Virus
- Post n°426
Re: Virus
Upravo smo saznali da je kolega, sprat ispod, dobio koronu a sttalno se ovuda motao. Niko ni ne nosi ni masku ni rukavice i sad je panika ko se sve njuskao s nnjim.
- Post n°427
Ovo se ponovo zahuktava? Zemlje regiona poostravaju mere?
_____
Belaj Boy
- Post n°428
Već neko vreme sam ubeđen da je neko odedio da do kraja juna mora da pŕestane epidemija. I to ne samo u Srbijikatamaran wrote:Ovo se ponovo zahuktava? Zemlje regiona poostravaju mere?
- Post n°429
Meni vise nista nije jasno...
Ne pratim, nenam zivaca za to. Al mislio sam da se polako nirmalizuje situacija.
Sad vidim zatezu se mere a ja bih trebao za Slo (ili bar Cro) za desetak dana
Ne pratim, nenam zivaca za to. Al mislio sam da se polako nirmalizuje situacija.
_____
Belaj Boy
- Post n°430
Ovako:danas na poslu. Kaže mi moja omiljena saradnica, med sestra (ona sa osmehom, ko se seća, inače strukovni tehničar u rangu VII stručne spreme) da je od sutra vraćaju u covid centar sutra, a tek što su ih pustili. Onda čujem da je primljeno 10-15
— Vladimir Djordjevic (@V_MadnessMaster) June 8, 2020
da me ućorkiraju zbog širenja panike. Savet vašeg tw Doce: izbegavajte masovna okupljanja tipa proslava iutakmica. Maske? Upitno. Na otvorenom prostoru bzvz.
— Vladimir Djordjevic (@V_MadnessMaster) June 8, 2020
- Post n°431
katamaran wrote:Meni vise nista nije jasno...
Pročitaj zadnjih 5-6 strana pa će ti sve biti jasno.
- Post n°432
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/korona-i-u-skoli-na-petlovom-brdu-zarazen-dak-koji-je-prisustvovao-pripremnoj-nastavi/p8q167pU Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na korona virus.
Ovu informaciju sa redakcijom "Blica" podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitinim dečakom, prisustvovao pripremi.
- Nakon što je priprema završena rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na Kovid-19. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti - kaže za "Blic" N.M.
Da je učenik pozitivan na korona virus za "Blic" je potvrdila i direktorka Osnovne škole "Vladimir Rolović", Marija Čekanović, koja nam je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.
- Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na korona virus. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao - kratko je rekla direktorka.
- Post n°433
disident wrote:Ne testiraju toliko u stvarnosti, ne znam dal da pisem uopste da je uvzlim ljude u problemeMór Thököly wrote:Imam polozenu Matematiku I na mašincu
Testiraju oko 4k dnevno, malo ispod. To nije dovoljno (Srbija bi trebalo da testira oko 10k dnevno), ali nije sumanuto malo.
Nemoj. Nista nije tpliko lose u Srb da ne mozemo sami da zamislimo gore
- Post n°434
nama je porodični kardiolog prošle nedelje sve ovo izlistao, rekao da su brojevi lažni, da sistem mora preživeti do izbora i da se ne zajebavamo, da se mora paziti isto kao u aprilu. nisam hteo da pišem ovde da ne bi izgledalo kao klasična kenjaža ali jbga, nije.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°435
katamaran wrote:Meni vise nista nije jasno...
Hrvatski karantin je najlepsi u ovo doba godine
- Post n°436
Cak bi mi i to igralo.. Idealno bi bilo da odem za Slo, alternativa je Cro
Bar sa onim testom da mogu da upadnem.
Bar sa onim testom da mogu da upadnem.
_____
Belaj Boy
- Post n°437
https://direktno.rs/beograd/279406/tri-zaposlene-vrtica-u-mirijevu-poslate-u-kovid-bolnice-a-nadlezni-daju-uvredljive-izjave.htmlBeograd
V. T.
09. 06. 2020. 10:54
Tri zaposlene vrtića u Mirijevu poslate u kovid bolnice, a nadležni daju UVREDLJIVE izjave
Od četiri zaposlene u predškolskoj ustanovi "Zvončica" pozitivne na koronavirus, jedna ima težu kliničku sliku, nalazi se na lečenju u kovid bolnici na Karaburmi, dok su dve poslate u Mladenovac, saznaje Direktno.rs. Ono što je posebno u ovom slučaju oboljevanja jeste da su nadležni tek juče zvanično potvrdili da se virus u mirijevskom vrtiću pojavio, iako je kolektiv obavešten u četvrtak predveče.
