Vučićeva Srbija
- Post n°627
Re: Vučićeva Srbija
Zar pod okriljem noci, kukavicke NATO bombardere
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°628
baš me zanima kako dolaze do ovakve naslovne, "šta bi moglo još da tangira Srbe hmmm a da, ajvar!"
- Post n°629
MNE wrote:baš me zanima kako dolaze do ovakve naslovne, "šta bi moglo još da tangira Srbe hmmm a da, ajvar!"
Čiji je ajvar, čiji je ajvar...A kad treba da se ljušte paprike nigde žive duše
— Katodik (@Voja_Stevanovic) July 24, 2020
_____
????
- Post n°630
Лол, хоће киту сад усред кризе да купују оно што нам и не треба.
Него не смеју да причају о вирусу, о економији, спорта нема, дај онда напуни неке глупости.
Него не смеју да причају о вирусу, о економији, спорта нема, дај онда напуни неке глупости.
- Post n°631
Ovo mogu da prodaju samo onima koji bøagu predstavu nemaju o nabavci ovakvog naoruzanja.
Znaci 99,8% stanovnistva
Znaci 99,8% stanovnistva
- Post n°632
Али најбитније, снима се наставак Жикине династије.
Могли би да сниме неки дреш као оно у санаторијуму. Или Жикину женидбу, у продукцији Стиг.
Могли би да сниме неки дреш као оно у санаторијуму. Или Жикину женидбу, у продукцији Стиг.
- Post n°633
Има мало и до политике.Mór Thököly wrote:Ovo mogu da prodaju samo onima koji bøagu predstavu nemaju o nabavci ovakvog naoruzanja.
Znaci 99,8% stanovnistva
Узели бисмо од НАТО оружје, ако дају.
Ако не, одосмо код Руса.
- Guest
- Post n°634
dosta jeziv tekst Mlađana Đorđevića. bukvalno kominike Kremlja (što možda i jeste), sa hitom nad hitovima - impliciranjem da je uvredljivo za Rusiju to što je lezbejka Ana Brnabić dočekivala rusku humanitarnu pomoć.
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/antiruska-histerija-aleksandra-vucica.html
Историјски ситуација неодољиво подсећа на 1948. годину и припрему за чувено „не“ Јосипа Броза Тита које је означило почетак хладног сукоба тадашње Југославије, с једне стране, и Стаљином, СССР (дотадашњим најважнијим партнером у спољној политици) и читавим Информбироом, с друге.
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/antiruska-histerija-aleksandra-vucica.html
- Guest
- Post n°635
Ma nije kominike Kremlja, postoji uži kružok ljudi odavde i tamo (a tamo nije ni bogzna kako povezan) koji iz svojih razloga igraju na tenziju u odnosima AV sa Kremljom, po liniji da je ovaj suštinski vezan za Zapad i da će "izdati Srbiju/Rusiju" u nekom trenutku. Traje to već neko vreme.
- Post n°636
Ovo mnogo manje govori o Vucicu nego sto govori o onome ko pise. Mada, nije da nismo znali...
- Post n°637
Savez za Srbiju ima pristalice koje su dominantno pro-EU, dok SNS ima pristalice/birace koji su dominantno proruski.
Malo je reci da je politicka scena sumanuta.
- Guest
- Post n°639
The key leaders of the region will be represented to agree on bold, practical steps to promote further integration and economic development in the wake of #Covid19. Key members of the US administration, EU governments and international organizations will participate. Join us. pic.twitter.com/GU2l3M0GE9
— Benjamin Haddad (@benjaminhaddad) July 26, 2020
- Post n°640
nije do kraja sumanuto, boris se za one glasace koje nemas.Mór Thököly wrote:Savez za Srbiju ima pristalice koje su dominantno pro-EU, dok SNS ima pristalice/birace koji su dominantno proruski.
edit: temeljno mu je glup tekst, samo kazem :tm:
_____
????
- Post n°641
atlanticcouncil.org wrote:Please join us on Wednesday, July 29, 2020, from 10:15 a.m. to 11:30 a.m. (EDT) / 16:15 hrs to 17:30 hrs (CEST) via Zoom.
