Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

disident

Virus - Page 28 Empty Re: Virus

Post by disident Mon Jun 15, 2020 5:45 pm

Vasa Čokrljan wrote:Ali kakav maloumnik treba da budeš da jurneš ka granici prvog dana i još da povedeš malo dete. Obično imam saosećanja u sličnim situacijama ali ne i sad. Razmažena i glupava šabanerija koja misli da se svet vrti oko nje..
    Al sto nizi oblik zivota apeluje na nase ministarstvo da im pomogne da udju u grcku hahahahahhahahhahahaha jer su prosli toliki put i istrosili se, ima starih,malih i bolesnih.
    Sta znam, ili da vrsimo invaziju ili da dacic salje svoje specijalne jedinice starleti a oni nek izdrze dok pomoc ne stigne

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jun 15, 2020 5:54 pm

Kad je broj pacijenata na respiratoru 19.5, dakle pre 4 nedelje, prvi put pao na 15, u Srbiji je bilo 234 umrlih. Sad ih je 255, za 21 više, a broj na respiratoru je ponovo 15.

Toliko o tome da je virus slab.

U jednom trenutku, broj na respiratoru se bio spustio na svega 8 (29.5), ali ne zadugo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 5:59 pm

Marius Lăcătuș wrote:pa evo ja ne znam kako ce grci da nas puste i 1.jula

da li zemlja članica šengena može unilateralno da odluči da pusti državljane kojima je zabranjen ulaz u EU

a EU nas je odjebao i mi ne možemo u EU do daljeg - nas i još 3 zemlje zapadnog balkana, smak, bosna i mislim MN.

ako kada se jednom uđe u grčku više nema pasoške kontrole, ti možeš ferijem iz igumenice u brindizi i onda dalje do berlina na primer, a isto to možeš i preko bugarske rumunije madjarske i td. zapravo ne znam, posto rumuni i bugari nisu šengen, da li na mađarskoj granici ima provere ili nema.

eto to vam je tako. raste mi sumnja da će nas pustiti. da treba treba da nismo zaslužili nismo.

Meni je bitno da se otvori Shengen do septembra, druge polovine. No, zar ne moze vec da se udje u Madjarsku?

Druga stvar, nisu valjda nase agencije zakupljivale smestaje ma osnovu usmenog obecanja, odnosno meni ovo izgleda kao jos jedan epohalni fejl ministarstva
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jun 15, 2020 6:00 pm

Kelt tamo:
    nezvanično, svodi se neka statistika u zemunskoj bolnici, ispada je samo tamo preminulo oko 180... na VMA se zahuktava kao i na infektivnoj... sve u svemu, nije dobro
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 6:02 pm

rumbeando wrote:Kelt tamo:
    nezvanično, svodi se neka statistika u zemunskoj bolnici, ispada je samo tamo preminulo oko 180... na VMA se zahuktava kao i na infektivnoj... sve u svemu, nije dobro

Samo nek se oni igraju, kao sto rekoh - ambasade se ne informišu preko novina...bice ono: kako nigde niko ne moze kad smo pobedili koronu...
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Jun 15, 2020 6:04 pm

Sa Vox92 foruma:
    Kazu pticice da ce 26.6. ponovo biti aktivirane odredjene mere ako stanje ostane nepromenjeno sto se tice broja zarazenih.

Ukoliko dodje do jos veceg porasta onda ranije.
    disident

Post by disident Mon Jun 15, 2020 6:07 pm

Mór Thököly wrote:

Samo nek se oni igraju, kao sto rekoh - ambasade se ne informišu preko novina...bice ono: kako nigde niko ne moze kad smo pobedili koronu...
    1+

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jun 15, 2020 6:16 pm

Победили смо корону ко ономад НАТО.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 6:19 pm

No Country wrote:Победили смо корону ко ономад НАТО.

Sad je bitno da svako u sebi ima jedno malo Kocobo
    Sotir

Post by Sotir Mon Jun 15, 2020 6:51 pm

Mór Thököly wrote:

Мислим да се не ради толико о повећању броја случајева, који по званичним подацима није драматично велик - већ је проблем што се ту мува и фризира. Причали смо о томе већ.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 7:21 pm

Pa da, naravno.

