku možda mogu zbirno ostvariti takav rezultat da ovaj izgubi većinu.

A put do toga je indirektan i, rekao bih, tradicionalan: neka ljudi grade svoje političke opcije, na pozitivnoj platformi ("šta ja nudim"), pa će se možda steći uslovi za izborni poraz AV.

Od čekanja da on kao pogreši, pa da se neko bitan naljuti na njega i počne da mu pravi zvrčke, i sve tako nekih ekscesnih događaja koji će odjednom da zaokrenu stvar u korist neke grupe ljudi koja prosto figurira u prikrajku.... meni je veoma tužno stanje takvog opo duha.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Oct 10, 2020 3:00 am

Pa jeste. Ali i Milo je morao da opako pogresi i to u bar 2 navrata da bi se namestilo. U medjuvremenu, da, svako nek gradi svoje opcije. Ali generalno - beda malih istocnoevropskih stabilokratija
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 10, 2020 7:33 am

Milo je zadnjih 10ak godina imao kompetitivnu konkurenciju, morao je krade izbore i kupuje poslanike da bi namakao većinu, i eto, jednom se i zajebao.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Oct 10, 2020 8:01 am

Pa jeste, ali zasto ovaj nas nema nikakvu kompetitivnu opoziciju je i do nase opozicije, nije iskljucivo do Vucica. Doduse, i Milo je pobedio 2018 u prvom krugu. S druge strane, oni su vec u Natou i nemaju Kosovo. Tako da, ok, nije bas 1 na 1 poredjenje. Opozicija u CG je imala luksuz da bude delimicno antizapadna i na tome skuplja poene, jer, vidimo, u realnoj politici to nista ne znaci, sto su i oni sami znali.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 10, 2020 8:19 am

Kod nas je DSolika opozicija u suštini odavno demisionirala, manje-više od kad joj je iz ruku istrgnuta tema ekskluzivnog bavljenja EU pričom. Od tada do danas ostala je reaktivna, odiše stavom "glasajte za nas da bismo mi vladali, mi bi sve isto ali možda malkice lepše, nemamo šta drugo da kažemo", jednom rečju pristojniti.

Uz sve marifetluke, stezanja i sranja koje AV radi inače i prema kakvoj takvoj opoziciji, to je ostalo kao problem.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Oct 10, 2020 9:51 am

Ali oni bukvalno nemaju sta drugo da kazu ne samo kad je EU, Kosovo i ceo taj splet "velikih" nacionalnih pitanja, nego kad je upitanju bilo sta drugo, osim - mi cemo postovati pravo i biti pristojni. Za pravo imaju loš track record, a za pristojnity vecinu jednostavno, da prostite, boli ona stvar (kurac). Negde je to i njima jasno pa su se neki uhvatili za ustav kao sto se Pera Kojot hvata za nakovanj dok pada u kanjon.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Oct 10, 2020 3:46 pm

http://www.nspm.rs/hronika/mladjan-djordjevic-trazeci-alibi-za-vlastitu-izdaju-prodaju-i-predaju-sapca-naprednjackoj-mafiji-zelenovic-se-vadi-tako-sto-se-nudi-vucicu-da-mu-pripomogne-i-u-predaji-kim.html

Brale.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Oct 10, 2020 4:33 pm

"Nacionalna opozicija"  opozicija - Page 6 3204619380
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 10, 2020 4:47 pm

Brale piči samo rafalno, spray and pray.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Oct 10, 2020 5:24 pm

Mór Thököly wrote:"Nacionalna opozicija"  opozicija - Page 6 3204619380

antinacionalna opozicija

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Oct 10, 2020 5:43 pm

kondo

Post by kondo Sat Oct 10, 2020 5:50 pm

opozicija - Page 6 3579118792

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Oct 11, 2020 5:06 am

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Oct 11, 2020 10:40 am

Borba je počela (FYI)

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji je prisustvovao skupu građana i članova Skupštine slobodne Srbije, izjavio je za Nova.rs da od protesta očekuje da bude početak onog što nam je potrebno u društvu, a to je - solidarnost i okupljanje svih onih koji žele suštinske promene u društvu.

“Te promene podrazumevaju promenu sistema, odnosno promenu odnosa prema građanima, promenu odnosa jednih prema drugima”, rekao je predsednik DS za naš portal i ocenio da je ovaj skup jedna vrsta ohrabljenja svim građanima koji žele slobodnu i normalnu Srbiju.

Lutovac smatra da je ovo početak borbe protiv režima koji je poguban po ovu državu i po ove građane.

“Mislim da bi ovo mogao da bude skup koji će ohrabriti sve one koji su za promene da se okupimo oko najmanjeg zajedničkog sadržaoca, oko toga šta želimo. To su: slobodni mediji, vladavina prava, nezavisno sudstvo i uvođenje demokratske političke kulture u javnu sferu”, ocenio je Lutovac.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Oct 11, 2020 11:34 am

[size=35]Ne lupetaj, budalo... to što si ćelav, nizak i drčan - to ne znači da si Putin.[/size]
    opozicija - Page 6 3579118792 

Mada, Molođa je i dalje najbolja fora opozicija - Page 6 1399639816
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Oct 12, 2020 4:42 pm

Летећи Полип wrote:
    Što se tiče poređenja s Crnom Gorom. Milo se prvo i pre svega zamerio Rusiji. Pa onda SPC. Pa onda nekim lokalnim tajkunima. I onda ga poklopio covid i propala turistička sezona. Vučić se dosad nije zamerio nikome. Ni unutra, ni spolja, izuzev to šake jada srednje klase koja je protiv njega. Lik je beskrajno lukav i bez mrve dostojanstva. Četničkim strategijama se ne može skinuti sa vlasti.

kojim lokalnim tajkunima?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Oct 12, 2020 4:56 pm

Često se po medijima vrti niz imena. Duško Knežević je jedan. Za tog sam i ja čuo.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 13, 2020 3:39 pm

https://nova.rs/vesti/politika/neka-propadne-ds-da-li-je-zoran-lutovac-ovo-zaista-rekao/

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 13, 2020 3:52 pm

Smutljivci.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 13, 2020 4:05 pm

Jezivo me nervira ovo potkazivanje, snimanje, drukanje koje postaje norma u opozicionim krugovima. Pa sta i da im je rekao u privatnom razgovoru? To ne znaci nista.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 13, 2020 4:08 pm

rekao je najnormalniju stvar

ako treba da propadne, neka propadne

izgleda da ne mogu ništa gore da mu nađu
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 13, 2020 4:11 pm

Jos malo pa tautologija.

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 12:57 pm