Prvozaražena spremačica nakon testiranja na koronu u četvrtak je obavestila koleginice i upravu vrtića da je obolela, a sutradan, u petak, kad su novinari Direktno.rs proveravali informaciju rečeno nam je da "nemaju obolele" i da "to nije tačno". Uz to, struka je dala lažno objašnjenje da su se radnice zarazile dok su putovale do posla.
Spremačica kojoj je prvoj potvrđen virus živi blizu vrtića, a ostale tri u Kaluđerici, Leštanima i Vinči. Dakle, ona je putovala preko ovih naselja do "Zvončice" u Mirijevu?!
Slavko Gak u petak nije reagovao na naše pitanje o virusu u vrtiću, i tek juče nakon našeg teksta u kom smo otkrili da se virus u Mirijevu širi i da su obolele još tri žene, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, reagovao je saopštenjem i potvrdio naša saznanja. Uprava je juče posetila vrtić, prostorije su dezinfikovane, a deca su za to vreme bila napolju.
Ovu ustanovu trenutno pohađa oko 150 dece, mere zaštite se redovno sprovode, ali roditelji nisu bili obavešteni o prisustvu virusa, iako je reč o radnicama koje održavaju vrtić, slažu krevetiće, pidžamice, brišu stolove, prostorije... Objašnjenje epidemiologa Predraga Kona, člana Kriznog štaba, kako je došlo do inficiranja i širenja među zaposlenima je neosnovano i apsurdno. Zar im je neko držao sveću i merio vreme druženja?!
- Imate situaciju da je u jednom vrtiću to krenulo, počelo kod jedne osobe koja radi na održavanju higijene i ona je sa tri saradnice putovala i tako je došlo do zaražavanja. Srećom nije bilo dužeg kontakta sa decom i direktnog kontakta dužeg od 15 minuta sa vaspitačicama, ali su tri vaspitačice udaljene sa posla - rekao je Kon gostujući na TV Prva.
Pre Kona, javio nam se Gradski zavod za javno zdravlje, iz čije izjave smo, takođe, saznali da spremačice nisu bile u direktnom kontaktu sa decom, ali i da se jedna spremačica zarazila izvan, a ostale tri u zajedničkom dolasku na posao. Dodajmo, prvozaražena živi u blizini vrtića i uopšte ne putuje do posla, a ostale tri žive u Leštanima, Kaluđerici i Vinči!
Jedni kažu da su sve četiri putovale i da su bile u direktnom kontaktu sa decom i vaspitačicama, a drugi da je samo jedna putovala i da nisu bile u direktnom kontaktu. Kako im posle svega verovati?
- Post n°438
i u sred svega ovoga otvaju gerontološke centre za posete
što nismo pomrli od 15. marta sad ćemo
što nismo pomrli od 15. marta sad ćemo
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°439
telegraf.rs/vesti/srbija/3199626-student-iz-crne-gore-korona-dom-karaburmaKorona virus u Studenstki dom Karaburma uneo je student iz Crne Gore, saznaje Telegraf.rs. U ovom domu je, kako smo objavili juče, zaraženo dvadesetak studenata, i svi oni su u izolaciji.
Prema našim saznanjima, student koji je doneo koronu je muškarac.
- Post n°440
Tiodorović 2.6:
Tiodorović 9.6:
kurir.rs/vesti/drustvo/3473367/dr-branislav-tiodorovic-za-kurir-odmah-sve-mere-da-ukinemo-pustimo-ljude-da-zive-a-nestorovica-necu-da-komentarisemTreba sve odmah da pustimo, da nema više nikakvih ograničenja. Da pustimo da se normalno održavaju svi sportski događaji, sve manifestacije... Pa danas treba i đaci da krenu u školu, doduše samo oni koji bi da popravljaju ocene. Jedino s koncertima treba sačekati do 15. juna. Ceo svet to radi, što bismo sad mi nešto kočili. Pustimo ljude da žive. Uz maske i rukavice, gde je to neophodno, za 14 dana bićemo bez korone, garantujem - rekao je u intervjuu za Kurir epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Vladinog kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, na pitanje kada ćemo dalje popuštati mere, budući da je od danas na snazi okupljanje do 1.000 ljudi na otvorenom.
Tiodorović 9.6:
https://nova.rs/drustvo/tiodorovic-u-beograd-doslo-10-000-mladih-neki-imali-koronu/“Nema osnova za priče da nema virusa, da nije toliko opasan, da mu je smanjena virulentnost. To jednostavno nije tako. I oni koji nemaju simptome mogu da budu izvori infekcije, epidemija traje, pandemija traje, moramo da obratimo pažnju. Mere su dobrim delom ublažene, kako bi ljudi i ekonomija funkcionisali.
Nismo rekli da sve mere moraju da se ukinu. Narod se previše opustio, a mi opominjemo, posebno kad su u pitanju stariji ljudi, maske za njih moraju u zatvorenom prostoru da budu obavezne, moramo da držimo rastojanje, peremo ruke “, dodao je Tiodorović.
