Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

ficfiric

Crna Gora - Page 33 Empty Re: Crna Gora

Post by ficfiric Wed Sep 02, 2020 6:28 pm

ćaća wrote:Što je glasanja tiče, mogla bi se uvesti jedna izborna jedinica za dijasporu, koja bi birala manji broj poslanika.

Ali postoje i predsednicki izbori. Hrvati imaju problem zbog Hercegovaca - na svakim predsednickim izborima HDZ-ov kandidat u startu ima obezbedjenu prednost. U slucaju CG, ta prednost bi bila drasticno veca. Tesko da bi gradjanii CG moogli da je iznivelisu.

Ok je da dijaspora ima sto vise prava ali nije u redu da zbog dijaspore gradjani drzave izgube mogucnost da biraju sebi vlast. Ovo je ipak ekstremni slucaj

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Wed Sep 02, 2020 6:33 pm

Albin Ćeman, potpredsjednik Demokrata i kandidat za poslanika na listi koalicije "Mir je naša nacija":
    Ukoliko bi sagledali strukturu biračkog tijela u gradovima poput Nikšića, Podgorice, Budve i Kotora, kaže Ćeman, izvukli bi zaključak da u tim sredinama opoziciono biračko tijelo u manjem dijelu čine ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi.

"U Podgorici su od ukupno 122.249 važećih glasova opozicione koalicije osvojile 71.094 ili 58,15%. Na državnom popisu stanovništva iz 2011. godine u Podgorici ima 23,2% građana koji su se izjasnili kao Srbi, što najbolje pokazuje da su u ovom gradu opoziciju dominantno glasali Crnogorci i pripadnici drugih nacionalnosti. Ista stvar je i u Nikšiću u kojem imamo 25,3% Srba i 63,7% Crnogoraca, a gdje su tri opozicione koalicije od 48.184 glasova osvojile 26.939 glasova, odnosno 55,9% glasova. Takođe, u Budvi je opozicija osvojila 8.905 glasova od ukupno 14.054 važećih listića, a što je 63,3%, dok je strukturu stanovništva, između ostalih, čini 37,7% Srba i 48,2% Crnogoraca."
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/465811/ceman-dps-pobjedu-opozicije-predstavlja-kao-poraz-crnogoraca-analiza-kaze-drugacije
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Sep 02, 2020 6:35 pm

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Sep 02, 2020 6:41 pm

Talason wrote:

poprilično gej forum

Meni se izgleda ne da Crna Gora - Page 33 3363120308

Kakvo saopštenje, Amflohijev radni vijek zaista jeste rudnik užasnih izjava i djela, za tri života da ga se citira i podjeća na njegova zla ali ton ovog saopštenja me prilično udaljava od bad and ugly kurca.

"Novi lider Demokratskog fronta i njegov duhovni i politički otac, mitropolit Amfilohije (uz Ahmadinedžada i Daku Davidovića) optužili su aktuelnu vlast na čelu sa DPS, da ovih dana kreira međunacionale provokacije, odnosno napade na pripadnike islamske vjere i njihove objekte u Pljevljima.

Ovu optužbu najoštrije odbacujemo i smatramo je za sramno prebacivanje odgovornosti za konstantno potpirivanje međunacionalnih i međuvjerskih sukoba, koje upravo dolazi sa adrese političkog bloka na čijem je čelu Krivokapić i ideologije velikosrpskog nacionalizma čiji je duhovnik Mitropolit. Oni po zadatku tragove tuđih, njima bliskih službi, pripisuju crnogorskim bezbjednosnim organima. Optuživati DPS i Đukanovića za nepočinstva kao ova u Pljevljima, bilo bi isto kao optužiti Ben Guriona za Aušvic.

Podsjećamo javnost i Amfilohija da je u crkvi na Sinjajevini, avgusta 2014, rekao za pripadnike islamske vjeroispovijesti da su 'lažni ljudi, sa lažnom vjerom' i da je 'duhovna smrt' koju su širili po Crnoj Gori 'strašnija od ubijanja'.

Ubijeđeni smo da su huligani koji napadaju ovih dana građane islamske vjere, zadojeni mržnjom poniklom na ovakvim i sličnim “duhovnim” učenjima mitropolita Amfilohija. Uostalom, svjedočili smo u prošlosti, šta se dešava kada se nacionalističko, ksenofobno i fašističko učenje sprovede u praksi.

