Info iz bolnice u Novom Pazaru!
— Rastić (@MsallemSalle) June 29, 2020
Pravi se premeštaj obolelih,desetine pacijenta iz hodnika i pomoćnih prostorija šalju kući da bi se "stvorila bolja slika" kad danas dođu Brnabićka i Lončar.
Odgovaraćete, debelo ćete odgovarati neljudi!!!
Virus
- Post n°826
Re: Virus
- Post n°827
Direktor novopazarske bolnice Meho Mahmutović je Rasimov kadar, bio je i gradonačelnik Pazara i državni sekretar u min. zdravlja.
https://www.danas.rs/dijalog/visestruki-povratnik-u-sirenju-lazne-nade/Pedijatar, medicinu završio u Prištini, doktorirao u Beogradu, potpredsednik SDP (Sandžačke demokratske partije), gradonačelnik Novog Pazara u dva mandata (septembar 2009 – maj 2016). Na mestu gradonačelnika je smenio dr Mirsada Đerleka. U oktobru 2016. postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, gde ostaje do početka juna 2018. Četvrtog juna 2018. vraća se u Novi Pazar i postaje direktor Opšte bolnice, na kojoj funkciji ponovo smenjuje (sic) dr Mirsada Đerleka. No bez brige, jer dr Đerlek, sada lider SNP (Sandžačke narodne partije), po profesiji neurolog, momentalno biva postavljen za pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija. Da pojasnim, i sebi i drugima, svi su oni u udobnome krilu SDP Srbije, a da vam još više približim, to su oni uljudni i tihi što su „kod Rasima“, a ideologija im je sopstveno trajanje.
- Post n°828
Arkadija tamo:
Bolnice su pretrpane, jednu koleginicu su smestili sa težim simptomima u Pančevo.
- Post n°829
Nisam odgledao celu emisiju, ali Sandžakpress tvrdi da Džemil Divanefendić, član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa u Novom Pazaru i načelnik Gradske uprave Novog Pazara, koji je gostovao u njoj, ne zna (pre će biti "ne zna") da kaže broj umrlih od koronavirusa tamo.
- Post n°830
U Srbiji 6,4 posto građana steklo imunitet na korona virus https://t.co/eTAqqCp7Mk
— AJBalkans (@AJBalkans) June 30, 2020
- Post n°831
Odlicno. Doguracemo do 15% za 3 meseca i bicemo spremni za porast ne 25%. do nove godine. Posle cega ce onih prvih 5% izgubiti imunitet.
- Guest
- Post n°832
Ballpark - 300.000 prokuženih, za par meseci verovatno milion, herd immunity za godinu-dve-tri, sa epidemijom koja sve vreme tuče. I to pod pretpostavkom da antitela daju jednogodišnji imunitet.
Ne sme ovde biti nikakvih javnih skupova, utakmica, koncerata, svadbi, kongresa, nošenje maski mora da postane norma kao nošenje gaća na ulici. Sve ostalo vodi u Mad Max.
Ne sme ovde biti nikakvih javnih skupova, utakmica, koncerata, svadbi, kongresa, nošenje maski mora da postane norma kao nošenje gaća na ulici. Sve ostalo vodi u Mad Max.
- Post n°833
Mislim da je došlo vreme da i forum ima svoje predstavnike među prokuženima, i to bih mogla biti ja, ako preteknem, naravno.
Kolega bolestan od subote. Prvo je dva dana imao blagu temperaturu i glavobolju, onda se juče temperatura povukla ali je krenuo da kašlje.
Išao je juče u dom zdravlja u Kneza Danila, stajao u redu 7 sati, nakon snimka pluća gde se vidi malo ozbiljnija upala, poslali ga na Zvezdaru gde ga je pregledao pulmolog i rekao da nemaju testova ali da mu ni ne treba jer je to po svoj prilici to. Zakazao mu je testiranje za sledeću subotu, valjda će do tad biti testova.
