USA - США - SAD
- Post n°351
Re: USA - США - SAD
skejtbordera nisam nasao u wis. ali ko sto rekoh nisam ekspert za pretrage.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°352
mislim osim ako rosenbaum nije probao da ga siluje na tom parkingu ovo je jednostavno ubistvo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°353
ček, u usa je klinac dobio 10 (+2) godine zatvora zbog seksa sa par godina mlađom klinkom?
- Post n°354
pa niko ne zna sta se desilo. kapiram da nije u pitanju silovanje posto bi verovatno dobio vise.
btw i kod nas bi dobio neku kaznu za seks sa mladjim maloletnikom.
btw i kod nas bi dobio neku kaznu za seks sa mladjim maloletnikom.
_____
- Post n°355
svakako to nema veze sa cinjenicom da je za te ljude law&order kada ljudi sa oruzjem ubijaju ljude bez istog.
_____
- Post n°356
boomer crook wrote:skejtbordera nisam nasao u wis. ali ko sto rekoh nisam ekspert za pretrage.
neko je vickasto reko na internetu to je zato sto je lifetime registry
boomer crook wrote:mislim osim ako rosenbaum nije probao da ga siluje na tom parkingu ovo je jednostavno ubistvo.
ne znam da li je ubistvo, ali istina je da jedno s drugim nema veze i ne moze da opravda.
plachkica wrote:ček, u usa je klinac dobio 10 (+2) godine zatvora zbog seksa sa par godina mlađom klinkom?
tako deluje, minimum 4 godine mladju, ne znam okolnosti naravno.
_____
????
- Post n°358
ubedili ste me
a sad licem ka zidu
a sad licem ka zidu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°359
Hocu za i ovo da kazem jer me ne mrzi, imam vremena, nije da ce se icije misljenje promeniti ali nek stoji da je bar neko reko istinu.
Dok je sam nelegalni recount trajao - Buseva prednost se povecala sa 100 i nesto razlike na 500 i nesto razlike (u pojedinacnim glasovima).
Buseva zalba pred ustavnim sudom ima dve strane.
a) da recount krsi equal protection under the law jer se na razlicite nacine odredjuje kako je glasac nameravao da glasa u razlicitim okruzima u Floridi.
b) da se ne moze na vreme uspostaviti novi nacin koji bi u svakom okrugu odredjivao na isti nacin, jer to ne moze biti nadleznost kongresa, nego kongresa u Floridi odnosno morali bi novi zakon da donose koji to uredjuje.
po prvoj tacki sudije su glasali 7:2 u korist Busa, dakle i sudije koje su imenovali demokratski predsrtavnici se slazu da se tako ne moze brojati jer onda demokrate mogu ceripikuju po okruzima
po drugoj tacki da se ne moze novi zakon sad tu praviti je bilo 5:4 i tu ide cisto podela demokrate /republikanci
iz toga se moze zakljuciti da odluka o izborima u flroidi nije partijska stvar, vecina sudija se slaze da je sam recount kao takav neodrziv, a ne slazu se kako stvar da se resi, odnosno konzervativna vecina je resila da se ne resi nego prekine.
Guverner Bus nije ucestvovao u recountu ni na koji nacin.
Tako da nema ni govora o nekom partijskom pokusaju da se preuzmu izbori, a o samoj kradji ni u ludilu, ljudi su tako glasali.
Jos da dodam ove stvari:
-U samoj noci izbora mediji su izneli laz, da je Gor dobio i onda ujutru ispravili da se jos uvek broji, tu je jedan od najvecijih problema u javnosti jer prosto liberali lazu klasicno.
-Drugo mediji su izneli laz da je sudija Rehnquist hteo da se penzionise tokom konzervativne administacije pa je zato glasao tako. Nije se ni penzionisao, umro je kao sudija ustavnog suda u petoj godini konzervativne administracije, pod kojom se mogao povuci.