Ovih dana i bivši lider DF Andrija Mandić je izašao iz ilegale da bi javnost prosvijetlio kako je vlast za uličarske incidente nabavila čak i mantije da bi glumila sveštenstvo, i majice da bi se pretvarali da su simpatizeri DF-a. To je isto kao da je rekao da se neko od naših još 2014. maskirao u Amfilohija i izgovorio one otrovne riječi bratomržnje, kako bi on rekao, na Sinjajevini, ali i na drugim mjestima, kuda god prođe sa svojom mantijom.

Možda se profesoru Krivokapiću ne može ni zamjeriti, jer on priča samo ono što mu poture. Ali može to što je pristao na ulogu lutke na koncu koju povlače kad i kako im se svidi.

Pozivamo Mandića da u dogovoru s Bečićem koji će mu uskoro biti formalni šef, organizuje svoje mlade i najavljene straže ovoga drugoga za zaštitu imovine Islamske zajednice u Pljevljima, da pohvataju počinioce i dokažu svoje bolesne optužbe.

Bit će ipak da su oni, odvojeno ili zajedno najnovije napade organizovali da bi Dritanu pokazali koliko stvarno vrijedi njegova riječ izgovorena u Pljevljima, i gdje mu je mjesto.

Zato zahtijevamo od državnih organa da zaštite mir i imovinu pripadnika manjinskih naroda i svih građana, da otkriju počinioce i prekinu ovu perfidnu igru u kojoj, kao u Pljevljima, pod okriljem noći napadaju ljude, a danju ih 'brane', da bi, uz sve ostalo, dali povoda svojim vođama za diskreditaciju naše vlasti i naše partije", navode iz DPS-a.

Treći bold je nelogičan, amaterski sročen, valjda se pokazivanje koliko vrijede Dritanove riječi  radi nakon što ga 100% pridobiju.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Sep 02, 2020 6:42 pm

Talason wrote:slabije se prenosi korona auto litijama
    da znam, al kad si jednom vec imao auto protest u scenariju bez korone onda tesko mozes pravdati auto litiju koronom.

kao u onom vicu o vidri i zecu Crna Gora - Page 33 1233199462

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Sep 02, 2020 6:43 pm

elem, jel zna neko ko je ovaj govnarko ?

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Sep 02, 2020 6:46 pm

Bivši mladolider SDP-a i takođe bivši potpredsednik opštine Budva.

Diplomirani politikolog

Potpredsjednik Opštine

Ljubomir Filipović je rođen 26.09.1984 godine u Kotoru. Osnovnu školu "Stefan Mitrov Ljubiša" i gimnaziju "Danilo Kiš" završio je u Budvi.

Diplomirao je 2009. na fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu,. Položio je sve ispite i priprema magistarsku tezu na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica.

Za vrijeme školovanja od 2001. do 2004. godine radio je u turizmu. Od 2011. do 2012. je radio u Generalnom sekretarijatu Socijaldemokratske partije i kao saradnik poslaničkog kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore.

Predsjendik je Foruma mladih SDP-a Budva, član predsjedništva i glavnog odbora Foruma mladih SDP-a Crne Gore i u menadžerskom je timu partije za budvanski odbor. Član je medijskog pula SDP-a.
    Predsjednik je Unije evropskih federalista Crne Gore i član federalnog komiteta Unije evropskih federalista na nivou Evrope. Član je političkog biroa Skupštine evropskih regija.

Posjeduje značajno iskustvo u nevladinom sektoru i aktivno je učestvovao u društvenom i kulturnom životu grada kao direktor Budvanskog ekološkog festivala i član radne grupe za pripremu budvanskog karnevala.

Oženjen je Marijom i otac je Nade.
    Izvor: Google keš sajta opštine Budva

Sad je šatro nezavisni analitičar.

Last edited by rumbeando on Wed Sep 02, 2020 6:52 pm; edited 2 times in total
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Wed Sep 02, 2020 6:50 pm

bas russiagate-uje za sve pare

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 6:53 pm

boomer crook wrote:nije ovo samo milo vec cemo videti koliko je u stanju df da kontrolise svoju koaliciju. mislim ne radi se ovde o tome da se samo dritan odbije od df vec da se i delu df ponudi izazovan scenario srbovanja.
    Ма дабоме, ако не засрбују - шта су који курац кречили? Сврби та ствар, то им је бре комплетан светоназор, а сад треба да га се шатро одрекну?
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Wed Sep 02, 2020 7:02 pm

No Country wrote:
    boomer crook wrote:nije ovo samo milo vec cemo videti koliko je u stanju df da kontrolise svoju koaliciju. mislim ne radi se ovde o tome da se samo dritan odbije od df vec da se i delu df ponudi izazovan scenario srbovanja.
    Ма дабоме, ако не засрбују - шта су који курац кречили? Сврби та ствар, то им је бре комплетан светоназор, а сад треба да га се шатро одрекну?

