Paće nije stvar u tome već da se u obradi velikog broja podataka, po raznim osama, vremenskim, demografskim ili kakvih hoćeš, primenjuju sofisticirane statističke alatke koje pokazuju razne stvari. Ja te stvari ne razumem jer nisam to učio, a ne želim da se pravim da to kontam. Nije mi se jednom dogodilo da mi neko ko je obučen za te stvari pokazao da neki tekst čitam potpuno pogrešno.
Virus
- Guest
- Post n°576
Re: Virus
Zuuum prošlo je nedelju dana a ja nemam kičmu.
Paće nije stvar u tome već da se u obradi velikog broja podataka, po raznim osama, vremenskim, demografskim ili kakvih hoćeš, primenjuju sofisticirane statističke alatke koje pokazuju razne stvari. Ja te stvari ne razumem jer nisam to učio, a ne želim da se pravim da to kontam. Nije mi se jednom dogodilo da mi neko ko je obučen za te stvari pokazao da neki tekst čitam potpuno pogrešno.
- Post n°577
Ја јесам учио те ствари али, веровао или не, пола материје се своди на то како скратити рачун да се, папиром и оловком, ипак стигне да се истог месеца дође до нечега. Дакле бајато и већ тада непотребно. Могу донекле и да пратим ово сада, али не видим да је у томе проблем.
Проблем је колико мало има оног без статистике. Темељна истраживања, под тим јебеним електронским микроскопом (који исто није никаква новост) или шта већ имају. То хоћу да видим.
Проблем је колико мало има оног без статистике. Темељна истраживања, под тим јебеним електронским микроскопом (који исто није никаква новост) или шта већ имају. То хоћу да видим.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°578
To ti nije dovoljno, svaki od rezultata tih temeljnih istraživanja ti ne znači mnogo bez primene.
Tu onda nastupa statistika i sve se opet svodi na velike brojeve.
Tu onda nastupa statistika i sve se opet svodi na velike brojeve.
- Post n°579
Наравно да није довољно, али по мени није довољна ни сама статистика. Ал' некако стичем слику да јесте.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°580
Svi kvantno mehanički sistemi se izučavaju statistički. Alternativa je da rešavaš simultano zilion Hamiltonovih diferencijalnih jednačina za svaku česticu tako što modeluješ i svaku dinamičku interakciju, što je u ovoj fazi tehnološkog razvoja neizvodljivo.
Da ne pričam o klimatološkom modelovanju u kontekstu globalnog zagrevanja. Kad sam se skoro malo više udubila u sistem jednačina koje simuliraju samo ponašanje okeana, mnogo sam se uzbudila od sreće. I to je sve fitovanje podataka, nema deterministike.
A kad se sa velike nauke vratimo na ovaj naš akutni problem, koliko znam gleda se u virus i kroz mikroskop. Rade ljudi istraživanja punom parom, samo što je nama mnogo manje zabavno da čitamo kako se ovaj virus lepi za neke mišiće sitnih krvnih sudova u plućima i kako izgleda molekularna biologija u pozadini. Više volimo da čitamo o detekciji kros-imuniteta u populaciji i kako ljudi reaguju na neke terapije u kliničkim studijama.
Da ne pričam o klimatološkom modelovanju u kontekstu globalnog zagrevanja. Kad sam se skoro malo više udubila u sistem jednačina koje simuliraju samo ponašanje okeana, mnogo sam se uzbudila od sreće. I to je sve fitovanje podataka, nema deterministike.
A kad se sa velike nauke vratimo na ovaj naš akutni problem, koliko znam gleda se u virus i kroz mikroskop. Rade ljudi istraživanja punom parom, samo što je nama mnogo manje zabavno da čitamo kako se ovaj virus lepi za neke mišiće sitnih krvnih sudova u plućima i kako izgleda molekularna biologija u pozadini. Više volimo da čitamo o detekciji kros-imuniteta u populaciji i kako ljudi reaguju na neke terapije u kliničkim studijama.
- Post n°581
Да, јебо ме СФ. Све чекам да видим нека од тих чуда за живота, ал цврц. Станислав Лем је тамо негде још класификовао проблеме по сложености, па је нпр Њутнова механика упала међу просте проблеме, имаш две променљиве и прост закон који их повезује. Већ ово што сад рутински радимо на рачунарима би био проблем средње тежине, реда неколико десетина до стотина чинилаца, колико већ садашњи рачунари могу да постигну. Проблеми вишег реда, типа, што рече, метеорологије или интеракција на ћелијском или атомском нивоу (и ситније) могу засад само да се чешкају споља.