-Odluka nizeg suda u Floridi je bila 4:3 i argumenti ovih troje sudija u manjini su kasnije pobedili na vrhovnom sudu. Sve sudije na Floridi su imenovale demokrate.
-Oko 2000 glasova vojnika van zemlje su takodje odbijeni u Floridi jer su kasno stigli. Bilo je posebno sudjenje vezano za te glasove i onisu posle prihvaceni. Vecina tih glasova je bila za Busa. To je dakle nelogicnost, jer ako su izbori namesteni na neki nacin u korist Busa sto bi se odbijali glasovi za njega.
Meni su vazne ove stvari, prvo jer sam debil drugo jer je uzasno kako su mediji tretirali Busa i kako je to prihvaceno kao neka istina, bez ikakve osnove. Bus pre svega dobar covek.
edit: haha evo i odgovor na Vasino pitanje
Dok je sam nelegalni recount trajao - Buseva prednost se povecala sa 100 i nesto razlike na 500 i nesto razlike (u pojedinacnim glasovima).
Buseva zalba pred ustavnim sudom ima dve strane.
a) da recount krsi equal protection under the law jer se na razlicite nacine odredjuje kako je glasac nameravao da glasa u razlicitim okruzima u Floridi.
b) da se ne moze na vreme uspostaviti novi nacin koji bi u svakom okrugu odredjivao na isti nacin, jer to ne moze biti nadleznost kongresa, nego kongresa u Floridi odnosno morali bi novi zakon da donose koji to uredjuje.
po prvoj tacki sudije su glasali 7:2 u korist Busa, dakle i sudije koje su imenovali demokratski predsrtavnici se slazu da se tako ne moze brojati jer onda demokrate mogu ceripikuju po okruzima
po drugoj tacki da se ne moze novi zakon sad tu praviti je bilo 5:4 i tu ide cisto podela demokrate /republikanci
iz toga se moze zakljuciti da odluka o izborima u flroidi nije partijska stvar, vecina sudija se slaze da je sam recount kao takav neodrziv, a ne slazu se kako stvar da se resi, odnosno konzervativna vecina je resila da se ne resi nego prekine.
Guverner Bus nije ucestvovao u recountu ni na koji nacin.
Tako da nema ni govora o nekom partijskom pokusaju da se preuzmu izbori, a o samoj kradji ni u ludilu, ljudi su tako glasali.
Jos da dodam ove stvari:
-U samoj noci izbora mediji su izneli laz, da je Gor dobio i onda ujutru ispravili da se jos uvek broji, tu je jedan od najvecijih problema u javnosti jer prosto liberali lazu klasicno.
-Drugo mediji su izneli laz da je sudija Rehnquist hteo da se penzionise tokom konzervativne administacije pa je zato glasao tako. Nije se ni penzionisao, umro je kao sudija ustavnog suda u petoj godini konzervativne administracije, pod kojom se mogao povuci.
-Odluka nizeg suda u Floridi je bila 4:3 i argumenti ovih troje sudija u manjini su kasnije pobedili na vrhovnom sudu. Sve sudije na Floridi su imenovale demokrate.
-Oko 2000 glasova vojnika van zemlje su takodje odbijeni u Floridi jer su kasno stigli. Bilo je posebno sudjenje vezano za te glasove i onisu posle prihvaceni. Vecina tih glasova je bila za Busa. To je dakle nelogicnost, jer ako su izbori namesteni na neki nacin u korist Busa sto bi se odbijali glasovi za njega.
Meni su vazne ove stvari, prvo jer sam debil drugo jer je uzasno kako su mediji tretirali Busa i kako je to prihvaceno kao neka istina, bez ikakve osnove. Bus pre svega dobar covek.
edit: haha evo i odgovor na Vasino pitanje
_____
????
