Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

kapetanm

Virus - Page 15 Empty Re: Virus

Post by kapetanm Tue Jul 14, 2020 1:25 pm

Pre ce biti da si prehladjen il gripozan prati stanje i ne idi tamo gde stvarno mozes da se zarazis
    disident

Post by disident Tue Jul 14, 2020 1:26 pm

Bio sam u kontaktu sa pozitivnom koleginicom 3 i 4 jula.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Tue Jul 14, 2020 1:31 pm

Marius Lăcătuș wrote:Od ponoći Mađari zatvaraju granicu za Srbe, navodno (neprovereno) i Bugari.
    talk about war analogies, jos samo preko albanije imamo odstupnicu Virus - Page 15 2304934895

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Jul 14, 2020 1:36 pm

Petočlana porodica iz Srbije koja letuje u Grčkoj na Lefkadi pozitivna je na koronavirus i u ponedeljak su primljeni u Univerzitetsku bolnicu u Janjini, gradu u severozapadnoj Grčkoj, u specijalno kovid odeljenje.

Njihovo troje maloletne dece koja imaju blage simptome smešteni su na pedijatrijsku kliniku Univerzitetske bolnice.

Najpre je otac bio pozitivan na virus i odveden je u karantinski hotel u Lefkadi. Iz testiranja koje je usledilo i majka je bila pozitivna, dok je u poslednjih nekoliko sati potvrđeno da su i svo troje njihove dece pozitivni.
    kurir.rs/vesti/drustvo/3497647/cela-srpska-porodica-zarazena-koronom-u-grckoj-u-specijalnu-bolnicu-smesteno-i-troje-dece
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Jul 14, 2020 1:39 pm

disident wrote:Bio sam u kontaktu sa pozitivnom koleginicom 3 i 4 jula.

ukoliko mozes testiraj se. ukoliko ne uradi svakako test krvi. vidi da uzmes neki antibiotik. ranije su lekari to odma udarali kod povisene temp a sada smo malo oladili zbog rezistentnosti. popi ono tonu vitamina C. sve to mozes i mimo cekanja da se testiras.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Jul 14, 2020 1:40 pm

mislim pazi mozak je cudo. svi smo utripovani a ti imas i razloga da budes.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bela maca

Post by bela maca Tue Jul 14, 2020 1:44 pm

da ali 10 dana je stvarno dugo, obično se ljudi razbole 5-6 dana po izloženosti. verovatno je samo grip. ja bih da sam na tvom mestu ubacila podatke u onaj test samoprocene, tamo će ti reći koja ti je ambulanta najbliža. i nema veze gde si prijavljen i to.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 14, 2020 1:50 pm

Privatne klinike demantuju premijerku
    Piše: Milica Radenković14. jula 2020. 10.10

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je juče na konferenciji za medije da je privatnim laboratorijama dozvoljeno da rade serološke testove na korona virus, ističući istovremeno da ustanove iz privatne prakse do sada nisu pokazale interesovanje da se uključe i u PCR testiranje.

Ovi navodi su međutim u suprotnosti sa informacijama koje stižu iz Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova Srbije, iz koje za Danas kažu da je prethodnih mesec dana zdravstvena inspekcija posetila više privatnih laboratorija upozoravajući ih na zabranu testiranja na korona virus.

Istovremeno, i distributeri testove na kovid 19 dobili su zabranu da prodaju testove privatnim laboratorijama.

– Mi ne znamo da li i kada će privatnim laboratorijama biti dozvoljeno da rade testove na korona virus, kao ni koje testove će moći da rade. Jedini zvaničan odgovor na brojne dopise i zahteve koje smo do sada uputili smo dobili od RFZO prošle nedelje. Tada smo obavešteni da je u pripremi zaključak Vlade Srbije kojim se omogućuje RFZO da distribuira, odnosno prodaje privatnoj praksi i zdravstvenim ustanovama u privatnoj svojini brze serološke testove na prisustvo antitela na SARS-CoV-2 virus. Iz Asocijacije tvrde da su nezvanično dobili informaciju da je Vlada donela zaključak kojim se omogućuje RFZO da stavi u prodaju serološke testove, ali da još nisu dobili ništa zvanično.

Na drugoj strani, premijerka Ana Brnabić kazala je juče na konferenciji za medije da je privatnim laboratorijama dozvoljeno da rade serološke testove i da to ne predstavlja problem.

