Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Erős Pista

Virus - Page 9 Empty Re: Virus

Post by Erős Pista Sun Jul 12, 2020 3:12 pm

nalog sa ženinog laptopa wrote:?

Ma za bazene

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jul 12, 2020 3:14 pm

Zvanični podaci:

287 novozaraženih osoba (7,09% testiranih)
    4050 osoba testirane
    11 osoba preminulo
    144 osobe na respiratoru (+5, tj. +3,6%)
    4091 aktivnih slučajeva (+180, tj. +4,6%)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 12, 2020 3:44 pm

Mislim da smo oborili rekord po broju ljudi na respiratorima, bilo je 142 ili 143 sredinom aprila. Rumbi, ispravi ako grešim.

Post by MNE Sun Jul 12, 2020 3:47 pm

moguće da je to jedini podatak za koji ne lažu
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jul 12, 2020 3:53 pm

Preminuli:

Niš 4, Vranje 1
    https://www.juznevesti.com/Drushtvo/U-bolnicama-na-jugu-5-pacijenata-preminulo-od-korone.sr.html

Čačak 2, Novi Pazar 3
    https://nova.rs/drustvo/uzivo-sve-vise-ljudi-trazi-pregled-zbog-simptoma-korone/

Ukupno 10.

Dakle, Beograd, Vojvodina i svi ostali gradovi u centralnoj Srbiji navodno svega 1 preminuli.

Novozaraženi:

Vojvodina 138
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/248140/I-dalje-velik-broj-novoobolelih-od-korone-u-Novom-Sadu-zdravstveni-sistem-opterecen-ocekuje-se-pogorsanje.html

Mačvanski 102
    https://podrinske.com/nova-102-lica-pozitivna-na-koronavirus-u-macvanskom-okrugu/

Šumadijski 45
    kurir.rs/vesti/srbija/3496391/korona-u-sumadijskom-okrugu-45-novozarazenih-od-toga-cak-42-u-kragujevcu

Zlatiborski 20
    http://www.radioluna.rs/novi-slucajevi-covid-19-virusa-u-zlatiborskom-okrugu-5/

Jablanički 10
    https://jugmedia.rs/jos-desetoro-pozitivnih-u-jablanickom-okrugu-ceka-se-na-549-rezultata/

Ukupno 315.
    Dakle, Beograd, i svi ostali okruzi u centralnoj Srbiji -27 (i slovima: minus dvadeset sedam) zaraženih.

Last edited by rumbeando on Sun Jul 12, 2020 4:02 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jul 12, 2020 3:56 pm

Svega nešto preko trećine osoba koje se leče od korona virusa u Nišu ima pozitivan test.

Prema novim podacima objavljenim na sajtu Kliničkog centra Niš - u ovoj ustanovi hospitalizovano je 304 pacijenta, a kod njih 104 je virus korona potvrđen testom, kao i kod četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Ipak, kako je objasnio epidemiolog Branislav Tiodorović, klinička slika hospitalizovanih ukazuje na kovid, iako testom virus nije potvrđen. Upozorio je da je situacija u Nišu nepovoljna i da bi mogla da pređe u vanrednu.
    https://www.juznevesti.com/Drushtvo/U-bolnicama-na-jugu-5-pacijenata-preminulo-od-korone.sr.html
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Jul 12, 2020 4:05 pm

zasto ovako malo testiranih jel ima neko objasnjenje?

_____
    ????
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jul 12, 2020 4:14 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Mislim da smo oborili rekord po broju ljudi na respiratorima, bilo je 142 ili 143 sredinom aprila. Rumbi, ispravi ako grešim.

146 je bio rekord 12.4.
    https://www.zdravlje.gov.rs/vest/347021/informacija-o-novom-korona-virusu-na-dan-1204-godine-u-15-casova.php
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jul 12, 2020 4:39 pm

freakns tamo:
    ne znam brojke, ali u KCV je potpuni haos. u Vojvodini je vec vise nego duplo gora situacija od one u aprilu. sto je najgore, kraj se ne nazire...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 12, 2020 4:42 pm

Virus - Page 9 EcuVYcLWkAAE5Mx?format=jpg&name=large
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 12, 2020 4:52 pm

Kon: Situacija mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo
    Piše: FoNet12. jula 2020. 15.17

Član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Predrag Kon izjavio je danas da je situacija vezana za epidemiju mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo i da utvrđena strategija borbe nije uspela, zbog čega je potrebna nova.

Strategija se puno oslanjala na očekivanje da će tokom leta biti značajno smanjeno prenošenje virusa, ali se desilo suprotno.  U Beogradu je situacija lošija nego u aprilu, rekao je Kon.

Uz konstataciju da je virus preskočio prevetivnu barijeru i ušao u narod, Kon je ocenio da je potrebno izbegavati velikie skupove, pošto su to „mesta za superprenošenje“.

Kon je, gostujući u programu Televizije Prva, izjavio da je potrebno ažurirati podatke sa teritorije cele Srbije, pošto postoje razlike u podacima sa terena.

