Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

USA - США - SAD

Nektivni Ugnelj

USA - США - SAD - Page 36 Empty Re: USA - США - SAD

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jun 13, 2020 12:50 pm

Zato sam i napisao - "teza/teze" USA - США - SAD - Page 36 1143415371 Posto ako teze/premise maše, nije velika šansa da ce njihova razrada doneti nesto mnogo drugacije. Zemlje o kojima on prica, tipa PL i CZ...to nisu zemlje u kojim je "Zapad" totalni "other" (u ocima njihovih stanovnika).
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jun 13, 2020 12:58 pm

Ovu Latinjinu je sovjevremeno prenosio Peščanik, i tu se jasno video desničarski bent. Ja sam to video, ako ne grešim, u njenim tekstovim o OWS.

Naš pandan bi bila Dana Popović npr, ili Mijat Lakićević.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jun 13, 2020 1:29 pm

Mislim, ja sam heneralno protiv prevelike da kazem "psihologizacije" drustveno-politickih i istorijskih procesa. Igra, naravno, kolektivna drustvena svest uvek nekakvu ulogu, ali...prosto ne prija mi intelektualno kada se to koristi kao "univerzalna teorija svega" USA - США - SAD - Page 36 1399639816 (sto ne kazem da BM ovde radi, ali se za moj ukus previse priblizava)

Post by beatakeshi Sat Jun 13, 2020 1:32 pm

Jel puštaju "Hey Joe" u USA? Mislim, femicid, i tako to?
    паће

Post by паће Sat Jun 13, 2020 2:01 pm

beatakeshi wrote:Jel puštaju "Hey Joe" u USA? Mislim, femicid, i tako to?

Не него би могли ладно да очисте још десетак чувених наслова, нпр Дилеју Дилајлу, јер су редом правдање злочина из страсти. Џоа не питају је ли спремио ћебе, него куда ће да бежи.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 3:15 pm

samostalna selektivna repatrijacija

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Jun 13, 2020 4:39 pm

Daï Djakman Faré wrote:
    Bendegúz Somogyi wrote:The American Press Is Destroying Itself

https://taibbi.substack.com/p/the-news-media-is-destroying-itself
    ahahaha, o boze. o gospode USA - США - SAD - Page 36 2729202060
    Aj reci šta je ahaha. Ti umeš da slikovito obrazložiš mišljenje a mene baš zanima zašto je ovo što je Taibbi napisao o bože o gospode.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 5:25 pm

Америчка либерална левица, а на Твитеру - то је једна аутоимуна болест. Скоро све добро што хоће се ускоро претвара у сирће. Како ли ће сад да растргну мученог Таибија који се усудио да им бркне директно у the entitlement, не желим ни да замислим.

Дугачак је чланак, а најбољи делови су пред крај:
    Spoiler:
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 5:57 pm

Dobro, za njih je Taibi uglavno već otpisan otkad se podsmevao celoj Russiagate sagi (od početka), tako da no lost love there.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 6:01 pm

Јебеш ми све ако чувена “линија Партије” није била и флексибилнија и милостивија од “линије Твитера”.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 6:12 pm

Ovo imam da kažem kao osvedočeni SJW i liberal snowflake: pun mi je kurac anglosaksonskog puritanskog iživljavanja i spaljivanja veštica. Nisu čak ni fanatici najgori. Najgore mi je kad kažeš "pa dobro, možda ne treba podržavati cenzuru filmova od pre 80 godina, valjda ljudi mogu da izvedu i sopstvene zaključke o filmu", i onda ti ovi manje radikalni odgovore da ne umeš da gledaš širu sliku, da su to, eto, simptomi većeg sukoba i da ne treba cepidlačiti oko detalja. Nisu to detalji, to je mob rule u kulturi, koji predvode ljudi bez duha i smisla za humor i koji žive od postrojavanja drugih ljudi jer ne umeju ništa bolje.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jun 13, 2020 6:16 pm

Na B92 kažu da će da skidaju i Mućke. Hvala, gospodo liberali.  USA - США - SAD - Page 36 2304934895

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jun 13, 2020 6:19 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Daï Djakman Faré wrote:
    ahahaha, o boze. o gospode USA - США - SAD - Page 36 2729202060
    Aj reci šta je ahaha. Ti umeš da slikovito obrazložiš mišljenje a mene baš zanima zašto je ovo što je Taibbi napisao o bože o gospode.
    izvinjavam se, komentar nije upucen taibiju nego intercept-u.

ne mogu da verujem koji je karambol u grinvoldovoj organizaciji. bukvalno mi je sokantno kako je novinska organizacija koja je nastala na talasu asandzovih i snoudenovih otkrovenja uspela da se tako ekspresno i korporativno zagovna.

