Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
A, ustao je
de je nou kantri
_____
????
O daaaaa ... mic po mic mic po mic mi in oni out... https://t.co/4YkYMhzxHI
— Jelena Milic (@Jelennah169) November 22, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
Вучић има при власти и Верана и Шљиванчанина.
На једно ухо Бог, на друго Ђаво.
Једни виде Верана, други Шљиванчанина, Биљана јасно и свесно види обојицу али не замера Вучићу због овде дволичности.
Таоци смо Вучићеве моћи и ратних злочинаца у његовим скутима. Василеус може сваког часа преумити и пустити ђаволе међу нас, само ако му се тако хоће.
На једно ухо Бог, на друго Ђаво.
Једни виде Верана, други Шљиванчанина, Биљана јасно и свесно види обојицу али не замера Вучићу због овде дволичности.
Таоци смо Вучићеве моћи и ратних злочинаца у његовим скутима. Василеус може сваког часа преумити и пустити ђаволе међу нас, само ако му се тако хоће.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
Bas tako. To je sustina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
Erős Pista wrote:O daaaaa ... mic po mic mic po mic mi in oni out... https://t.co/4YkYMhzxHI
— Jelena Milic (@Jelennah169) November 22, 2020
Nejasno mi je kako je ovako neuka i primitivna žena, u stvari opajdara, mogla da postane nekakav lobista. OK je to za političke stranke itd ali sam misio da se za njen "posao" traže ipak malo šlifovaniji ljudi.
Vidi ona obojicu...
... ali ce onog koji joj se ne svidja vec u sledecoj recenici pripisati opoziciji i milina - i vodja podrzan i publika zadovoljena
Na njemu je i da prihvati da se ne može istovremeno imati izaslanik u Ovčari i Šljivančanin u partiji
... ali ce onog koji joj se ne svidja vec u sledecoj recenici pripisati opoziciji i milina - i vodja podrzan i publika zadovoljena
Bivši funkcioneri i opozicioni političari, Verana optužuju za „izdaju“, za kapitulaciju „pred zengama“, za priznavanje zločina koji oni ne priznaju, nego se, baš kao taj isti Šljivančanin, dive činu razaranja grada u sumrak jedne zemlje i jednog društva, koje dan danas tone u mračnim dubinama zločina na koji su oni ponosni. I da Veran nije Vučićev izaslanik, opet bi ga ovi ljudi vređali, jer duboko veruju da je zločin bio herojski čin.
_____
★
Uprava napolje!
Da, bas tako.
Ovo je inace odgovor (pizdanski i zaobilazni naravno) na txt Sase Ilica, koji izbegava da odgovori na dva glavna argumenta: 1) Tadic je vec bio u Vukovaru i to licno i izvinio se, takodje licno, a ne preko posrednika i 2) Sljivancanin je u vrhu SNSna licni Vucicev zahtev.
Ceo txt se zasniva na ignorisanju ako vec ne i negiranju ove dve cinjenice (citaj: laganju).
https://pescanik.net/repriza-u-vukovaru/
Ovo je inace odgovor (pizdanski i zaobilazni naravno) na txt Sase Ilica, koji izbegava da odgovori na dva glavna argumenta: 1) Tadic je vec bio u Vukovaru i to licno i izvinio se, takodje licno, a ne preko posrednika i 2) Sljivancanin je u vrhu SNSna licni Vucicev zahtev.
Ceo txt se zasniva na ignorisanju ako vec ne i negiranju ove dve cinjenice (citaj: laganju).
https://pescanik.net/repriza-u-vukovaru/
_____
Erős Pista wrote: 1) Tadic je vec bio u Vukovaru i to licno i izvinio se, takodje licno, a ne preko posrednika
Zlikovac se vraca na mesto zlocina
_____
★
Uprava napolje!
Čedomir nema tumor. Pustite čoveka i njegovu porodicu da prodju kroz ovo, niko ne traži da im pomognete, ne morate da saosećate, ali nemojte da otežavate. Stvarno nema smisla da Jelena novinama mora da daje medicinski izveštaj, da joj deca ne bi čitala užase i laži o životu i zdravlju rodjenog oca. Oladite svi malo, stvarno.
