Virus
- Post n°778
Re: Virus
Па ваљда имају те камере на све стране.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°779
verovatno misli na to da vise ne predstavlja realnu opasnost. povratak u kakvu-takvu normalnost ce se desiti ranije, ali uz maske, travel restrictions, opasnost od drugog/treceg/petog talasa...Mór Thököly wrote:voleo bih da definise "under control".
Tech kompanije redom (ukljucujuci i moju) ne planiraju redovan povratak u ofise do kraja godine. Meni je ovo ogroman problem jer mi je ovakav rad otprilike sa 50% mozga (posto drugih 50% u real time-u obradjuje podatke da li je decko pao, da li odbija da jede, da li place jer mu se spava, da li lupa na vrata - jer sve cujem a ne postoji mogucnost da se zvucno izolujem) i to se nakon tri meseca i vidi u ucinku (kad se uporedi sa ljudima koj nemaju todlera kod kuce). Corporate talk kako svi sve razumeju i kako svi znaju da su ovo nenormalne okolnosti lepo zvuci ali uopste nemam poverenja da ce ista znaciti kad dodju odluke za unaprejdenje i slicno...
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°780
Па такве одлуке доносе којекакви инцели и ини ликови који другог живота осим посла ни немају. Они могу онако да замисле како изгледају други облици живота, и онда забораве на то кад почну да гледају табеле, податке, радну метрику итд итд.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°781
+1lalinea wrote:verovatno misli na to da vise ne predstavlja realnu opasnost. povratak u kakvu-takvu normalnost ce se desiti ranije, ali uz maske, travel restrictions, opasnost od drugog/treceg/petog talasa...Mór Thököly wrote:voleo bih da definise "under control".
Tech kompanije redom (ukljucujuci i moju) ne planiraju redovan povratak u ofise do kraja godine. Meni je ovo ogroman problem jer mi je ovakav rad otprilike sa 50% mozga (posto drugih 50% u real time-u obradjuje podatke da li je decko pao, da li odbija da jede, da li place jer mu se spava, da li lupa na vrata - jer sve cujem a ne postoji mogucnost da se zvucno izolujem) i to se nakon tri meseca i vidi u ucinku (kad se uporedi sa ljudima koj nemaju todlera kod kuce). Corporate talk kako svi sve razumeju i kako svi znaju da su ovo nenormalne okolnosti lepo zvuci ali uopste nemam poverenja da ce ista znaciti kad dodju odluke za unaprejdenje i slicno...
bukvalno je sve tako i ovde u netech kompaniji.
_____
????
- Post n°783
ja sam happy sto sam u tech kompaniji
ne planira se povratak u ofis do avgusta, a tad planiram odmor
ne planira se povratak u ofis do avgusta, a tad planiram odmor
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°784
dete mi je naucilo sa tri godine da koristi stepenice koje su jako strme
to mi je bila najveca preokupacija koju sam preziveo. bukvalno sam uvek spavao sa jednim okom otvorenim, da ludaku ne padne na pamet da sidje dole sa sprata
to mi je bila najveca preokupacija koju sam preziveo. bukvalno sam uvek spavao sa jednim okom otvorenim, da ludaku ne padne na pamet da sidje dole sa sprata
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°785
za sve ostale padove na nos i glavu se nisam nikada brinuo
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°786
Ма то су мајмунчићи мали, немаш бриге.
Ја сам то схватио код другара у Холандији, има малу децу и бродске степенице. А клинци, 2,5 пењу се ко мајмунчићи горе.
Ја сам то схватио код другара у Холандији, има малу децу и бродске степенице. А клинци, 2,5 пењу се ко мајмунчићи горе.
- Post n°787
Ове две сконтале да је на спрату Али Бабина пећина, тј тамо је све што смо посклањали да оне не нађу. Још не покушавају да иду горе саме, ал' буде по два-три пута дневно да морамо да их носимо горе-доле. Ал' добро, бар не иду без нас.
Данас смо склонили и високо огледало из предсобља јер није имало бочне држаче, само ону закачаљку горе. Успеле су да га заљуљају преко 30 степени. Чудо да су издржале досад да то не ураде.
Данас смо склонили и високо огледало из предсобља јер није имало бочне држаче, само ону закачаљку горе. Успеле су да га заљуљају преко 30 степени. Чудо да су издржале досад да то не ураде.
_____
- Post n°788
Sotir wrote:Ма то су мајмунчићи мали, немаш бриге.
tako je i moj, dok jednom sa 4 godine nije pao s vrha stepenica na glavu. proveli 6 dana u bolnici. potres mozga prosao, lobanja zarasla, ali organ cula za ravnotezu zauvek rasbucan a i sluh blago ostecen s jedne strane. ogradice su zakon.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°789
uh
eto zbog toga nisam spavao mirno
zao mi je bemty
eto zbog toga nisam spavao mirno
zao mi je bemty
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°790
How's the reopening BS were you live ?