- Post n°360
kake veze ima kakav je ko covek
pa nije ti ovo kafana jbt
pa nije ti ovo kafana jbt
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°361
nema veze kakav je covek, ima veze da ne moze se prebrojava tako sto jedan cata u Floridi kaze da ovde neki deda ocigledno hteo da glasa tako, a neki drugi cata pet km dalje isti takav listic odluci da je nevazeci.
to je sud prekinuo i to je bilo ispravno.
To sto je dobar covek samo ocu da se zna da je dobar covek.
to je sud prekinuo i to je bilo ispravno.
To sto je dobar covek samo ocu da se zna da je dobar covek.
_____
????
- Post n°362
problem tih izbora kao i uvek kada kradu GOPeri je voter suppression ali mislim da to nije sada tema vec ce biti u novembru. demokrate kradu kroz kapilarnu korupciju chicago style.
_____
- Post n°363
bukvalno se razlika svodi na to ko kako krade
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°364
GOP je takodje u poslednjih 40 godina postao safe house za rasiste, desne hriscanske ekstremiste i sovene svih boja. naravno ne cine samo oni tu stranku ali ona jeste sigurna kuca za njih. to doslovce funkcionise tako sto grenel koji je gej govori isto vece kad i covek koji bi iskljucio gejeve iz javnog zivota.
_____
- Post n°365
eo gledam kako na onlyfansu Bella Thorne uzela 2 miliona za 2 nedelje lazuci da ce slati ne znam ni ja kakve slike raznim pacenicima
dok vamo postene kurve uzimaju po 5 $ po hardkoru i na pretplatama od po mesec dana
ukratko izborni proces u americi danas
dok vamo postene kurve uzimaju po 5 $ po hardkoru i na pretplatama od po mesec dana
ukratko izborni proces u americi danas
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°366
suvare, uzasno inertno i neiskreno postujes. ti se mozda zavaravas da je ovo sad principled discussion about about the issues ali uopste nije - ti instrumentalizujes forum da bi sebi i drugima izigravo svog romanticnog junaka koga je istripovao tvoj superego. dok to ne prestane ne moze da se normalno razgovara sa tobom.
a odgovor na tvoje mlacenje prazne slame je poprilicno banalan: rezultat u supreme court-u da se obustavi recount je bio tacno onakav kakav je tada bio odnos republikanaca vs demokrata u vrhovnom sudu 7:2. razlika u glasovima je bila previsa mala i nije vam se dalo da rizikujete i stisli ste sve tastere koje ste imali na raspolaganju da se to ne desi.
a odgovor na tvoje mlacenje prazne slame je poprilicno banalan: rezultat u supreme court-u da se obustavi recount je bio tacno onakav kakav je tada bio odnos republikanaca vs demokrata u vrhovnom sudu 7:2. razlika u glasovima je bila previsa mala i nije vam se dalo da rizikujete i stisli ste sve tastere koje ste imali na raspolaganju da se to ne desi.
Last edited by Daï Djakman Faré on Sat Aug 29, 2020 2:33 pm; edited 2 times in total
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°367
boomer crook wrote:GOP je takodje u poslednjih 40 godina postao safe house za rasiste, desne hriscanske ekstremiste i sovene svih boja. naravno ne cine samo oni tu stranku ali ona jeste sigurna kuca za njih. to doslovce funkcionise tako sto grenel koji je gej govori isto vece kad i covek koji bi iskljucio gejeve iz javnog zivota.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°368
Dobro ako tako mislis ja onda necu pisati vise.
_____
????
- Post n°369
Samo da kazem da ne bude da se ja sad tu nesto ljutim. necu pisati o izborima od pre dvaes godina. To sto si rekao nij tacno, ni kako se desilo ni zasto se desilo ni koje sudije su tako glasale, al ako mislis da ne vredi pricati onda necu.
o svemu drugom ocu sve normaalno
o svemu drugom ocu sve normaalno
_____
????