_____
????
Hvala joj sto mi je to rekla, necu vie nikad objavljivati u novinama da Ceda ima tumor
_____
★
Uprava napolje!
Kako li ce ceda zoranu na istinuJanko Suvar wrote:
Čedomir nema tumor. Pustite čoveka i njegovu porodicu da prodju kroz ovo, niko ne traži da im pomognete, ne morate da saosećate, ali nemojte da otežavate. Stvarno nema smisla da Jelena novinama mora da daje medicinski izveštaj, da joj deca ne bi čitala užase i laži o životu i zdravlju rodjenog oca. Oladite svi malo, stvarno.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
ladno sam skapirao da ovo pise janko pa sam se sokirao
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Sramno
Pametna Sreda
— Mara Ford (@Mahodari_Mara) January 17, 2021
Biljana Srbljanovic pic.twitter.com/QJRidmBAmN
_____
evo i ovako
https://javniservis.net/komentar/biljana-srbljanovic-udarac-sekirom/?fbclid=IwAR1VAp_QxOdx47CuWRi94yif-E47Jb7I0_9pPpdA1RJ-qovkIQLDXnUX7_4
https://javniservis.net/komentar/biljana-srbljanovic-udarac-sekirom/?fbclid=IwAR1VAp_QxOdx47CuWRi94yif-E47Jb7I0_9pPpdA1RJ-qovkIQLDXnUX7_4
- Guest
Prezirete je i kao ženu i kao predstavnika modernosti u Srbiji.
Kirko Skaddeng wrote:Prezirete je i kao ženu i kao predstavnika modernosti u Srbiji.
Нашло би се и других улога, чему лажна скромност.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
IV фаза, шта оно беше? Видно пропадање и одбрана Вучића до последњег детаља.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
I Sule se juce razleteo po tviteru na istu temu
_____
★
Uprava napolje!
Mozda vama znace nesto ove stvari, vi ste ljud sofisticirani i sve to
Kada je, 2010. godine, povodom premijere predstave "Kosa", na zgradi Ateljea 212 osvanuo grafit "filozofija palanke", bila sam baš ponosna na svoje bivše studente Maju Pelević i Milana Markovića, i njihovu urbana gerila akciju. Tada je upravnik zabranio Medenici da dodje i gleda predstave o kojima je pisao kao kritičar, zbog njegove odbrane grafita.
takodje, da se podsetimo i ovih reči oštrog kritičara medenice: WSpisateljica Maja Pelević pita se, u naslovu svoje drame, da li smo mi Miki Maus, a publika predstave rađene po tom tekstu na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta može da se pita "da li smo mi Tupko?" (ili već neki drugi priglupi Diznijev lik). Odavno, naime, nismo imali priliku da gledamo predstavu koja do te mere ništa ne znači, a pri tom nema ni neko drugo dejstvo – emocionalno, energetsko ili "čisto" estetsko. Pored diskurzivnosti, ovoj predstavi nedostaju i duhovitost, poetičnost, emocija, energija, snaga; jednom rečju – sve. Najveća opasnost leži u tome što ova dvostruka foliraža, kako književna tako i pozorišna, ima ambiciju da se prikaže kao ultrasavremeni art; to možda može da prođe kod Mikija Mausa, ali ne i u ovoj rubrici, tradicionalno naklonjenoj novom i radikalnom."
Kada je, 2010. godine, povodom premijere predstave "Kosa", na zgradi Ateljea 212 osvanuo grafit "filozofija palanke", bila sam baš ponosna na svoje bivše studente Maju Pelević i Milana Markovića, i njihovu urbana gerila akciju. Tada je upravnik zabranio Medenici da dodje i gleda predstave o kojima je pisao kao kritičar, zbog njegove odbrane grafita.