Delili smo zbornicu, tamo baš i nije moguće održavati potrebnu distancu, jbg. Od tad ne skidam masku i otkazala sam sve osim posla. Na poslu ni ne razmišljaju o zatvaranju, jbg. Što se njih tiče obezbedili su nam maske i vizire i neograničenu količinu antiseptika i to je to. Život mora da se nastavi.
Meni nije ništa, nadam se da postoji šansa da me je nekako obišlo.
Kolega bolestan od subote. Prvo je dva dana imao blagu temperaturu i glavobolju, onda se juče temperatura povukla ali je krenuo da kašlje.
Išao je juče u dom zdravlja u Kneza Danila, stajao u redu 7 sati, nakon snimka pluća gde se vidi malo ozbiljnija upala, poslali ga na Zvezdaru gde ga je pregledao pulmolog i rekao da nemaju testova ali da mu ni ne treba jer je to po svoj prilici to. Zakazao mu je testiranje za sledeću subotu, valjda će do tad biti testova.
Delili smo zbornicu, tamo baš i nije moguće održavati potrebnu distancu, jbg. Od tad ne skidam masku i otkazala sam sve osim posla. Na poslu ni ne razmišljaju o zatvaranju, jbg. Što se njih tiče obezbedili su nam maske i vizire i neograničenu količinu antiseptika i to je to. Život mora da se nastavi.
Meni nije ništa, nadam se da postoji šansa da me je nekako obišlo.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°834
Naravno da postoji, niste se znojavi grlili na svadbi i urlali u lice jedno drugome.
- Post n°835
nismo, ali nismo ni nosili maske sve vreme, to je prostorija gde se jede i prilično liči na košnicu.
u svakom slučaju ponašam se kao da sam prenosilac pa makar nemala nikakve simptome
u svakom slučaju ponašam se kao da sam prenosilac pa makar nemala nikakve simptome
_____
- Guest
- Post n°836
Znajući tvoj način života, idealan si kandidat za asimptomatski tok bolesti. Bićeš ti OK, a ostalo ti je jasno
- Post n°837
i ja se nadam
_____
- Post n°838
joj, bm, drzi se. drzim fige da ti ne bude apsolutno nista. zene, imunitet, itakoto.
ja sam u prethodnih par godina razvio neku (i dalje) sezonsku astmu od ambrozije i aerozagadjenja vec mi je par dana akutno frka kako ce to da izgleda u kombinaciji sa koronavirusom u avgustu i septembru i mozda cak oktobru
razmisljam se dal samo da odem u juzne krajeve - gdegod, samo daleko od ambrozije - pa sta mi bog da
ja sam u prethodnih par godina razvio neku (i dalje) sezonsku astmu od ambrozije i aerozagadjenja vec mi je par dana akutno frka kako ce to da izgleda u kombinaciji sa koronavirusom u avgustu i septembru i mozda cak oktobru
razmisljam se dal samo da odem u juzne krajeve - gdegod, samo daleko od ambrozije - pa sta mi bog da
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°839
Vidio sam ovaj prilog neke lokalne novopazarske tv. Nisu normalni, ne samo tv ekipa.
https://www.facebook.com/watch/live/?v=272468940531411&ref=external
https://www.facebook.com/watch/live/?v=272468940531411&ref=external
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°840
Erzsébet Biszak wrote:nismo, ali nismo ni nosili maske sve vreme, to je prostorija gde se jede i prilično liči na košnicu.
Ne.. Samo ne.. TORTU!!!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°841
rumbeando wrote:U Srbiji 6,4 posto građana steklo imunitet na korona virus https://t.co/eTAqqCp7Mk
Kako bre. Pa to je 400 000 ljudi. Pre će biti 0,6%
Ovo se neko zeza.
