И после причају таблоиди не пишу како треба, а Ало објаснио да је ситуација таква да можемо само Богу да се молимо.rumbeando wrote:
Virus
- Post n°301
Re: Virus
- Guest
- Post n°302
A scenario where Peru rises to global power because of its strategic llama reserve https://t.co/V8COUkWP2g
— Alexander Clarkson (@APHClarkson) July 13, 2020
- Guest
- Post n°303
Marius Lăcătuș wrote:Vasa Čokrljan wrote:Pantela na kzš u 15h.
JO VOS OPET MOOOLIM...
nervira me šaljenje sa ovom zločinkom. druga forma vučićpederizma.
stalno to radi, bar jednom na 6 meseci
- Post n°305
Bendegúz Somogyi wrote:A scenario where Peru rises to global power because of its strategic llama reserve https://t.co/V8COUkWP2g
— Alexander Clarkson (@APHClarkson) July 13, 2020
Sad cemo lamama da vadimo krv ili sta?
- Guest
- Post n°307
Одма дај на кошарку!erős paprika wrote:... te lize sanduk za sladoled kada ga ispustim iz vida.
- Post n°308
Protiv sam pooštravanja mera. Ovako je trebalo raditi od početka. Nikakvi policijski časovi i sranja.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°309
pa nema sta da bude za ili protiv nece ih biti osim ako ljudi ne krenu da padaju po ulici ko u teheranu a tada ce masa probati da napravi kovid ambulantu na andricevom vencu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°310
mislim danas je brnaba bacila naprstak pepela u vazduh kao pokoru ali daleko je to od toga sto treba
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°311
Za policijskim casovima nema potrebe. Ali ima potrebe za dosledno sprovedenom zabranom svih okupljanja (apsolutno svih) i kontrolom nosenja maske u zatvorenom i zabranom svih ugostiteljskih aktivnosti osim onih gde je distanca zagarantovana (kafici sa retko rasporedjenim stolovima).
I da se sto je pre moguce vrati "pravo" testiranje i trejsovanje kontakata. Mozda se ne moze ispratiti sve, ali bolje je i 50% nego nista.
I da se sto je pre moguce vrati "pravo" testiranje i trejsovanje kontakata. Mozda se ne moze ispratiti sve, ali bolje je i 50% nego nista.
- Post n°313
Pa izgubljena je šansa za praćenje kontakata, to je neizvodljivo sa ovim ciframa
- Post n°314
Vasa Čokrljan wrote:moguće je da, što se tiče mera, najzad napipavaju pravi put.
Pa ne baš, mainstream stav nowadays je da je mnogo skupo testirati tako da samo par procenata bude pozitivno, treba trošiti testove samo na ljude koji se potvrđeno raspadaju... Praćenje kontakata propô.
- Guest
- Post n°315
sve istina, ali maske plus zabrana okupljanja će mehanički uraditi posao. svuda je uradilo posao, uradiće i kod nas. ako se budemo (izuzetno umereni optimizam, toliko umeren da se pre može zvati očajničkim pesimizmom sa jednom malenom iskrom nade, sad vrca iz mene) držali toga, ako maske postanu norma a vidim da postaju, ako budemo živeli usamljenički i neurotičan život lišen većine kolektivnih zadovoljstava, onda ćemo za mesec, dva, tri doći u fazu da se kontakti ponovo mogu pratiti. e onda ćemo pričati o praćenju kontakata i ko je odgovoran za to i zašto fula ili ne fula taj posao.
- Post n°316
m se vratio na posao posle 3 nedelje godisnjeg i zatekao haos..jedan sef pozitivan i to juce radio test i tek danas nije dosao na posao,kolega vec dve nedelje na bolovanju sa upalom pluca ali negativan...znaci ko zna sta su radili i sejali zarazu okolo...
umesto da su ispitali to a ove na godisnjem da sacuvaju da ima ko im radi svi su se uredno izmesali danas...
umesto da su ispitali to a ove na godisnjem da sacuvaju da ima ko im radi svi su se uredno izmesali danas...
- Post n°317
99-procentno nosenje masAka mora uraditi posao, nemoguce je da ne uradi. However, toliko veliki procenat je jako tesko nabiti bez sirokog pisanja kazni.
- Post n°318
Mór Thököly wrote:Za policijskim casovima nema potrebe. Ali ima potrebe za dosledno sprovedenom zabranom svih okupljanja (apsolutno svih) i kontrolom nosenja maske u zatvorenom i zabranom svih ugostiteljskih aktivnosti osim onih gde je distanca zagarantovana (kafici sa retko rasporedjenim stolovima).
