Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

rumbeando

Virus - Page 22 Empty Re: Virus

Post by rumbeando Wed Apr 22, 2020 12:42 am

Marius Lăcătuș wrote:ona devojka epidemiolog iz ćuprije koja je bila izvor za mnoge informacije koje su se pokazale kao tačne ili bitne (a lončar je pomenuo danas na KZŠ da je histerisala za zaštitnu opremu) večeras piše da je ključna stvar da je virus oslabio brže nego što su očekivali. da pored toga što broj zaraženih stabilno pada (kod nje u ćupriji je palo sa 80 na 1-2 dnevno), svi novi bez izuzetka su lakši slučajevi koji nisu ni za bolnicu već za kućno lečenje. odatle ovolika prazna mesta po bolnicama i stanje da je zdravstveni sistem preživeo.

Evo ga jučerašnji bilans za Jagodinu (13 negativnih, 2 pozitivnih) i ovo dvoje pozitivnih je bez simptoma.

Pa ja vidim poboljšanje jer sam 29.03. imala 19 hospitalizovanih pacijenata sa obostranom pneumonijom za testiranje, 16.04. sam imala 3, a danas nijednu. Mislim kod mene je poboljšanje baš primetno.

imam pozitivne koji nemaju ama baš nikakve simptome osim što su pozitivni na testu, dok su na početku svi imali simptome i svi imali promene na plucima i oni su se vodili kao laki, jer je bilo tezih. Sada su oni teški, a asimptomatski laki.

Broj je i dalje tu, pozitivnost postoji, virus kruži ali ne ubija.

Dijabet, gojaznost, srčana oboljenja to su rizični faktori, sve ostalo kao da nije uticalo na smrtnost, čak ni prethodne plućne bolesti.

Nemam zašto da tešim bilo koga, još uvek ima pozitivnih, ali su skoro svi bez simptoma.

Vec 15 dana broj testiranih dnevno mi je izmedju 80 i 130.

Više testiramo pa sad nalećemo i na one koje ranije ne bi ni pogledali.
    Ma sve to stoji, ali gde su meni nestali ležeći pacijenti i pacijenti na kiseoniku? Ja ti pricam da mi je opao broj obolelih, ali ih i dalje imam, infektivno mi se ispraznilo, testiram samo ambulantne i kontakte. Plus sto se meni poslednjih 15 dana nije promenio broj uzorkovanih.

Niko više ni nema temp, mozda svaki 20ti. Testiram najviše, preko 80% kontakte, zdr. radnike, ljude bez simptoma. Vise se def ni ne primenjuje, svako može da se testira. Ali kazem meni se poll nije promenio već 15 dana.

testovi se ne štede pitaj boga od kad. Kazem ti, nisu pb laki pacijenti, njih je bilo i ranije, pricam ti o tome da ja jos malo više nemam koga da testiram jer nema bolesnih. Znaci nesto se desava.

https://twitter.com/mali_gad (zaključan profil)
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 1:12 am

ta riba je ozbiljna carica

retko se nekome obratim u inbox ali sam njoj morao da izrazim totalno divljenje pre jedno 3 nedelje kad je sranje kod njih bilo na vrhuncu i kad se utripovala da se zarazila

pritom ima jako tešku privatnu priču koja joj neda da ode iz ćuprije ali ono ima grip i čuku da je odmah staviš da vodi ministarstvo a nema ni 30 godina mislim, tu negde

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 22, 2020 1:17 am

Erős Pista wrote:Teofil za penziju, Vlastelica za prevaspitavanje.

Zato mi je drago što imamo kineske doktore sa iskustvom iz Vuhana, koji daju preporuke, to nema puno zemalja.

Buahahahaha

Ma gluposti, bukvalno moze na RTS sa ovim.
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 1:18 am

prrrrrc

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 1:20 am

big if true  Virus - Page 22 1844795956
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 1:23 am

Halászlé wrote:big if true  Virus - Page 22 1844795956

držao je liturgiju zajedno sa urinejem xo xo

kako bi ga proglasili za sveca in no time

prkosio zabrani dao život za veru

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 22, 2020 1:25 am

Dijabet, gojaznost, srčana oboljenja

super. znaci moj cale ako dobije - dovidjenja. keva 50%. ja jedno 20%. 

sebe znam kako cu da sacuvam, ali kako njih kad ukinu sve...nemam pojma.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 1:25 am

hej bre ovo je izmišljotina, kakvo masovno testiranje u Hramu Svetog Save  Virus - Page 22 3579118792
    pogledaj mu ostale tvitove
    Yinid Atik Ayem

Post by Yinid Atik Ayem Wed Apr 22, 2020 1:31 am

Marius Lăcătuș wrote:kada je švedski odgovor bio opcija u srbiji? urazumite se već jednom i prestanite da pišete neistine ili tripovanja.

ona devojka epidemiolog iz ćuprije koja je bila izvor za mnoge informacije koje su se pokazale kao tačne ili bitne (a lončar je pomenuo danas na KZŠ da je histerisala za zaštitnu opremu) večeras piše da je ključna stvar da je virus oslabio brže nego što su očekivali. da pored toga što broj zaraženih stabilno pada (kod nje u ćupriji je palo sa 80 na 1-2 dnevno), svi novi bez izuzetka su lakši slučajevi koji nisu ni za bolnicu već za kućno lečenje. odatle ovolika prazna mesta po bolnicama i stanje da je zdravstveni sistem preživeo.

i bez nje je to bilo prilično jasno ali eto da to izgovori nego ko se razume u to što priča, za razliku od svih nas. ona je inače veliki zagovornik lokdauna i zaključavanja penzosa tako da ovo dolazi sa te hardline strane.
    moze neki link za ovu iz cuprije?