- Post n°842
Erős Pista wrote:
Ne.. Samo ne.. TORTU!!!
samo je meni u međuvremenu bio rođ tako da su ispušili za tortu
_____
- Guest
- Post n°843
Zašto misliš da se zezaju?Cowboy wrote:rumbeando wrote:U Srbiji 6,4 posto građana steklo imunitet na korona virus https://t.co/eTAqqCp7Mk
Ovo se neko zeza.
Od početka imamo mučno i izuzetno selektivno testiranje, ogroman broj ljudi koji se lečio kod kuće bez ulaska u evidenciju, slabo pridržavanje epidemioloških mera, naročito kod mlađih i sredovečnih muškaraca...
- Post n°844
Ma to je bas mala brojka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°845
drz se erzsebet!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°846
Brojka pre svega pokazuje da je prokužavanje besmisleno i izuzetno štetno, da će slomiti zdravstveni sistem i ekonomiju, a možda i društvo u celini. Ništa što je virus do sada pokazao ne ukazuje na to da se može živeti normalno do imunizacijskog protokola (koji će možda biti malo složeniji nego što smo se nadali) i što se pre to shvati pre ćemo se navići na Sada u odnosu na Pre. No more fun and games, što kažu one radikalne feministkinje.
Za posle ćemo da vidimo, sve mi je jasnije da će svašta da se menja i to zauvek.
Za posle ćemo da vidimo, sve mi je jasnije da će svašta da se menja i to zauvek.
- Post n°847
Vasa Čokrljan wrote:Zašto misliš da se zezaju?Cowboy wrote:
Ovo se neko zeza.
Od početka imamo mučno i izuzetno selektivno testiranje, ogroman broj ljudi koji se lečio kod kuće bez ulaska u evidenciju, slabo pridržavanje epidemioloških mera, naročito kod mlađih i sredovečnih muškaraca...
Kako god, ovo je 40X vise od zvanicnog broja. Nije duplo vise, nije deset puta vise, nego cetrdeset puta.
Prosto teško za poverovati. Takodje, to znači da je sezonski grip smrtonosniji ako je nezvanična cifra umrlih od COVID oko 700 do sada. A u Tutinu realna statistika je daleko od 0,2 posto smrtnosti.
https://nova.rs/drustvo/nova-rs-u-tutinu-ovde-umiru-citave-porodice/
- Guest
- Post n°848
Videćemo kolika je smrtnost kada se u brojke uključe stariji ljudi, od početka koliko-toliko zaštićeni od virusa a sada izloženi svojoj zaraženoj deci i unucima, i oni koji su ostali bez medicinske pomoći zbog nedostatka bolničkih kapaciteta, kada se poveća viral load usled pada temperature i dolaska lošeg vremena...
- Guest
- Post n°849
Mere za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 u Kragujevcu
Republički Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 na sednici održanoj u ponedeljak 29. juna dao je saglasnost na Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca zbog elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19 koju je 27. juna doneo gradonačelnik Kragujevca.
Krizni štab dao je saglasnost da na teritoriji grada Kragujevca budu preduzete mere koje je predložio Institut za javno zdravlje Kragujevac.
Mere su sledeće:
zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 5 osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite,
zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija,
ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 7,00 do 20,00 časova,
rad ugostiteljskih objekata prilagoditi tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe uz obavezni razmak od dva metra između stolova,
u obrazovnim ustanovama odložiti okupljanja, a prijemne i druge ispite organizovati uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od 2 metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica),
u svim zatvorenim prostorima obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra,
u javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila,
zabrana rada otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara,
puna primena svih preventivnih mera u vrtićima i predškolskim ustanovama,
u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do 5 osoba,
sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda,
sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice),
česta dezinfekcija svih javnih objekata,
dezinfekcija minimum jednom dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama,
što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava (preporuka JKP).
- Post n°850
Da ga jebem, trebalo je da odaberem introvertnu životnu saputnicu, napravimo introvertno dete, kupimo kuću pored Dunava i provedemo tamo srećni ostatak života, do duboke starosti.
Ja sam sve ispromašivao.
Ja sam sve ispromašivao.