Protesti
- Post n°376
Re: Protesti
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°377
Erzsébet Biszak wrote:n1 se smorio, pušta džeki čena
A Dzeki seo, nece bije negativce. Ceka da sami shvate.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°378
Ništa se do sada nije rešilo nasiljem, reče mali Aron, taze oslobođen iz Buhenvalda.
Last edited by Vasa Čokrljan on Thu Jul 09, 2020 10:57 pm; edited 1 time in total
- Post n°379
Kosovo i crna gora
Dakle db
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°380
ovo sedenje odnosno pasiviziranje na naznaku bilo kakve agresivnosti drugih protestanata - je neophodno zarad kontrole protesta.Erzsébet Biszak wrote:ovo sedenje jedino može da ima smisla ako se ne pomere odavde ujutru.
ja znam da se svi jezimo ovde na gradjanisticko sablaznjavanje zbog nasilnosti protesta ali moras da imas kontrolu protesta i posedujes mehanizam da razlikujes policijske provokatore od ljudi koji se stvarno bore za neki cilj - to jebiga jeste bitan deo slagalice. i to je protestni veteran 2017 protesta - miran pogacar iz novosadskog ogranka lepo inicirao. kada bude vise ljudi bice i vise nasilja. at this stage, ono je kontraproduktivno.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°381
Vasa Čokrljan wrote:zanimljiva je i koincidencija da je pacifikacija protesta usledila nakon što je američka ambasada osudila napade na policiju.
To sam i ja primetio. Stoka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°382
Huligani sa kapuljačama razbili glavu reporteru Nova.rs
Novinari Nova.rs i trećeg dana protesta ispred Skupštine Srbije žrtve su nasilja, a ovoga puta su reportera Vojislava Milovančevića napali huligani sa kapuljačama, dok je izveštavao o njihovom opstruiranju mirnog protesta.
Prethodna dva dana bile su fizički i verbalno napadnute naše reporterke sa lica mesta, dok su večeras huligani razbili glavu novinaru Nova.rs Vojislavu Milovančeviću.
Njega su momci u crnim majicama, sa kapuljačama, napali u parku između Vlajkovićeve ulice i zgrade Narodne skupštine, dok je radio svoj posao.
Huligani su ga udarili u potiljak, pa je zbog krvave glave kolega Milovančević zbrinut najpre od strane Hitne pomoći, zatim i u Urgentnom centru.
Prema prvim informacijama, najverovatnije je udaren bokserom ili nekim oštrim predmetom u glavu.Хулигани напали новинара Нове, Војислава Миловачевића!
— Родољуб Кубат (@KubatRodoljub) July 9, 2020
Хоће инцидент. Плаћени ваљда! pic.twitter.com/QoDRMJSoX7
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°384
Docekali ga mozda, ali malo sutra! Cekacete vi deco jos malo. Trenutno sa Makronom slusa kompoziciju Claude Debussy's Reflets dans l'eau ("Reflections in the Water") pic.twitter.com/LXOaWH40EE
— Suzanne Vasiljevic (@BUKAiSu) July 9, 2020
- Post n°386
Erős Pista wrote:Vasa Čokrljan wrote:zanimljiva je i koincidencija da je pacifikacija protesta usledila nakon što je američka ambasada osudila napade na policiju.
To sam i ja primetio. Stoka.
Možda ih Grenel pozove sledeće godine na koktel.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°387
- Post n°389
_____
~~~~~
- Post n°390
Kažu mi ozbiljni ljudi
— SLOBODAN (@SlobaGeorgiev) July 9, 2020
Nema više strpljenja za Vučića
Angela je rešila da se "stvar završi"
Naredna tri dana biće teška za Srbiju jer je vodi slab i nemoćan lider bez ikakvog autoriteta
- Post n°391
plachkica wrote:Kažu mi ozbiljni ljudi
— SLOBODAN (@SlobaGeorgiev) July 9, 2020
Nema više strpljenja za Vučića
Angela je rešila da se "stvar završi"
Naredna tri dana biće teška za Srbiju jer je vodi slab i nemoćan lider bez ikakvog autoriteta
mene malo sramota ovo da citam
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°392
Blokirali smo futošku raskrsnicu najprometniju u Novom Sadu.
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) July 9, 2020
Mirno, ali subverzivno.
Ali pogledajte ovu divnu mladost!
Pa zbog nje ne smemo odustati ni pedalj! Nema nazad! pic.twitter.com/KTaURJNRTv
- Post n°393
_____
- Post n°394
Daï Djakman Faré wrote:kada bude vise ljudi bice i vise nasilja. at this stage, ono je kontraproduktivno.
+1
Kada bi bilo 50K+ ljudi, ni policija ne bi smela da radi ono sto je radila
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°395
- Post n°397
ficfiric wrote:Daï Djakman Faré wrote:kada bude vise ljudi bice i vise nasilja. at this stage, ono je kontraproduktivno.
+1
I to je malo, ali je za Vucica kriticna masa definitivno niza cifra nego za Milosevica
- Guest
- Post n°398
ficfiric wrote:Daï Djakman Faré wrote:kada bude vise ljudi bice i vise nasilja. at this stage, ono je kontraproduktivno.
+1
dvomesečni karantin, pa iživljavanje sa uklanjanjem svih mera zaštite, naprednjačkim slavljima i pokradenim izborima, pa hiljade ljudi u bolnicama i najave kažnjavanja građana zbog onoga što su oni sami radili.
ja bukvalno ne znam šta još može da se uradi što bi izvelo ljude na ulice. očigledno se ovde zapatio bag jezivog ciničnog defetizma koji u potpunosti onemogućava aktivizam.
- Post n°399
_____
- Post n°400
_____
~~~~~