Upravnik i reditelj te predstave je tada u Politici, objavio sledeće: „Atelje 212 smelo grabi kroz sezonu „Revolucija” i mi svoje stavove o problemima države, društva izražavamo javno. Glasno, smelo, sa imenom i prezimenom! Pisanje grafita, pamfleta i svega ostalog pod okriljem noći govori o kukavičluku onih koji žele da našu „Revoluciju” proglase nedovoljno revolucionarnom. Revolucija je upravo govoriti to što želite smelo, na sav glas, stojeći iza svog stava sa imenom i prezimenom.“
Kao odgovor je dobio potpise stotinak ljudi, koji su mu poručili sledeće: "Pošto g. Mladenović tvrdi da su ljudi koji su pisali grafit „kukavice“ bez imena i prezimena želimo da mu dokažemo kako ima mnogo onih koji su, imenom i prezimenom, spremni da javno izraze svoje neslaganje sa načinom ophođenja prema pozorištu, drugačijem mišljenju i kritikama, čiji je g. Mladenović u ovom trenutku najtransparentniji primer." Evo nekih potpisa u odbranu "nepotpisanih kukavica" i prava kritičara Medenice da obavlja svoj posao.
Aleksandar Dezelin
Aleksandar Lucić
Ana Vučković
Ana Dragović
Ana Isaković
Anja Đorđević
Astrea Pejović
Biljana Srbljanović
Boban Jevtić
Bojana Denić
Bojana Janković
Bojana Lazić
Bojan Munjin
Branka Kovačević Obradović
Branko Popović
Dalija Aćin
Daniela Mamužić
Danica Pajović
Dragana Alfirević
Dragan M Perović
Dušan Komarčević
Dušan Čavić
Ema Sabo
Filip Vujošević
Goran Cvetković
Gorica Pilipović
Ivan Ikić
Iva Milošević
Jasminka Jovanović
Jelena Đokić
Jelena Pare
Jelena Petrović
Katarina Todorović
Kosara Cvetković
Kornelija Szabo
Ksenija Krnajski
Lana Budimlić
Maja Pelević
Marijana Cvetković
Marina Ćetković
Marko Kostić
Milan Marković
Milan Nešković
Milena Bogavac
Milica Mihailović
Milica Jovanović
Miloš Obradović
Miljenko Dereta
Mina Đukić
Mladen Bogićević
Nandor Ljubanović
Nataša Đorđević
Neda Radulović
Nikola Samardžić
Nina Samardžić
Olga Dimitrijević
Predrag M. Azdejković
Svetlana Lukić
Svetlana Mesarović
Slobodan Obradović
Snežana Čongradin
Srđan Ćešić
Tamara Bijelić
Tanja Mandić Rigonat
Tanja Marković
Vladimir Arsenić
Vladan Jeremić
Zoe Gudović
Zoran Janić
Zoran Trklja
Zorka Obrenić
Aleksandar Đerić
Aleksandar Stefanović
Aleksandra Stojanović
Ana Marjanović Rudan
Arsen Rudan
Branislav Guzina
Branko Dacković
Bogdan Petković
Damir Vijuk
Danijela Pejatović
Danijela Šakota
Danilo Borjan
Dejan Kožul
Desanka Kocoljevac
Dragan Cvetković
Dragan Đukić
Dragana Gajić
Dragana Jovanović
Drago Kovačević
Dragan Pavlović
Dušan Atlagić
Đorđe Petković
Đorđe Živadinović
Igor Dobričić
Iva Mladenović
Ivan Ilić
Ivana Čemerikić
Ivan Pekas
Ivana Kolaković
Jasmina Banjac Zlatić
Jasmina Živković
Jelena Rosić
Jovana Todorović
Jovan Todorović
Juhas Andraš
Katarina Đusić
Katja Đekić
Konstantin Ilijević
Ksenija Đorđević
Lidija Hamp
Ljiljana Đoković
Marija Dimić
Marija Radoman
Marija Vojnović
Marijana Petrović
Marko Brumen
Marko Hadži Milić
Marko Pižurica
Milan Marinković
Milena Vukmirović
Miloš Erić
Miloš Jelenković
Milivoje Radaković
Mirjana Čavić
Miroljub Jovanović
Nada Novaković
Natalija Jakovljević
Natalija Negić
Nebojša Otović
Nebojša Vučić
Nemanja Marinković