Pavle Levijatan Bihalji u sakou Crna Gora - Page 33 4101625831

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 02, 2020 7:04 pm

Crna Gora - Page 33 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 02, 2020 7:19 pm

ficfiric wrote:
    ćaća wrote:Što je glasanja tiče, mogla bi se uvesti jedna izborna jedinica za dijasporu, koja bi birala manji broj poslanika.

Ali postoje i predsednicki izbori. Hrvati imaju problem zbog Hercegovaca - na svakim predsednickim izborima HDZ-ov kandidat u startu ima obezbedjenu prednost. U slucaju CG, ta prednost bi bila drasticno veca. Tesko da bi gradjanii CG moogli da je iznivelisu.

Ok je da dijaspora ima sto vise prava ali nije u redu da zbog dijaspore gradjani drzave izgube mogucnost da biraju sebi vlast. Ovo je ipak ekstremni slucaj

Ali cekaj, otkud znas da bi svi CGorci u Srbiji glasali isto?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 02, 2020 7:33 pm

„Juče sam bio u Pljevljima, nemili događaji i sinoć su se ponovili, ali šta ćete, mi nikada nismo ni izašli iz 90-ih, mi smo prvi put u svojoj istoriji promijenili vlast prije tri dana, ako je neko mislio da će se to desiti uz ruže, aplauze i fanfare, to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava ali ja ovdje vidim i ruku vlasti“, kazao je Dritan Abazović o incidentima u Pljevljima
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 8:04 pm

Види, и овај се Дритан заглавио у 90-тим? Како то, како то? А тако млад...
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Sep 02, 2020 8:06 pm

pominje i neku ruku vlasti Crna Gora - Page 33 1399639816

_____
    ????
    Margit Savović

Post by Margit Savović Wed Sep 02, 2020 8:10 pm

Samo smo Bradilko i ja verovali, dok su svi drugi mračili. Crna Gora - Page 33 4101625831Crna Gora - Page 33 4101625831Crna Gora - Page 33 4101625831

U nedelju sam do pola dana bila u BG i vriskala od procenata izlaznosti. Slećem u TV i onda se desio onaj vremenski jaz kada nije bilo apdejta o izlaznosti. Prošli smo autom pored jednog BM, 15 ljudi čeka da glasa! Haos! 

Moje selo je dominantno hrvatsko. Zapravo, HGI je osnovan u mom selu. Uveče pričam sa nekoliko drugara i čujem da su glasali što za Srbe, što za Bečića, što za Dritana. To se nije ranije dešavalo. Ljudima je preselo. Oni jasno artikulišu da ovde u policiju ne možeš da se uzdaš. Da “pravdu” dobijaš vaninstitucionalno ako imaš rodjaka u Kavačima. Drugo, ovde su se mnogi zadužili da opreme apartmane pod pritiskom tržišta, a onda imaš i četvoročlane porodice gde su svo četvoro u različitim strankama (DPS, SDP, HGI i SD) u zavisnosti koje državno preduzeće kontroliše koja stranka. Nakon što su proglašeni rezultati, mojim komšijama Hrvatima je laknulo što nemaju jedan mandat koji bi Milu obezbedio većinu. 

Bila sam i do HN. Srbuje se level max. Vijore se trobojke i peva ona srpska verzija Oj Lijepa Majska Zoro. Jebiga. HN je uvek bio takav, premda je i povelik gradić i dobar broj ljudi je glasao za Dritana. Zapravo, za Milov pad je neposredno zaslužan Dritan koji je otkinuo glasove DPS u Podgorici najpre, a onda u HN i u Kotoru. 

