Bela Rusija
- Post n°301
Re: Bela Rusija
Rumbeandu. Preptpostavljam da je fan Bojana Milanovica.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°302
izvinjavam se svima što sam vas doveo u zabludu i što sam na osnovu par anegtoda i subjetivne percepcije, sasvim nenamerno, neprimereno koristeći hiperbole i ostale neadekvatne stilske figure, iskonstruisao 1 simulakrum beloruske popularne kulture
- Post n°303
Vasa wrote:To je pitanje za WildRangera. I zašto se Žmaher u Belorusiji slušao više od Žarka Dančuoa.
Idukurac
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°304
ćaća wrote:izvinjavam se svima što sam vas doveo u zabludu i što sam na osnovu par anegtoda i subjetivne percepcije, sasvim nenamerno, neprimereno koristeći hiperbole i ostale neadekvatne stilske figure, iskonstruisao 1 simulakrum beloruske popularne kulture
Veruj mi da je dockan za bilo kakva izvinjenja, od večeras je Belorusija za mene zemlja kukuruza i Filipa Žmahera
- Guest
- Post n°305
ćaća wrote:izvinjavam se svima što sam vas doveo u zabludu i što sam na osnovu par anegtoda i subjetivne percepcije, sasvim nenamerno, neprimereno koristeći hiperbole i ostale neadekvatne stilske figure, iskonstruisao 1 simulakrum beloruske popularne kulture
nisi, bio je popularan tamo, a što to rumbeando ne ume da nađe, nije tvoj problem
- Post n°306
to je sad gotovo do kraja dana ce biti stotine iljada pregleda
_____
????
- Post n°307
Talason wrote:nisi, bio je popularan tamo, a što to rumbeando ne ume da nađe, nije tvoj problem
Bio je, ali pre nego što su počeli da iole masovnije koriste internet.
Na tom festivalu je godinu dana pre njega pobedio izvesni naš zemljak Šćepa, a u nekoliko godina posle njega i Ruslana, Ceca Slavković, Željko Joksimović, Toše Proeski, a pre 10 godina i neki Hrvat po imenu Damir Kedžo. Jelena Tomašević nije uspela da pobedi 2003, bila je druga.
- Post n°308
drago mi je zbog zmahera, ulepsao mi je matursko vece
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°309
The head of the Belarusian Orthodox Church Metropolitan Paul has apologized for his earlier congratulations of Lukashenka. Losing support of the Church is a big deal. https://t.co/kWWPTZLFvO
— Daniel Fried (@AmbDanFried) August 14, 2020
- Guest
- Post n°310
Beloruska crkva ima vrlo mali stepen autonomije u odnosu na maticu u Rusiji.
I EU i Moskva rade na hitnom uklanjanju Lukašenka.
I EU i Moskva rade na hitnom uklanjanju Lukašenka.
- Guest
- Post n°312
Ma OK, Poljska i Baltik i njihovi pokrovitelji, uz korišćenje instrumenata EU. Znam da neće Kipar i Malta da ruše Lukašenka.
edit: Ako su sankcije EU prihvaćene konsenzusom 27 zemalja, to u osnovi znači da je Rusija rekla "radite mu šta hoćete, a i mi ćemo". Ne bi me čudilo da su već napravljeni i precizni dogovori o sudbini Belorusije nakon pada Lukašenka, o tome do koje mere zemlja može da se otvori ka Zapadu a da ne uđe u NATO sistem.
edit: Ako su sankcije EU prihvaćene konsenzusom 27 zemalja, to u osnovi znači da je Rusija rekla "radite mu šta hoćete, a i mi ćemo". Ne bi me čudilo da su već napravljeni i precizni dogovori o sudbini Belorusije nakon pada Lukašenka, o tome do koje mere zemlja može da se otvori ka Zapadu a da ne uđe u NATO sistem.
Last edited by Vasa on Sat Aug 15, 2020 10:21 am; edited 2 times in total
- Post n°313
Ma ne, upravo sami mislio na Poljsku i Baltik Ali i na Svabe s druge strane, kojima ne treba sada nikakvo zaostravanje sa Rusima.
- Guest
- Post n°314
inače čitam zapadne pundite po tviterima, sa sve verifikovanim nalozima i zvučnim opisima "correspondent ovaj, editor onaj", i čekam kada će BILO KO od njih da ode na BILO KOJI ruski sajt i vidi da su rečenice kao što je "World awaits Putin's intervention to save his old buddy in Belarus" potpuno deplasirane. Vrte do besvesti talking points iz 2014.
- Post n°316
Bubašvaba
Rusija/Putin ne vole Lšenka, a sumnjam da im se sviđaju nešto mnogo i alternative, no to je što je. Ako skapiraju da je ovo beloruska Narandžasta revolucija, a ne beloruski Majdan, onda možda ima nade. Njima sada verovatno treba samo bilo ko ko neće izvesti Belorusiju iz EAU, Lukašenko ili Cepkalo, svejedno.
Rusija/Putin ne vole Lšenka, a sumnjam da im se sviđaju nešto mnogo i alternative, no to je što je. Ako skapiraju da je ovo beloruska Narandžasta revolucija, a ne beloruski Majdan, onda možda ima nade. Njima sada verovatno treba samo bilo ko ko neće izvesti Belorusiju iz EAU, Lukašenko ili Cepkalo, svejedno.
- Guest
- Post n°317
Belarus protests to follow this weekend:
— Franak Viačorka (@franakviacorka) August 15, 2020
Saturday:
12:00 - the funeral of protester shot by riot police; minute of silence
13:00—midnight - Women in White; rallies in Minsk; meetings with mayors
Sunday:
14:00 — National March for Freedom
Regions — rallies, meetings with mayors.
- Post n°318
Ovaj Vasin scenario bi bio idealan, ali...
- Post n°319
Lukashenko now asks Putin for help. "If Belarus collapses the entire post-Soviet space will follow". pic.twitter.com/sUueqJaDM4
— Tadeusz Giczan (@TadeuszGiczan) August 15, 2020
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°320
Usrao se on bogami. Grana u dupetu počinje da deluje kao sasvim realna mogućnost.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°321
Мало сам се касно укључио... али најјаче ми је и што фЖмахер игра сигурицу. Од свег могућег репертоара, шта узме да отпева? "Девојко мала", што је било први светски мегахит у СССРу, док је ђМарјановић туда жарио и палио. Дакле 80% публике зна мелодију, додатних 10% и текст, и практично сви су некад чули ту ствар. Кад је била изашла синглица код њих, нису могли да наштанцају довољно, а штанцали су два-три милиона кад се сабере. Одеш да купиш плочу било какву, радња затворена и пише "ђевушки њет". Јер се тих недеља ништа друго није ни продавало.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°322
Ruski mediji:fikret hadžiabdić wrote:Lukashenko now asks Putin for help. "If Belarus collapses the entire post-Soviet space will follow". pic.twitter.com/sUueqJaDM4
— Tadeusz Giczan (@TadeuszGiczan) August 15, 2020
- Post n°323
Btw, ne znam šta Lukašenku znači to the entire post-Soviet space will colapse? Onda je prilično glup ako ne vidi da je upravo Belorusija odličan poligon da Rusija i EU isprobaju neke nove modele po kojima bi mogli da funkcionišu u budućnosti.
- Post n°325
Pre će biti da dupe baš žvaće gaće.