Liberal nosi Pradu (Biljana Keller život i priključenija)
da, bilo bi mnogo bolje da u to važno vreme u srbiji nisu bili toliko uticajni ljudi kao što su bili dobrica, amfilohije i mnogi koncentrični krugovi oko njih koji su konačno proizveli politiku beograda u ratovima devedesetih. sa druge strane smo imali zemlje koje su u to vreme grabile napred pod valensom, havelom i sličnim. paradoksalno, na kraju smo završili sa vrlo sličnim političarima iz istog šinjela - poljaci i česi zabranjuju abortus, teraju migrante i jednako su daleko od civilizacije kao i vučić. jedina razlika par stotina hiljada mrtvih i 500EUR u prosečnoj plati, ali ovo mi se čini još tragičnijim za ove druge zemlje.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
i mislio sam da ce biti Joanikije... kako to onda ide, hoce voditi obe eparhije ili ce doci neko drugi da vodi njegovu?
_____
????
moša!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
No Country wrote:Захваљујем. Ја имам врло мало, али мислим да форум/ могућност дијалога имају доста.ficfiric wrote:Evo, ja sam izvrsio upad na admin nalog iako nisam mod i izbrisao Lakatusove postove a sad reci sta imas od toga? Svi smo procitali postove a i da nismo, ne pise to prvi put.
ok, sad dijalozite
_____
★
Uprava napolje!
Novi mitropolit se bira za nekoliko meseci na Saboru, valjda, po nekom pravilu bi trebalo da je iz Crne Gore, a već danas u Vijestima urednik Svetigore bezrezervno kandiduje Joanikija tako da bi me jako iznenadilo da bude neko drugi.
U stvari, videćemo za 10 dana ko je fasovao Koronu na opelu i ko će da je preživi.
U stvari, videćemo za 10 dana ko je fasovao Koronu na opelu i ko će da je preživi.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
pošto ovo postaje tema o amfilohiju, molim moderaciju da promeni naslov teme p u b
Marius Lăcătuș wrote:da, bilo bi mnogo bolje da u to važno vreme u srbiji nisu bili toliko uticajni ljudi kao što su bili dobrica, amfilohije i mnogi koncentrični krugovi oko njih koji su konačno proizveli politiku beograda u ratovima devedesetih. sa druge strane smo imali zemlje koje su u to vreme grabile napred pod valensom, havelom i sličnim. paradoksalno, na kraju smo završili sa vrlo sličnim političarima iz istog šinjela - poljaci i česi zabranjuju abortus, teraju migrante i jednako su daleko od civilizacije kao i vučić. jedina razlika par stotina hiljada mrtvih i 500EUR u prosečnoj plati, ali ovo mi se čini još tragičnijim za ove druge zemlje.
А и то напред је проблематично. Док сконташ на коју су страну окренути и где је њима напред, пљачка
Не знаш коме је горе, тим бившим совјесткоим сателитима који су испали клоније у саставу ЕУ или ми што смо то исто добили са више мртвих и јачим падом стандарда ама ван ЕУ а изђе а исто.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Mor Thokoly voli često da napiše kolika je razlika (u milijardama evra pomoći) izmedju biti u EU i ne biti u EU. Poslednji put je pisao o tome kad je te pare dobila Hrvatska zbog poradi korone, a mi ništa. Šteta što to nisi pročitao.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
šta ti je projekcija.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
ok ovo ostalo, sli što i na zavere
А шта, њихове клептократије су се брзо заситиле? Нисам био на часу, промакло.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
Ne pravi se blesav.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
А шта би са оним податком да нпр 1 Мађарска добија око 8% мање него што се из ње извлачи, те да је у збиру на губитку? Или је и то само статистика.
_____
- Guest
sve je to relativno, ali mislim da je teško da po toj statistici sve zemlje dobijaju više nego što daju
ako se drugačije postave parametri, onda jeste
zemlje koje sam redovno posećivao pre ovog sranja su značajno napredovale po raznim osnovama zahvaljujući članstvu u EU
ako se drugačije postave parametri, onda jeste
zemlje koje sam redovno posećivao pre ovog sranja su značajno napredovale po raznim osnovama zahvaljujući članstvu u EU
Само Пољска је добила 100 милијарди евра из Европске уније.Vilmos Tehenészfiú wrote:Mor Thokoly voli često da napiše kolika je razlika (u milijardama evra pomoći) izmedju biti u EU i ne biti u EU. Poslednji put je pisao o tome kad je te pare dobila Hrvatska zbog poradi korone, a mi ništa. Šteta što to nisi pročitao.
