Dobosz Esterházy wrote:znam šta je i dobro pravim ali me mrzi. kod Ace u Makedonskoj je bila solidna ali zadnja dva puta kad sam bio nisu imali. ne znam za tu pekaru a često sam prolazio Novopazarskom.
Kod Ace su bila 2 dana u nedelji kada su je pravili.
Ovo je slastičarna koju sam otkrio za vreme kurone, iako mi je danas gazdarica rekla da ce na leto biti 2 godine.
Solidna im je prekomurska, oni je pišu prekmurska što je verujem originalno, jedino gde se razilazimo po pitanju ukusa je sir koji stavljaju - po secanju u Slo (uključujući i benzinske pumpe Petrol sa Marche hranom, gde sam samo zbog ovoga stajao) sam uvek jeo sir koji je još mekši, lakši i "tanji" od švapskog, možda pre neko ulupano, gušće vrhnje, ovde je mislim za nijansu tvrđi i nekako homogenizuje celu konstrukciju - recimo Acina se baš raspadala, ova lepo drži nekoliko spratova jabuke, sira, maka, kora i šta još sve ide tamo.
Parče je 300 dinara ali je ogromno, išao sam na neki roštilj i kupio 6 komada, iz znatiželje sam izmerio, bilo je skoro 1,8 kg.
U svakom slučaju preporučujem, ovo je mesto:
Čeko, Novopazarska 53 (deo iz Maksima Gorkog levo ka školi)
063 231690 Tanja
https://www.instagram.com/p/B8lsuiLpovs/
(ova slika je dosta skromna, ovo što sam kupovao poslednjih nedelja izgleda mnogo bolje, slikaću sutra ako ne izjedem)
Od drugih kolača ne računajući na razne torte na koje se ne cimam, ima odlična Vasina torta, puž od maka, cinamon roll, krempita i baklava od maka. Ima svašta zapravo, još barem 10 kolača u radnji, žena koja drži je baš vredna i nije bullshit mesto.