Nenad Knežević
Nenad Meršnik
Nenad Vukadinović
Nina Bogunović Pajković
Predrag Kilibarda
Ranko Vukčević
Ruža Knežević
Sava Jokić
Slaviša Rajković
Slobodan Đukić
Srđan Mitić
Svetlana Stamatović
Tamara Baračkov
Tibor Jona
Tijana Tasić
Todor Cvetković
Toma Stevanović
Viktor Marković
Virdžinija Marina
Vladimir Vulikić
Vladimir Pešić
Vlado Miličić
Vlasta Blečić
Vukša Veličković
Zlatko Mićić
Zoran Andrejin
Zorana Mitrović
Zoran Sladaković
Žarko Canić
Palanka se u medjuvremenu džentrifikovala, zakopale su se ratne sekire i udružili interesi u promociji kabadahijskog diskursa. Jer, Vučić <2
[size=8]Author
=AZU8E0qsloL06BqHEMVsaLBXw80NRZi4eYo-i02MmJZam0bFolXnayzJVsydRMeTg9-3b5lwIs1bw46Jg8PK2D1_CnuHDSzBp7uCmJT-0ueommcxgtkBTgdMXvKJZZ1xS6s&__tn__=R]-R]Biljana Keller
Krajem aprila u "Blicu", dakle dvadesetak dana nakon premijere predstave Da nam živi živi rad, njena rediteljka Anđelka Nikolić (pisac teksta Milan Marković) izjavila je da je "direktor pozorišta Kokan Mladenović uzurpirao proces rada nametanjem kontrolnih proba, koje su bile poligon za davanje sugestija i naređenja, odnosno za cenzuru na čijoj su se meti našli gotovo svi segmenti predstave. Tražio je da predstava bude smešnija, da se izbegava kritika vlasti i političara, a eksplicitno je zabranio da se pominju navijači Partizana, narodni pokret Obraz, sveti Sava, vladika Nikolaj Velimirović." Izrazivši žaljenje što "dvoje ljudi, tek zakoračili u svet profesionalnog teatra" na ovaj način ulaze u konflikt sa upravnikom pozorišta i zapitao da li se odgovor na to pitanje zašto nisu odustali od predstave "možda krije u čudnoj disproporciji između autorske sujete i autorskih honorara".
Prvih dana maja, u odbranu autora predstave Da nam živi živi rad, Ivana Medenice i grafita, ustalo je i sedamdesetak kulturnih radnika (Biljana Srbljanović, Dalija Aćin, Goran Cvetković, Iva Milošević, Jelena Đokić, Milena Bogavac, Milica Mihailović, Miljenko Dereta, Svetlana Lukić, Tanja Mandić Rigonat...) i izrazilo svoje "neslaganje sa načinom ophođenja prema pozorištu, drugačijem mišljenju i kritikama, čiji je g. Mladenović u ovom trenutku najtransparentniji primer".
[size=12]vreme će pokazati ko je ivana sirena
[size=11]11
[/size][/size][/size]
Like
takodje, da se podsetimo i ovih reči oštrog kritičara medenice: WSpisateljica Maja Pelević pita se, u naslovu svoje drame, da li smo mi Miki Maus, a publika predstave rađene po tom tekstu na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta može da se pita "da li smo mi Tupko?" (ili već neki drugi priglupi Diznijev lik). Odavno, naime, nismo imali priliku da gledamo predstavu koja do te mere ništa ne znači, a pri tom nema ni neko drugo dejstvo – emocionalno, energetsko ili "čisto" estetsko. Pored diskurzivnosti, ovoj predstavi nedostaju i duhovitost, poetičnost, emocija, energija, snaga; jednom rečju – sve. Najveća opasnost leži u tome što ova dvostruka foliraža, kako književna tako i pozorišna, ima ambiciju da se prikaže kao ultrasavremeni art; to možda može da prođe kod Mikija Mausa, ali ne i u ovoj rubrici, tradicionalno naklonjenoj novom i radikalnom."