Zoom zoom zoom zoom zoom...
- Post n°642
Janko Suvar wrote:nije do kraja sumanuto, boris se za one glasace koje nemas.Mór Thököly wrote:Savez za Srbiju ima pristalice koje su dominantno pro-EU, dok SNS ima pristalice/birace koji su dominantno proruski.
edit: temeljno mu je glup tekst, samo kazem
Ta borba moze kao povremeni sajd šou, ne kao glavno strateško opredeljenje, to nema ni u jednoj iole normalnoj demokratiji. Što mi i nismo, u redu.
- Guest
- Post n°644
To je kompanija Bojana Boškovića, koji je napustio EXIT 2013. godine. Kompanija je formalno neaktivna od 2017.
- Guest
- Post n°645
EXIT festival je saopštio, povodom oglasa u listu "Danas" u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva "The State of EXIT doo Novi Sad", da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa festivalom.
"U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića. Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je EXIT zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo Exita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja", navodi se u saopštenju.
u jednom su u pravu. 2012. je festival trebalo da nestane.
- Post n°646
Posle 2012. je svaki Exit imao rekordnu posetu
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°647
Uprava za sprečavanje pranja novca traži uvid u transakcije novinara i NVO
Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija sačinila je spisak medijskih radnika i nevladinih organizacija i od banaka traži uvid u sve njihove transakcije u prethodnih godinu dana. U zahtevu koji je Uprava uputila bankama, a u koji je Newsmax Adria imao uvid, podaci se traže kako bi se utvrdilo da li organizacije i pojedinci sa spiska imaju veze sa finansiranjem terorizma ili pranjem novca.
Direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Branko Čečen, koji se i sam nalazi na spisku, kaže da zahtev za proverom računa predstavlja zloupotrebu institucija zarad obračuna sa kritičarima vlasti.
"Meni uprava za pranje novca proverava da li ja perem novac... U zemlji u kojoj cveta kriminal, u zemlji u kojoj je Darko Šarić reke para - najmanje milijardu evra - je taj čovek uložio u ovu zemlju, a Uprava se nije oglasila. Ministar finansija je čovek sa 24 stana u Bugarskoj. Šta su 24 nekretnine u Bugarskoj nego pranje para? I sad - pored svega toga, oni će da proveravaju mene... Mislim, umreće od smeha kad vide šta prolazi kroz moj račin... Ja sam im 'problem'", naveo je Čečen u Pregledu dana.
Stoka radikalska prosto ne zna drugačije da vlada osim spiskovima i podelama na podobne i nepodobne since 1991. Sad je nas 57 došlo na red po kriterijumima iz člana 73 Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Izdajnici i plaćenici, od danas i teroristi.
— Bojana Selaković (@bojana_mala) July 27, 2020
https://twitter.com/bojana_mala/status/1287832558198292480
Bojana Selaković
@bojana_mala
·
51m
Brojne druge delatnosti takođe su označene kao rizične za pranje novca. Na primer, advokati, notari, agencije za nekretnine, kladionice itd. I sve ove delatnosti mogu biti predmet kontrola i nadzora. Neprofitne organizacije su predmet nadzora kojim koordinira Radna grupa
za nadzor NPO na osnovu Matrice rizika. Ta matrica sadrži kriterijume, tako da koliko-toliko targetira suženo organizacije za koje zaista može postojati mogućnost da budu zlouopotrebljene. Upravo taj ciljani pristup je najvažnija preporuka svih međunarodnih organizacija kojima
Republika Srbija izveštava. Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca u izjavi za @NewsmaxAdriaBG upravo se pozvao na podatak o nadzoru sprovedenom na ovaj način. Za razumevanje celog procesa jako je važno znati da su i organizacije iz Srbije, uključujući i @gradjanske i
