ne znam dal sam to vec rekao, ali bilo bi lepo kada bi miran pogacar vodio bg proteste.
Protesti
- Post n°776
Re: Protesti
ne znam dal sam to vec rekao, ali bilo bi lepo kada bi miran pogacar vodio bg proteste.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°777
- Post n°778
Bendegúz Somogyi wrote:Organizacioni odbor Skupštine Slobodne Srbije čine akademik prof. dr Dušan Teodorović, prof. dr Biljana Stojković, prof. dr Čedomir Čupić, Boban Stojanović, politički analitičar, Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. https://t.co/8LjTXIt4Ba
— Dnevni list Danas (@OnlineDanas) July 13, 2020
O Dušanu Teodoroviću dovoljno govori to što se na Tviteru Ani Brnabić obratio sa "devojko", a Irineju sa "Molim Njegovu Svetost... Dušan Teodorović, krsna slava Sveti Jovan".
— Nevena Bojičić (@NevenaWednesday) July 13, 2020
_____
????
- Guest
- Post n°779
Прекршајни суд у Београду преузео је улогу Преког суда. По кратком поступку, без присуства браниоца, за 30 минута сте осуђени и по неправоснажној али извршној пресуди спроведени у Падинску скелу. Суд примењује одредбу Закона која је уведена због хулигана на фудбалским утакмицама
— Vladimir Gajic (@vladimirgajic1) July 13, 2020
- Post n°780
Да имам неког дара за кување драмског сукоба, био бих Васа и частио бих форум неким књижевним уратком, ал' машта ми не добацује, ја те људе уопште не познајем, како да пишем о њима.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°781
Jel' ovo stvarna fotografija? pic.twitter.com/hhj0ZFS7zZ
— Jovana Ćirković (@rilivadivuk) July 14, 2020
- Post n°782
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°783
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°784
mislim, meni je ok da su na nekom prostoru zajedno, sad sedenje, a da nije u cilju prevaspitavanja
boška malo mi je mnogo
sad nema slike
- Post n°786
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°788
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°792
_____
????
- Guest
- Post n°793
https://direktno.rs/politika/288043/vucic-da-samo-znate-kako-kukaju-u-policiji-video.html
- Korisnik
- Post n°794
https://remarker.media/politika/sta-smo-naucili-na-protestima/
Šta da se radi? Insistiranje na istrazi o zataškavanju stvarnih brojeva, pritisak na iščezlu Zagorku Dolovac, agresivno zahtevanje da krizni štab zbog pokazane nekompetencije i protivrečnih poruka podnese ostavku, ispaljivanje onog Nestorovića iz trebušeta uz opšti aplauz, insistiranje na političkoj odgovornosti za to što ljudi ne mogu da dođu na red da se testiraju a bolnice su krcate – eto niza ciljeva oko kojih može da se okupi svako kome je do pameti doprlo da se situacija oko COVID-19 potpuno otela kontroli, a da cenu toga plaćamo životima.
- Guest
- Post n°795
Sad je u fokusu samo lečenje a gomila netestiranih sa simptomima (ili sumnjivih bez) treba da se ponaša i dobije neke lekove kao da ima rane faze korone.
- Post n°796
- Post n°797
Sve vreme od nas prave da smo nacoši, mater im jebem!
- Korisnik
- Post n°799
U obimnom članku u nedeljnom izdanju Noje cirher cajtunga opisuje se Vučićevo ponašanje tokom pandemije: „Lutao je između uloge zabrinutog oca i zastrašujućeg despota. Narod mu već dugo ne veruje jer zna da politički interesi određuju poteze. Pa i kada je u pitanju objavljeni broj novozaraženih.“
Analizirajući kako je Srbija stigla dovde, autorka piše: „Nezaposlenost i siromaštvo su za Srbe daleko važnije teme od demokratije. Plate su niske, penzije još niže. U toj situaciji čovek ne razmišlja da li opozicija uspeva nešto da kaže u parlamentu u Beogradu, već pre razmišlja o tome da li će ove sedmice imati novca za prašak za veš. Tu ljude slabo zanima da li su skoro svi mediji glajhšaltovani i da li šire vladajuću propagandu. Umesto toga, bore se sa činjenicom da su kao konobari ili sobarice ostali bez posla usled korona-krize.“
„I to je vodilo protestima. Jer mnogima je jasno da bi ih novi lockdown koštao egzistencije. Vučić je, suočen sa besom ulice, napravio zaokret. (….) Kada je povukao odluku o zabrani kretanja, prebacio je odgovornost na premijerku Anu Brnabić iako svako zna da on odlučuje. Takvim političkim teatrom zapravo pušta maglu nesigurnosti“, piše dalje ugledni ciriški list.
„Autoritarnom sistemu ne želi da se potčini tek tanki sloj obrazovanih ljudi iz većih gradova. Na ulicama su sada mahom ljudi između 18 i 25 godina starosti, oni koji imaju još mnogo snage i još mnogo života pred sobom. No oni ne uspevaju da preliju ogorčenje u političke zahteve, između ostalog jer je opozicija nesposobna da im pomogne.“
„Roditelji ovih bundžija su pak odavno iscrpljeni i nespremni da ustanu. Oni koji su se 2000. borili za demokratizaciju društva, odustali su. U Beogradu žive kao u mehuru, bez kontakta sa ljudima sa sela koji glasaju za Vučića, i čiji svet i brige ne razumeju. Zarobljeni su u autoritarnom sistemu koji njihova deca žele da dignu u vazduh. Ali ni ovaj put ne deluje da će ustanak biti uspešan“, zaključuje NZZ.
- Korisnik
- Post n°800
https://pescanik.net/intervju-8/
Komparativna analiza Miloševićeve opozicije, protesta i stanja u odnosu na danas. Nigde nije optimistična osim na kraju o NS protestima.