_____
    ....al zavoleh devojku iz stada
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 1:44 am

izvoli

https://twitter.com/mali_gad

zaključan je ali nije problem da te pusti

_____
    #FreeFacu

rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 22, 2020 1:46 am

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Apr 22, 2020 1:49 am

rumbeando wrote:

to je, naravno, najpametnija stvar koja se moze uvesti, bilo gde. ali ono sto mi je palo na pamet je da onda komotno ni ne moraju da otvaraju restorane i kafice/kafee. Sad, ja znam sta bi meni bio prioritet, ali... Mislim, nek uvedu bar da je 100% obavezno u javnom prevozu, i to bi bilo nesto.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed Apr 22, 2020 2:18 am

Još jedan korak ka obaveznom nošenju velova.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Yinid Atik Ayem

Post by Yinid Atik Ayem Wed Apr 22, 2020 3:01 am

sad treba jedan meme u dve slike: 1-panduri hapse zabradjene muslimanke 2-hapse sve osim njih

_____
    ....al zavoleh devojku iz stada
    паће

Post by паће Wed Apr 22, 2020 7:51 am

Мени и даље није јасно како се распростире мутација. Како вирус у Суботици зна да је ослабио вирус у Параћину?

Хоћу такав информациони систем.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kapetanm

Post by kapetanm Wed Apr 22, 2020 8:04 am

Yinid Atik Ayem wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:kada je švedski odgovor bio opcija u srbiji? urazumite se već jednom i prestanite da pišete neistine ili tripovanja.

ona devojka epidemiolog iz ćuprije koja je bila izvor za mnoge informacije koje su se pokazale kao tačne ili bitne (a lončar je pomenuo danas na KZŠ da je histerisala za zaštitnu opremu) večeras piše da je ključna stvar da je virus oslabio brže nego što su očekivali. da pored toga što broj zaraženih stabilno pada (kod nje u ćupriji je palo sa 80 na 1-2 dnevno), svi novi bez izuzetka su lakši slučajevi koji nisu ni za bolnicu već za kućno lečenje. odatle ovolika prazna mesta po bolnicama i stanje da je zdravstveni sistem preživeo.

i bez nje je to bilo prilično jasno ali eto da to izgovori nego ko se razume u to što priča, za razliku od svih nas. ona je inače veliki zagovornik lokdauna i zaključavanja penzosa tako da ovo dolazi sa te hardline strane.
    moze neki link za ovu iz cuprije?
    Zar nije za Ćupriju bio neki lekar, stariji, anesteziolog?
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 8:27 am

i ovi su se primili na priču o zarazi u hramu svetog save, iako nemaju potvrdu, pozivaju se na izvor

https://twitter.com/novarsonline/status/1252843195525820416

taman sa jos par stotina novozarazenih ovde da nam odloze popustanje posle djurdjevdana

_____
    #FreeFacu

rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 22, 2020 9:21 am

rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 22, 2020 9:24 am

Ako ne lažu za broj ljudi na respiratorima i nisu promenili uslove za stavljanje na njih, to bi mogla biti potvrda da je virus oslabio ili da lečenje ranije otkrivenih pacijenata u kontrolisanim uslovima daje rezultate: u piku je išao do 146 pre desetak dana, a sad je na 101.

Evo onog spreadsheeta sa preglednim prikazom podataka kod nas:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gT3aFebhafzvGfmIkEsBxT-vgPpr9UOnZDTAxnWP2U0/edit#gid=0
    rumbeando

Post by rumbeando Wed Apr 22, 2020 9:46 am

Kome treba:

https://www.kupujemprodajem.com/Odeca-Zenska/Ostalo/Troslojne-maske-sa-dzepom-za-umetak-Maska-Korona-93890950-oglas.htm?filter_id=649197018

Umetak može biti i papir/platno od kese za usisivač ili filtera za kafu.
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 9:48 am

Ovo valja Strugacki

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 9:53 am

Hajdi
    @mali_gad
    10h

Evo sad mi stigli rezultati, 15 od 73.
    kondo

Post by kondo Wed Apr 22, 2020 9:58 am

nisam hteo da se ispravljam juce, kasnije sam video da je pisala za jagodinu gde je imala 2 nova pozitivna.

Virus - Page 22 EWJ1SRHXQAAUkEF?format=jpg&name=medium

_____
    #FreeFacu

Post by MNE Wed Apr 22, 2020 10:00 am

паће wrote:Мени и даље није јасно како се распростире мутација. Како вирус у Суботици зна да је ослабио вирус у Параћину?

Хоћу такав информациони систем.
    komunicira Teslinim talasima preko 5G satelita
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Apr 22, 2020 10:04 am

^^ Moguće je da virus "slabi" prolaskom kroz populaciju; s druge strane je za širu sliku (na nivou cele zemlje) verovatno nevažno da li konkretno ona, ili Ćuprija/Paraćin kao lokali imaju 5 ili 30 novozaraženih dnevno.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 3:51 am