Protesti
- Guest
- Post n°627
Re: Protesti
- Guest
- Post n°628
BIA je uhapsila Britanca koji je učestvovao u sinoćnjim nasilnim protestima, prenose mediji.
Makmilan Džejms Dejvid (Macmillan James David), državljnin Velike Britanije, učestvovao je u sinoćnjim protestima u kojima su policajci gađani bakljama, kamenicama i flašama, a prozori i kamere na srpskom parlamentu razbijeni.
Kako Tanjug navodi pisanje medija, time je još jednom potvrđen direktan upliv stranih službi u nasilne proteste u Srbiji.
- Post n°629
- Post n°631
Ovo batinjanje se odigralo sinoć posle protesta preko puta pravnog fakulteta. Hapsiti i procesuirati izgrednike je jedno. Tući krvnički omladinu je nešto sasvim drugo. Hitno tražimo odgovornost nadležnih kao i otkrivanje identiteta batinaša u civilu. Moilim vas delite masovno. RT pic.twitter.com/x51aMC6SBx
— Aleksandar Buhanac (@nomen_est_omen7) July 11, 2020
Ovaj drugi je bolji:
Шта је ово,ко су ови,...? pic.twitter.com/tcVXOMvi6J
— АНДРА (@LwjzQlKUkmFoUsl) July 10, 2020
- Post n°632
Pitam se sta ce biti kad neko potegne noz na sns palicuSolus_Rex wrote:Ovo batinjanje se odigralo sinoć posle protesta preko puta pravnog fakulteta. Hapsiti i procesuirati izgrednike je jedno. Tući krvnički omladinu je nešto sasvim drugo. Hitno tražimo odgovornost nadležnih kao i otkrivanje identiteta batinaša u civilu. Moilim vas delite masovno. RT pic.twitter.com/x51aMC6SBx
— Aleksandar Buhanac (@nomen_est_omen7) July 11, 2020
Ovaj drugi je bolji:Шта је ово,ко су ови,...? pic.twitter.com/tcVXOMvi6J
— АНДРА (@LwjzQlKUkmFoUsl) July 10, 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°633
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°634
Najjadnija i nesposobnija sluzba svetanalog sa ženinog laptopa wrote:https://www.cins.rs/nislija-tvrdi-da-su-ga-nakon-protesta-saslusavali-u-prostorijama-bia/
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°635
Aleksandar Sekulić @amstelaca
Ovo je tred o protestima, naročito od sinoć. Da se predstavim, kao što rade Ameri na Tviteru: Poslednjih 5 godina uglavnom radim na slobodi okupljanja u međunarodnoj organizaciji. Posao mi je da znam šta rade demonstranti i policija u 50-ak država, uklj. i posmatranjem na terenu.
Ogromna je razlika u delovanju policije sinoć u odnosu na prva dva dana. Policija je bila daleko profesionalnija i efikasnija. Možda su i oni trećeg dana iskoristili priliku da sednu i pročitaju nešto (npr. zakone svoje zemlje).
Možda se taj profesionalizam prelije i na disciplinsku odgovornost za nezakonitu i prekomernu upotrebu sile prva dana, ali ipak mislim da su disciplinska i krivična odgovornost misaona imenica, bar dok snage reda ne nalete na preduzetnika Andreja Vučića.
Neki se pitaju zašto policija sinoć nije reagovala ranije umesto što je pustila da je mala grupa demonstranata provocira i gađa satima. U tome vide ideju da tu grupu čine ubačeni elementi, Vučićevi plaćenici koij građanima treba da ogade proteste.
Ali policija je ispravno postupila. Nije reagovala na nekoliko talasa bačenih predmeta i time pokazala odmerenost koja je nedostajala prvih dana, štiteći tako sebe i druge od eskalacije. Reagovala je tek kad je poslednji talas kulminirao, a i tada proporcionalno pretnji.
Rana hapšenja bi samo dodatno razbesnela okupljene i napravila još veći problem po javni red. Reagovanje policije je bilo razumno i mudro. Ponekad policija ostavi hapšenja i za sledeći dan, kad se strasti smire i kad su manje šanse za besne reakcije.
Koliko god sam gledao lajv strim sinoć, nije izgledalo da se hapšenja vrše uz prekomernu upotrebu sile. To ne znači da toga nije bilo, ali to nismo gledali uživo i na snimcima na Tviteru, za razliku od prva dva dana. Da li je neko dobio batine kasnije mora da se ispita.
U tome je posebno važan posao Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM), koji je kod Pašalića. Ako je u NPM-u, osim članova iz NVO, ostao iko sa gramom mozga i integriteta.
Za bezbednost je jako važna deeskalacija. Policija je sinoć bila uzdržana, ali je svih ovih dana generalno bilo malo ili nimalo pokušaja da deeskalira situaciju. Npr. da su policajci stvarno spustili štitove kad je masa tražila da spuste štitove, mogli su dodatno da odlože sukobe
Demonstranti naspram sebe vide robota - u punoj opremi za rabijanje demonstracija, sa dignutim štitom, šlemom na glavi i spuštenim vizirom od kog se ne vide oči. A robota možete da vređate, gađate i udarate jer mu neće biti ništa.
Policija teško da može da ponudi ceo ovaj repertoar deeskalacije ako naspram sebe ima onako besne ljude, ali mogu da daju doprinos smirivanju i vide kakva je reakcija mase. To je uostalom bilo očiglednije sinoć nego prvih dana.
Osim deeskalacije, bitna je i komunikacija. Ja nisam video da se bilo ko od odgovornih iz policije potrudio da objasni okupljenima šta policija očekuje od njih, i šta oni mogu da očekuju od policije. Osim Rebićevih budalaština i laži, ništa se nije videlo ni osetilo.
https://twitter.com/amstelaca/status/1281883366263083008
- Post n°636
Samo slaba Srbija odgovara jakom Tunisuplachkica wrote:[img]
- Post n°637
disident wrote:Najjadnija i nesposobnija sluzba svetanalog sa ženinog laptopa wrote:https://www.cins.rs/nislija-tvrdi-da-su-ga-nakon-protesta-saslusavali-u-prostorijama-bia/
+1
mada je sluzba prejaka rec za ove gubavce
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°638
Ухапшен Срђан Ного! Одређен му је притвор и воде га у Палату Правде.
— Бојкот Система! (@bojkot_sistema) July 11, 2020
СЛОБОДА ЗА СРЂАНА!!! pic.twitter.com/oJf9UhDEAf
- Post n°640
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°641
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°642
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°644
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°645
_____
- Post n°648
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°649
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°650
e njemu bi valjalo spomenik podici
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place