- Post n°370
ШКК има везе како је ко гласао у врховном суду. Прц је што су се уопште и мешали у то, на шта немају право. Изборни поступак је у делокругу државе, не федерације. Већ на том кораку је скрљана буџа, после тога је марифетлук на марифетлук.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°371
ne, Electoral Count Act je federalni zakon.
zakon kaze to sto ti kazes da elektore bira pojedinacna drzava, ali da ima rok da to uradi, rucno brojanje koje je Gor trazio u okruzima gde je mislio da ce dobije bi probilo taj rok.
ali federalni je zakon kojim se uredjuje kako se dele elektori.
edit: a ima veze kako je ko glasaso samo zato sto liberalna javnost obmanjuje evo vec dvaes godina da je podela bila na osnovu koji je predsednik postavio kog sudiju sto nije tacno, po oba glasanja
u ona 7:2 imas jednog demokratu (postavio ga Klinton) koji glasa u korist Busa i jednog republikanca (postavio ga Ford) koji glaasa u korist Gora
a u ovih 5:4 imas jednog republikanca koji glasa u korist Gora.
* sve naravno uslovno govorec :i nije republikalanc i demokrata nego ih predlozio republikanaca i demokrata i nije u korist Gora nego u korist nastavka recounta.
sam recount nije u korist Gora, u zavisnosti od toga kako se meri gde je koji listic vazeci, on opet nema vecinu po svim brojanjima.
zakon kaze to sto ti kazes da elektore bira pojedinacna drzava, ali da ima rok da to uradi, rucno brojanje koje je Gor trazio u okruzima gde je mislio da ce dobije bi probilo taj rok.
edit: a ima veze kako je ko glasaso samo zato sto liberalna javnost obmanjuje evo vec dvaes godina da je podela bila na osnovu koji je predsednik postavio kog sudiju sto nije tacno, po oba glasanja
u ona 7:2 imas jednog demokratu (postavio ga Klinton) koji glasa u korist Busa i jednog republikanca (postavio ga Ford) koji glaasa u korist Gora
* sve naravno uslovno govorec :i nije republikalanc i demokrata nego ih predlozio republikanaca i demokrata i nije u korist Gora nego u korist nastavka recounta.
sam recount nije u korist Gora, u zavisnosti od toga kako se meri gde je koji listic vazeci, on opet nema vecinu po svim brojanjima.
Last edited by Janko Suvar on Sat Aug 29, 2020 4:38 pm; edited 1 time in total
_____
????
- Post n°372
Erős Pista wrote:boomer crook wrote:GOP je takodje u poslednjih 40 godina postao safe house za rasiste, desne hriscanske ekstremiste i sovene svih boja. naravno ne cine samo oni tu stranku ali ona jeste sigurna kuca za njih. to doslovce funkcionise tako sto grenel koji je gej govori isto vece kad i covek koji bi iskljucio gejeve iz javnog zivota.
doslovce. mozda bi njima bilo najbolje da se u nekom momentu dvopartizam predstavi u gospodu.
_____
- Post n°373
Janko Suvar wrote:ne, Electoral Count Act je federalni zakon.
naravno da je tih 7:2 zapravo 7:2 protiv destabilizacije sistema no na duge staze je poremecena vera u izborni proces. takodje, na floridi je GOP masinerija odradila posao da ucini sve da zadrzi glasace demsa gajbama ali to je druga prica. i demokrate su sekle tockove autobusima koji voze GOPer glasace do izbornog mesta (mada to nije sistemska zloupotreba organa prislie kojoj su GOPeri skloni).
_____
- Post n°374
+1
to bi neophodno bilo sto pre.
(ovo se odnosilo na kraj dvopartijskog sistema)
Mora da se napravi jedna sto kaze Frederik Daglasa "southern party amongst the poor"
Mora da se napravi jedna sto kaze Frederik Daglasa "southern party amongst the poor"
_____
????
- Post n°375
Janko Suvar wrote:+1
Па ће онда и Фредерик да гласа :љ
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...