_____
- Post n°582
pa ono PKD se za sada pokazuje kao malo groteskan ali dobar anticipator.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°583
Не бих знао, нисам пробао те дрозе :љ
_____
- Guest
- Post n°584
The Boston hotel that was linked to a coronavirus outbreak after it hosted a local biotech company's conference earlier this year likely led to about 20,000 cases, according a new study.
The cases can be linked to the conference held in February at Boston Marriott Long Wharf, which was shut down in mid-March, in four Massachusetts counties by early May, the Boston Globe reports.
The estimate indicates that the coronavirus is more widespread than the dozens of cases in Massachusetts that had been previously linked to the meeting.
The scientists studied nearly all the confirmed early cases by changes in the genetic makeup of the virus as it was transmitted from person to person, according to the Globe. The genetic mutations enabled researchers to better understand the scope of what they called a "superspreading event."
The researchers' told the Globe that their calculations are based on viruses isolated from 772 patients in Essex, Middlesex, Norfolk, and Suffolk counties, but the estimation not included in the study, which has yet to be peer-reviewed for publication.
https://www.nbcboston.com/news/coronavirus/researchers-biogen-conference-likely-led-to-20000-covid-19-cases/2183462/
- Post n°585
LJUDI, VI NEMATE POJMA KOLIKO MENE ZABAVLJA TA SLEPA, NAIVNA, RETARDIRANA ZABLUDA REALNOST DA CE NAUKA SPASITI SVET
HA HA HA HA
HA HA HA HA
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°587
PA TI SI VECE DJUBRE OD MENE KAD U OVE SITNE SATE SPOMINJES TROTINETE
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°588
AL POSTO JEDES GOVNA I VOLIS KINGA
EVO DA KAZEM DA JE PRAVA STETA STO PRE SMRTI "IZUMITELJA" JEBENOG SEGWAY KURCA
STO KING NIJE NAPISAO NEKI HOROR NA TU TEMU
ONO FAZON OSVETA ELEKTRICNIH TROTINETA
EVO DA KAZEM DA JE PRAVA STETA STO PRE SMRTI "IZUMITELJA" JEBENOG SEGWAY KURCA
STO KING NIJE NAPISAO NEKI HOROR NA TU TEMU
ONO FAZON OSVETA ELEKTRICNIH TROTINETA
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°589
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°590
nauka je samo kasni oblik religije.Mr.Pink wrote:LJUDI, VI NEMATE POJMA KOLIKO MENE ZABAVLJA TASLEPA, NAIVNA, RETARDIRANA ZABLUDAREALNOST DA CE NAUKA SPASITI SVET
HA HA HA HA
- Guest
- Post n°591
Buba na PPP; pošto kupio po to prodao
jedan insajd info: prvaci i petaci krecu u utorak, ostali - oktobar. navodno objavljuju u petak...
- Post n°592
neka jedu govna svakako.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°594
mislim ovde nema ni zle namere, samo apsolutna nesposobnost. i ozbiljnije zemlje se sapliću na školama jer je to u osnovi zero sum game.
- Post n°595
Stožer objavio novi rekord: U Hrvatskoj danas 358 novozaraženih! Pratite uživo na: https://t.co/aAKYjJ2gN6 #koronavirus pic.twitter.com/pyUXvZX19A
— TV N1 Zagreb (@N1infoZG) August 26, 2020
- Post n°596
https://publikacije.stat.gov.rs/G2020/Pdf/G20201229.pdf
- Post n°597
pa da imao si 1300 manje umrlih do juna i onda je to svakako moralo da se nadoknadi, sad ce opet taj indeks da bude manji od 100 do nove god. i eto
- Guest
- Post n°598
Infektolog profesor dr Mijomir Pelemiš izjavio je da sada imamo zatišje epidemije, ali da će ono najverovatnije trajati manje od meseca dana.
“Sada imamo zatišje epidemije, ali lično ne verujem da će ono dugo trajati, najverovatnije manje od mesec dana. Ne zabrinjava me toliko početak školske godine koliko povratak studenata, kod kojih se, ipak, ne može računati na disciplinu kao kod đaka. Ozbiljno bi trebalo razmisliti da se ispiti, kao i u razvijenim zapadnim zemljama, organizuju onlajn”, rekao je dr Pelemiš za “Novosti“.
Prema njegovim rečima, postoji realna opasnost da oni koji se vraćaju sa odmora iz inostranstva “raznesu” virus po Srbiji.
Srbija je juče za sve koji ulaze u našu zemlju spremila zdravstveno upozorenje, nebitno da li je reč o strancima ili našim građanima, meri se i telesna temperatura, dok će svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice biti upućen u kovid ambulantu.
- Post n°599
Idemo još jedan krug prebacivanja krivice na gastose/turiste/studente. Ovaj put preventivno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°600
da bi se ispiti polagali online mora se formirati vlada, napraviti izmena Zakona o visokom obrazovanju i izglasati je.