Inače su i ona i njene kolege iscpljeni potpuno. Nije imala ni dan slobodno od početka cele ove priče, radi 16 sati dnevno. A veliki deo tog vremena provode radeći stvari koje ne nalaže ni struka, ni dobra praksa, ni logika... Da ne ulazim sada u detalje ali skoro svaki dan ima situacije poput ove: neko negde ima "genijalnu" ideju šta bi trebali da urade, jer sada svi žele da se pokažu... oni kao stručnjaci su protiv te neefektivne/neefikasne ideje... onda se okrene par brojeva telefona i ideja više ne može da se odbije sem ako ne želiš napraviš s**je i negativne poene sebi, svojim nadređenima i celoj svojoj instituciji. Ja sam lično prisustvovao kod par takvih poziva i naredbi. Stresirana je konstantno, ne zbog količine posla, već baš zato što je primorana da radi gluposti. Prosto su uhvaćeni u sistem gde svaka odluka ide otprilike ovim putem: Vlast i poeni u javnosti > Institucija i njeni poeni kod vlasti > Mišljenje stručnjaka unutar te institucije.
Virus
- Post n°926
Re: Virus
Lik sa Bench foruma priča o svojoj ženi epidemiologu:
- Post n°928
ne, to bese raspad. to jest tako dolazi do raspada
- Post n°929
U retoričkom sam raspoloženju.
Može li da se raspadne nešto što je već raspadnuto?
Koliko se radujem onom spomeniku ispred Žstanice, a bome i Streli.
Može li da se raspadne nešto što je već raspadnuto?
Koliko se radujem onom spomeniku ispred Žstanice, a bome i Streli.
- Post n°930
ma moze. jedno je kad je raspad i znas da je raspad, ali mozes da zivis relativno ga ignorisuci, a drugo je ovo
- Post n°931
Sotir wrote:Ајде што је влада пуна дебила који хендлују епидемију преко ПРа, него што и врли доктори који би требало да озбиљније баве њом све више баве својим Пром.
Ma ova ekipa je u startu odabrana za PR. Sve neki metuzalemi, Miloševićevi kadrovi.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°932
https://www.nytimes.com/2020/04/14/magazine/coronavirus-er-doctor-diary-new-york-city.html?action=click&module=Well&pgtype=Homepage§ion=The%20New%20York%20Times%20Magazine
- Post n°933
iz te odbrane medijski prezentovane sTrUkE (bar na ovim burundiju bliskim frontovima) progovara jugonostalgija za staaarim kadrovima koji su znali da meandriraju između partijskih vihorova, a u cilju javnoga interesa. međutim, što jednom davno na raznoj gori tekelija reče halaslu - i ti i dalje misliš da bi korisnica s nadimkom sandra.beograd79 danas imala 21 godinu. zastarela svest.Летећи Полип wrote:Sotir wrote:Ајде што је влада пуна дебила који хендлују епидемију преко ПРа, него што и врли доктори који би требало да озбиљније баве њом све више баве својим Пром.
Ma ova ekipa je u startu odabrana za PR. Sve neki metuzalemi, Miloševićevi kadrovi.
- Guest
- Post n°934
С тим у вези, још нисам видео неког тако болећивог према дебилима на власти, као што је то Струка.
- Post n°936
Misli o tome Srbijo
Da smo na vreme izabrali Rujevića za šefa kriznog štaba, juče bi se već vratili normalnom životu pic.twitter.com/5KcNhsxGH2
— Jovan (@jovan984) April 15, 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°937
Bendegúz Somogyi wrote:
Sta kaze Kon? Je l' mu smeta sto ga zloupotrebljavaju u kampanji? Je li zapretio ostavkom?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°938
Početak, 26. februar, pa da se podsetimo.
— Boban (@bobvuja) April 14, 2020
Deo sa ovim "biserom", po meni je nepravedno zanemaren pic.twitter.com/eFHx9DV7jI
alo.rs/vesti/drustvo/nestorovic-epidemija-korona-durdevdan/304372/vestSvaka respiratorna epidemija traje oko 2 meseca, što znači da će Srbija savladati korona virus početkom maja, rekao je u jutarnjem programu Studija B prof dr Branimir Nestorović, pulmolog, član Kriznog štaba.
...
- Hrvati rade nepouzdane, brze testove, imaju lažni broj negativnih nalaza, a bave se nama! Mi te jeftine testove nismo hteli ni da uzimamo, odlučili smo da radimo dijagnostiku sa najboljim PCR testovima, čiji se rezultati duže čekaju ali su jedini tačni. I zbog sigurnosti pacijenata - mi ih čak i ponavljamo. Zato i imamo procentualno mali broj preminulih i verujemo da će tako i ostati - tvrdi Nestorović.
