Direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić kaže da je od 900 zaposlenih u tom institutu, zaraženo 64 ljudi. Kaže i da je hospitalizovano 15 osoba koji imaju umerenu i tešku kliničku sliku, dok ostali imaju lakšu.
Takođe, zaražen je i 91 pacijent i oni su iz stacionara Instituta prebačeni u bolnicu u Zemunu i KBC "Dragiša Mišović".
Na Institutu je obustavljen prijem u stacionar i svi pacijenti koji su bili na radioterapiji su vraćeni kućama ili su u drugim bolnicima, rekla je Grujičić i dodala da dnevna bolnica i dalje radi.
Svi pacijenti koji dolaze u stacionar moraju da donesu rezultat da su negativni na koronavirus, nakon čega i u Institutu prolaze trijažu, naglasila je.
Direktorka Instituta za radiologiju očekuje da se od 4. maja stabilizuje rad Instituta.
Virus
- Guest
- Post n°851
Re: Virus
A na Onkologiji je novo žarište.
- Post n°852
Kačeno na drugoj temi još u sredu:
https://vasudeva.forumburundi.com/t1682p1025-covid19-i-srbija-drustvene-posledice#490165
https://vasudeva.forumburundi.com/t1682p1025-covid19-i-srbija-drustvene-posledice#490165
- Post n°855
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=25&nav_category=12&nav_id=1678199
Cuvajte se, jbg.
Cuvajte se, jbg.
- Post n°856
cuvajtese.jpg
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°857
nalog sa ženinog laptopa wrote:cuvajtese.jpg
Колико сам само пута замало откуцао nekaslika.jbg
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°858
sta se to sinoc desilo u nisu kada je vucic ovako neartikulisan?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°859
"Umrlo više od 5 ljudi..." u gerontocentru, ako sam dobro shvatio. Kao da je tzv. struka našla da je pet mrtvih dnevno optimalno, pa ovo devojci sreću kvari.
- Post n°860
Онај шести запатио Вулина на мозгу па нису знали колико да га броје.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°862
Bendegúz Somogyi wrote:I can’t believe I have to say this, but please don’t drink bleach.
— Joe Biden (@JoeBiden) April 24, 2020
Džo legenda, piše sebi podsetnike, ostavlja po kući, tviteru.
- Post n°864
Djamolidine Abdoujaparov wrote:Bendegúz Somogyi wrote:I can’t believe I have to say this, but please don’t drink bleach.
— Joe Biden (@JoeBiden) April 24, 2020
- Post n°866
erős paprika wrote:sta se to sinoc desilo u nisu kada je vucic ovako neartikulisan?
Jel to trenutno u toku?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°867
erős paprika wrote:sta se to sinoc desilo u nisu kada je vucic ovako neartikulisan?
Koliko razumem umiru štićenici staračkog doma, što je i tužno i očekivano.
- Post n°868
Djamolidine Abdoujaparov wrote:
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°869
5051
296
7
morao sam da pitam suprugu, potpuno ste me razočarali
u ostalim vestima:
The World Health Organization says at least 70 COVID-19 vaccines are in development, while scientists at the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) have counted 115.
testiranje na ljudima:
Tests of 10 or more novel vaccines could be underway by mid-May
296
7
morao sam da pitam suprugu, potpuno ste me razočarali
u ostalim vestima:
The World Health Organization says at least 70 COVID-19 vaccines are in development, while scientists at the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) have counted 115.
testiranje na ljudima:
Tests of 10 or more novel vaccines could be underway by mid-May
- Guest
- Post n°870
https://news.yahoo.com/father-top-virologist-believes-coronavirus-130000388.html?soc_src=hl-viewer&soc_trk=tw
da ponovim dobar tekst o vakcinama za ovo.
da ponovim dobar tekst o vakcinama za ovo.
- Guest
- Post n°871
ja sam zadovoljan ako bude tako
ja, kao običan član puka, ne verujem da ću je dobiti pre 2022
ja, kao običan član puka, ne verujem da ću je dobiti pre 2022
- Post n°872
Talason wrote:5051
296
7
Užas.
Stopa smrtnosti među potvrđenima je 1,94% (151/7779).
Stopa smrtnosti među zatvorenim slučajevima je 11,6% (151/1302).
83% slučajeva je i dalje aktivno (6477/7779).
- Guest
- Post n°873
Koga mrzi da sluša ima ovde presek
http://rs.n1info.com/Zdravlje/a592818/Radovanovic-Virus-uopste-nije-oslabio-nema-nikakvih-dokaza-o-tome.html
Dr Radovanović naglašava da je u Srbiji epidemijski vrh postignut mnogo kasnije nego u nekim susednim zemljama, pa navodi da je u Beogradu bio najveći broj obolelih 16. aprila, u Nišu 17, konstatujući da je to relativno skoro. "Austrijanci su čekali 20 dana posle tog epidemiološkog vrha da počnu sa relaksacijom mera", ističe.
...
Mi smo svesni da je našu protivepidemijsku borbu ovde odredilo odsustvo testova, jer nismo mogli da slušamo SZO - da što više testiramo, da otkrivamo obolele, da njih izolujemo, njihove kontakte stavimo u karantim - nego smo morali da karantiramo populaciju ili velike segmente populacije, a to je moguće samo na neko vreme, i sada moramo da se vraćamo normalnom životu, navodi gost Novog dana.
...
Radovanović ocenjuje da je kod nas išlo malo "kampanjski". Dodaje da je Aleksinac imao skoro sve obolele u jednom jedinom danu, Blace isto, oko Uskrsa, sa ponekim slučajem neki dan pre, a da je posle toga tek poneki slučaj je "kapao". "Kampanjski se radilo - otišlo se tamo, uzeli su se uzorci, nemoguće je da je epidemijska kriva u ta dva mesta zaista imala oblik vodoskoka. To odražava intenzitete testiranja i tehničke mogućnosti i zbog toga treba biti oprezan"
...
"Isto tako, ne sme da zavara često ponavljana poslednjih dana konstatacija da je virus oslabio. On uopšte nije oslabo, nema nikakvih dokaza. Čak koristi se jedna stručna reč - virulencija. I kad je ona u pitanju, tu se ništa nije promenilo. Virulencija znači ubojitost, virulencija je stepen pategonesti, patogenost je sposobnost klice da ošteti zdravlje. Virulencija ovog virusa je ista kao što je bila, nigde su svetu nije pokazano da je virulencija opala, ili da će opasti zato što sija sunce"
- Post n°874
Ok, testirali su 5k, pozdravljam. Ali, jbg, ovo su i dalje visoke cifre i uopste ne poatoji jasan trend ozbiljnog smanjenja broja zarazenih.
- Post n°875
Re: Radovanovic - ama naravno da nije jos oslabio (ako ce uopste). Kako moze da oslabi 7 dana posle peak-a? Srbija nema nikakvog razloga da juri, nase mere su bile blaze nego u Italiji i Spaniji, privreda nije bila zatvorena ni izbliza u onoj meri u kojoj je tamo. Ovo je sve na ivici, samo moze jednog dana da ode na 500-600 i ode sve u propast.