Pričam sve vreme sa svim ljudima i oseća se optimizam i vera u novu vlast da će povratiti državu narodu i da će smeniti načelnike iz uprave policije najpre. Ako nova vlast makar i pod pritiskom bude održavala narativ da je ovo zajednička pobeda svih narodnosti i da je zajednički neprijatelj lopovska hulja to može biti dobra stvar. Mnogo je važan kolektivni zanos za progres države. Mi smo to imali 45-te jer smo imali zajednički ponos i pomalo 2000-te, ali su nas naši lopovi izjebali. Crnogorcima držim palčeve da imaju više sreće!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 8:15 pm

Ne bi 1 HR mandat pogurao Mila do 41, samo bi taj jedan mandat bio oduzet DPSu i dat ovoj većoj HR stranci da je prešla cenzus.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 8:17 pm

Mór Thököly wrote:„Juče sam bio u Pljevljima, nemili događaji i sinoć su se ponovili, ali šta ćete, mi nikada nismo ni izašli iz 90-ih, mi smo prvi put u svojoj istoriji promijenili vlast prije tri dana, ako je neko mislio da će se to desiti uz ruže, aplauze i fanfare, to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava ali ja ovdje vidim i ruku vlasti“, kazao je Dritan Abazović o incidentima u Pljevljima

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 02, 2020 8:18 pm

Ja nisam 100% verovao da je bas sad nastupio taj momenat, ali sam ljudima poodavno vec pisao ovde da je Milov vakat na izmaku. Setice se Crna Gora - Page 33 1143415371

Znao i "znao" sam da vise nema podrsku Anglosaksonaca kakvu je imao, pa sam izveo zakljucke...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 8:22 pm

ovde izgleda samo ja ne verujem da je milo izgubio izbore

btw Đakmane, nadam se da me nisi shvatio ozbiljno po pitanju autolitija & korone
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 02, 2020 8:23 pm

Ne znam za izbore, ali vlast je polako pa-pa
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Sep 02, 2020 8:30 pm

Mór Thököly wrote:Ali cekaj, otkud znas da bi svi CGorci u Srbiji glasali isto?

Ma, i da ne glasaju. Mislim da je lose da u nekoj zemlji glasa dvocifren procenat dijaspore. Prosto, ne zive tu, nemaju dovoljno informacija, ne znaju kako izgleda svakodnevica, sta su problemi. Da ne pricam da cesto znaju biti u fazonu: - To braco, jebite majku XY-u, uz vas smo,

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Wed Sep 02, 2020 8:33 pm

"LIDERI OVOG BLOKA JEDNOGLASNI U STAVU DA JE ON OTVOREN I ZA DRUGE PARTIJE SLIČNIH PROGRAMSKIH OPREDJELJENJA"

DPS: Održan sastanak sa koalicionim partnerima, dogovoreno zajedničko djelovanje u okviru saveza za evropsku CG

"Na inicijativu Demokratske partije socijalista Crne Gore u Podgorici je održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI"

U Podgorici je danas, na inicijativu DPS-a, održan sastanak na kom su pored lidera DPS, učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI.

U saopštenju DPS-a ističe se da je na sastanku jednoglasno dogovoreno zajedničko djelovanje ovih partija u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru.

"Na inicijativu Demokratske partije socijalista Crne Gore u Podgorici je održan sastanak sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI. Polazeći od ostvarenih rezultata na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta, na sastanku je jednoglasno dogovoreno zajedničko djelovanje ovih partija u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, koji će biti posvećen očuvanju tekovina i temeljnih vrijednosti po kojima je naša zemlja danas prepoznatljiva, i doprinositi demokratskom i ekonomskom razvoju i dostizanju evropskog kvaliteta života naših građana", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kažu da su lideri ovog bloka jednoglasni u stavu da je on otvoren i za druge partije sličnih programskih opredjeljenja "ali kao i za sve progresivne društvene snage i pojedince koji su spremni da u novonastalim okolnostima u kojima može biti ugrožena nezavisnost i samostalnost Crne Gore doprinesu ostvarenju zajedničkih strateških evropskih ciljeva."

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/465867/dps-odrzan-sastanak-sa-koalicionim-partnerima-dogovoreno-zajednicko-djelovanje-u-okviru-saveza-za-evropsku-cg

Spomenute stranke ukupno imaju 38 poslanika, nema SDP-a koji drži dva, a bio je u opoziciji i u prethodnom parlamentu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 02, 2020 8:34 pm

Janko Suvar wrote:pominje i neku ruku vlasti Crna Gora - Page 33 1399639816
    Па у праву је, код њих се власт није мењала од краја 80-тих. Не рачунајући "унутрашње" промене.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Sep 02, 2020 8:34 pm

Jbg, ne znam, nek rese to kako oce, ali dvojno drzavljanstvo bi svakako bilo fer

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 3:56 am