the cop that killed george floyd was the same cop that killed my cousin (a native american man) about 10 years ago... why was he allowed to get away with this multiple times
— hannah (@hannahjjjjo) May 26, 2020
USA - США - SAD
- Post n°126
Re: USA - США - SAD
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°127
meh... imam i više nego dovoljno, doneo sam masu Politikinih Zabavnika.Erős Pista wrote:Eto Gargamelu jos jedan citat za kolekciju.
ali me podseti, moram ponovo pogledati. hvala.
- Guest
- Post n°128
Ономад сам дрпио пикслу из кабинета Ивице Дачића. Био ми после дуго мерак да тресем пепео у нешто на чему пише "Социјалистичка Партија Србије".Vilmos Tehenészfiú wrote:Mr.Pink wrote:oces kontekst za pljacku skupstine?
to je pre svega ,,narodna skupstina,,
Takoe. Zato je zapaljena, jer ne sluzi narodu. To je OK, i rekao sam iz prvog puta da je OK.
Ampak, sto bi rekli braca Janezi, ona fotelja koja je iznesena iz skupstine prilikom paljevine ne sluzi narodu, ona sluzi partikularnom dupetu da se spusti na nju. Zato nije OK ukrasti fotelju iz skusptine i opravdati taj cin pravednim gnevom.
- Post n°129
Wut wut
Zapaljena jer nije sluzila narodu
Odnosenje fotelja gajbi radi na svim nivoima, pogotovo simbolickom
Nazivati to pljackom je apsursno
Zapaljena jer nije sluzila narodu
Nazivati to pljackom je apsursno
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°130
drzte se teme jebala vas skupstina i 5 oktobar i milosevic da vas jebo
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°131
Jebote ko optereceni ste, ne mozete da se suzdrzite i odete na jednu od deset tema za to
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°132
videcu tebe u nasim godinama
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°133
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°134
No Country wrote:
Ономад сам дрпио пикслу из кабинета Ивице Дачића. Био ми после дуго мерак да тресем пепео у нешто на чему пише "Социјалистичка Партија Србије".
Vazda si panker bio.
Mr.Pink wrote:Wut wut
Evo ga jos jedan omatoreli panker.
- Post n°135
disident wrote:Da oce dobri bogo da nas resi jednog smrdljivog priglupog rasistickog smeca , svecu bi mu pripalio
Umesto sto se molis bogu na ovom levicarskom foromu gde Boga njet, ajde PPPolako na izvor da se macujes sa mustangom. Nemo si sisa.
- Post n°136
Gargamel wrote:aha... individualna motivacija je manje bitna, pa je krađa patika politički čin borbe protiv [dodati po želji omiljenog monstruma]. da li se time individua oslobađa odgovornosti?erős paprika wrote:i naravno da je pljacka u ovakvim protestima uvek politicki cin i mimo neke jasne subjektivizacije pocinioca.
pa da te obradujem ne oslobadja ih odgovornosti ni za kamenovanje policije. mislim ovo su neredi obespravljenje, siromasne i sistematski utucene zajednice. dok ti ovde belezis recke ljudima neki beleze recke sistemu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°137
znaci da sumiramo: policajac fasista udavi coveka i nije mu izgleda ni prvina i onda se zahteva od njegovih zrtava da pokazu uzdrzanost i lamentira se nad opljackanim trznim centrima. mislim vise je smisla imalo plakati nad salovom picerijom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°138
Gargamel wrote:
neki su frustrirani jer im nije popušilo prethodne noći
WTF šta ti pišeš jbte, idi ubi se
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°139
this officer assaulted a 14 year old, his name is elijah tufono. this is where we’re at now, officers assaulting kids, THIS OFFICER ASSAULTED 14 YEAR OLD, ELIJAH TUFONO. SAY HIS NAME, SPREAD THE WORD #BlackLivesMatter pic.twitter.com/ZmrkQeaN7j
— chy ᵇˡᵐ (@DARKLANTSOV) 28. мај 2020.
- Post n°140
erős paprika wrote:znaci da sumiramo: policajac fasista udavi coveka i nije mu izgleda ni prvina i onda se zahteva od njegovih zrtava da pokazu uzdrzanost i lamentira se nad opljackanim trznim centrima. mislim vise je smisla imalo plakati nad salovom picerijom.
Ne brte, imas policijsku stanicu i Target pored. Udri na policijsku stanicu, pali nema problema. Ostavi Target na miru, nije ti Target kriv.
- Post n°141
recke me ič ne interesuju. s tim da meni kamenje po pandurima nije neki problem. hebem li ga, protesti protiv policijske brutalnosti i to je deo posla za panduraciju.erős paprika wrote:pa da te obradujem ne oslobadja ih odgovornosti ni za kamenovanje policije. mislim ovo su neredi obespravljenje, siromasne i sistematski utucene zajednice.
kako bilo... ono što je ovde prilično izraženo među svima levo od centra je infantilizacija afro-američke populacije - tretira ih se k'o da su deca koja ne umeju razmišljati svojom glavom, koja ne snose odgovornost za bilo šta bilo kada. to je jedna od stvari u kojima su ovdašnji konzervativci u pravu.
mislim... stoji da je u pitanju obespravljena, siromašna, i utučena zajednica. i ovi protesti su većim delom odraz toga. ali nisu u pitanju tinejdžeri koji ne znaju šta rade, niti ih treba tako tretirati.
