Virus
- Post n°652
Re: Virus
U Tutinu i Sjenici proglašena vanredna situacija zbog porasta broja zaraženih https://t.co/U5TW4n4s8a pic.twitter.com/65tSYZGAVa
— Sandžak PRESS (@SandzakPRESS) June 27, 2020
- Post n°653
- Post n°654
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac pozitivan je na Covid 19, prenosi RTVNP.
— Glas Sandzaka (@GlasSandzaka) June 25, 2020
Kako saznaje Radio televizija Novi Pazar, gradonačelnik Biševac se nalazi u kućnoj izolaciji, pod terapijom je i dobrog je opšteg stanja. https://t.co/PGdBo4AnUe pic.twitter.com/5bziX5mSBr
- Post n°655
Kad bih imao drugi izvor prihoda lol, mada se nadam da ce od sl vikenda naterati opet sve da nose maske
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°656
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°658
_____
????
- Post n°659
- Post n°660
https://nova.rs/politika/sedmoro-clanova-rik-a-zarazeno-koronom/?ref=fbnovaSedam članova Republičke izborne komisije, od čega je najmanje četvoro predstavnika Srpske napredne stranke, zaraženo je koronavirusom, saznaje Nova.rs.
- Post n°662
how are they containing COVID in a Mumbai slum with 1 million residents per square mile?
— Jesse Lehrich (@JesseLehrich) June 25, 2020
“Test, trace, contain and repeat.”https://t.co/MbcGHvtbAm
- Post n°663
Epidemilog Stanković za Danas: U Vranju se virus brzo širi i ima visoku aktivnost
„Testovi sa potencijalno zaraženim osobama iz Vranja koje su u sve većem broju više ne možemo da šaljem o Beograd, ili Niš, iako broj zaraženih prema epidemiološkoj situaciji raste iz dana u dan“, navodi u razgovoru za portal Danasa dr Sladjan Stanković, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje (ZJZ) koji pokriva sedam opština Pčinjskog okruga.
Piše: V.Ristić
27. juna 2020. 21.00
– Na osnovu rezultata testiranja od 25. i 26. juna na 84 uzorka registrovano je 32 lica pozitivno na Covid 19. Taj broj treba sasvim sigurno uvećati, dva, ako i ne tri puta. Ono što je primetno to je visoka aktivnost virusa i njegovo brzo širenje, kao i širenje obolenja pluća kod mladje kategorije ljudi – navodi za naš portal dr Stanković.
On navodi da je više od „stotinu ljudi danas pokušalo da se testira na simptome Covid 19 u Anti tuberkuloznom dispanzeru u Vranju“. U ovoj Covid ambulanti Danasu je potvrdjeno da je bilo i problema su funkcionisanjem rendgen aparata za uregentne slučajeve.
Kapaciteti dve Covid bolnice u Vranju, na odeljenju stare hirurgije i odeljenju za grudne bolesti koji raspolažu sa nešto više od sto pacijentskih postelja su popunjeni, mada se zbog povećanog broja pacijenata sa težom kliničkom slikom, deo pacijenata šalje u kućnu izolaciju, saznaje dopisnik Danasa.
U Vranju Gradski štab za vanredne situacije naložio je meru dezinfekcije javnih površina, a u skladu sa time su preduzete adekvatne mere. Na osnovu zatraženog mišljenja od Republičkog štaba zatraženo je pooštravanje mera, pa bi ukoliko one budu usvojene u Vranju od ponedeljka ugostiteljski objekti i restorani mogli sa obaveznom socijalnom distancom da rade do 19 sati. Mere stroge kontrole uz sankcije bi mogle da se odnose na velike prodavnice i hiper markete, kao i na preduzeća
https://www.danas.rs/drustvo/epidemilog-stankovic-za-danas-u-vranju-se-virus-brzo-siri-i-ima-visoku-aktivnost/
32 / 84 = 38% pozitivnih među testiranima u Vranju
https://www.plusonline.rs/zzjz-pirot-tokom-ju-era-njeg-dana-jo-9-pozitivnih-na-covid19-ekaju-se-rezultati-za-17-poslatih-brisevaDNEVNI IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT ZA COVID 19 dana 27.06.2020. PIROTSKI OKRUG
Dana 26.06.2020. od uzorkovana 23 brisa 9 je POZITIVNO
9 / 23 = 39% pozitivnih među testiranima u Pirotu
- Post n°664
rumbeando wrote:Biće da je u Loznici stanje sa covid19 alarmantno..
— no one's (@Me56198920) June 27, 2020Kažu 50 posto je pozitivno. I trijažnom centru je već dva dana jeziva gužva. Ne bih da širim paniku, ali menščini da je ozbiljno..