Postoji zahtev da se uradi revizija tih podataka, rekao je Kon, navodeći da su najteže pogođeni Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Kon je izjavio da testova za utvrđivanje prisustva virusa ima, ali je pitanje da li ima dovoljno kapaciteta za njihovu obradu.

Uskoro treba da se vide efekti obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, rekao je Kon i dodao da je, ako se nastavi povećanje prenošenja virusa, moguće uvođenje vanrednog stanja ili vanrednih mera.

Što bi rekli u filmovima, pretpostavka je majka svih zajeba. Ah, da, i politikantsko laganje i slugeranjstvo.
    паће

Post by паће Sun Jul 12, 2020 4:55 pm

Колега грађевинац, који је измислио "изненадио нас снег у фебруару" (причао сам о случају раније), да тражи да му дигну споменик.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Sun Jul 12, 2020 5:06 pm

Jel menjate/bacate maske na X nedelja ili samo perete postojeće?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 12, 2020 5:08 pm

Samo perem i peglam
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sun Jul 12, 2020 5:14 pm

Sve i jednu do sad izgubim, pa uzmem novu. Mada sam prestao pratiti vijesti, pa me iznenadilo kad sam ušao u dućan jedini s maskom. A ono objavili da ne moraju više. Pobijedili smo koronu!

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jul 12, 2020 5:21 pm

http://rs.n1info.com/Svet/a618988/Italijanski-infektolog-Epidemija-je-prosla-uspeli-smo-da-izadjemo-iz-krize.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Sotir

Post by Sotir Sun Jul 12, 2020 5:31 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Virus - Page 9 EcuVYcLWkAAE5Mx?format=jpg&name=large
    Мора се одати признање брижљиво рађеној негативној селекцији претходних деценија што нико од надлежних није могао да да ни приближно овако добро објашњење о вирусу. Радовановића не рачунам, он је стара кука.
    hk1

Post by hk1 Sun Jul 12, 2020 5:37 pm

rumbeando wrote:freakns tamo:
    ne znam brojke, ali u KCV je potpuni haos. u Vojvodini je vec vise nego duplo gora situacija od one u aprilu. sto je najgore, kraj se ne nazire...
    koja je poenta ovog sto prenosis poruke sa jednog na drugi forum i to uglavnom sadrzaja slicnog ovom, gde xyz forumas iznosi utisak da je stanje dramaticno ili da pasenog tog forumasa javlja da je dramaticno
    na ppp sa vox 92, ovde sa ppp... na vox92 verovatno odavde

ne radi se o nekakvoj ekskluzivi, ne radi se o strucnom licu i vaznom obavestenju pa da to ima nekog smisla
    mos misliti frenkns ne nazire kraj
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Sun Jul 12, 2020 6:43 pm

Rumbiju ne pakovati!

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    disident

Post by disident Sun Jul 12, 2020 6:46 pm

hk1 wrote:
    rumbeando wrote:freakns tamo:

koja je poenta ovog sto prenosis poruke sa jednog na drugi forum i to uglavnom sadrzaja slicnog ovom, gde xyz forumas iznosi utisak da je stanje dramaticno ili da pasenog tog forumasa javlja da je dramaticno
    na ppp sa vox 92, ovde sa ppp... na vox92 verovatno odavde

ne radi se o nekakvoj ekskluzivi, ne radi se o strucnom licu i vaznom obavestenju pa da to ima nekog smisla
    mos misliti frenkns ne nazire kraj
    Ne obitavamo svi po tim septickim jamama, a rumbi celu ovu krizu filtrira i kaci masu korisnih infomracija i vesti vezanih za covid19, i sto se mene tice samo nek nastavi

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jul 12, 2020 6:57 pm

ontheotherhand wrote:Jel menjate/bacate maske na X nedelja ili samo perete postojeće?

Kako koju. Ove platnene, dvoslojne i troslojne peglam i perem. Ove malo naprednije kn95 ostavim 4 dana napolju i ne radim im nista i tako u tri ciklusa i onda ih bacam. Hirurske, koje ponekad nosim ispod platnenih naravno bacam odmah.
    паће

Post by паће Sun Jul 12, 2020 7:36 pm

disident wrote:
    Ne obitavamo svi po tim septickim jamama, a rumbi celu ovu krizu filtrira i kaci masu korisnih infomracija i vesti vezanih za covid19, i sto se mene tice samo nek nastavi

Неко од infomracija прави информације, неко инфомрачије. Румбета бих сврстао међ оне прве.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Dambo

Post by Dambo Sun Jul 12, 2020 7:41 pm

I meni je Rumbijevo kačenje postova PPP lumpena dosta kritično ali jbg, Rumbi to ofsetuje sa tonom kvalitetnog postovanja tako da mu ne mogu zamerati ovo previše. Virus - Page 9 1143415371
    паће

Post by паће Sun Jul 12, 2020 7:42 pm

Па и Пепепеј је узорак нечега.

_____
    Dambo

Post by Dambo Sun Jul 12, 2020 7:43 pm

PPP je uzorak prosečnog čovečijeg nebitnjaka. Ne treba mi Parapsihopatologija za to, imam život. Ali kao što rekoh, bože moj, voli čovek da okači i jebiga šta sad.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 10:31 am