Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

disident

Virus - Page 28 Empty Re: Virus

Post by disident Sun Jun 28, 2020 1:09 pm

Pise mi drugarica u grupni cet

Od moje sestre od tetke zubarke, zna je *******, umrla drugarica sa fakulteta. 
    Prelezala je Koronu, poslali su je kući da dva negativna testa i rekli joj da može da krene da radi. 
    Devojka, pošto su joj roditelji iz Užica i imaju kuću na Zlatiboru, otišla u vikendicu sama da iskulira malo. Nije nigde išla, otac joj na dva dana nosio namirnice. I u jednom trenutku nisu mogli da je dobiju na telefon, otac ode da vidi sta je sa njom i nadje je mrtvu. 
    Digli frku, trazili obdukciju pošto su je otpustili i rekli da je dobro, i na obdukciji utvrdili da je onaj lek hlorokin ili kako se zove koji su masovno koristili za lečenje izazvao oštećenje srca.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jun 28, 2020 1:10 pm

Auh

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Jun 28, 2020 1:12 pm

rumbeando wrote:
    Jyrki Juhani Järvilehto wrote:Evo mi je sestra iz loznice ovde. Kaze nije bas tako. Kad tviter i fejs uzimamo kao pouzdanja saznanja jbt

Napadaj tamo:
    Drugar radi u hitnoj pomoći u Loznici, kaže da je samo pretprošle noći imao preko 20 ljudi sa temperaturom.
    Zar hitna radi ono sto nije urgentno tj temperatura? Aj zovi ovde hitnu i reci imam 37 temp. Imas dezurne ustanive za takva stanja, ovi su za infarkte prelome povrede itd. Nesto mi to ne pije vodu
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 1:15 pm

Nejasno je iz poruke da li su u pitanju bile intervencije na licu mesta ili pozivi, ali pretpostavljam da je ne bi objavio da ne misli da odslikava da je stanje loše.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jun 28, 2020 1:23 pm

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    паће

Post by паће Sun Jun 28, 2020 1:41 pm

Mór Thököly wrote:izbori ne predstavljaju epidemioloski rizik

Нема шта да га представљају, они јесу.

Летећи Полип wrote:
    rumbeando wrote:

Kaže se meščini.

Старобурунђански. Има тако тих што им 1 облик прирасте и неће да се препусте матици.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 2:13 pm

Valkyrie tamo:
    Me znam šta piše Toma Mona na temu ali pola fabrike u Sopotu mu zaraženo.
    Btw, i kmet Žika je pozitivan.

Kmet Žika je predsednik opštine Sopot, razjasnila je kasnije.

Last edited by rumbeando on Sun Jun 28, 2020 2:31 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 2:30 pm

Virus - Page 28 EbmP5WmWAAAodc9?format=jpg&name=large
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 2:42 pm

Vučićeva savetnica objavila na TV-u poruke novinarke Nova.rs

Jovana Šesterikov
    28. Jun. 2020
    13:04 > 13:23

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, optužila je Nova.rs da smo njenu izjavu izvukli iz konteksta i objavili samo deo prepiske. Poruke razmenjene sa novinarkom našeg portala objavljene su na režimskoj televiziji Studio B.

Tačno je, kako je navela Vasiljević za Studio B, da ju je novinarka Nova.rs kontaktirala nakon što je objavljeno da su zaraženi visoki državni funkcioneri koji su bili na proslavi SNS, i da je postavila pitanje da li će se predsednik Srbije testirati, jer je pre samo nedelju dana bio u kontaktu sa svima koji su zaraženi.

Isto pitanje postavili smo i pres kabinetu premijerke, ministru Ivici Dačiću, ministru Rasimu Ljajiću. Samo nekoliko dana ranije kontaktirali smo i ministra Aleksandra Vulina i predsednicu Skupštine Maju Gojković. Niko od funkcionera, sem Suzane Vasiljević, nije se uvredio zbog legitimnog pitanja.

Odgovor na pitanje novinarke Nova.rs smo objavili, ostatak prepiske, odnosno pokušaj Suzane Vasiljević da započne raspravu nismo, jer ne sadrži informacije od javnog značaja već lažne insinuacije.

Pošto je savetnici predsednika važno da se objavi cela prepiska, Nova.rs odlučila je da to uradi. Na kraju krajeva ta prepiska savršeno oslikava odnos predsednikovog kabineta prema novinarima.

U Srbiji je prema zvaničnim podacima zaraženo više od 13.000 građana, i naravno da nije sramota biti zaražen, tu se slažemo sa Suzanom Vasiljević.

Međutim, sramota je da ispred podataka o broju zaraženih, testiranih i preminulih moramo da stavljamo “zvanično”, zato što ne možemo da stanemo iza informacija koje objavljuju državni organi. Jer su ih, kako je to pokazalo istraživanje BIRN-a, do juče lažirali.

Takođe, sramota je da se uz amin države organizuju događaji sa desetinama hiljada ljudi u trenutku kada epidemija nije utihnula.

Sramota je što je odnos srpskih funkcionera prema epidemiji nonšalantan. I sramota je to što su u svoju propagandu poverovali i oni, pa su slavili bez zaštite i poslali pogrešnu poruku građanima.

Ali svakako nije sramota što su zaraženi. Želimo im brz oporavak.