— no one's (@Me56198920) June 27, 2020
Kaže se meščini.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°665
Ja sam htela u martu i aprilu ručno da brojim sahrane na sajtu Bgd Groblja, ali su sklonili arhivu prethodnih sahrana da imam za poredjenje. Ranije se mogao odabrati bilo koji kalendarski dan iz prošlosti i da se vidi raspored sahrana.Vasa Čokrljan wrote:rumbeando wrote:
...koja se nažalost previše dobro uklapa sa više puta od različitih ljudi ponovljenim tvrdnjama da u Pazaru ovih dana ima 11-12 sahrana dnevno, dok ih u normalno vreme ima 3-5.
Ama u pravu si (verovatno), samo neću da postanemo kao pepepe gde se skače na bukvalno svaku glasinu. Tipa, majko moja dokle smo stigli, sad se u Beogradu sahranjuje subotom, što nikad nije bilo. A subota glavni dan za sahrane, meni oca preko veze sahranili u subotu.
Što se sahrana tiče, svi ponavljaju jedno isto ali ja nisam video poređenje, crno na belo, prošlogodišnjih i ovogodišnjih sahrana, a nisi ni ti.
Inače, ludim od glasina tviter naroda i neproverenih činjenica koje plasiraju opozicioni političari. Posebno ovi drugi ne shvataju koliko sve što iznesu mora da im bude bulletproof.
- Post n°666
- Post n°667
- Post n°668
Evo mi je sestra iz loznice ovde. Kaze nije bas tako. Kad tviter i fejs uzimamo kao pouzdanja saznanja jbtЛетећи Полип wrote:rumbeando wrote:Biće da je u Loznici stanje sa covid19 alarmantno..
— no one's (@Me56198920) June 27, 2020Kažu 50 posto je pozitivno. I trijažnom centru je već dva dana jeziva gužva. Ne bih da širim paniku, ali menščini da je ozbiljno..
— no one's (@Me56198920) June 27, 2020
Kaže se meščini.
- Post n°670
Šalu na stranu, zaista ne zameram nekome nešto ili ne daj bože da flejmujem, posebno u ovakvim uslovima gde je kvalitet zvaničnijih informacija upitan ali apelujem na striktniju primenu sita kada se razmišlja da li okačiti embedovan tvit.
I kad su tačni ako su tačni, odvratni su. Gledam ih i samo vidim i čujem wawawawawaawwaa sksdasdsajdfkjdf.
Burundi je jedno od ekstremno retkih mesta koje nije cesspool duha, zadržimo ga takvim.
- Post n°671
Obicna rodjena koja ih dosta zna. Nije to Njujork, sve se sazna odmah, a nekad je i radila u med centruTalason wrote:medicinska sestra iz loznice ili neka obična sestra iz loznice?
- Post n°672
8 ujutru. Covid trijažni centar Loznica. pic.twitter.com/hMYU6Arb7h
— no one's (@Me56198920) June 28, 2020
- Post n°673
sad mi pricaju prijatelji, koji su trenutno u svojoj vikendici na krcatom zlatiboru - pun zlatibor dece i trenera iz klubova, kazu najvise iz vojvodine. svaki dan se igraju utakmice, koliko hoces publike, dosta roditelja...
nasli se jutros slucajno u blizini stadiona, atmosfera festivalska, a onda cuju oficijelnog voditelja koji kaze "veliki aplauz za klub iz novog pazara koji je uspeo da se izvuce i dodje da odigramo utakmicu danas...". i svi aplauz.
lud vodja, lud narod.
- Post n°674
Jyrki Juhani Järvilehto wrote:Evo mi je sestra iz loznice ovde. Kaze nije bas tako. Kad tviter i fejs uzimamo kao pouzdanja saznanja jbt
Napadaj tamo:
Drugar radi u hitnoj pomoći u Loznici, kaže da je samo pretprošle noći imao preko 20 ljudi sa temperaturom.
- Post n°675
https://www.infopress.rs/drustvo/zarazeno-jos-71-u-zlatiborskom-okrugu-u-uzicu-47/Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, na području Zlatiborskog okruga potvrđeno je još 71 novi slučaj zaraze na virus COVID-19 i to Užice 47, Čajetina 9, Prijepolje 5, Bajina Bašta 3, Arilje i Nova Varoš po 2, i po jedan iz Požege, Priboja i Sjenice.
Ovo je za 1 dan, po vesti od juče bilo je 11.
https://www.danas.rs/drustvo/u-uzicu-11-novoinficiranih-korona-virusom/
Užice u prvom talasu prema dostupnim podacima nije imalo više od 5 novozaraženih dnevno, Aleksija tamo kaže da misli da je tih 47 više od ukupnog broja tokom celog vanrednog stanja (ovde na grafikonu fale podaci za petnaestak dana od kraja marta do sredine aprila).
https://covid19.data.gov.rs/infected