mene lično učestvovale u procesu tokom koga je uspostavljen ceo mehanizam. Upravo smo mi insistirali na tome da se nadzor po ovom osnovu vrši već postojećim mehanizmima (upravna i poreska inspekcija)a ne da se ne izmišljaju nova kontrolna tela i registri, kako je to učinjeno
u nekim drugim zemljama. Dakle, niko od nas nema ništa protiv da bude kontrolisan, niti ima šta da krije, jer se podaci o svim našim izvorima finansiranja uglavnom već znaju, za razliku od nekih drugih koji pare dobijaju u koveratama i koferima. Međutim, ovaj spisak
je nešto sasvim drugo, jer se na njemu ne nalaze organizacije niti pojedinci koji bi se mogli povezati sa gore pomenutom Matricom rizika i Radnom grupom za nadzor. A jako je teško utvrditi i bilo koju vrstu pravilnosti, da budem iskrena. Na njemu se ne nalaze svi
koji uobičajeno kritikuju vlast, ali opet, na njemu nema mnogih drugih organizacija koje se finansiraju donacijama iz inostranstva. Zašto su na njemu oni koji jesu, verujem, saznaćemo vrlo brzo. Međutim, ostaće zabeleženo da smo se svi našli na istom spisku uz pozivanje
na član 73 Zakona o sprečavanju pranja novca koji kaže: Ako Uprava oceni da u vezi sa određenim transakcijama ili licima postoje osnovi sumnje da se radi o pranju novca ili finansiranju terorizma, može da zahteva...Ovo znači da je već procenjeno da postoje osnovi sumnje
da se pojedinci i organizacije koje su na spisku bave nedozvoljenim aktivnostima. Naše banke su o tome takođe obaveštene. Da li će neko ko prima platu od ovih organizacija, uz sve pripadajuće poreze i doprinose kojim sebe i svoje kompanjone finansira ova vlast, zbog ovog spiska
ostati bez kredita za stan ili auto, takođe ćemo videti. Jer ako za poslodavca postoje i samo osnovi sumnje da pere novac i to udruženo sa drugima, ipak nije svejedno ni jednom bankaru. Možda će uskoro neko od najviših predstavnika vlasti preko uigranih tabloidnih veza
ovako pribavljene podatke koristiti da pravi bombastične naslove za dalju diskreditaciju bilo koga ko se usudi da u javnom prostoru izrekne kritiku? Možda. Videćemo i to. Ono što je, međutim, nesumnjivo, jeste, da je mehanizam za kontrolu pranja novca i finansiranje terorizma
ovde zloupotrebljen na školski način, baš onako kako ne dozvoljavaju ni međunarodne finansijske institucije iza kojih se skriva država Srbija. Na ovaj način se dezavuiše ova tema generalno i skreće pažnja sa realnih i opšte poznatih tokova novca za koje niko ne dovodi
u pitanje da se mogu označiti kao problematične po osnovu ovog zakona i kako je to objasnio @BrankoCecen
, rasipaju se resursi države na borbu sa izmišljenim neprijateljima. Opet da kažem onima koji likuju, kako se desilo nama, tako se sutra može desiti i advokatima, notarima
i drugim delatnostima, ako se među njima pojavi bilo kakva kritička misao. I to potpuno legalno. Još na kraju da dodam, da smo, kada su svi ovi mehanizmi uspostavljeni mi insistirali da se u definiciju nepofitnih organizacija u Srbiji po ovom osnovu uključe sportska udruženja
i verske organizacije, jer su po svim kriterijumima iz međunarodne metodologije rizičniji od udruženja građana i fondacija, što je odbijeno sa gnušanjem. Tako da sada država o jadu može da zabavlja samo pravna lica registrovana po osnovu Zakona o udruženjima i
Zakona o zadužbinama i fondacijama u koje ne spadaju, na primer dva najveća sportska društva u Srbiji, pa razmislite i o tome. Eto, odajem priznanje svakome ko je pročitao niz do kraja
- Post n°648
Posle kažu da vlast ne uvažava predloge opozicije.
- Post n°649
Ja kao proleter dok citam kako kolonijane sluge jednog sektora nece moci da dignu kredit za stan mozda zbog kolonijalnih sluga iz drugog sektora
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°650
Sutra mogu da trkeljisu advokate i notare ahhahahahahahaha
Sta je sledece, pod udar dolaze izvrsitelji #strasny #stanamrade
Sta je sledece, pod udar dolaze izvrsitelji #strasny #stanamrade
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija