Janko Suvar wrote:nisam gledao Mucke deceniju, a i nesto se ne secam epizoda nego samo scena- zasto da zabrane? Kazu Paki?
Ту су белци приказани као мућкама склони, па мора то мало да се искоригује, политички.
Janko Suvar wrote:nisam gledao Mucke deceniju, a i nesto se ne secam epizoda nego samo scena- zasto da zabrane? Kazu Paki?
The New Guard has a different worldview, one articulated best by @JonHaidt and @glukianoff. They call it "safetyism," in which the right of people to feel emotionally and psychologically safe trumps what were previously considered core liberal values, like free speech.
— Bari Weiss (@bariweiss) June 4, 2020
I've been mocked by many people over the past few years for writing about the campus culture wars. They told me it was a sideshow. But this was always why it mattered: The people who graduated from those campuses would rise to power inside key institutions and transform them.
— Bari Weiss (@bariweiss) June 4, 2020
Vilmos Tehenészfiú wrote:@Vasa: ovo što se sad dogadja na levici nije anglosaksonsko spaljivanje veštica u Mekarti fazonu, ovo je evolucija “svako mišljenje je podjednako vredno”, koje je skrenulo levo kod Albukerkija kada je sociologija na liberal arts koledzima odlučila da uvede “safe space” koncept kao zaštitu kontroverznog (ali uvek levog) stava. I onda imaš generacije diplomaca koje odbijaju i samo pomisao da bi kritika bilo kog stava koji iznesu mogla biti bilo šta nego atak na njih lično. Logično je da kada se njih nekoliko nadje na gomili odluče da od radnog kolektiva prave “safe space” po njihovoj meri, a ko se ne slaže, ima biti izbačen uz odgovarajuću dijagnozu: rasista, Hitler, štagod.
Američko društvo je imalo branu pred ovim kroz debatne klubove u srednjoj školi gde nastavnik da temu, nabaci teze za i protiv, a onda nasumice odabere učenike da zastupaju za i protiv, bez obzira šta misle. Tako su ih terali da kroz “devil advocate” vežbu uče kako druga strana misli, kako da prepoznaju logičke greške u razmišljanju i kako da ih isprave. Sad to nema. Prvo što ti padne na pamet je ispravno, jer taj primalni krik iz mozga to si ti, to je tvoja suština i popravljati to je atak na tvoje biće.
Ja ne znam ko je Bari Vajs, tako da ne znam zašto je bilo neophodno da se istakne da imam isto mišljenje kao ona.Bendegúz Somogyi wrote:Pa to za safe space prenet u novine (NYT) je doslovce napisala ona Bari Vajs:
Pa to sam naveo kao nešto što svi znate, ali to nije jedino što sam spomenuo: spomenuo sam i odumiranje debatnih klubova u srednjoj školi. Nisam spomenuo praksu u osnovnoj školi da se svakom ko učestvuje u takmičenju, bez obzira na rezultat, da plaketa, nagrada tipa “važno je učestvivati”. Tako školuješ generaciju koja nije motivisana da radi na sebi, već je motivisana da se divi svom liku u ogledalu.Erős Pista wrote:Ne znam za disidenta, ali meni je komično kako ponavljaš najopštija od najopštijih mesta o sejf spejsovima koji su uništili američko društvo, kao da nam donosiš the hottest of takes.
E sad konacno znamo i drugi deo uzroka, svi na skolskom takmicenju iz istorije dobiju papirnu plaketu... *udara sakom o astal i skrguce zubima , jebeni levicariVilmos Tehenészfiú wrote:Pa to sam naveo kao nešto što svi znate, ali to nije jedino što sam spomenuo: spomenuo sam i odumiranje debatnih klubova u srednjoj školi. Nisam spomenuo praksu u osnovnoj školi da se svakom ko učestvuje u takmičenju, bez obzira na rezultat, da plaketa, nagrada tipa “važno je učestvivati”. Tako školuješ generaciju koja nije motivisana da radi na sebi, već je motivisana da se divi svom liku u ogledalu.Erős Pista wrote:Ne znam za disidenta, ali meni je komično kako ponavljaš najopštija od najopštijih mesta o sejf spejsovima koji su uništili američko društvo, kao da nam donosiš the hottest of takes.
Brana komunizmuErős Pista wrote:Ne, ali debatni klubovi... umreću jbt.
ko govori "cuveni animirani serijal juzni park" za saut park na forumu ? zasto pises kao da snimas prilog za RTRS ?Јанош Винету wrote:Епизода ”Сејф спејс” чувеног анимираног серијала Јужни Парк је била 2015. године.
Vilmos Tehenészfiú wrote:... uče kako druga strana misli, kako da prepoznaju logičke greške u razmišljanju i kako da ih isprave. Sad to nema. Prvo što ti padne na pamet je ispravno, jer taj primalni krik iz mozga to si ti, to je tvoja suština i popravljati to je atak na tvoje biće.
ja sam prvo pomislio da je kopirano odnekudDaï Djakman Faré wrote:ko govori "cuveni animirani serijal juzni park" za saut park na forumu ? zasto pises kao da snimas prilog za RTRS ?Јанош Винету wrote:Епизода ”Сејф спејс” чувеног анимираног серијала Јужни Парк је била 2015. године.
Vilmos Tehenészfiú wrote:@Vasa: ovo što se sad dogadja na levici nije anglosaksonsko spaljivanje veštica u Mekarti fazonu, ovo je evolucija “svako mišljenje je podjednako vredno”, koje je skrenulo levo kod Albukerkija kada je sociologija na liberal arts koledzima odlučila da uvede “safe space” koncept kao zaštitu kontroverznog (ali uvek levog) stava. I onda imaš generacije diplomaca koje odbijaju i samo pomisao da bi kritika bilo kog stava koji iznesu mogla biti bilo šta nego atak na njih lično. Logično je da kada se njih nekoliko nadje na gomili odluče da od radnog kolektiva prave “safe space” po njihovoj meri, a ko se ne slaže, ima biti izbačen uz odgovarajuću dijagnozu: rasista, Hitler, štagod.
Američko društvo je imalo branu pred ovim kroz debatne klubove u srednjoj školi gde nastavnik da temu, nabaci teze za i protiv, a onda nasumice odabere učenike da zastupaju za i protiv, bez obzira šta misle. Tako su ih terali da kroz “devil advocate” vežbu uče kako druga strana misli, kako da prepoznaju logičke greške u razmišljanju i kako da ih isprave. Sad to nema. Prvo što ti padne na pamet je ispravno, jer taj primalni krik iz mozga to si ti, to je tvoja suština i popravljati to je atak na tvoje biće.
Erős Pista wrote:OK, boomer.