- Post n°442
U poslednja 24 časa u Srbiji na korona virus je testirano 5.239 osoba, njih 69 je bilo pozitivno, a nije bilo preminulih.
Blic
Blic
- Post n°443
Majmun!!! Samo utire put dr Jovani i takvim kretenima.rumbeando wrote:Tiodorović 2.6:
kurir.rs/vesti/drustvo/3473367/dr-branislav-tiodorovic-za-kurir-odmah-sve-mere-da-ukinemo-pustimo-ljude-da-zive-a-nestorovica-necu-da-komentarisemTreba sve odmah da pustimo, da nema više nikakvih ograničenja. Da pustimo da se normalno održavaju svi sportski događaji, sve manifestacije... Pa danas treba i đaci da krenu u školu, doduše samo oni koji bi da popravljaju ocene. Jedino s koncertima treba sačekati do 15. juna. Ceo svet to radi, što bismo sad mi nešto kočili. Pustimo ljude da žive. Uz maske i rukavice, gde je to neophodno, za 14 dana bićemo bez korone, garantujem - rekao je u intervjuu za Kurir epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Vladinog kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, na pitanje kada ćemo dalje popuštati mere, budući da je od danas na snazi okupljanje do 1.000 ljudi na otvorenom.
Tiodorović 9.6:
https://nova.rs/drustvo/tiodorovic-u-beograd-doslo-10-000-mladih-neki-imali-koronu/“Nema osnova za priče da nema virusa, da nije toliko opasan, da mu je smanjena virulentnost. To jednostavno nije tako. I oni koji nemaju simptome mogu da budu izvori infekcije, epidemija traje, pandemija traje, moramo da obratimo pažnju. Mere su dobrim delom ublažene, kako bi ljudi i ekonomija funkcionisali.
Nismo rekli da sve mere moraju da se ukinu. Narod se previše opustio, a mi opominjemo, posebno kad su u pitanju stariji ljudi, maske za njih moraju u zatvorenom prostoru da budu obavezne, moramo da držimo rastojanje, peremo ruke “, dodao je Tiodorović.
- Post n°444
Vidim ja, postace i Radovanovic uskoro autosovinista ili nesto slicno...
https://www.danas.rs/drustvo/da-li-su-epideomiolozi-u-kriznom-stabu-opravdano-kritikovani/
https://www.danas.rs/drustvo/da-li-su-epideomiolozi-u-kriznom-stabu-opravdano-kritikovani/
- Post n°445
Мало сам закаснио са овом сценом, али боље икад него никад.
Подсетило ме данас кад у неком тренутку није било вести о вирусу.
Знате оне сцене у ратним филмовима кад у некој паузи двојица седе и причају шта ће да раде после рата.
Тако мени дошло да питам Рума, као најпосвећенијег, шта ће да постује кад вирус прође.
ПС иначе сам заправо имао овакву сцену током рата са другаром. Била јако добра, описаћу је једном нашироко кад будем стигао.
Подсетило ме данас кад у неком тренутку није било вести о вирусу.
Знате оне сцене у ратним филмовима кад у некој паузи двојица седе и причају шта ће да раде после рата.
Тако мени дошло да питам Рума, као најпосвећенијег, шта ће да постује кад вирус прође.
ПС иначе сам заправо имао овакву сцену током рата са другаром. Била јако добра, описаћу је једном нашироко кад будем стигао.
- Guest
- Post n°446
Mór Thököly wrote:Vidim ja, postace i Radovanovic uskoro autosovinista ili nesto slicno...
bukvalno samo njegove izjave pratim, ovi ostali tumaraju unaokolo bez kičmenog stuba i ispuštaju neartikulisane glasove.
- Guest
- Post n°447
Ovako ljudski, rekao bih da su pod jakim utiskom javnosti i poznatosti, i verovatno pod utiskom bliskosti političke ekipe. Unezvereni, na neki način.
- Post n°448
opravio sam ti to.Bendegúz Somogyi wrote:Ovako ljudski, rekao bih da supod jakim utiskom javnosti i poznatosti, i verovatno pod utiskom bliskosti političke ekipe. Unezvereni, na neki način.govna.
_____
????
- Post n°449
+1Vasa Čokrljan wrote:Mór Thököly wrote:Vidim ja, postace i Radovanovic uskoro autosovinista ili nesto slicno...
bukvalno samo njegove izjave pratim, ovi ostali tumaraju unaokolo bez kičmenog stuba i ispuštaju neartikulisane glasove.
mene prilicno smorio srdja jankovic posle gostovanja u utisku
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°450
Радовановић стара гарда, као онај чича из Вариоле