_____
????
A sada da se podsetimo kako se Medenica ljutio na Djilasa zato što ovaj neće da smeni upravnika Ateljea: Povodom spora između glumaca i upravnika Ateljea 212, Medenica je izjavio da mu je "drago što su glumci ostali na svojim stanovištima" i dodao da njihovi zahtevi traju najmanje dve godine, te da predstava "Zoran Đinđić" ne može biti razlog nezadovoljstva, kako je pokusavalo da se plasira u medijima. On je primetio da bi upravnik Kokan Mladenović "mogao da bude viđen ne u ulozi onoga koga se napada politički, nego onoga ko druge cenzuriše" i naveo slučaj predstave "Da nam živi, živi rad" rediteljke Anđelke Nikolić.
"Drago mi je što su glumci ostali pri svojim stavovima, ne samo zbog njih i Ateljea i kulture, nego uopšte da se vidi da u ovom društvu svesni građani kada su im neka prava ugrožena imaju hrabrosti i odgovornosti da u svojim zahtevima istraju", naglasio je Medenica.
On je ocenio da je "najveća odgovornost na gradskim instancama koje su dozvolile da se ovaj problem do te mere razvlači i nisu reagovale", ali je napomenuo da mnoga tela koja je postavila Skupština grada jesu reagovala.
"Upravni odbor je većinski podržao zahteve za smenu Mladenovića, koje je najveći deo glumačkog ansambla izneo u junu, a predsednika UO postavlja Skupština grada. Oni su dobili podršku i od visokih funkcionera zaduženih za kulturu u Skupštini i nejasno je šta koči rešavanje ovog slučaja", rekao je Medenica, dodajući da je, po njegovim mišljenju, to gradonačelnik Đilas.
istine radi, ni ivan medenica nikad nije mnogo cenio maju pelević i njen rad: "Već prva replika u komadu Pomorandžina kora Maje Pelević glasi: "toliko volim sebe da ne mora niko drugi da me voli". Ova provokativna, autoironična (?) manifestacija egotripa direktno upućuje na tematsko središte gotovo svih komada koje je ova mlada spisateljica dosad napisala. U njima se, naime, po pravilu javlja lik devojke s umetničkim ambicijama, koja se izdvaja iz svog okruženja, a u kome dominiraju savremeni društveni problemi, prevashodno generacijski (droga, promiskuitet, nasilje, beznađe itd.). Pošto su ti komadi imali, uglavnom, klasičnu dramaturgiju, onda efekat trbuhozborstva ostvaren pomoću lika devojke (direktno plasiranje autorkinih stavova), nije predstavljao osobenost dramskog prosedea, već samo očiglednu zanatsku slabost. Međutim, problem se nalazi upravo u toj jasnoći, u tome što ova metafora nema ni veću misaonu složenost ni posebnu poetsku evokativnost. Sličan problem se javlja i s nekim drugim verbalnim motivima u ovoj drami, koji deluju ili nekako klišetizirano ili adolescentski provokativno."
zanimljivo je i kako se predje put od kapitalističke derikože primitivnog tipa, do marksističkog aktiviste koji mrzi kapital. evo i ovo da se podsetimo: "U Skupštini grada su zadovoljni načinom na koji sam vodio Atelje 212 . Sovjetski model, po kojem država mnogo ulaže u pozorišta dok istovremeno menadžmenti teatara nemaju prevelike obaveze da se staraju o budžetima, prihodima i zaposlenima i njihovom odnosu prema radu, jednostavno više ne može da se održi u ekonomskim okolnostima u kojima živimo. Imali smo sjajne rezultate, ali deo glumaca u Ateljeu 212 je pomislio da je u drugoj deceniji 21. veka moguće ne raditi i primati platu istovremeno. Oni nisu prihvatili ideju da se sovjetski model urušio pred njihovim očima u poslednjih nekoliko godina - kaže za „Blic“ Kokan Mladenović.
Zamera vam se da ste potpisivali ugovore sa samim sobom. Gde je tu mera morala upravnika jednog od najznačajnijih pozorišta u Srbiji?
