Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
- Post n°428
Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
San Saba Songbird wrote:Gledam Army of the Dead i čudim se kako to da je digitalna tehnologjia stvorila tako lep i konzistentno elegantan efekat bokeha. Kad ono - Snajder koristio čuveni, nebeski dobar, mitski Canon 50mm f/.0.95 da bi u drugom planu i debelom bluru lakše integrisao snimke koji su zbog kovida pravljeni odvojeno. A i da bi mu film bio lepši.
Држимо се ориџинела, колега. Јапанци то пишу без х.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°429
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°430
Nitko filmove ne gleda
Ja jedva pogledala Minamatu (2021) jer je environmental tema, a to volim. Doduše volim kad dominira pravni aspekt, i napetost u sudnici, i proširene zjenice kod porote dok gledaju kemijske analize i onaj payoff na kraju kad dodijele puste milijune žrtvama neke pohlepne kompanije. Uglavnom ovdje pratimo sve kroz priču/objektiv jednog fotografa u Japanu. Tako da tu nema pravnih začkoljica, dominiraju deformiteti ljudi. A u pozadini je i priča o propasti magazina Life, pa i o integritetu novinarstva.
Nažalost glavni glumac je Johnny Depp, mrtvo puhalo kroz čitav film, čak ni ulogu ocvalog cinika ne uspijeva iznijeti kako treba.
Ja jedva pogledala Minamatu (2021) jer je environmental tema, a to volim. Doduše volim kad dominira pravni aspekt, i napetost u sudnici, i proširene zjenice kod porote dok gledaju kemijske analize i onaj payoff na kraju kad dodijele puste milijune žrtvama neke pohlepne kompanije. Uglavnom ovdje pratimo sve kroz priču/objektiv jednog fotografa u Japanu. Tako da tu nema pravnih začkoljica, dominiraju deformiteti ljudi. A u pozadini je i priča o propasti magazina Life, pa i o integritetu novinarstva.
Nažalost glavni glumac je Johnny Depp, mrtvo puhalo kroz čitav film, čak ni ulogu ocvalog cinika ne uspijeva iznijeti kako treba.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°431
Izašla nova Pixarova poslastica - Luca
Preeeslatka priča smještena u Italiju, malo se cmolji na kraju ali božemoj.
Uglavnom mačka se zove Machiavelli, jer stvarno, kako drugačije nazvati mačku
_____
- Post n°432
Bleeding Blitva wrote:Izašla nova Pixarova poslastica - Luca
То као кад су код нас Аристокетс превели као Мрњаучевићи .
Јесу ли много унаказили италијанска имена?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°433
паће wrote:
Realno, dobar prevod.
- Post n°434
Odlican
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°435
Касмокотог, где ли нам је Фрњау?
_____
- Post n°436
Paće kad si poslednji put bio u bioskopu?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°437
Vilmos Tehenészfiú wrote:Paće kad si poslednji put bio u bioskopu?
Хм... 2006 или 2008, ту негде. Тј тамо негде, у тамоу. Водич кроз галаксију, дизнификован. Пре тога ваљда последњи делови Матрице и ваљда Трећа епизода... Тај последњи пут, сећам се, питао сам касирку кад стварно почиње филм, па сам искористио тих петнаестак минута за једну људску пуш и пиш паузу, те смо прескочили рекламе и стигли на почетак филма.
_____
- Post n°438
Tako je bilo u originalnoj verziji, imaš talijanska imena, pa izraze tipa 'andiamo ragazzi' , jako sve fora, e sad, što se desilo u hrvatskoj sinkronizaciji nemam pojma. Jedne smo godine imali prepirke po društvenim mrežama jer se jedan splitski smor obrušio na sinkronizaciju crtića jer je zaključio da se radi o 'nasilnoj purgerizaciji' I to sve dok je živio u Zguпаће wrote:
_____
- Post n°439
Bleeding Blitva wrote:Tako je bilo u originalnoj verziji, imaš talijanska imena, pa izraze tipa 'andiamo ragazzi' , jako sve fora, e sad, što se desilo u hrvatskoj sinkronizaciji nemam pojma. Jedne smo godine imali prepirke po društvenim mrežama jer se jedan splitski smor obrušio na sinkronizaciju crtića jer je zaključio da se radi o 'nasilnoj purgerizaciji' I to sve dok je živio u Zguпаће wrote:
А... хрватска синхоринизација ће трефити таљански без грешке. Мислио сам на то како ће Амери. Једном сам стајао у ходнику радничког универзитета (community college) у тамоу и слушао први час италијанског 101... цео посвећен томе да се а чита као а не као еј. За тих 20 минута колико сам их слушао, нису макли ни милим... милијардуРЖ. Док дођу дотле да се Schiavo чита скјаво а не шајво, прође младост.
