Crtica iz kliničkog centra:
2 lekara sa simptomima javila se na testiranje. (Jedan je morao da poteže kontakte da bi ga testirali, jer nije imao veliku temperaturu, isprva, kasnije jeste)
Ime jednog se odmah pojavilo u centralnom registru testiranih (kome je pristup ograničen i uz pass, ali imam info iz prve ruke), sa statusom "uzet uzorak" a zatim i koji dan kasnije "pozitivan".
Ime drugog lekara, njegovog kolege, testiranog istog dana - nikad se nije pojavilo u registru. Javljeno mu je telefonom da je pozitivan i to je to. Za zvaničnu statistiku -ne postoji.
Druga crtica -koleginicin prijatelj se testirao, sedmi dan nema rezultata. Toliko se nije čekalo ni u vrhuncu u aprilu.
Virus
- Post n°701
Re: Virus
Tihajeza tamo:
- Guest
- Post n°702
Bendegúz Somogyi wrote:Travellers from the six Western Balkan countries – Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, North Macedonia, Montenegro and Serbia – will be the first third-country citizens eligible to travel to the Schengen Area, on July 1, after over three months of a total border closure of the block for non-EU/EEA travellers.
The European Commission has presented today its recommendation to the Schengen Area Member States and the Schengen Associated States to prolong the temporary restriction on non-essential travel into the EU until June 30, 2020, and at the same time to lift travel restrictions partially and gradually depending on set objective criteria per each third-country.
As a result, the Commission has recommended lifting the entry ban on Western Balkan citizens on July 1, given that the situation related to the virus in these countries is similar or better than in the EU.
Ylva Johansson, EU Commissioner for Home Affairs, presenting the proposal, noted that following the lifting of all internal border checks inside the Union, the Commission is recommending a clear and flexible approach towards removing travel restrictions to the EU starting on July 1.
“International travel is key for tourism and business, and for family and friends reconnecting. While we will all have to remain careful, the time has come to make concrete preparations for lifting restrictions with countries whose health situation is similar to the EU’s and for resuming visa operations,” she said.
Since the internal borders will be abolished on June 15, the Commission recommends to the Member States to coordinate on their decisions on lifting travel restrictions for third-country citizens.
The Commission recommends the following objective criteria for the Member States, when drafting the list of countries, the citizens of which may visit the EU after July 1:
- epidemiological situation and coronavirus response in that country,
- the ability to apply containment measures during travel, an
- whether or not that country has lifted travel restrictions towards the EU.
It also insists that restrictions should be lifted first with countries where the epidemiological situation is similar to the EU average and where sufficient capabilities to deal with the virus are effective and remain valid for countries whose situation is worse than in the EU.
https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-opens-its-borders-for-western-balkan-citizens-on-july-1/
- Guest
- Post n°703
rumbeando wrote:Tihajeza tamo:
Crtica iz kliničkog centra:
2 lekara sa simptomima javila se na testiranje. (Jedan je morao da poteže kontakte da bi ga testirali, jer nije imao veliku temperaturu, isprva, kasnije jeste)
Ime jednog se odmah pojavilo u centralnom registru testiranih (kome je pristup ograničen i uz pass, ali imam info iz prve ruke), sa statusom "uzet uzorak" a zatim i koji dan kasnije "pozitivan".
Ime drugog lekara, njegovog kolege, testiranog istog dana - nikad se nije pojavilo u registru. Javljeno mu je telefonom da je pozitivan i to je to. Za zvaničnu statistiku -ne postoji.
Druga crtica -koleginicin prijatelj se testirao, sedmi dan nema rezultata. Toliko se nije čekalo ni u vrhuncu u aprilu.
Meni je lekarka sa onkologije rekla da je čekala rezultate testa 12 dana, sredinom aprila.
- Post n°704
https://nova.rs/drustvo/grcka-ipak-otvorila-granice-pusteni-srpski-turisti/
Vlada Grčke donela je kasno večeras odluku da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.