– U Asocijaciji pak ističu da su do sada uputili nekoliko inicijativa da se privatna praksa uključi u testiranje građana, da je održano nekoliko sastanaka tim povodom sa medicinskim delom Kriznog štaba, te da se razgovaralo o opciji da se uzorci uzimaju u privatnim laboratorijama a kasnije obrađuju u državnim. Kako kažu, pripremljen je i ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

„Sve je stalo kod potpisivanja. Do realizacije ove inicijative još nije došlo. Sva komunikacija na ovu temu je stopirana pre četiri nedelje“, navodi se u odgovorima Danasu.

Premijerka Ana Brnabić govorila je juče i o mogućnosti da privatnici rade PCR testiranje.

Ona je kazala da ideja da privatnici samo uzimaju uzorke koji bi bili obrađivani u državnim laboratorijama nije prihvatljiva jer bi to stvorilo dodatno zagušenje u obradi testova.

Brnabić je takođe rekla da ona nema informaciju da bilo koja privatna zdravstvena ustanova može da radi PCR testove, a da ako postoji, treba samo da se javi i da će joj biti data dozvola da na ovaj način testira građane.

Na pitanje našeg lista da li ustanove iz privatnog sektora imaju mogućnost da rade PCR testove, iz Asocijacije odgovaraju da oni „imaju rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti koja su dobila od Zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, što znači da su ispunili sve uslove u pogledu prostora, opreme i stručnog kadra“, kao I da „dugi niz godina obavljaju testiranja za sve druge viruse iz oblasti serologije, virusologije i PCR dijagnostike“.

– Kapaciteti su ograničeni, ali dovoljni da pruže usluge privatnim zdravstvenim ustanovama i pacijentima koji koriste usluge privatnih laboratorija, što bi dalo značajan doprinos u ranoj dijagnostici i sprečavanju širenja virusa u ovoj teškoj situaciji kada su kapaciteti iz Plana mreže na granici izdržljivosti, ističu iz Asocijacije.

Ograničenje rada protivzakonito

Iz Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova ističu da krizni štab svojim odlukama ne može da ograničava pravo privatnim laboratorijama koje ispunjavaju uslove da rade testove na korona virus, jer se na taj način krši Zakon o zdravstvenoj zaštiti ali i Ustav Srbije, koji garantuje pravo na jednak položaj na tržištu. „Dakle, preduzetništvo se može ograničiti samo zakonom a ne odlukom Kriznog štaba“.

Torlak vratio građane

Jedan broj građana koji je juče želeo da se testira na koronu na Torlaku vraćen je kući. Kako je za Danas ispričala Tatjana Kvrgić, koja se našla juče ispred Torlaka, gde je njen dečko trebalo da uradi test kako bi mogao da otputuje iz poslovnih razloga, u jednom trenutku čuvar je samo zatvorio kapiju i rekao – „Nema više za danas. Direktorka naredila“. „Ostalo je sa nama još možda pet-šest ljudi. Čuvar nije hteo ništa više da nam kaže, samo da ne sme nikoga da pusti i da je to naređenje. Sve se to dešavalo oko 12, a radno vreme Torlaka je do 15 časova“. Iz Torlaka juče nisu odgovorili na pitanja Danasa o ovom događaju.
    lalinea

Post by lalinea Tue Jul 14, 2020 1:53 pm

mi smo u nedelju stigli u srbiju na dva meseca. don't ask, ima veze sa onim postom dole, prosto smo morali da se maknemo na par meseci iz situacije u kojoj smo tamo, zarad psihickog zdravlja. I kao za baksuz, mene u subotu uvece, na nocenju u Becu, spici temperatura, bol u zglobovima i takva malaksalost da nisam ujutru mogla 1.5h da ustanem iz kreveta. kako je grlo krenulo da boli u isto vreme a ja imam iskustva sa tonzilitisom, posmunjam odmah na to. stignemo do srbije i meni T ne prestaje, tj spadne sa rapidolom ali se vrati, sinoc bila 38.9, plus grlo jos gore i u medjuvremenu vrat krene da boli kao da me neko izubijao. danas jurim da me neko pregleda i da antibiotike za slucaj da je strep throat, ali neke privatne klinike ne primaju pacijente sa povisenom temperaturom. konacno nadjem termin i shvatim da su u srbiji danas prakticno svi sa temperaturom potencijalni covid pacijenti - najmanje su mi grlo gledali, ali su isproveravali saturaciju, pluca, krv iz prsta (valjda kad padnu monociti ili neka druga krvna linija, to im je signal da je covid)...i umesto da dobijem ampicilin, koji inace dobijem za bakterijsku upalu grla, ladno dobijem hemomicin, 6 dana. to nikad nisam pila. pricam sa koleginicom i komentarisemo da ima smisla da preoptereceni zdravstveni sistem profilakticki napada covid antibioticima sirokog dejstva, ali bas ne skacem od srece sto moram da uzimam hemomicin. inace, lekarima i sestrama i administratorima u zdravstvu zaista svaka cast u svom ovom haosu.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Jul 14, 2020 1:59 pm