In Chile it lasted for a week, infections skyrocketed in days and we are locking down Santiago entirely rather than partially Lmao. Almost half the country (and health community) knew this would happen and the government was saying otherwise, total morons
- Post n°791
stvarno, nagrabusili cileanci opet. ko bi reko ?
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°793
Opet citam o "zivotu sa virusom". Ono, fazon, "zivot s tigrom" - nece kad je sit.
- Guest
- Post n°795
Zapravo sad izlazimo iz faze "Rat je gotov do Božića" i ulazimo u fazu "Biće ovo težak i dug rat, ali we will prevail".
Nekako mi se prognoza da ćemo se jebavati 4-6 godina zvuči najrealnije sada. Nije ovo film pa da neko smućka vakcinu i podeli je milijardama ljudi i nastavljamo tamo gde smo stali u martu. Trajaće dugo i izaći ćemo promenjeni.
edit: 64/5873
Nekako mi se prognoza da ćemo se jebavati 4-6 godina zvuči najrealnije sada. Nije ovo film pa da neko smućka vakcinu i podeli je milijardama ljudi i nastavljamo tamo gde smo stali u martu. Trajaće dugo i izaći ćemo promenjeni.
- Post n°796
Šta će prvo da se izduva: Vučić ili virus?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°797
Чиле, били и остали лабараторија неолиберализма.
Пасажирање је криви к., баш к’о што и звучи?
Пасажирање је криви к., баш к’о што и звучи?
- Guest
- Post n°798
Ma...
Velika šteta se pravi covid klikbejtovima. To je sasvim naročita forma klikbejta: pronađi nekoga ko veruje da pandemija samo što nije prošla, objavi ono što priča i samo gledaj kako biju klikovi i stižu parice. Primer je dr Gligić, jedna po svemu divna, ozbiljna žena, koja, kada je ljubazno pitaju, ljubazno i precizno odgovara . ovo sve pišem bez ikakve ironije. Problem je u tome što je ona virusolog u penziji, i nije na prvoj borbenoj liniji već selektivno prelistava pristigle radove o koroni i iznosi zaključke u skladu sa svojim iskustvom.
A njeni zaključci su u potpunoj koliziji sa onim što govore ljudi - aktivni virusolozi - koji su u svakodnevnom kontaktu i sa virusom i sa kolegama iz sveta koji taj virus seckaju, multiplikuju, ubacuju u matlab pa modeluju, koriguju modele, razgovaraju sa kliničarima. Oni govore da je ovaj virus - čudovište koje ne dozvoljava nikakvo uljuljkavanje, otkinuće ti glavu kad na sekundu okreneš pogled. I naravno to ne možeš ljudima objasniti, jer je Ana Gligić divna, ozbiljna žena koja govori tačno ono što žele da čuju.
Velika šteta se pravi covid klikbejtovima. To je sasvim naročita forma klikbejta: pronađi nekoga ko veruje da pandemija samo što nije prošla, objavi ono što priča i samo gledaj kako biju klikovi i stižu parice. Primer je dr Gligić, jedna po svemu divna, ozbiljna žena, koja, kada je ljubazno pitaju, ljubazno i precizno odgovara . ovo sve pišem bez ikakve ironije. Problem je u tome što je ona virusolog u penziji, i nije na prvoj borbenoj liniji već selektivno prelistava pristigle radove o koroni i iznosi zaključke u skladu sa svojim iskustvom.
A njeni zaključci su u potpunoj koliziji sa onim što govore ljudi - aktivni virusolozi - koji su u svakodnevnom kontaktu i sa virusom i sa kolegama iz sveta koji taj virus seckaju, multiplikuju, ubacuju u matlab pa modeluju, koriguju modele, razgovaraju sa kliničarima. Oni govore da je ovaj virus - čudovište koje ne dozvoljava nikakvo uljuljkavanje, otkinuće ti glavu kad na sekundu okreneš pogled. I naravno to ne možeš ljudima objasniti, jer je Ana Gligić divna, ozbiljna žena koja govori tačno ono što žele da čuju.
- Post n°799
Halászlé wrote:Zapravo sad izlazimo iz faze "Rat je gotov do Božića" i ulazimo u fazu "Biće ovo težak i dug rat, ali we will prevail".
Ali je ludacka prica da ce to kostati manje nego dvomesecni blickrig
- Post n°800
Aøi dobro, ja i dalje ne mislim da ce trajati 4-6 godina u ovom delu sveta tj Evropi. Iskreno, i dalje nisam siguran ni u taj 2.talas, a mislim da ce iduce godine svakako biti vakcine, previse para i ljudi se angazovalo, bukvalno kao nikad i istoriji