Naš konzul u Atini Milan Vukosavljević uspeo je da izdejstvuje da se granični prelaz Promahonas, odnosno Kulata otvori za naše turiste koji čekaju ceo dan.
Kako “Novosti” saznaju naši turisti polako prelaze granični prelaz i kreću se ka letovalištima.
Kako smo saznali Vlada Srbije bi trebalo sutra u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.
(Izvor: Večernje novosti)
Vlada Grčke donela je kasno večeras odluku da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.
Naš konzul u Atini Milan Vukosavljević uspeo je da izdejstvuje da se granični prelaz Promahonas, odnosno Kulata otvori za naše turiste koji čekaju ceo dan.
Kako “Novosti” saznaju naši turisti polako prelaze granični prelaz i kreću se ka letovalištima.
Kako smo saznali Vlada Srbije bi trebalo sutra u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.
(Izvor: Večernje novosti)
- Post n°705
Ama ne može. Ruše Šengen.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°706
Drugar mi pre nekoliko dana bio u Segedinu, doneo 4kg sira. Nisu mu na granici rekli ništa o rušenju Šengena.
- Post n°707
Naravno da može svaka država da postavi kontrolu na granici, bez obzira na Šengen. Francuzi su tokom celog perioda vanrednog stanja kontrolisali granične prelaze.
- Post n°708
Marius Lăcătuș wrote:Ama ne može. Ruše Šengen.
Који Шенген? То је престало да постоји човече, најављивали су враћање али се није десило.
- Post n°709
Nino Quincampoix wrote:Naravno da može svaka država da postavi kontrolu na granici, bez obzira na Šengen. Francuzi su tokom celog perioda vanrednog stanja kontrolisali granične prelaze.
I misliš da može da pušta non Šengen po svom nahođenju?
Ne bih se baš kladio. Druga stvar je unilateralna zabrana ulaska.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°710
Preporuka je. Preporuka. Shengen bi se "srusio" da neko u njemu pocne u svoju zemlju da prima drzavljane zemalja koje nisu na "belom sengenu" - bez viza.
- Post n°711
Srbin u grcku na more boc
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°712
U Sengenu postoji formalno 6-mesecno vanredno preuzimanje kontrole nad svojom granicom bez obzira na širi okvir, nije sad prvi put iskorišćeno.
- Post n°713
ali kako su navalili kao da ih džabe čeka tamo svedisident wrote:Srbin u grcku na more boc
- Guest
- Post n°714
Прва група српских туриста ушла је у Грчку пошто је касно синоћ Влада те земље дозволила прелазак бугарско грчке границе за држављане Србије. Данас се очекује и коначна одлука о даљем уласку наших грађана у Грчку преко Бугарске. Током вечери или сутра пут Грчке кренуће и аутобуси којима је јуче био отказан полазак.
РТС на грчкој граници – српски туристи неометано пролазе
https://www.rts.rs//page/stories/ci/story/3/region/3988162/grcka-bugarska-granica-srbija-turisti.html
https://www.rts.rs//page/stories/ci/story/3/region/3988162/grcka-bugarska-granica-srbija-turisti.html
- Post n°716
Bendegúz Somogyi wrote:Прва група српских туриста ушла је у Грчку пошто је касно синоћ Влада те земље дозволила прелазак бугарско грчке границе за држављане Србије. Данас се очекује и коначна одлука о даљем уласку наших грађана у Грчку преко Бугарске. Током вечери или сутра пут Грчке кренуће и аутобуси којима је јуче био отказан полазак.
