Vilmos Tehenészfiú wrote:The Last Seduction (1994).
Ako je Linda Fiorentino za Holivud ono što je Milan Pavkov za Zvezdu, ovaj film je njena utakmica protiv Liverpula. Kako ona za ovo nije dobila Oskara meni nikada neće biti jasno. Savršeno je odigrala sociopatu koji brutalno iskorišćuje muškarce koji je uglavnom potcenjuju, kao što obično potcenjuju lepe žene. U ovom filmu sex appeal bukvalno curi iz nje u svakom kadru. Bonus point za film je što za njen lik nema pokajanja u poslednjoj trećini, nema jao neću više ovako daj da se smirim, pustili su sociopatu da ide jako do samog kraja. To se retko dogadja kad je protagonista žena, zato je ovo tako osvežavajuće dobro.
Nikad mi to nije bio neki naročit film, moram da priznam da nisam razumeo hajp. Linda je segzi, mada mi je tu čak nekako i izgubila na seksualnosti, valjda zbog tolike bestidnosti njenog lika.
Ali naravno, takav prikaz žene je upravo genijalan u odnosu na ovo govance od filma. Prvo mi je trebalo 3 dana da pogledam film, pošto sam posle svake scene bio isprovociran da vičem "ooooooooo" (kao kad vidite slatku kucu na ulici). Greta Gerwig da se mane režije, ovo je Hallmark posle Hallmarka. Totalno đubre.