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sat Jun 13, 2020 6:49 pm

ovo je vise za neki medijski topik (ali mozda i nije) imam da prijavim da sam kinda zavoleo matt christman-a iz chapo trap house-a tokom protesta USA - США - SAD - Page 36 1143415371

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 7:11 pm

Летећи Полип wrote:Na B92 kažu da će da skidaju i Mućke. Hvala, gospodo liberali.  USA - США - SAD - Page 36 2304934895

Na šta liče naslovi na B92 USA - США - SAD - Page 36 1090578128  Nisam tamo baš dugo zalazio.

Ima nešto i za Paćeta.

Podugačka je lista serija koje bi se mogle označiti kao "politički nekorektne", a britanski mediji nagađaju kako će nakon uklanjanja epizode kultne humoristične serije "Fawlty Towers", u kojoj komičar Džon Kliz Hitlera, sledeća na meti biti još jedna serija koja je obeležila britanski humor.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jun 13, 2020 7:21 pm

u kojoj komičar Džon Kliz Hitlera

hitleram, hitleraš, hitlera
    hitleramo, hitlerate, hitleraju

hitlerah...
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jun 13, 2020 7:39 pm

Mislim, uopšte mi ne smeta ovo cenzurisanje. Bože moj, pa Mein Kampf može svuda da se nadje, a kamoli britanski sitkomi. Problem je što nemaju ništa da ponude kao zamenu.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 13, 2020 7:51 pm

Ja mislim da je to sve prašina u oči maskirana u mrvice sa stola.

"Na vam ove gluposti, nećete dobiti ništa bitno (pare, između ostalog)".
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jun 13, 2020 7:53 pm

Više jedan
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jun 13, 2020 7:53 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Ja mislim da je to sve prašina u oči maskirana u mrvice sa stola.

+1000

Baš htedoh da napišem. Nije u pitanju ni puritanizam ni fanatizam, već naprosto zamazivanje očiju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Joó János

Post by Joó János Sat Jun 13, 2020 7:56 pm

dobro to sve o cemu pricamo su uglavnom corporate hr departments-i. nisu oni nikakva vododelnica nego reaguju kako umeju u okviru svoje logike. drugim recima who cares.

_____
    Santa Dog's a Jesus Fetus
    Has no presents
    Has no presence
    In the future
    In the future
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jun 13, 2020 7:57 pm

Pa to. Foliranti.

_____

паће

Post by паће Sat Jun 13, 2020 8:02 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Ja mislim da je to sve prašina u oči maskirana u mrvice sa stola.

А јесу глупости, више не умем ни да испратим шта су све наређали и колико пута су мењали причу. Важно да се пичи оштро и без везе и антипротивно. Понестаће им деце.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Jun 13, 2020 8:20 pm

Vasa Čokrljan wrote:Ovo imam da kažem kao osvedočeni SJW i liberal snowflake: pun mi je kurac anglosaksonskog puritanskog iživljavanja i spaljivanja veštica. Nisu čak ni fanatici najgori. Najgore mi je kad kažeš "pa dobro, možda ne treba podržavati cenzuru filmova od pre 80 godina, valjda ljudi mogu da izvedu i sopstvene zaključke o filmu", i onda ti ovi manje radikalni odgovore da ne umeš da gledaš širu sliku, da su to, eto, simptomi većeg sukoba i da ne treba cepidlačiti oko detalja. Nisu to detalji, to je mob rule u kulturi, koji predvode ljudi bez duha i smisla za humor i koji žive od postrojavanja drugih ljudi jer ne umeju ništa bolje.
    Meni to smeta iz drugog ugla. Taibbi piše da je novi editor NY Timesa, pošto je mob rule smenio starog, rekla “ako bilo kome zasmeta nešto što hoćemo da objavimo, zovite me”. Meni je ovo kolektivno vodjenje novina put u cenzuru a la 1945  kada štamparija odbija da štampa glasnik Demokratske stranke (pričam o posleratnoj Jugoslaviji).
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jun 13, 2020 8:28 pm

nisam gledao Mucke deceniju, a i nesto se ne secam epizoda nego samo scena- zasto da zabrane? Kazu Paki?

_____
    ????

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 2:26 pm