Virus - Page 28 XpcVHPy

Virus - Page 28 SncdMel
    https://nova.rs/politika/vuciceva-savetnica-objavila-na-tv-u-poruke-novinarke-nova-rs/?ref=fbnova

Last edited by rumbeando on Sun Jun 28, 2020 2:50 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jun 28, 2020 2:47 pm

rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 3:05 pm

254 novozaražene osobe (5,18% testiranih)
    4905 osoba testirano
    3 preminule osobe
    31 osoba na respiratoru (-1, tj. -3,1%)

Izvor: RB1

Još nije ažurirana statistika na sajtu pa nema podataka o broju aktivnih slučajeva.
    kapetanm

Post by kapetanm Sun Jun 28, 2020 3:20 pm

U suštini taj broj je verovatni veći, prestali su da testiraju kontakte, ako se i tu zagrebe..
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 3:23 pm

Novi Pazar:

Virus - Page 28 AolT2yq

https://nova.rs/drustvo/vojska-pred-bolnicom-u-novom-pazaru-stanje-alarmatno/

Virus - Page 28 LDAvsYr

https://nova.rs/drustvo/nova-rs-u-novom-pazaru-nabavljaju-se-dzakovi-za-preminule/
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 3:25 pm

rumbeando wrote:254 novozaražene osobe (5,18% testiranih)
    4905 osoba testirano
    3 preminule osobe
    31 osoba na respiratoru (-1, tj. -3,1%)

1312 aktivnih slučajeva (+125, tj. +10,5%)
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 3:33 pm

Danas aktivnih 1312, u prošlu nedelju 686. Porast od 91%.

Ako se nastavi ovim tempom:
    Za nedelju dana: 2509
    Za dve nedelje: 4799
    Za tri nedelje: 9178
    Za četiri nedelje: 17.554
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Jun 28, 2020 3:38 pm

Bendegúz Somogyi wrote:  
    sto kaze ona zena za roditelje na zlatiboru - lud vodja, lud narod.

verovatno ima tu neke istine oko tih haplogrupa i mezolitskih populacija evrope Virus - Page 28 1919037162

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 3:42 pm

Steins tamo:
    Opšta Bolnica u NP se raspala. Zato se povlače ljudi iz ostalih centara da idu dole da rade.

Od onih koji su bili dole ili su sad trenutno stižu takve priče da se naježiš i da ne znaš šta je gore - dal sam virus ili kretenluk.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Sun Jun 28, 2020 4:14 pm

100 eur na kretenluk

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jun 28, 2020 4:46 pm

Hajdi
    @mali_gad
    ·
    5m
    Situacija od prošle nedelje. Lik je bio u kontaktu sa zaraženim u Bgu gde i živi. Testirao se u ponedeljak i rešio da je dobra i ideja da poseti staramajku i oca dok čeka rezultate. Naravno pozitivan rezultat ga je sačekao kod njih dok su pili kafu. Pokupio se i vratio za Bg.
    Hajdi
    @mali_gad
    ·
    5m
    Već sam bila ispizdela na njega, kad ne lezi vraže, zove njegov brat, koji nije znao da je ovaj pozitivan (niko mu nije javio!) i rešio je da dodje sa ženom i decom kod roditelja na nedelju dana. E tu sam vec krenula da se derem.
    Hajdi
    @mali_gad
    ·
    5m
    Na sve to on meni kaze, nemojte vi mene da prevaspitavate.
    Ljudi su mnogo ludi da ja vama kažem.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Jun 28, 2020 5:24 pm

Ljudima mora da se sipa u mozak iz sata u sat kako funkcionise virusna zaraza. I to je posao drzave.
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 5:31 pm

Sremska televizija saznaje da je u poslednja 24 sata potvređeno prisustvo korona virusa kod još 15 lica sa područja Srema, od toga najveći broj inficiranih, 9 je sa teritorije Opštine Stara Pazova.
    http://sremska.tv/2020/06/povecanje-broja-inficiranih/

Rekord za Staru Pazovu u 1. talasu prema dostupnim podacima bio je 4 novozaražena i to samo jednog dana. Svih drugih dana bio je najviše 1 zaraženi.

Eto dakle sranja i po Vojvodini.
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 5:55 pm

Leskovac danas 25. U prvom talasu po dostupnim podacima rekord je bio 24 na dan 12. maja.
    https://stav.life/i-u-leskovcu-raste-broj-obolelih-od-korona-virusa/
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Jun 28, 2020 6:14 pm

U Sapcu 17 novoobolelih. Inace, testova nema, cifra bi bila veca da ih ima. Po gradu su ponovo postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvom

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Sun Jun 28, 2020 6:50 pm

Cowboy

Post by Cowboy Sun Jun 28, 2020 7:06 pm

Mór Thököly wrote:Ljudima mora da se sipa u mozak iz sata u sat kako funkcionise virusna zaraza. I to je posao drzave.

Toliko je prosto.

U ovih nekoliko meseci sam naucio da drzavne institucije mogu da se kotrljaju i rade po inerciji staroj i trideset godina, i stvarace neki privid sistema. Ali kada naidje bilo sta van redovnog paterna, tipa virus ili poplave, sistem pokaze svoju istinsku snagu zapravo impotenciju.

Mi prosto nemamo javnu debatu ni o cemu, i to je svesno ugaseno. Dakle imamo sve resurse za javnu raspravu, cak i vise nego sto je neophodno - ali toga prosto nema sem u recimo Utisku Nedelje. Ugaseno, ubijeno, likvidirano.

A zdravstvo se bukvalno drzi na savesti pojedinaca, a oni su uglavnom prepusteni sami sebi.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 5:52 pm