Сад сам дошао из Бачке са неке сахране. На гробљу, породица дели маске свима који немају. И уредно их сви ставили осим лица у униформама, њих ваљда шеф штити.
После, на даћи, нико нема маску. На гробљу утртарили да ће неко да цинкари, кажу никад не знаш ко ће да пријави, само дође некаква инспекција... Кафану, међутим, нико не дира.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°319
E pa to je problem - zamena za policijski cas je - da se dira kafana. A sto se tice sahrana da nema nista posle. I to je stvarno problem, ali nece moci drugacije, zavrsicemo u lokdaunu ili, jos gore, u masovnim umiranjima.
- Guest
- Post n°320
#BREAKING California again shuts indoor restaurants, bars, movie theaters over virus
Construction has started on the 1st #COVID19 #vaccine #production base in Ningbo Free Trade Zone, E China's Zhejiang Province, and the facility is expected to be put in use in March next year, Global Times reports Monday
Construction has started on the 1st #COVID19 #vaccine #production base in Ningbo Free Trade Zone, E China's Zhejiang Province, and the facility is expected to be put in use in March next year, Global Times reports Monday
- Guest
- Post n°321
Italijanska republika prenosi da su sekvenciranjem virusa koji je dospeo iz Srbije zaključili da je virus mutirao i da je opasniji nego onaj koji je bio u taliji. https://t.co/p2X5A8cNcc
— karapandza (@karapandza) July 13, 2020
Gugl prevod
"У Венету је ситуација под апсолутном контролом". То је изјавио председник региона Луца Заиа, данас у тачки за штампу из регионалног штаба цивилне заштите. "Нисмо забринути због аутохтоних домаћих епидемија", наставља Заиа, "јер је наш сој вируса мање вирулентан и има ниже вирусно оптерећење".
Како се то може рећи? Јер "када су први случајеви стигли из Србије, а да никоме ништа нисам рекао, српски вирус сам извршио секвенцирање", каже Заиа захваливши Венецијанском зоопрофилактичком институту који је спровео секвенцирање.
"Српски вирус има мутацију коју не знамо", која је иста у сва четири случаја која су стигла из Србије, а која су имала "веома велико вирусно оптерећење". Укратко, обратите пажњу на српску акцију која се "веома разликује од оне која се налази у Италији и иностранству" и чини се, бар у овом тренутку, вирулентнијом.
- Guest
- Post n°322
meni ovo zvuči malko kao da neki Srbenda iz SNS priča da naš virus nije toliko jak, ali su gastarbajteri doneli luđi i jači iz Nemačke.
tajno sekvenciranje čiji rezultat ne objavljuje institut, već predsednik regije...hm.
tajno sekvenciranje čiji rezultat ne objavljuje institut, već predsednik regije...hm.
- Guest
- Post n°323
Danas je oko 18.30 časova iz Kovid bolnice "Arena" bez odobrenja i bez zaštitne opreme izašao Milan Obradović (58), poznatiji kao Miki Mećava.
Nakon priča da policija traga za njim, oglasio se i on, a evo kako se oseća:
"Danas mi je bilo normalno da idem, 14. dan. Normalno sam izašao. Ja sam otišao u Arenu, samoinicijativno. Inače sam dobio odobrenje da idem kući u samoizolaciju. Ja sam se normalno prijavio doktorima, sve normalno, bio je jedan doktor koji se nije slagao sa tim. Ali ja sam otišao jer je sve kako valja. Bolje mi je, kako ne. Ja sam hteo moje kući da poštedim, da se moji ne bi selili iz jednog u drugi stan, tako da sam na svoju inicijativu otišao u Arenu, a inače sam dobio odobrenje da idem kući. Terapiju svakako nisam primao, tako da ću se sutra javiti, i biće sve u redu. Bio je jedan doktor koji se nije slagao sa tim da ja idem, ali ja nisam mogao da ugrožavam svoje zdravlje" rekao je Mećava.
- Post n°324
https://twitter.com/COVID19Tracking/status/1282440453946634241/photo/1The COVID Tracking Project
@COVID19Tracking
Florida didn't just break the record for reported cases. It also shattered the mark for cases per million population. New York, at peak, hit 595. Today, Florida reported 712 cases per million. Arkansas also entered the 500+ tier, where we've only seen FL, AZ, and LA.
- Post n°325
Pa sta ima da sedi u Areni ako covek zna da mu je bolje. A i taj lekar baksuz.
Sve go ludak
Sve go ludak