Post by MNE Mon Jun 15, 2020 7:39 pm

No Country wrote:Победили смо корону ко ономад НАТО.
    Viktor Černomirdin approves.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 7:42 pm

Da, moze se uci slobodno u Madjarsku.

https://www.srbija.gov.rs/vest/467742/madjarska-otvorila-granicu-za-drzavljane-srbije.php

Ok, Madjarska nema more Virus - Page 28 1399639816 ali cim udjes u HU, usao si i u Shengen.
    kondo

Post by kondo Mon Jun 15, 2020 8:12 pm

onda je taj šengen raspad, ulazi se kako i gde hoce

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 8:16 pm

Pa tu verovatno bolje rade veze dva bratska rezima...
    kondo

Post by kondo Mon Jun 15, 2020 8:39 pm

pa ne mogu da crtam da ne može tako. jel su to uveli unutrašnje granice posle korone da mi nisu javili?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    disident

Post by disident Mon Jun 15, 2020 8:40 pm

Marius Lăcătuș wrote:pa ne mogu da crtam da ne može tako. jel su to uveli unutrašnje granice posle korone da mi nisu javili?
    Zar nije bila vest da npr slovenija zabranjuje ulaz italijanima?

_____
    Pristalica krvne osvete
    kondo

Post by kondo Mon Jun 15, 2020 8:43 pm

ovde je cijenim problem u puštanju a ne u zabranjivanju

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 8:44 pm

Marius Lăcătuș wrote:pa ne mogu da crtam da ne može tako. jel su to uveli unutrašnje granice posle korone da mi nisu javili?

ti mislis da ja numem u Shengen? Znam da ne moze tako, ali...moze. Mislim, ne moze ni parlament da uvodi diktaturu u 1 zemlji EU, pa - moze.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jun 15, 2020 9:21 pm

Uopšte nisu ujednačene politike puštanja, a EK daje samo preporuke, ne naređuje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jun 15, 2020 9:24 pm

Travellers from the six Western Balkan countries – Albania, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, North Macedonia, Montenegro and Serbia – will be the first third-country citizens eligible to travel to the Schengen Area, on July 1, after over three months of a total border closure of the block for non-EU/EEA travellers.

The European Commission has presented today its recommendation to the Schengen Area Member States and the Schengen Associated States to prolong the temporary restriction on non-essential travel into the EU until June 30, 2020, and at the same time to lift travel restrictions partially and gradually depending on set objective criteria per each third-country.

As a result, the Commission has recommended lifting the entry ban on Western Balkan citizens on July 1, given that the situation related to the virus in these countries is similar or better than in the EU.

Ylva Johansson, EU Commissioner for Home Affairs, presenting the proposal, noted that following the lifting of all internal border checks inside the Union, the Commission is recommending a clear and flexible approach towards removing travel restrictions to the EU starting on July 1.

“International travel is key for tourism and business, and for family and friends reconnecting. While we will all have to remain careful, the time has come to make concrete preparations for lifting restrictions with countries whose health situation is similar to the EU’s and for resuming visa operations,” she said.

Since the internal borders will be abolished on June 15, the Commission recommends to the Member States to coordinate on their decisions on lifting travel restrictions for third-country citizens.

The Commission recommends the following objective criteria for the Member States, when drafting the list of countries, the citizens of which may visit the EU after July 1:

- epidemiological situation and coronavirus response in that country,
       - the ability to apply containment measures during travel, an
       - whether or not that country has lifted travel restrictions towards the EU.

It also insists that restrictions should be lifted first with countries where the epidemiological situation is similar to the EU average and where sufficient capabilities to deal with the virus are effective and remain valid for countries whose situation is worse than in the EU.

https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-opens-its-borders-for-western-balkan-citizens-on-july-1/
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Jun 15, 2020 9:34 pm

Najbelji cigani...
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Mon Jun 15, 2020 9:51 pm

Virus - Page 28 286371741

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to