А иначе, гледе (израз који сам вам макао деведесетих и не намеравам да га вратим) синхронизације, најбоља фора ми је била како међед у "Чаробној шуми" говори лички .
_____
- Post n°440
Ufff, to je već za beneficirani radni staž!паће wrote:А... хрватска синхоринизација ће трефити таљански без грешке. Мислио сам на то како ће Амери. Једном сам стајао у ходнику радничког универзитета (community college) у тамоу и слушао први час италијанског 101... цео посвећен томе да се а чита као а не као еј. За тих 20 минута колико сам их слушао, нису макли ни милим... милијардуРЖ. Док дођу дотле да се Schiavo чита скјаво а не шајво, прође младост.
Heheh ja ne mogu glede, imam filing da će Tuđman izvirit iz nekog kantunaА иначе, гледе (израз који сам вам макао деведесетих и не намеравам да га вратим) синхронизације, најбоља фора ми је била како међед у "Чаробној шуми" говори лички .
Čarobna šuma
_____
- Post n°441
Odgledao ceo, i pojeo punu ćasu trešanja. I nije mi muka!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°442
Evo jedan koji sam zaista ponovo gledao, prvi put pre vise od 30 godina, ali su mi se neke scene bas jasno urezale u secanje, recimo ona u kojoj Stjuartov lik vadi vestacko oko, citirajuci Stari zavet, a sve da bi zbunio blentavog religioznog klinca koji ga drzi na nisanu.
Sjajan je, svi su fenomenalni, ukljucujuci i mladog Kurtu Rasela.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fools%27_Parade
Ima ceo film na jucubu
Sjajan je, svi su fenomenalni, ukljucujuci i mladog Kurtu Rasela.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fools%27_Parade
Ima ceo film na jucubu
_____
- Post n°443
aj preporucite neki lep ljubavni film
_____
ova zemlja to je to
- Post n°444
Jesi gledao El secreto de sus ojos?
_____
- Post n°445
zvezda je zivot wrote:aj preporucite neki lep ljubavni film
drajv
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°447
Onaj kad Vinona Rajder ima rak. Ili leukemiju, štagod.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°448
Jesen u Njujorku.
_____
- Post n°449
Shiva baby
Ajme klaustrofobičnog filma. Pomalo izgubljena curka na karminama s hrpom obiteljskih prijatelja koji ju svi zapitkuju o planovima za budućnost. Odlična je glumica, ima mota za komičnost, a atmosfera je takva da imaš filing da će se kuća sa svim gostima urušit na nju. Nije loše za prvijenac, potražit će se i drugijenac, bude li ga a valjda oće.
E da, glumica izgleda ko izgubljena sestra Timothea Chalameta
Ajme klaustrofobičnog filma. Pomalo izgubljena curka na karminama s hrpom obiteljskih prijatelja koji ju svi zapitkuju o planovima za budućnost. Odlična je glumica, ima mota za komičnost, a atmosfera je takva da imaš filing da će se kuća sa svim gostima urušit na nju. Nije loše za prvijenac, potražit će se i drugijenac, bude li ga a valjda oće.
E da, glumica izgleda ko izgubljena sestra Timothea Chalameta
_____
- Post n°450
The Hot Spot
1990. snimljeno, a glavnog frajera ne tumači John Cusack, pa da sve drugo stoput štimalo - ne može
1990. snimljeno, a glavnog frajera ne tumači John Cusack, pa da sve drugo stoput štimalo - ne može
_____