То је укупна цифра свега:
- бесповратна средства, паре без икакве обавезе
- повољни кредити Европске банке (2% камате на 50 година или тако нешто)
- средства из Европске уније преко пројектног финансирања (кључна инфраструктурна улагања, путеви, школе, болнице, али и институције грађанског друштва, помоћ НВО, судству, борба против корупције, за опремање и обуку војске и полиције)
- субвенције за пољопривреду (чисти новац али и пројекти прехрамбене самосталности Европске уније, куповина нових трактора и механизације)
- помоћ у роби, материјалима (пројекат реновирања железничке инфраструктуре, реновирали постојеће или изградили нове аутобуске и железничке станице, реновирали пруге и путеве, дали паре да купе нове/половне)
А поврх тога иду комерцијални кредити и задужења, продаја обвезница на тржишту, браунфилд и гринфилд улагања страних фирми које су нахрупиле за јефтином и добро образованом радном снагом, сарадња са универзитетима и факултетима, итд.
У Чешкој и Словачкој било је слично, с тим да је чешка инфраструктура била релативно одлична и пре уласка у ЕУ.
Сваки аспект живота је додирнут овим опсежним улагања у инфраструктуру једног друштва.
Сада је већ ситуација таква да је инфраструктура ових друштава дошла дотле да може сама себе да обнавља, не морају да моле за милостињу из Немачке и ЕУ. Старе фирме и фабрике су пропале, на месту њих изникла је нова привреда која је конкурентна на светском тржишту и усклађена са потребама ЕУ и саме себе.
Да додам - само тај пројекат прехрамбене самосталности и дотација из ЕУ је оно што Европу спасава од глади. Енергетика и пољопривреда - има струје, има огрева, има хране. Нећемо црћи од овога вируса гладни.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Guest
imaš lakše poslovanje, tržište i jasna pravila, stabilnost i mogućnost da planiraš
to vredi i platiti
to vredi i platiti
veran matić
https://javniservis.net/dnevnik/biljanin-direkt/
Biljanin direkt*
https://javniservis.net/dnevnik/biljanin-direkt/
Biljanin direkt*
E ovo citam kad dodjem kuci i naspem rakijicu, ladnu
_____
#FreeFacu
Veseli Veran. Tolike godine urednik, a ne zna da piše. Svaka mu je rečenica grbava.
_____
Sweet and Tender Hooligan
Novinar Mijat Lakićević je ocijenio da postoji raskol između srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i novih crnogorskih izbornih pobjednika i dodao da te događaje treba pratiti.
Zasto meni niko ne da pare za da ovo radim?
Zasto meni niko ne da pare za da ovo radim?
_____
????
- Guest
Radiš za portfolio
Biće para posle.
Biće para posle.
Портфолио, порта фолио... портфељ (а не листоноша!). Биће Јанкец министар једног дана.
_____
Notxor wrote:Veseli Veran. Tolike godine urednik, a ne zna da piše. Svaka mu je rečenica grbava.
Jbga, u pravu si. Mada ko zna kada je on poslednji put nešto napisao. Po sećanju, rekao bih da se tada još uvek koristila Unisova narandžasta pisaća mašina na V spratu Doma Omladine.
Mislim da ga je sve ovo oko Biljane zateklo, on veruje u mit o njenoj ispravnosti i s obzirom da nije toliko na mrežama, nije bio svestan koliki je odijum protiv nje. Nedostaju mu informacije kako se percepiralo to što je on sam objavljivao od Biljane. "Gospođetina" za Kisić i slične bljuvotine.
Prošao sam pre sat vremena ispod njegovog prozora, gorelo je svetlo i na trenutak sam pomislio da se popnem gore i pitam ga koji mu q treba da joj daje ovoliki prostor. Posle ovog teksta jasno mi je da je dobro što sam produžio dalje.
_____
#FreeFacu
Zar nije i Veran Matic obavljao neki posao u naprednjackoj administraciji?
_____
????