COVID19 i Srbija - društvene posledice
- Post n°577
Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice
Vratio sam ključni deo gore u post o GSP-u.
- Guest
- Post n°578
Videćemo za mesec dana poslesice srpskog eksperimenta. Od najtežih mera u Evropi do punog prokuživanja za nedelju dana.
- Post n°579
Dobro, Srbija nije industriju zaustavljala ni izbliza onako kao neke zemlje, a turizam je kod nas mali deo GDPija. Osnovni poljoprivredni proizvodi ce biti na ceni u narednom periodu. Upravo zato i mislim da smo mogli jos bar dve nedelje da sacekamo sa vracanjem u "normalu".
- Post n°580
Halászlé wrote:Videćemo za mesec dana poslesice srpskog eksperimenta. Od najtežih mera u Evropi do punog prokuživanja za nedelju dana.
Najteze mere za opste stanovnistvo, ne za privredu. A ovo sa gradskim prevozom...ostaje nam samo da se nadamo.
- Post n°581
https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/novo-radno-vreme-trgovine-od-sutra-po-starom/U skladu sa odlukom Vlade Srbije o ukidanju vanrednog stanja, skoro svi trgovci vraćaju se na staro radno vreme.
Većina Lidl prodavnica u Srbiji od petka 8. maja vraća se na radno vreme od 8 do 22 h, dok će pojedine prodavnice u Beogradu i Subotici, otvarati vrata sat vremena ranije, od 7 časova.
Deo mera koje su važile tokom vanrednog stanja, a odnose se na dezinfekciju i zaštitu radnika i potrošača, kompanija Lidl će nastaviti da sprovodi i dalje u svim svojim prodavnicama, navodi se u saopštenju.
Od sutra najveći deo Maxi, Shop&Go i Tempo prodavnica imaće regularno radno vreme.
Prodavnice ovih trgovinskih lanaca koje su uobičajeno otvorene za kupce 24 časa će se na to radno vreme vratiti od ponedeljka 11.maja, kada će i ceo sistem u potpunosti raditi uobičajeno.
Prodavnice Grupe Univerexport takođe od sutra rade prema redovnom radnom vremenu.
- Post n°582
Ja sam jutros bio u supermarketu. S jedne strane, meni super, bilo nas je troje unutra, nigde zive duse. Mogao sam i da probiram voce i povrce jer nije bilo apsolutno nikog oko mene. S druge strane, kako ce to izgledati u 5 popodne...ali i u 5 pipodne ce izgledari bolje nego u neki petak pred vikend policijskog casa.
- Post n°583
Trenutni je bas malo ljudi u gradu. Kladim sw da mnogi ni ne znaju da smeju da izadju. Sludeli su ljude skroz.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°584
ja išla u tempo koji je bio prazan, skroz neobično.
i maksiji od sutra rade normalno
i maksiji od sutra rade normalno
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°585
Erős Pista wrote:Trenutni je bas malo ljudi u gradu. Kladim sw da mnogi ni ne znaju da smeju da izadju. Sludeli su ljude skroz.
Yoi ain't seen nothing yet
"Sve mere peprevencije i opreza ostaju na snazi, a sada je najvažnija lična odgovornost", kaže premijerka Brnabić.
Dodaje da krizni štab nastavlja da radi, a mere će se menjati iz nedelje u nedelju.
- Post n°586
Хоће да нас успавају. Таман смо навикли да се мењају сваки други дан.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°587
Nije nego svi došli kod meneErős Pista wrote:Trenutni je bas malo ljudi u gradu. Kladim sw da mnogi ni ne znaju da smeju da izadju. Sludeli su ljude skroz.
- Post n°588
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°590
HAHAHAHA
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°591
taman sam se ponadao da je kraj lupanju u serpe....
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°592
kod mene skoro i da jeste
osim ekipe koja pije u parku iza zgrade
i viču nekom bando crvena (?!)
osim ekipe koja pije u parku iza zgrade
i viču nekom bando crvena (?!)
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°593
Радош Бајић још тражи паре за своје пројекте.Mór Thököly wrote:
Ово му је идеална прилика да направи још један филм о глупим сељацима који ће да буде спор и досадан.
- Post n°594
Ali zato skup
- Post n°595
Влада Србије Евролиги послала гаранције за долазак учесника завршног турнира
http://zurnal.rs/kosarka/evroliga/96606/vlada-srbije-evroligi-poslala-garancije-za-dolazak-ucesnika-zavrsnog-turnira
Влада Србије послаће управи кошаркашке Евролиге писмо којим се гарантује да ће сви учесници завршног турнира моћи да уђу у земљу, ако Србија добије организацију тог турнира
Град Београд се, уз подршку председника Србије, кандидовао за организацију завршнице Евролиге, која ће се одржати од 4. до 26. јула.
Организација највећег кошаркашког клупског такмичења у Европи представљала би велику част за Србију и велики туристички подстицај, имајући у виду да је ова грана привреде најугроженија епидемијом корона вируса, навела је Влада после данашње седнице.
Inace, vrh mi je sto su u naslov stavili "poslala" a ispod naslova "poslace"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°596
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°597
pa ko to nama ima teritorijalne pretenzije?
- Post n°598
gde se ovo desava
pa brt mogo se malo utegne pre pozeraja
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°599
Mr.Pink wrote:gde se ovo desava
Banjalučanin. Možda i nije, juče su nekog uhapsili tamo zato što je ovakav izašao u grad, ovo je možda neki novi slučaj.
Last edited by fikret selimbašić on Sat May 09, 2020 12:17 pm; edited 1 time in total