- Guest
- Post n°142
Не разумем око чега се расправљате? Да, практично не постоји иоле масовнији конфликтан протест а који се не претвори, неким делом, и у прилику за пљачку. Ономад сам спекулисао да су клинцима из предграђа посебно одвратне налицкане и прескупе радње у центру, те се праведнички гнев због срамотне игре Канакса у финалу НХЛ-а пригодно прелива на остале манифестације лажног а недосањаног сна... Бајдвеј, у тој прилици су клинци били у великој већини бели, али свакако могу да се подведу под ову твоју дефиницију обесправљених, сиромашних и утучених.
Данас не мислим више тако. Разбијање излога и дрписање су напросто део укупне иконографије тога, као нпр. преврнути полицијски аутомобили или сузавац. Нема ту ништа идеолошки, ни да се брани ни да се напада.
Данас не мислим више тако. Разбијање излога и дрписање су напросто део укупне иконографије тога, као нпр. преврнути полицијски аутомобили или сузавац. Нема ту ништа идеолошки, ни да се брани ни да се напада.
- Post n°143
Raspravljamo se vizavi normalizacije kradje tokom nereda. Znamo da se dogadja, ne zelimo da, kao sto bi rekao Mr Pink, tu kradju dozivimo kao simboliku koja sljaka po vise osnova. Ako si mangup, i ako ti je dosta svega, sistem ti ne da da se kreativno iskazes, kreni brate na ono sto simbolizuje taj sistem i udri. 4K televizor ne simbolizuje nista.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°144
Пљачка у нередима је баш као и пљачка у рату - опортунизам. С тим што ова друга зна да се развије и у огроман бизнис.
Ед: ниси у праву да 4К ТВ или чувене "најке за Косово" не симболизују ништа. Симболизују глад.
Ед: ниси у праву да 4К ТВ или чувене "најке за Косово" не симболизују ништа. Симболизују глад.
Last edited by No Country on Fri May 29, 2020 2:59 am; edited 1 time in total
- Post n°145
Pljacka u neredima je lakmus papir test od kakvog si materijala napravljen, isto kao i u ratu.
- Guest
- Post n°146
Па мислим браво. Кад прође зараза, па кад следећи пут уђеш у пун трамвај предлажем ти да им одржиш један говор гледе моралне нискости џепарења. Мислим, сва је шанса да у гужви неко управо бунари...
Не разумем. Оћеш да се бијеш са полицијом? Оћеш. (а факат и треба) Е па јеби га, неко ће да разбија излоге и шанира. Баш као што ће неко други да разбије главу. То је просто тако.
Не разумем. Оћеш да се бијеш са полицијом? Оћеш. (а факат и треба) Е па јеби га, неко ће да разбија излоге и шанира. Баш као што ће неко други да разбије главу. То је просто тако.
- Post n°147
Pa ne, fora je u tome sto su ti sto su upali u Target, da promene imovinsko svojinsko stanje 4K televizora, usli tamo zato sto nece da se sibaju sa policijom, policija oce da uzvrati a to ume da boli.
Ili ajde da ti objasnim nesto sa pricom iz 1991, posto ti samo reference iz tog doba razumes. Bila neka sorka sa policijom u gradu devetog marta 1991, ne znam, dal' si cuo. Ja se vracam kuci i kod mene u kraju (znaju Vasa i kapetanm gde je to, a tebe uverevam da je prilicno daleko od centra grada) vidim obijenu trafiku. Jel mozes da mi odgovoris na prosto pitanje kakve to veze ima sa sibanjem sa policijom? Uzmi u obzir da je 1991 i da se nemastina koju pamtis iz 1993 jos uvek nije dogodila, tako da kradja Ronhila iz trafike jos uvek nije simbolizovala glad.
Ili ajde da ti objasnim nesto sa pricom iz 1991, posto ti samo reference iz tog doba razumes. Bila neka sorka sa policijom u gradu devetog marta 1991, ne znam, dal' si cuo. Ja se vracam kuci i kod mene u kraju (znaju Vasa i kapetanm gde je to, a tebe uverevam da je prilicno daleko od centra grada) vidim obijenu trafiku. Jel mozes da mi odgovoris na prosto pitanje kakve to veze ima sa sibanjem sa policijom? Uzmi u obzir da je 1991 i da se nemastina koju pamtis iz 1993 jos uvek nije dogodila, tako da kradja Ronhila iz trafike jos uvek nije simbolizovala glad.
- Guest
- Post n°148
Страдали су и излози у Маршала Тита 9. марта, мислим да смо имали и пар снимака. Енихау, свађамо се око баналности: јесте, наћи ће се неко да користи гужву, и тај неко свакако није морални узор. Не видим разлог за причу. Овде је прича о момку кога је полицајац убио коленом, дуго, мирно, пред камером. Можемо да причамо зашто се то дешава, и зашто баш у Америци. А то што ће некакав полусвет да дрпише... о томе заиста нема богзна шта да се каже. То је статистика.
- Guest
- Post n°150
Jel valja ovako?Vilmos Tehenészfiú wrote:erős paprika wrote:znaci da sumiramo: policajac fasista udavi coveka i nije mu izgleda ni prvina i onda se zahteva od njegovih zrtava da pokazu uzdrzanost i lamentira se nad opljackanim trznim centrima. mislim vise je smisla imalo plakati nad salovom picerijom.
Ne brte, imas policijsku stanicu i Target pored. Udri na policijsku stanicu, pali nema problema. Ostavi Target na miru, nije ti Target kriv.