Golgota i vaskrs (TAPISERIJA)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°717
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°718
majka devojcice kojoj moja zena daje casove je testirana pozitivna.
zena nije dolazila u kontakt sa zarazenom majkom ali je bila u njihovom dvoristu gde su drzani casovi
majka ima iste simptome koje je imala moja zena, nema temp ali ja pala u krevet s tim da je izgleda jace udarilo nego zenu, ova ne moze da ustane
i sad moja zena hoce da se testira ali je kovid ambulanta vracar salje da to radi privatno jer ne zadovoljava kriterijum da je tri dana imala groznicu.
i to sto sam ja rizicna grupa nikoga ne dotice. nemam simptome nikakve, boli me glava drugi dan, verovatno od ovog vremena napolju.
ovde je zaista terorizam postao poslednja opcija.
zena nije dolazila u kontakt sa zarazenom majkom ali je bila u njihovom dvoristu gde su drzani casovi
majka ima iste simptome koje je imala moja zena, nema temp ali ja pala u krevet s tim da je izgleda jace udarilo nego zenu, ova ne moze da ustane
i sad moja zena hoce da se testira ali je kovid ambulanta vracar salje da to radi privatno jer ne zadovoljava kriterijum da je tri dana imala groznicu.
i to sto sam ja rizicna grupa nikoga ne dotice. nemam simptome nikakve, boli me glava drugi dan, verovatno od ovog vremena napolju.
ovde je zaista terorizam postao poslednja opcija.
Last edited by Marius Lăcătuș on Tue Jun 16, 2020 9:56 am; edited 1 time in total
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°719
Ne znam ni šta može da radi privatno osim testa na antitela, a za to je rano.
- Post n°720
Bendegúz Somogyi wrote:U Sengenu postoji formalno 6-mesecno vanredno preuzimanje kontrole nad svojom granicom bez obzira na širi okvir, nije sad prvi put iskorišćeno.
Ali zar ta opcija može da se koristi samo da se zaustavi ulazak u zemlju (tipa Slovenija ne da Italijanima) a ne da se on dozvoli mimo politike Unije?
Ja stavljam 5 pezosa da će se noćašnja vest da će Grci danas obznaniti slobodan ulaz Srbima pokazati kao fake.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°721
Nije fejk, ljudi su počeli da prelaze tačno u 23h, i javljaju se, upravo sada, sa azurnih plaža Paralije i Lefkade.
Ne znam šta ti nije jasno u tome da se sada u Evropi ne zna koj pije a koj plaća
Ne znam šta ti nije jasno u tome da se sada u Evropi ne zna koj pije a koj plaća
- Guest
- Post n°722
Marius Lăcătuș wrote:Bendegúz Somogyi wrote:U Sengenu postoji formalno 6-mesecno vanredno preuzimanje kontrole nad svojom granicom bez obzira na širi okvir, nije sad prvi put iskorišćeno.
Ali zar ta opcija može da se koristi samo da se zaustavi ulazak u zemlju (tipa Slovenija ne da Italijanima) a ne da se on dozvoli mimo politike Unije?
Ja stavljam 5 pezosa da će se noćašnja vest da će Grci danas obznaniti slobodan ulaz Srbima pokazati kao fake.
Nema "politike Unije", ima samo "preporuka".
- Post n°723
Vasa Čokrljan wrote:Nije fejk, ljudi su počeli da prelaze tačno u 23h, i javljaju se, upravo sada, sa azurnih plaža Paralije i Lefkade.
Nisam mislio na vest da su pustili ovih 200 nejači nego da će danas otvoriti granicu za sve Srbe. Fejk njuz dok ne vidim da ulaze stvarno.
_____
#FreeFacu
- Post n°724
Дао јуче крв. Не раде тест на вирус нити на антитела, али скупљају плазму од оних који су преболели.
Иначе су у трансфузиобусу пуштали неки старији Астрал Проџекшн. Док прођоше две песме ја све завршио.
Иначе су у трансфузиобусу пуштали неки старији Астрал Проџекшн. Док прођоше две песме ја све завршио.
- Post n°725
OK oni pod terminom testirajte se privatno misle da im platis 6000 RSD za test. Fixed.
_____
#FreeFacu