lalinea wrote:mi smo u nedelju stigli u srbiju na dva meseca. don't ask, ima veze sa onim postom dole, prosto smo morali da se maknemo na par meseci iz situacije u kojoj smo tamo, zarad psihickog zdravlja. I kao za baksuz, mene u subotu uvece, na nocenju u Becu, spici temperatura, bol u zglobovima i takva malaksalost da nisam ujutru mogla 1.5h da ustanem iz kreveta. kako je grlo krenulo da boli u isto vreme a ja imam iskustva sa tonzilitisom, posmunjam odmah na to. stignemo do srbije i meni T ne prestaje, tj spadne sa rapidolom ali se vrati, sinoc bila 38.9, plus grlo jos gore i u medjuvremenu vrat krene da boli kao da me neko izubijao. danas jurim da me neko pregleda i da antibiotike za slucaj da je strep throat, ali neke privatne klinike ne primaju pacijente sa povisenom temperaturom. konacno nadjem termin i shvatim da su u srbiji danas prakticno svi sa temperaturom potencijalni covid pacijenti - najmanje su mi grlo gledali, ali su isproveravali saturaciju, pluca, krv iz prsta (valjda kad padnu monociti ili neka druga krvna linija, to im je signal da je covid)...i umesto da dobijem ampicilin, koji inace dobijem za bakterijsku upalu grla, ladno dobijem hemomicin, 6 dana. to nikad nisam pila. pricam sa koleginicom i komentarisemo da ima smisla da preoptereceni zdravstveni sistem profilakticki napada covid antibioticima sirokog dejstva, ali bas ne skacem od srece sto moram da uzimam hemomicin. inace, lekarima i sestrama i administratorima u zdravstvu zaista svaka cast u svom ovom haosu.

ovde zasipaju hemomicinom ko napalmom. daje im rezultate kod prevencije teze klinike slike kaze moj lekar (koji mi je i ujka).

_____
    disident

Post by disident Tue Jul 14, 2020 2:04 pm

Evo ovako, zvao kovid ambulantu, jadnim ljudima je jedan telefon pola sata non stop zauzet sa kratkim pozivima(svaki minut stizu poruke da su ponovo dostupni,pa zauzeti), uradio test samotestiranja rizicna grupa kategorija 2. Doktorka me saslusala, rekla da dodjem u osam ujutru jer je labaratorijska ekipa tu od 9 do 12, da pijem hemomicin koji sam popio sad na svoju ruku, i da se odmaram.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 14, 2020 2:07 pm

Javljaj ako šta treba Disi
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 14, 2020 2:25 pm

Jel se hemomicin sad prodaje k'o bombone, tj bez recepta?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 14, 2020 2:40 pm

Ne, ali...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 14, 2020 2:41 pm

imam 500 i 250 mg, ako ti zafali javi da dobacim, mobilan sam
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 14, 2020 2:42 pm

Erős Pista wrote:Jel se hemomicin sad prodaje k'o bombone, tj bez recepta?

ja ne vidim nijedan razlog da se prodaje na recept
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 14, 2020 2:42 pm

uzmi cink, magnnezijum, vitamin C i D, hmmcn imas, mozda eventualno neki aspirin C ako nemas problema sa zelucem i to je to. Sutra kod lekara i drz se!
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Jul 14, 2020 2:44 pm

Virus - Page 15 U6f6ola

blic.rs/vesti/drustvo/crvene-zone-srbije-zabrinjavajuce-je-koliko-je-gradova-zarista-korone-u-nasoj-zemlji/q4g4pmc
    lalinea

Post by lalinea Tue Jul 14, 2020 2:46 pm

Erős Pista wrote:Jel se hemomicin sad prodaje k'o bombone, tj bez recepta?
    ne. kaze muz da ga je apotekarka pitala jel mi je pozitivan test na koronu i da je zapisivala u nekoj knjizi nesto sa ove dve kutije.

edit: a ja sam usput naucila fun fact da je azithromycin (hemomicin) pronadjen u bivsoj Jugi, Pliva ga pronasla.