...
- Ne mogu da razumem da je nekom drago da Srbija ima problem, ali moram da ih razočaram: dobri smo, mnogo boljih od nekih drugih i izborićemo se - zaključio je Nestorović za Studio B.
- Guest
- Post n°939
povodom virusa, ton je važan
U jbemti sve pic.twitter.com/eMkdhY8tZ7
— Luda Nasta (@LudaNasta13) April 14, 2020
- Post n°940
On je za zatvorsku ludnicu.rumbeando wrote:Početak, 26. februar, pa da se podsetimo.
— Boban (@bobvuja) April 14, 2020
Deo sa ovim "biserom", po meni je nepravedno zanemaren pic.twitter.com/eFHx9DV7jI
alo.rs/vesti/drustvo/nestorovic-epidemija-korona-durdevdan/304372/vestSvaka respiratorna epidemija traje oko 2 meseca, što znači da će Srbija savladati korona virus početkom maja, rekao je u jutarnjem programu Studija B prof dr Branimir Nestorović, pulmolog, član Kriznog štaba.
...
- Hrvati rade nepouzdane, brze testove, imaju lažni broj negativnih nalaza, a bave se nama! Mi te jeftine testove nismo hteli ni da uzimamo, odlučili smo da radimo dijagnostiku sa najboljim PCR testovima, čiji se rezultati duže čekaju ali su jedini tačni. I zbog sigurnosti pacijenata - mi ih čak i ponavljamo. Zato i imamo procentualno mali broj preminulih i verujemo da će tako i ostati - tvrdi Nestorović.
...
- Ne mogu da razumem da je nekom drago da Srbija ima problem, ali moram da ih razočaram: dobri smo, mnogo boljih od nekih drugih i izborićemo se - zaključio je Nestorović za Studio B.
- Post n°941
Несторовић објаснио, не очекујте од нас помоћ, епидемија кад прође проћи ће.
- Guest
- Post n°943
oko 12,5% zaraženih su zdravstveni radnici
voleo bih da znam koji je ukupan broj zaraženih službenih lica, građana koji su se zarazili po bolnicama i staračkim domovima
ti podaci bi dali jasan odgovor ko je kriv, bez ikakve potrebe da se bilo šta diskutuje, osim dužine zatvorskih kazni
voleo bih da znam koji je ukupan broj zaraženih službenih lica, građana koji su se zarazili po bolnicama i staračkim domovima
ti podaci bi dali jasan odgovor ko je kriv, bez ikakve potrebe da se bilo šta diskutuje, osim dužine zatvorskih kazni
- Post n°944
Pre tačno mesec dana u Srbiji je uvedeno vanredno stanje.
15.3.2020.
48 zaraženih
0 umrlih
15.4.2020.
4873 zaražena
99 umrlih
15.3.2020.
48 zaraženih
0 umrlih
15.4.2020.
4873 zaražena
99 umrlih
- Post n°945
Porast 9%
U odnosu na susedstvo ne vredi vise ni komentarisati
U odnosu na susedstvo ne vredi vise ni komentarisati
- Post n°946
Више не знам од кога је госпоја чула да је укапирао тактику наше власти: сваких дан два нека нова мера, све оштро и без везе, да се вирус потпуно слуди и одустане, кад схвати да се намерио на луђег од себе.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°947
ima li načina da se saznaju podaci vojvodina vs srbija, javlja mi se da bi slandžinari imali skroz OK cifre sami za sebe, na nivou okruženja.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°949
https://covid19.rs/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%86%d0%b8-%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%83/
https://www.paracin.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=24281&Itemid=101
- Post n°950
Marius Lăcătuș wrote:ima li načina da se saznaju podaci vojvodina vs srbija, javlja mi se da bi slandžinari imali skroz OK cifre sami za sebe, na nivou okruženja.
Testirano je 3.268 ukupno, od cega je zarazeno 435. Umrlo je 11, oporavilo se 54. U KCV se nalazi 134 pacijenta, a na improvizovanoj bolnici na sajmu 176. Ne znam koliko njih trenutno koristi respirator. Obolelo je 69 lekara, od cega su dva na respiratoru dakle veoma tesko, ne znam za ostale.
U "ustanovama socijalne zastite" nema obolelih.
Edit: nemam pojma zasto sam ovako debilno odgovorio, smisao ove teme je (za mene) da se informisemo zajedno. Izvinjavam se. Ne volim da se implicira da je Vojvodina bolja od ostatka zemlje i slicno, jer je stvarno odvratno mesto za zivot, sa veoma zlim ljudima.
Last edited by Janko Suvar on Wed Apr 15, 2020 6:50 pm; edited 1 time in total
_____
????