- U mom ugovoru za „Kosu“ piše da režiram, adaptiram i pišem songove bez nadoknade, a da mi pripada pet odsto tantijema od prihoda predstave.
Za dve godine zaradila je 38 miliona, od čega moje tantijeme ne iznose ni koliko jedan honorar reditelja.
"Drago mi je što su glumci ostali pri svojim stavovima, ne samo zbog njih i Ateljea i kulture, nego uopšte da se vidi da u ovom društvu svesni građani kada su im neka prava ugrožena imaju hrabrosti i odgovornosti da u svojim zahtevima istraju", naglasio je Medenica.
On je ocenio da je "najveća odgovornost na gradskim instancama koje su dozvolile da se ovaj problem do te mere razvlači i nisu reagovale", ali je napomenuo da mnoga tela koja je postavila Skupština grada jesu reagovala.
"Upravni odbor je većinski podržao zahteve za smenu Mladenovića, koje je najveći deo glumačkog ansambla izneo u junu, a predsednika UO postavlja Skupština grada. Oni su dobili podršku i od visokih funkcionera zaduženih za kulturu u Skupštini i nejasno je šta koči rešavanje ovog slučaja", rekao je Medenica, dodajući da je, po njegovim mišljenju, to gradonačelnik Đilas.
istine radi, ni ivan medenica nikad nije mnogo cenio maju pelević i njen rad: "Već prva replika u komadu Pomorandžina kora Maje Pelević glasi: "toliko volim sebe da ne mora niko drugi da me voli". Ova provokativna, autoironična (?) manifestacija egotripa direktno upućuje na tematsko središte gotovo svih komada koje je ova mlada spisateljica dosad napisala. U njima se, naime, po pravilu javlja lik devojke s umetničkim ambicijama, koja se izdvaja iz svog okruženja, a u kome dominiraju savremeni društveni problemi, prevashodno generacijski (droga, promiskuitet, nasilje, beznađe itd.). Pošto su ti komadi imali, uglavnom, klasičnu dramaturgiju, onda efekat trbuhozborstva ostvaren pomoću lika devojke (direktno plasiranje autorkinih stavova), nije predstavljao osobenost dramskog prosedea, već samo očiglednu zanatsku slabost. Međutim, problem se nalazi upravo u toj jasnoći, u tome što ova metafora nema ni veću misaonu složenost ni posebnu poetsku evokativnost. Sličan problem se javlja i s nekim drugim verbalnim motivima u ovoj drami, koji deluju ili nekako klišetizirano ili adolescentski provokativno."
zanimljivo je i kako se predje put od kapitalističke derikože primitivnog tipa, do marksističkog aktiviste koji mrzi kapital. evo i ovo da se podsetimo: "U Skupštini grada su zadovoljni načinom na koji sam vodio Atelje 212 . Sovjetski model, po kojem država mnogo ulaže u pozorišta dok istovremeno menadžmenti teatara nemaju prevelike obaveze da se staraju o budžetima, prihodima i zaposlenima i njihovom odnosu prema radu, jednostavno više ne može da se održi u ekonomskim okolnostima u kojima živimo. Imali smo sjajne rezultate, ali deo glumaca u Ateljeu 212 je pomislio da je u drugoj deceniji 21. veka moguće ne raditi i primati platu istovremeno. Oni nisu prihvatili ideju da se sovjetski model urušio pred njihovim očima u poslednjih nekoliko godina - kaže za „Blic“ Kokan Mladenović.
Zamera vam se da ste potpisivali ugovore sa samim sobom. Gde je tu mera morala upravnika jednog od najznačajnijih pozorišta u Srbiji?
- U mom ugovoru za „Kosu“ piše da režiram, adaptiram i pišem songove bez nadoknade, a da mi pripada pet odsto tantijema od prihoda predstave.
Za dve godine zaradila je 38 miliona, od čega moje tantijeme ne iznose ni koliko jedan honorar reditelja.
Last edited by Janko Suvar on Fri Feb 05, 2021 12:20 am; edited 1 time in total
_____
????