Last edited by lalinea on Tue Jul 14, 2020 2:50 pm; edited 1 time in total

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 14, 2020 2:49 pm

A, ok, tnx. Mislim, bilo bi dobro da imam ako/kad dobijem.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    plavaivy

Post by plavaivy Tue Jul 14, 2020 3:00 pm

evo sad sam se vratila iz svrckanja po gradu biciklom i mogu da prijavim da se stvarno revnosno nose maske kao i juce po selu sto sam primetila..ljudi cekaju napolju ako vide da ima dosta ljudi u piljarnici,ni u zdravu hranu iako sam bila sama ne moze da se udje bez maske..i tako..
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 14, 2020 3:28 pm

lalinea wrote:mi smo u nedelju stigli u srbiju na dva meseca. don't ask, ima veze sa onim postom dole, prosto smo morali da se maknemo na par meseci iz situacije u kojoj smo tamo, zarad psihickog zdravlja. I kao za baksuz, mene u subotu uvece, na nocenju u Becu, spici temperatura, bol u zglobovima i takva malaksalost da nisam ujutru mogla 1.5h da ustanem iz kreveta. kako je grlo krenulo da boli u isto vreme a ja imam iskustva sa tonzilitisom, posmunjam odmah na to. stignemo do srbije i meni T ne prestaje, tj spadne sa rapidolom ali se vrati, sinoc bila 38.9, plus grlo jos gore i u medjuvremenu vrat krene da boli kao da me neko izubijao. danas jurim da me neko pregleda i da antibiotike za slucaj da je strep throat, ali neke privatne klinike ne primaju pacijente sa povisenom temperaturom. konacno nadjem termin i shvatim da su u srbiji danas prakticno svi sa temperaturom potencijalni covid pacijenti - najmanje su mi grlo gledali, ali su isproveravali saturaciju, pluca, krv iz prsta (valjda kad padnu monociti ili neka druga krvna linija, to im je signal da je covid)...i umesto da dobijem ampicilin, koji inace dobijem za bakterijsku upalu grla, ladno dobijem hemomicin, 6 dana. to nikad nisam pila. pricam sa koleginicom i komentarisemo da ima smisla da preoptereceni zdravstveni sistem profilakticki napada covid antibioticima sirokog dejstva, ali bas ne skacem od srece sto moram da uzimam hemomicin. inace, lekarima i sestrama i administratorima u zdravstvu zaista svaka cast u svom ovom haosu.

Srecno Linea, prevideo sam tvoj post. Drzi se.
    bela maca

Post by bela maca Tue Jul 14, 2020 3:34 pm

nadam se da nije, lalinea, i da će brzo proći, šta god da je

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    lalinea

Post by lalinea Tue Jul 14, 2020 3:38 pm

a sad razmisljam - sta se desi kad npr neko ode u privatnu kliniku i oni tamo nadju da mu je saturacija niska, da mu je sislo na pluca i slicno? salju ih da cekaju ispred kovid ambulanti? tj. kako je nas privani zdravstveni sektor integrisan u ovu borbu sa koronom?

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Jul 14, 2020 3:39 pm

danas se cujem sa jako dobrim drugarom s kojim se ne cujem koliko bih trebao/zeleo i to se cujemo zato sto nam je zajednicki prijatelj (s kojim opet nismo dugo u nekom kontaktu ali smo ga i dalje gotivili) umro od korone: 1974. godiste, dijabetis, preko 130 kg.

i on mi kaze da je i jedan njegov kolega s posla u areni. oni rade od kuce i on se javio u stilu 'e par dana ne mogu da dezuram nemaju komp u areni'. dakle nista ono pas kroz rosu fazon ALI on je dobio od zene koja takodje nije imala neke simptome ALI njena sestra, koja takodje nije imala neke simptome, je prenela svojoj kevi koju je ono ubila korona za 3-4 dana. slagvort je to sto je zena dobila koronu na SEOSKOJ SVADBI. ono satra, trube, zena na trapezu. odmah sam se setio talasona. 

Last edited by erős paprika on Tue Jul 14, 2020 3:50 pm; edited 1 time in total

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 11:53 am